Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hello Magyarok!

419 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PrehryFarkas Mi köze van a néhány nappal ezelőtti magyar-horvát Európa-bajnoki selejtező focimeccsnek a külföldön élő magyar gyermekek identitásához? Milyen lehetőségek rejlenek egy jól megtervezett magyarországi látogatásban, hogy gyermekünkben kényszer nélkül felébresszük a magyarságtudatot?…..
Kedd óta már nem Georges Leekens, hanem Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ez a fordulat legjobban talán a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) munkatársait lephette meg, a focit kicsit is követő szurkoló, újságíró vagy szakértő nagyjából a tavaly novemberi kinevezése óta…..
Hello Magyarok! 2018.06.21 10:43:54
@Imiface: köszi, javítottuk.
Kaplár Kata (Figyelem, a cikk kizárólag tudományosan nem bizonyított állításokat tartalmaz!) A kultúrsokk az olyan, mint az izomláz. Tudjuk, mi okozza: az izomlázhoz hasonlóan a kultúrsokk is akkor alakul ki, ha valami olyasmit csinálunk, amit előtte még sosem, vagy már nagyon régen nem.…..
PrehryFarkas Vajon ma ugyanolyan kihívás magyarnak lenni (és maradni) Amerikában, mint száz évvel ezelőtt? Vajon a több mint egy évszázad alatt feltalált és időközben hétköznapivá vált találmányok (köztük az internet is) segítették, vagy éppen ellenkezőleg, inkább megnehezítették az…..
Napra pontosan öt hónap telt el az andorrai zakó óta, erre mire érek haza? Luxemburg két gólt rúgva veri a magyar válogatottat. Értem én, hogy mindig mindenki más a hibás, meg a körülmények, és az akármi, de azért lassan Csányi Sándor is elgondolkozhatna a lemondáson...
Populás László Igazi foodie-ként, étel- és italrajongóként eldöntöttem, hogy bemutatom pár ország különleges gasztronómiai irányzatát, kiváló helyeit és beszámolok az élményeimről. Első sorozatomban az északi országok New Nordic Cuisine elnevezésű irányzatát ismertetem. Étel turisták,…..
Könyves Viki Ki tudja behatárolni a térképen a Fríz-szigeteket, vagy a Watt-tengert, na és Dániát? Na jó, az utolsó valószínűleg az emberek többségének (legalábbis európai viszonylatban) nem okoz különösebb problámát. Na de a másik kettő? Ki hallott egyáltalán róluk? Mert én nem, egészen addig,…..
Schatz Roberta Ha csak annyit mondunk elöljáróban, hogy akad olyan délolasz maffiaszervezet, amelynek 2013. évi bevétele túlszárnyalta a McDonald’s és a Deutsche Bank együttes évi bevételét, több mint 53 milliárd eurót, az olasz GDP 3,5%-át, akkor máris további izgalmas kérdések merülhetnek fel a…..
Mindenttu Dóri Kína népessége 1949 és 1976 között 540 millióról 940 millióra növekedett. A túlnépesedés elkerülése, lelassítása érdekében a kínai kormány bevezette az egy gyermek politikáját, ami egy 1979-től egészen 2015-ig létező államilag felügyelt és irányított családtervező program volt. A…..
Brigi Három hónap délkelet-ázsiai utazás után visszavár Svájc, a mi kis nyugodt, falusi életünkkel együtt. Összesen hat hónap után térek vissza, ami pont elegendő idő volt ahhoz, hogy hiányozzon, és ismét újult erővel folytathassam a munkámat. Eljött az idő, hogy elinduljon egy cikksorozat a…..
Orosz Joli Isztambulból ajándékok nélkül hazajönni lehetetlen – és nem is kell. Eleve tervezzük úgy, ha a török nagyvárosba utazunk, hogy egy jelentősebb összeget költünk majd el a különböző üzletekben, boltokban vagy éppen a bazárban. Ha gyorsan le akarjuk tudni a szuveníreket, akkor…..
Csányi Barnabás Egy európai embernek nem könnyű megszokni a kínai életet. Ha van hely, ahol ez mégis könnyebben mehet, akkor az Sanghaj. A világ egyik legnépesebb városa legalább annyira nyugatias, ami megkönnyíti az átállást, a gondolkozás megváltozását. És persze van jópár olyan dolog, amit…..
Brigi A zord tél után mindenki a tavaszt várja, a megújulást hozó márciust, a rügyező áprilist. Kifesti a tavasz színesre a mezőket, bimbókat rajzol a fákra, vidámságot hoz a szívekbe, mosolyokat az arcokra. Élvezzük, hogy a tél emlékké halványodott, de a napnak még kellemes, langyos sugarai…..
PrehryFarkas Néhány éve még csak a hollywoodi akciófilmekben és sorozatokban nézhettük, mára már postán küldik meg és bárkinek elérhető a DNS-teszt. Aki legalább annyira két lábbal jár a földön, mint én, és a racionalitást helyezi előtérben az életében, annak ennél jobb módszert még nem találtak…..
Satyrant 2017 márciusában a CIA adatai által összeállított, a világ leggazdagabb országainak listáját Katar vezette. És valóban: pazarló luxus, látszólagos csillogás és gondtalanság jellemzi elsőre az országot, de a külcsín mögött több árulkodó jel is meghúzódik. Ez az írás most erről a…..
Rusznyák Balázs Egy jó kis hosszú hétvége eltöltése Lvivben egyszerűen nem pénz kérdése. Az ukrán nagyvárosban annyira olcsó minden, hogy az ember néha már szabályosan kényelmetlenül érzi magát ettől. Ehhez képest rengeteg a látnivaló, elképesztőek a múzeumok, a történelmi korok lenyomatai szinte…..
Jani haverja Albánia Európa egyik legtitokzatosabb helye. A sokáig bezárt országban első látásra semmi sem úgy működik, mint az az európai szemnek, gondolkodásmódnak megszokott. Íme néhány dolog, amin ne lepődj meg, ha Albániában jársz!..
11+3? Ez meg miféle kretén cím? - kérdezhetnéd teljes joggal. A magyarázat: egy focicsapatban 11 játékos kezdi a meccset és három cserelehetősége van az edzőnek. Ennyi. (De így legalább megúsztam, hogy percekig azon izzadjak, hogyan kezdjem el ezt a posztot, ami mindig a legnehezebb része.) Akkor…..
HM!-összeállítás A húsvéti újjászületést a keresztény világ számos pontján ünneplik. Vannak helyek, ahol mélyebben őrzik az ünnep tradícióit, és akad, ahol a húsvétnak inkább a modern és újszerű értelmezése a jellemzőbb. Bárhogy is legyen ez, egy dolog biztos, húsvéti összeállításunkban olyan…..
Húsvéti filmekről írni nem egyszerű. Induljunk el Jézustól, és úgy haladjunk a (csoki)tojásokon át a húsvéti nyúl felé? Vagy az egyik témát eleve hagyjuk is ki? Miközben gyerekként az embernek még fogalma sincsen a szakállas, keresztes, félmeztelen bácsi történetéről és bőven az ibolyakölni, a piros…..
Orosz Joli Kezdjük azzal, hogy a tulipánok nem Hollandiból, hanem Törökországból származnak. Erre mi sem lehet jobb bizonyíték, mint hogy Isztambulban minden áprilisban egész hónapos fesztivált rendeznek a színpompás virágok főszereplésével. De nem ám csak olyan parkban sétálós, nézelődős…..
Bencsik Rita Luxemburg a világ második leggazdagabb országa - legalábbis az egy főre jutó vásárlóerő-paritáson számolt GDP alapján. A CIA 2016-os adatai alapján összeállított lista szerint a nagyhercegségben 102 000 dollár jut egy főre, és ennél csak Katar áll jobban, ahol még…..
Takácsy Dorka Amikor bemész a boltba, és a kosárba teszel egy üveg eredeti kanadai juharszirupot, fogalmad sincs, hogy az a cukros valami hogyan is készül. Nekem sem volt - eddig. Ha tehát Kanada, azon belül is Québec, és ráadásul tavasz, akkor itt az idő egy kis helyi szocializálódásra:…..
Mindenttu Dóri Mint az közismert, az ázsiai szépségideál merőben eltér attól, amit mi Európában megszokottnak tekintünk. (Természetesen a szépség relatív, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mi tetszik neki.) Cikkemben megpróbálok összegyűjteni néhány érdekes „találmányt”, amelyet a kínai nők…..
Orosz Joli A Google Translate és egyéb fordítóprogramok korában már megszűnni látszanak a nyelvi nehézségek. Ennek ellenére, ha egy olyan helyre megyünk, ahol nem alap az angol, francia, spanyol vagy német nyelvtudás, könnyen nehézségekbe ütközhetünk. Ilyen hely lehet Törökország, ahol célszerű…..