Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Műszaki

106 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balgamagyar Az új mindig új 2019.01.10 16:23:05
Szilveszter napján sokan számot vetnek a múlttal, tervezik a jövőt, fogadkoznak, ígérgetnek maguknak, másoknak. Én szeretnék már erről leszokni, s nagyrészt meg is tettem. Nem fogadok meg semmit, nem ígérek semmit. Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. Én nem ígérek, inkább csak betartom amit nem…..
Azért kellett ezt a hangzatos címet adnom a bejegyzésnek, mert valamivel be kellett vezetnem ezt a képet amit ma készítettem a már rutinná vált úszásom után. Itt Belgiumban egyébként is később köszönt be az ősz, sőt nemegyszer látok még a téli hónapokban is viruló rózsákat. Vagy éppen februárban…..
Balgamagyar Az összes minden eddig 2018.10.30 01:02:09
Jól van, muszáj írni, mert M már rongyosra olvasta az előző bejegyzést, és már lassan ráfanyalodik a flamand blogokra. Erről persze a nyelvtanárunk tehet. Miért ad nekünk órán olyan feladatot, hogy blogokból írjunk összefoglalót? Persze téma is lenne, csak a lendület csappant meg egy kicsit. Na meg…..
Még mindig semmi hír G gitárjáról és az "Ik word gitarist" című könyvéről. Ez azért érdekes, mert már kétszer is kaptam e-mailt arról, hogy a gitár elindult a raktárból és amint az üzletbe ér értesítést kapok. Az első tájékoztatás óta egy hét telt el. Pár nappal később jött a második ilyen info,…..
Balgamagyar Semmi érdekes 2018.09.10 23:33:57
Mozgalmas nyár után nyugodt ősz, jó lenne, de nekünk nem ezt osztotték idén sem. B három év alatt a harmadik iskolát kezdte el szeptemberben s ez nem csupán neki, de az egész családnak izgalmakat ígér. Visszatértek a tanulós esték, M amikor csak teheti leül vele és igyekeznek előre készülni a…..
Balgamagyar Folytatás 2018.07.26 14:25:34
Az van, hogy most Mallorcán nyaralunk, a blog meg hónapos lemaradásban van, így kihasználva, hogy a család alszik, faragni próbálok a hiányból. Sajnos ez ilyenkor mindig a mennyiség és/vagy a minőség rovására történik, mert az eltelt idő távlatából a fontosnak, érdekesnek tűnő dolgok már nem is…..
Életem legszürreálisabb beszélgetésén vagyok túl. Leültünk Vér Nénivel (néni ám a...), és a papucsával dumálgatni erről a konyhabútor szöszmöszről. A szociopata, pszichopata, magát szegény idős néninek tartó horrorfigura iszonyat beteges vigyorral hátradőlt és közölte: "maguk szerint, ha én…..
Balgamagyar Életet az éveknek 2018.06.12 01:08:57
A címet a hétvégi kalandom ihlette. Így tavasz végére rendesen besűrűsödött a naptárunk, a gyerekek év végi vizsgái, a Babbeplus utolsó foglalkozása, ahova illik egy kis sütit vinni, a zenekarral csak ebben a hónapban annyi a fellépés mint amúgy egész szezonban, s ha még marad energia akkor…..
Amikor kiköltöztünk nagy gondot jelentett, hogy hogyan készítsük el azokat a hagyományos ételeket, amelyeket odahaza megszoktunk. Írtam már róla, hogy először tejfölt nem találtunk, (ma már itt is árul a Lidl), aztán a túró okozott gondot amíg a vastehénre nem akadtam. Ugyanígy voltunk a…..
Már rég megfogant az ötlet műhelyvilágításom fejlesztésére, miszerint a meglepően tartós fénycsöves lámpatestek mellé egy koncentrált fényfoltot sugárzó "műtőslámpát" készítsek, ami hevenyészett és főként beállítható szögű, szórt megvilágítást biztosít akár…..
Balgamagyar Aartselaari szerenád 2018.05.01 13:07:12
Szombaton újabb fellépésünk volt a Suske zenekarral. Ez a Xaverianen néhány, idősebb tagjából álló kis zenekar, úgy nyolc-tíz fő. Van számos olyan rendezvény ahol nem a teljes zenekar, csak a Suske lép fel. Ilyen a februári karnevál, fellépés a templomban, kisebb városi eseményeken. Szívesen látunk…..
Hajónapló Péntek. 2018.04.20 17:53:35
Kegyetlen nehéz munkába kezdtem. Még fiatalnak is elég lenne. Arról van szó, hogy mint már említettem talán, a kert hátsó fertályát teljesen eluralta a zöld őstermészet. A csalán és a kúszó borostyán olyan szinten vette birtokba a szerszámos kamra, komposztáló, régi kert budi (jelenleg…..
Belgiumban bár tovább tart a tanév mint Magyarországon, azért nem fukarkodnak az év közbeni szünetekkel, így a tavaszi szünet is két teljes hetet tett ki. Mivel ez túl hosszú idő ahhoz, hogy csak itthon lustálkodjunk, így M gondoskodott programról. Igyekszünk nem herdálni a pénzünket, ezért…..
Ha lassan is, de Belgiumba is beköszöntött a tavasz. Húsvétkor még dér lepte be reggel az autónkat a holland kempingben, ahol a szünetet töltöttük, a múlt héten pedig már 29 fokban javítottam a térkövet a kertben. Most konszolidálódott a helyzet, visszatért normális belga klíma, reggel szürkés ég,…..
Hajónapló Csütörtök. 2018.03.29 16:34:30
Fenébe, nagyon érzem a koromat. Kétszer fél  napig dolgoztam a szennyvízátemelőn. Mondjuk én voltam a hibás, negyedik éve működik az automatikus rendszer, amikor összegyűlik az aknában egy bizonyos mennyiségű  anyag az úszókapcsoló bekapcsolja a búvárszivattyút ami továbbítja a nyomott rendszerű…..
Balgamagyar Áttekintés 2018.03.26 01:16:45
Nagyon sok minden történt velünk azóta, hogy utoljára érdemi információkat osztottam meg. Gyors helyzetjelentés: túl vagyunk egy genti fényfesztiválon, az aartselaari karneválon, egy Scouts bulin, jártunk a belga szövetségi parlamentben, megvolt a Xaverianen koncertje, hogy csak a legizgalmasabbakat…..
A cím  nem véletlen, ma van a Tanácsköztársaság 99. évfordulója. Jövőre lesz a századik, de szerintem a 99. az sokkal izgalmasabb. Nem sokat tudok a Tanácsköztársaságról, első emlékem, hogy még általános iskolás koromban felfedeztem egy táblát a Kossuth utca egyik épületén (azt hiszem a bíróság volt…..
Tegnap volt az utolsó vizsga a nyelvtanfolyamon, holnap kiderül, hogy sikeresen abszolváltuk -e a 2.1 szintet és folytathatjuk -e a jövő héten induló 2.2-t. Néha elkeserít, hogy már mennyi ideje itt vagyunk és még mindig csak szavakat pakolok egymás után ha beszélni kell, néha el- eltalálva a helyes…..
Balgamagyar Sajtból van a Hold? 2018.01.18 22:27:31
Tegnap G-vel a Carrefourban voltunk, pár apróság kellett az ebédhez/vacsorához, ő pedig, mint a chipsek nagy rajongója, elhatározta feltölti a készleteit. Miközben a hűtőpult előtt haladtunk el, arra gondoltam, ha a gyerek megengedheti magának hogy a zsebpénzéből 5 Eurót egy nagy zacskó chipsre (15…..
Hétvégén a garázsban pakolásztam, aztán egyebek mellett a kezembe került egy zacskó madáreledel, amit tavaly télen vásároltam, de valahogy nem került rá sor, hogy kihelyezzük. Azt hiszem az vezetett félre, hogy itt Belgiumban olyan enyhe a tél. Hó nincs, fagyni sem fagy, legfeljebb talajmentén pár…..
Hajónapló Vasárnap. 2018.01.14 22:32:45
Munkás hetem volt. Levágtam a nagy cseresznyefa vastag ágai közül vagy ötöt. Volt köztük súlyosan károsodott is. Úgy lehetett ilyen, hogy fent magasan letört egy ág valamikor sok éve és a törési felületen, melyet a fa nem volt képes öngyógyítással beforrni, behatolt a víz és folyamatosan…..