Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fodor Bettina, Blogger

64 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aniékkal voltunk, amikor felmentünk egy lakásba, ahol lefürödtünk, készülődtünk. A gyerekek Janóval valahol elvoltak, mi hárman, Peti, Ani és én meg abban az apartmanban készülődtünk. Aniéknak is volt ilyen apartmanja egy szinttel alattunk, de mivel Janó elvitte a gyerekeket, ezért nálunk…..
Sajnos nem sok maradt meg az álmomból, mire magamhoz tértem reggel. Ami megmaradt, hogy Linával éppen valamiről vitázunk és próbál meggyőzni engem nagyon okos érvekkel. Mély volt a hangja, amolyan búgócsiga szerű. A haja váll alá ért és egyenes volt, enyhén visszahajlott a vége kifelé. Én csak…..
Egy hatalmas belmagasságú fával borított, burkolt bungaló félében gyűlt össze szülinapot ünnepelni az egész családom. Nem tudom, hogy kinek a születésnapját, de kellemes napos jó idő volt, tavasztól-őszig bármikor lehetett. Ott volt a Fodor és Fellegi ág, Tárnokék,v a Bálint család, és azok…..
Valóra váló álmaim Bojkott 2020.04.07 07:48:14
Az volt a normális, ha az embereken szájmaszk és kesztyű volt. Nem volt vírus, mint most, de mégis kötelező volt hordani. Minden fodrászat nyitva volt mindenhol, így kijelenthetem, hogy ez nem most játszódik, hanem még hátra van.  Lassítani kellett az autós forgalmat a pályákon, és ezért minden…..
Egy olyan ingatlanban galériája, ahol a galéria az alap legalább 90%-át kiteszi. Fényes, mert a hatalmas ablak felér a galéria plafonjáig, egészen a földszintről felnyúlva. Két ember azon vitatkozik, hogyan rendezze be az egészet tárgyalónak, videós-, és hangstúdiónak. Főleg a galéria érdekelte…..
Retcon Nyerd meg a játszmát! 2019.09.16 17:30:35
Vállalkozni bárhol egy életformát jelent. A taxizáshoz manapság Magyarországon elengedhetetlen, hogy legyen a taxisnak egy vállalkozása. Mivel más nem éri meg a jogszabályok miatt, ezért a legtöbben a Katás egyéni vállalkozást (értsd: kisadózó vállalkozás tételes adóját) választják. Könnyű…..
Elgondolkodtál már azon, hogy mit is csinálunk a könyvelő irodában? (Hacsak nem te is könyvelő vagy, mert akkor pontosan tudod.) Bizonyára kiábrándító lesz, amit leírok, ugyanis hallani szoktuk a sztereotípiákat arról, hogy mégis mit kéne, hogyan kéne csinálnunk, és nem azokat…..
A csokoládé csupa boldogság hormon és endorfin. A könyvelés, bár nyugis irodai munkának tűnik, de tele van stresszel a határidők, ügyfél problémák miatt. Hangsúlyozom, hogy nem az ügyfelek a problémásak, hanem általában csak akkor keresnek meg minket, ha nekik vannak problémáik, és emiatt már azok a…..
A taxis piacon igazából két fajta online pénztárgép szolgáltató van: a Fiscat és a CashCube. A Fiscatet szokták ajánlani, de aki beszélgetett már taxissal, akinek Fiscatje van, az tudja, hogy folyton csak a baj van vele. A CashCube sem a legtökéletesebb, itt is lehetnek akkumulátor…..
Egy budapesti taxis élete ott kezdődik taxisként, hogy az autót a nevére kell írni, legalább, mint üzembentartó szerepeljen a forgalmiban. De mi is kell az átíráshoz? Az alábbi listában pontokba szedtük neked. Sorrendben: 1. Vizsgapapírok (taxis személyszállító, vállalkozói)2. PÁV II. igazolás3.…..
Retcon Indulás taxizni 2019.03.06 13:16:19
Ebben a bejegyzésben fogom összefoglalni, hogy egy induló taxis vállalkozásnak milyen lépéseket kell megtennie, nem csak könyvelési szempontból, hanem szakmai szempontból is. Én, Fodor Bettina, nem vagyok ugyan taxis, de több évnyi taxis könyvelési tapasztalattal és több száz taxis ügyféllel a hátam…..
Amikor még kislány voltam, és el kellett mennem a fodrászhoz, akkor mindig olyan hajat akartam, mint a magazinokban volt. És mindig olyan hajam lett, amilyet a fodrászom jónak gondolt nekem. Vagyis rövid, kisfiús frizura, amit csodálatosan vágott le, de én mégsem olyat akartam. Mindig…..
Fodor Bettina, Blogger 2018.01.20 17:06:53
@Carina40: Aki jól menedzseli az idejét, az hagy elég időt arra, hogy ne kapkodjon. Nincs logikai hiba és elírás, továbbra is kitartok amellett, hogy a jó fodrászhoz sokan járnak, és mindemellett jól tudja beosztani az idejét, jut ideje a vendégeire és a szünetekre is.
Köszönöm, hogy egyetértesz velem. :)
Fodrász Blog Bővülés 2018.01.19 14:21:21
Mindenki tudja rólam, hogy szívügyem a hajadományozás, nem hiába hoztam létre egy alapítványt is e célból. Azóta nagyon sok fodrásszal, adományozóval, kedves emberrel hozott össze a sors. Legújabb ilyen ismeretségem egy Hajgyógyász lett, Bodnár Kinga, aki azzal a felajánlással élt, hogy a…..
Sok vállalkozó fordul a Retcon Kft.-hez, ami a könyvelőirodám, hogy oldjuk meg nekik a problémákat, hisz ők inkább szalonvezetésben jeleskednek, vagy éppen az autó-bérbeadásban. Mindenki csinálja is azt, amihez ért, és ha valami nem megy neki, akkor azt adja ki a kezéből. Ezt a tézist vallom én is,…..
Sok hosszú haj hullik nap, mint nap a szemetesbe a szalonokban, pedig sok levágott hosszú hajból akár paróka is készülhetne rákos betegek részére. Szerencsére a Curly Hajadományozás egyre nagyobb és szélesebb körben kezd elterjedni. (részletek itt) Már-már naponta keresnek meg minket, a Curly…..
Egyszer, amikor éppen még csak tanultam a szakmát, figyelmes lettem egy beszélgetésre a buszon. "- ..., mert neked olyan jó, egyenes hajad van, így biztos, nem kell vasalnod! - Ugyan! Tényleg nem vasalom, pedig nincs egyenes hajam! - Akkor hogyan tudod így kiszárítani, ilyen…..
Ebben a posztban el szeretném mondani a folyamatot, amit csak a bennfentesek látnak, de kevesen tudnak, vagyis hogyan zajlik az életben ez a dolog. Mi egyáltalán a menete, gyógyítási módszere? Gyorsan válaszolva a kérdésre: megbetegedés, diagnosztizálás, kezelés, és vagy gyógyulás, vagy gyógyulás…..
A Curlynél sokszor hívnak fel, hogy hajat szeretnének adományozni. Mindenkinek elmondom a következő tudnivalókat: Első kérdésem ilyenkor, hogy milyen hosszú az adományozó haja?  30 cm-es vágandó hossztól lehet adományozni, bárhol. Ez egy olyan minimum, ami alatt nem lehet…..
Fodor Bettina, Blogger 2017.01.06 21:57:20
@Méra: Az indiai hajakkal az a gond, nem alkalmazkodik teljesen az európai hajhoz. Másképpen kell kezelni, nem annyira göndör és sokkal vastagabb, valamint nincs természetes világos színben. Persze akadnak vékonyított, szőkített indiai hajak is a piacon olcsón, de azok használhatósága maximum egy év, míg a természetes európai hajaké akár négy év is lehet, illetve a viselője is könnyebben tudja gondozni. Itt a cél nem az, hogy olcsón jussunk hajhoz, amit felhasználva olcsóbban tud a rászoruló parókához jutni, hanem hogy ne hulljon feleslegesen a kukába annyi jó minőségű haj, és ne csak ingyen parókához juttassunk rákosokat, hanem egyéb támogatásra is felhasználhassuk a hajak értékét, mint például a kutyamentés/kutyagyógyítás. Ezért karitatív a dolog és profit orientált. Mi nem az olcsóra megyünk, hanem az igényes adományozásra.
Fodor Bettina, Blogger 2017.01.06 21:59:39
@para_noir: A Curly egy kezdeményezés, ami jelen van a facebookon is. Arról szól, hogy a parókának megfelelő hajadományokból parókát készítünk a rákosoknak, vagy éppen a parókának nem jó hajból, a haj értékesítésével közvetlenül karitatív civil szervezeteket támogathatnak az adományozók. Erről bővebben olvashatsz itt: www.curly.hu
Fodor Bettina, Blogger 2017.01.06 22:09:25
@Csipyke: A paróka készítő nem "jár jól", hanem munkát és időt tesz a parókák elkészítésébe. Egy paróka elkészítési ideje akár egy-három hónap is lehet, ha csak egy fejen dolgozik a paróka készítő. Mivel neki is kell élnie valamiből, ezért csak egy részét kéri el egy paróka elkészítési díjának, és azt sem a rászoruló betegektől teszi, hanem az adományozóktól, akik hajlandóak adni.
Egyébként nem csak gyerekek vannak így parókával megtámogatva, hanem olyan dolgozó emberek is, akiknek akár az élete múlhat a jó közérzeten. Személyes tapasztalat, hogy keresztanyám rákkal diagnosztizálva, kemón átesve nem juthatott anyagilag olyan parókához, amiben jobban érezte volna magát, mert az állam csak szintetikus anyagból készült parókát támogat meg 90%-os kedvezménnyel, amiről távolról is látszik, hogy mű. Hozzáteszem, hogy az a 10%, amit a betegnek a gyógyszerek mellett még ki kell fizetne, az alsó hangon is több tízezer forinttól kezdődik, és akkor még nem nagy igényekről van szó... Keresztanyámról nem a paróka hiánya, illetve alkalmatlansága miatt beszélek múlt időben, de a végén annyira elhagyta magát, mert nem érezte magát embernek, hogy azt elmondani nem lehet. És a rákkal még egész jól küzdött addig, míg volt haja, szőre, de annak hiánya és alkalmatlan pótlása valamit eltört benne...
Ezzel nem azt mondom, hogy gyerekeknek nem juttatunk hajat, hanem hogy másoknak is életbe vágó, hogy emberi méltóságukat visszakaphassák, akár egy eredeti emberi hajból készült paróka útján.
A hajhosszabbítás egy kényes területe a fodrászatnak, mivel nem területe a fodrászatnak. Furán hangzik? Pedig manapság így van. Nagyon sok fodrász nem tudja, hogyan kell hajat hosszabbítani, dúsítani, pótolni, de sok hajhosszabbító van, aki nem tud fodrászkodni, vágni-festeni, és semmit sem ért a…..
Fodrász Blog A haj gyerek szemmel 2017.01.03 23:23:28
- Hogyan fésüljem a hajad? Kérsz bele csattot, vagy hajgumit? - Olyanra csináld, mint az Elzának van! - Dehát még a füledig sem ér a hajad!? - Befonjam, vagy két copfot szeretnél? - Csattot. Pónisat. - És hova rakjam a pónis csattot? - Ide, hogy lássam! (és mutat az én…..
Nem mehetek el mellette szótlanul! Mindenhol jelen van ez a dolog, mármint a Pokémon Go. Ha elmegyek egy gyorsétterembe, akkor fiatalokat és idősebbeket is azon kapok, hogy a telefonjukat bambulva nézelődnek körbe-körbe, majd felállnak és figyelmetlenül tesznek pár lépést, felvihognak és visszaülnek…..
Hétköznapi dolog kopasz embert látni, ha az férfi. De olyan férfiakat és nőket látni, akiknek még szemöldökük sincs, az felkavaró. Nem a genetikai kopaszságról fogok írni, hanem arról, amire senki sincs felkészülve.  Normál esetben a hajtüszők növekedési és nyugalmi ciklusok váltakozásával…..
Az ollót Az ősi Egyiptomban és Mezopotámiában is már használták közel 4-5 ezer évvel ezelőtt is már. Pontos korát csak becsülni tudják, de az megállapítható, hogy kezdetben anyagvágásra használták és csak később szélesítették a felhasználási területét. Az első acélollót Robert Hinchcliffe mutatta be…..
Tudom, hogy furcsa a kérdés a címben, de másképpen hogyan lehetne olyan száraz dologról írni, mint a történelem? Én mondjuk mindig vonzódtam a történelemhez, soha nem tartottam száraznak azt, amikor az emberek egymást viszállyal, háborúval, máglyán égetéssel és egyéb…..
Persze, hogy finom illata van!  A hajam vége kiszőkült a festést követő egy héten belül, úgyhogy a festett hajú olvasóknak nem ajánlom. Kiadós volt, és a sampon együtt fogyott el a balzsammal, amit először sikerült életemben produkálnom. De a hajam is együtt fogyott a…..