Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mbrave

27 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jeruzsálem közel 2000 évvel ezelőtti római ostromának bizonyítékait találták meg izraeli régészek a Bibliában is szereplő Siloám-medence közelében. A kutatók szerint a jeruzsálemi alsó városban feltárt ostromlövedékek és nyílvesszők pontosan megegyeznek az első századi történész, Josephus Flavius…..
Az idő kereke örökké forog – ez a gondolat az ősi Babilonban született, de a mai napig ez a tudat ringatja az emberiséget abba a kényelmes hitbe, hogy az időben, a végtelen Kronoszban sötét múltja elfolyik, fényes jövője pedig örökké tart. A mai tudományos világkép, a görög–római kultúra, a keleti…..
A Brit Orvosi Kamara szerint nem szabad a várandós hölgyeket többé „kismamának“ hívni, mert azzal sértik a transzszexuális polgárok jóérzését. Ehelyett a semleges hangzású "állapotos ember", vagy a "terhes személy“ használata ajánlott az egészségügyi intézményekben, mert az „mindenki számára…..
„Ez a fickó választatta meg Trumpot. Úgy rakta össze apósa elnöki kampányát, mint egy menő startupot, és működött! – méltatta a Forbes magazin címlapján Jared Kushnert, a fiatal zsidó milliárdos üzletembert, aki a magazin szerint „megölte a hagyományos választási kampányt”. Ugyanis míg Hillary jól…..
„Kapcsoljátok ki a pornót, vessétek be az ágyatokat, sportoljatok, osszátok be jól az időtöket, ne nevezzétek k***knak a lányokat, és menjetek el szavazni!” – Ezzel a provokatív felszólítással zárta Philip Zimbardo, a Stanford Egyetem professzora nagy sikerű Nincs kapcsolat – Hová lettek a férfiak?…..
November elsejétől már nem adhat ki és nem vehet ki lakást az az Airbnb felhasználó, aki nem csatlakozik a közösségi szállásmegosztó úgynevezett „közösségi vállalásához”, aminek keretében többek között kijelenti, hogy nem táplál nemi identitásból vagy szexuális orientáltságból fakadó előítéletet az…..
Történelmi pillanat volt, amikor Mark Zuckerberg egy Oculus szemüveget használva virtuális szelfit készített magáról a Los Angeles-i fejlesztői konferencia színpadán. Az Oculus olyan technológiát fejleszt, amelynek segítségével azonnal digitalizálni tudunk bármilyen teret, ahol éppen tartózkodunk,…..
Négy napon belül három erős földrengés rázta meg Közép-Olaszországot, Rómától nem messze. És ez még nem is legrizikósabb térség. Kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a sorozatos rengések miatt hosszú idő óta inaktív törésvonalak válhatnak újra veszélyessé. Bár a földrengések időpontját nem lehet előre…..
“Az istenek korának végett vetett a humanizmus, a humanizmus korának pedig véget vett majd a dataizmus, a végső, tökéletes vallás” – fogalmazza meg utópisztikus, de részletesen kidogozott elméletét Yuval Noah Harari, a Jeruzsálemi Héber Egyetem történészprofesszorra a Financial Timesban publikált…..
Közismert tény, hogy a digitális univerzum (digitálisan tárolt adatok összessége) évről évre exponenciálisan növekszik. Konkrétan 2017-re közel 17 trillió gigabyte-nyi adat tartós tárolását kell majd megoldania az emberiség netre kötött felének. Ennek kihívását jól mutatja, hogy a Facebook most…..
Lázár jöjj ki! – Jézus alig hároméves izraeli turnéjának csúcspontját jelentette ez a egyszerű és tömör felszólítás, amit egy négynapos hullához intézett egy apró júdeai faluban, Betániában. Az ezt követő drámai jelenet olyan mértékű sokkot okozott a zsidó társadalomban, hogy a kor vezető politikai…..
"Nézz föl az égre és számláld meg a csillagokat! Ahogy azokat nem tudod megszámolni, úgy a te magod is megszámlálhatatlan lesz!" – A Teremtés könyve 15. fejezetében elhangzó kijelentés a Biblia egyik legismertebb és legtöbbet hangoztatott ígérete, ami mai napig mind a zsidóság, mind a keresztények…..
Vérhold? Tetrád? Elengedés éve? Az elmúlt egy évben a New York Times és az Amazon bestsellerlistájára több könyv is felkerült, amelyek címeiben felbukkannak ezek a különös fogalmak. A 2014. április 15-től 2015. szeptember 28-áig tartó csillagászati ciklus a végéhez…..
A CBN televízió helyszíni riportot készített az iraki Erbilben, abban a menekülttáborban, ahol az otthonukból elűzött kurd keresztények is élnek. Megszólaltatták azt a 10 éves kislányt,…..
Két nap alatt kétmillióan látták a YouTube-on ezt a megdöbbentő rejtett kamerás videót, amin a Planned Parenthood abortuszvédő szervezet igazgatója magzatok testrészeit árulja, vacsora közben egy elegáns étteremben. A kongresszus azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben, ami az…..
Egy józanul gondolkodó ember az igazságot sosem akarja kiszorítani a társadalomból, megbélyegezni vagy stigmatizálni, mégis azok, akik ma tagadják az alábbi tíz mítoszt, gyorsan a "homofób" címkét találhatják magukon. Az Amerikai Családvédelmi Tanács (frc.org) érveit (amelyek…..
A poszt végén Ön is szavazhat! Jézus Krisztus a legbefolyásosabb személy az emberiség történelmében. Ezt az eddig is közismert és már sok kutató által bizonyított tényt, most két IT-professzor is megerősítette, akik több mint ezer történelmi személy véleményformáló…..
Salom Budapest! - hangzott öt éven keresztül a hivatalos köszöntés a Szuezi-csatorna Földközi-tengerbe nyíló torkolatánál. A csatorna védelmére épített erődhálózat legerősebb pontját, a kilenc bunkerből álló katonai bázist az izraeliek az 1956-os forradalom tiszteletére…..
Ki is volt az igazi Jézus? - futnak neki újra és újra a szenzációt kereső és a klasszikus négy evangéliumot nem olvasó, vagy azt “kevésnek” találó történészek, teológusok, laikusok vagy újabban olyan megmondó kedvű szerzők, mint Elter Tamás az Origo “Az elhallgatott…..
Legutóbb felsoroltuk azt a nyolc embert, aki bedurrantotta Steve Jobs-ot és a világ legértékesebb, legnagyobb bevételű és legnagyobb befolyású vállalkozását. Az alapító azonban elment és idők túlhaladtak Jobs rock and roll, spritualtitás és a technológia imádatának az őrült…..
Régi bölcsesség, hogy az eredet hordozza a véget is. Bár a 120 milliárd dolláros éves bevétel, és összesen majd egymilliárd készülék eladása után még korántsem beszélhetünk témánk “végéről”, mégis sokat tanulhatunk a jelenéről és a jövőjéről, abból a…..
Kate és David évekig hiába várta arra, hogy gyerekük születhessen. Végül megérkezett a jó hír: ikreket vártak. A terhesség közben azonban nehézségek merültek fel. Az ikrek hat és fél hónaposan megszülettek, de az orvosok csak egyiküket tudták megmenteni, a kisfiúk Jamie nem…..
Négy rendőr egyöntetűen állítja, hogy egy titokzatos hang kiáltott segítségért egy vízbe borult kocsiból és ennek köszönhetően figyeltek föl a hátsó ülésen beszorult 18 hónapos kislányra. Az életmentő kiáltás viszont se a 14 órája halott anyától, sem a teljesen…..
Alig 12 kilométerre az ISIS uralta Moszultól, egy amerikai filmrendező és “startupper” forradalmár kiképzőtábort üzemeltet keresztények számára, hogy képesé válljanak harcolni az életükért és hitükért a kegyetlen iszlám terror hadsereggel szemben. Matthew VanDyke, aki…..
Lehet kritizálni egy vallást? Ad-e a Korán jogalapot a terroristáknak? Van-e felelőssége a mérsékelt iszlámnak a terrortámadásokban? Hibás-e a nyugati sajtó? Hibás-e a muszlim közvélemény? Túl vagyunk a második körön az ELTE Vitaklub EURÓPA ÉS TERROR vitasorozatnak és - bár…..