Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Panko

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan érzik úgy, hogy elítélik a médiatörvényt és a Fidesz más intézkedéseit, de a bukott baloldali elitet is. Minél többen lesznek azok, akik így gondolkodnak,  annál előbb jelenik majd meg egy olyan politikai erő, mely őket kívánja megszólítani. (Fotó: Huszti…..
Panko 2011.01.18 14:32:23
@is:
emlékszel (ha már tegeződünk) a Gyalog Galopp azon jelenetére, ahol a násznépet leölő Lancelot ölelgető apa azt mondja, hogy "ugyan már, hagyjuk ezt, hogy ki ölt meg kit"?
Na, EZ a ballib rablóbanda legnagyobb kommunikációs trükkje, amit 20 éve nyom: nem tagadják, hogy ők lopnak, csalnak - de állítják, hogy a másik oldal pontosan ugyan ilyen. (Mert ugye az első állítás igaz, akkor biztos a második is.)
Hát nem.
Lehetetlen, és bűnös egyenlőségjelet tenni a két oldal közé. A politika (by definition) korrupt a világon mindenütt. Amióta még a nagy (és tényleg nagy) Kohl kancellárról is kiderült, hogy 2 millió márkát a saját pártjának játszott át, azóta végképp nem lehetnek illúzióink. De!
Nem mindegy, hogy egy kormányzat dolgozik, javítja az ország helyzetét, és közben rak valamennyit a saját zsebébe is, vagy a kormányzati munkát a lopással azonosítva semmi mást nem tesz! A grafikonok nem hazudnak. tessék megnézni, hogy kivétel nélkül minden makrogazdasági mutatónk 2002-ben volt a csúcson: előtte, és utána is lefelé mutató görbék.
A Fidesz arrogáns, Orbán akarnok, sokuk igen tenyérbemászó. De ez nem szépségverseny, se nem etikett bajnokság. Az az érdekes, hogy az országért mit tesznek. Azt tessél összehasonlítani.

Egyébként meg a cikk úgy marhaság, ahogy van, legalábbis a történelmi tényekhez, tapasztalathoz semmi köze: merthogy a világ vezető demokráciáiban pont azt láthatjuk, hogy egy di- (vagy tri-) pólus után már iszonyú nehezen történik érdemi változás. Vagy azt hisszük, hogy az USA-ban nem így néznek a demokrata vs republikánus, Angliában a munkáspárti vs tory, Franciaországban a szocialista vs néppárti demarkációs vonalakra? Ennek ellenére mindenhol csak nekik van esélyük, és még ha rosszul dolgoznak is hatalomban sem változik drasztikusan a kép.

Az más kérdés, hogy akkora böszmeséget, mint a magyar ballib pártszövetség még nemigen követtek el.
Panko 2011.01.18 14:46:15
@nápolyi maszti:

az tényleg jó lenne, ha Bajnai-Oszkó folytathatnák, és csendben, szelíden, alázattal adósítanák el végképp az országot a végsőkig, és lopnának el mindent, amit lehet. Hej, de jó lenne!
Bocsáss meg, de te tényleg azt gondolod, hogy a Bajnai, és a Gyurcsány éra bármiben is különbözött? Hogy mások voltak a mögöttük álló érdekcsoportok, máshonnan kapták a pénzt? Komolyan?
Panko 2011.01.18 14:57:32
@fidesz friend:

Az a baj ezzel, hogy a politika egy külön szakma (tudomány). És ugyanúgy, ahogy nem a legjobb zenészből lesz a stadionokat megtöltő pop sztár, hanem abból, akiben megvan az a bizonyos valami, egy ország vezetésének iszonyúan összetett munkáját sem biztosan a legjobb szakember képes elvégezni.
Ráadásul már egy nagyobb társasház lakógyűlését sem egyszerű kulturáltan konszenzusra hozni, nemhogy egy egész nemzet ügyeit, amibe még a külső erők is beleszólnak...
Nem kell bedőlni a sok uszításnak: Magyarországon semmilyen komoly társadalmi megosztottsági probléma nincsen. Magyarországon egyedül gazdasági probléma van. Ha valakinek a vezetésével (és tényleg mindegy, hogy kiével) sikerülne itt osztrák jólétet és rendezettséget teremteni, ez az egész mostani állapot megszűnne azonnal.
De sajnos 50 elherdált évet nem lehet könnyedén behozni. Ez nem csak elhatározás, és még csak nem is pénz kérdése. Még ha korlátlan forrásai is lennének valakinek, akkor sem tudná azonnal létrehozni mondjuk a világ legnagyobb autógyárát. Mert ahhoz a Toyotának is 70 év kellett. Max le tudná rövidíteni 15-20 évre.

De nekünk nincsenek korlátlan forrásaink. Sőt...
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..