Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzegediSzatír

144 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem elég a paksi bővítésre szánt (Fidesz állítása szerint) orosz hitel, most Kínának is tartozni fogunk. Mintha a Fidesz még utoljára meg akarná tömni a zsebeit, lesz, ami lesz alapon. Miért pont most ütik nyélbe ezt az üzletet, pont a választások? Fotó: economist.com A héten beharangozott kínai…..
CriticalWest Orosz módra zenélnek 2017.07.02 21:28:05
Nem újkeletű dolog, hogy Orbán Putyin kottájából játszik, de hogy semmilyen saját gondolata se legyen az már dühítő. Van az embernek egy saját diktátora és semmi saját vívmánya sincs, ugyanazokat a lépéseket teszi meg gondosan lemásolva, amelyeket Putyin. Mi lett a hajdani naív Orbánnal aki csak…..
A Szabad Európa Rádió hivatalos forrásoktól megszerezte azt a felvételt, amelyen az elmúlt hónapban Ukrajna orosz agresszorok által megszállt és ellenőrzése alatt álló területén járőröző EBESZ megfigyelő gépjármű felrobban. Fotó: Unian Az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet)…..
A nyugat sokkal jobban össze van fonódva Szíriával és az arab világgal, mint ahogy azt gondoljuk. Nem csak azért mert sok arab szeretne a nyugati értékrendek szerint érni. Azért is, mert rengeteg európai ember alakítja a Közel-Kelet sorsát anélkül, hogy mi mezei polgárok bármit is sejthetnénk…..
Magyarázza el valaki: Mit keres 27 ezer civil ruhás az ukrán pusztában terepruhás fegyveresek által kísérve? A donyecki régióban ma az utakon közlekedőknek nagyon szokatlan látványban lehetett részük. Buszok százait, ezreit láthatták konvojban haladni rendőri kísérettel. A konvojok látványa…..
Ezer meg egy módja van egy tüntetés szétzilálásának, melyet egyes hatalmon lévő hatalmasok gyakran és előszeretettel használnak is. A trollok korában, mikor a tömegmanipuláció aranykorát éli, vigyázva kell elégedettségünket kifejezni, nehogy egy begyűjtő kocsi rakterében végezzük. Ha az ember…..
A Fidesznek szép számmal akad majd kihívója 2018-ban. Az ellenzék által kollektíven korruptnak tartott "bűnözőkormánynak" nehéz dolga lesz, ha tisztességes eszközökkel akar majd hatalmon maradni. A jobbról, balról érkező kihívók mind győzelemesélyesnek tartják magukat, kormánydöntésre…..
Esküszöm mindenre, ami szent, míg Orbán Viktor el nem kezdte kóstolgatni Soros Györgyöt 2013-ban, nem is hallottam róla. Azt sem tudtam, hogy létezik. Azt meg végképp nem, hogy ő a fő gonosz, az Antikrisztus, aki minden nagyszabású, földünkön zajló összeesküvésért személyesen felelős. Ma…..
Egy adott város életminősége nagyban függ attól, mennyire érzi magát biztonságban az ember, mennyire kell tartania bűncselekményektől (nem is feltétlenül csak az erőszakosakra gondolunk), esetleg ne adj Isten terrortámadástól. A kijevi Majdan tér ..
SzegediSzatír 2016.12.29 16:24:19
CriticalWest A monument 2016.09.13 23:07:39
Sokaknak eszébe jutott már, hogy nem mi vagyunk az első civilizáció a földön. Egy konzervdoboz az enyészeté lesz 50 év alatt, és semmi sem marad belőle. Azonosíthatatlanná válik. Ha egy egyszerű használati tárggyal ez történik ilyen, a földtörténet szempontjából kevés idő alatt, akkor vajon mi…..
A harmadik ukrán elnök kufárnak állt és egy kijevi piacon árulta a portékáját. – számolt be közösségi oldalán egy ukrán illető, aki összefutott az exelnökkel a szóban forgó piacon. Fotó: Facebook/Сестра Чемоданова "Szóval azért mentem ki, hogy végig vizslassam a portékákat abban a reményben,…..
Bár még van pár hónap a „nagy, mindent eldöntő” népszavazásig, Orbán máris belekezdett a kampányba. Illetve nem belekezdett, inkább gyűlöletkampányának második fázisába lépett. És mindezt a mi adóforintjainkból.     A migránstéma megosztja Magyarországot. Azokat…..
Lehet, hogy ennek már nincs hírértéke, de Ukrajnában akut háborús helyzet van. Az ukrán hadsereg és az oroszok által fegyverrel, emberrel támogatott szakadárok továbbra is irtják egymást.     Fotó: http://mediarnbo.org/   Az ukrán helyzet továbbra is változatlan. Érthetetlen okokból, de…..
Gundel totál hülyét csinált magából és a Dunából azzal, hogy egyszer sem tudta helyesen kiejteni az Euróvízió győztesének nevét. Az este végére vagy 30-40 alkalommal kimondta: "Jamala" holott Dzsamalának kell ejteni. Ez azért is rettentően zavaró mert Mans és Petra, a két műsorvezető végig helyesen…..
CriticalWest Pofonok földjén 2016.05.14 10:39:04
Sajna nem a méltán népszerű A pofonok földjén-re magyarosított Kung Fu Hustle-ről lesz szó. Pedig ez a nagyszerű hongkongi alkotás annak idején vitte a prímet. Ami most következik attól meg fog nyúlni az arcod. Fotó: dailydot Az emberi kreativitás határtalan. Elménk készsége a mentális…..
Furcsa fotó jelent meg a lapokban Ferenc Pápáról, amelyen György szalagot visel. De mentségére szóljon a Pápának - ahogy azt a Vatikán szóvivője is elmondta - nem volt tisztában azzal, mit jelképeznek a fekete sárga csíkok. Fotó: sputniknews A György szalag eredendően nem jelent rosszat, nem…..
Szakmai ártalom nálam az, hogy figyelem a reklámokat. Érdeklődéssel nézem végig őket, nem úgy mint az átlag ember, aki elkerüli őket, vagy legalábbis megpróbálja elkerülni. Pedig a reklám érdekes is lehet ha szakmai szemmel figyeljük őket. Ez nem PR cikk nem kell megijedni. Fotó: youtube A…..
Valamitől tarthatnak Moszkvában, hisz egy titkos gyakorlat keretei között szimulálták, hogy hogyan lehet elfolytani egy nagyobb tüntetést. Az újonnan alakult nemzeti gárda gyakorlatán több ezer hivatásos vett részt és gyakorolta a tüntetések szervezett szétverését. Fotó: Unian A gyakorlaton több…..
Miközben mi Brüsszelt siratjuk és Orbán Viktornak is izzik a tenyere alatt a munka, hogy megvédjen minket a terroristáktól, szépen csendben elítélték Nadja Szavcsenkót az Oroszországi Donetsk város bíróságán. Fotó: Reuters Ha nem emlékezne rá, Nadja Szavcsenkó ukrán pilótanőt 2014 júniusában…..
Az a legnagyobb probléma az orosz médiával, hogy akkor se lehet neki hinni, ha igazat ír. Persze ez nem igaz minden orosz hírforrásra, csak azokra, amelyekre a Kreml éjsötét árnyéka vetül. Fotó: www.bostonglobe.com Néhány órával ezelőtt elterjedt a hír, hogy arról, hogy a Brüsszeli merénylők…..
Ez a kérdés foglalkoztat, mikor a figyelmem nap mint nap a kormányra és az elszivattyúzott adómilliárdokra terelődik. Biztos vagyok ilyenkor abban is, hogy ez a kérdés honfitársaim millióiban fogalmazódik meg hasonlóképpen, midőn őket is a szélütés kerülgeti, mikor híreket olvasnak, néznek, vagy…..
CriticalWest Puty in, Puty out 2016.02.28 19:12:17
Putyin megosztó személyiség. No nem az embereket osztja meg - hisz mindenki tudja, hogy egy őrült - hanem a világot. Két részre: Azokra akik ellenálnak neki és elítélik, illetve azokra akik tövig nyalnak neki valamilyen elítélhető ok miatt: félelem, gyávaság, érdek. Fotó: youtube A gyávaság és a…..
Ne lepődjön meg azon, ha hazaérve nem találja szekrényben a gázórát. Egy szegedi barátom hívta fel a figyelmemet egy különös történetre, melyben jó pár gázóra és a nemrég felvásárolt szegedi gázszolgáltató is mélyen érintett. Fotó: HVG A napokban esett meg egy szegedi társasházban a…..
Európában az influenzajárvány szokásos menete általában úgy zajlik le, hogy a vírus megjelenik a nyugati országokban és terjed kelet felé. Azonban ez az év más lehet, kiváltképp a H1N1 tekintetében. Fotó: www.redorbit.com Ukrajnában is terjed az influenza, amely a legsúlyosabban Odessza térségét…..
CriticalWest A 2/3 átka 2016.01.30 10:18:10
Mindenkinek van szerencseszáma, még magának az emberiségnek is. A 7-es nem csak nálunk, szinte mindenhol mítikus szám. Sok népmesénkben és mondánkban szerepel. Mi magyarok a hármast is kisajátítottuk, három a magyar igazság szoktuk volt mondani. De mi a helyzet a szerencsétlenséget jelképező…..