Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lázár Tünde

226 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Húsvét a tavasz, a megújulás és a kereszténység legnagyobb ünnepe. A csodálatos Tisza-tónál is rendkívüli programok várnak a vendégekre, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak a hosszú hétvége alatt.  Zöldellő vízpart és illatos erdő, vödörrel locsolás, tojásfestés vagy keresés, éjszakai…..
2013 óta március 3-án a Vadvilág Napját ünnepeljük, mely különösen fontos a Tisza-tónál, az ember építette természeti kincs szomszédságában, amely a természetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet. A VESZÉLYEZTETETT VADON ÉLŐ ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYFAJOK NEMZETKÖZI KERESKEDELMÉRŐL SZÓLÓ EGYEZMÉNY…..
Tavaszi kirándulást terveztek? Bár a Tisza-tó kivétel nélkül minden évszakban lenyűgöző, varázsa csak fokozódik tavasszal, mikor a természet újra éled, s a környék igazi paradicsommá változik.  Ha épp Kelet-Magyarország legnagyobb tavához terveztek látogatást, ajánlunk 5 különleges hangulatú…..
Hétvégén tetőzött az ár, és tegnap reggel 8 órától megszűnt az árvízvédelmi készültség a Tisza-tó körül. A KÖTIVIZIG azonban továbbra is figyelőszolgálatot lát el a Tisza mentén Kiskörétől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon. A kép Poroszlón…..
A Tiszán érkező szemét évről-évre elborzasztja, sokkolja a folyó mellett élőket és az ide látogató vendégeket egyaránt. Legemlékezetesebb a 2019 tavaszán érkező szeméthegy volt, melyről hetekig cikkezett a sajtó (többek között mi is írtunk róla itt) , majd az árhullámmal együtt a szemét-hírek is…..
Hamarosan itt a tavasz, s  vele együtt közeleg az idei év első nagy Tisza-tavi gasztronómiai rendezvénye a TISZATOR Böllérfesztivál. Aki még szabadon hagyta a naptárában március 9-ét, most bejegyezheti: 2024. 03. 09. Abádszalók!   Ebben az évben immár  XVI. alkalommal kerül megrendezésre a…..
Nem árulok zsákbamacskát! Ezzel az írással az a célom, hogy elkalauzoljalak titeket oda, ahol a természet varázsa és a kerékpározás öröme összefonódik,  felejthetetlen élményt adva azoknak, akik nemcsak kilométereket, de élményeket gyűjtenek .  Mert a Tisza-tó az a hely, ahol a táj mesés szépségei…..
Csodás megmenekülés és szívmelengető esemény szemtanúja volt olvasónk a Tisza-tó festői partján Abádszalók és Kisköre között. Néhány lelkes helyi lakos különleges mentőakciót hajtott végre a tavon, miután arra járó kirándulók jégbe fagyott hattyút vettek észre.  A hideg napok alatt a Tisza-tó…..
A Tisza-tó és környéke mindig is festői és nyugodt környezetet kínált a természet szerelmeseinek. Most azonban, a hideg idő beálltával és a jég megérkezésével, a környék nem csak csodás jégvilággá alakul, de új kihívások elé néz. Például a Poroszlói-medencében a Tisza-tavi Sporthorgász munkatársai…..
Az elmúlt napokban a Tisza-tó környékére is megérkezett a fagyos tél, és lenyűgöző természeti jelenség tárult elénk, mely a téli hideg mínuszok és az erős szél együttes hatásának köszönhető. A Tisza-tó, mely az Alföld és Kelet-Magyarország egyik ékessége és legnagyobb tava, most igazi jégcsodákkal…..
2024. január 8-án karbantartásra bezárt a Tisza-tavi Ökocentrum, és legközelebb március 14-től fogad újra látogatókat. Megkezdődtek a nagy téli karbantartási munkálatok a legismertebb, legnépszerűbb attrakciónál.     Az iskolai téli szünet végéig fogadta a látogatókat, 2024. január 8-án…..
A Tisza-tavi kerékpározás újra sikeres évet zárt, mert a 2021-es rekordévet is túlszárnyalták - vagyis túltekerték a bringások!  88 915!  Ennyien tekertek át a Kiskörei Erőmű hídján a KÖTIVIZIG Kiskörei Szakaszmérnöksége számlálása alapján. Ahogy arról már novemberben is hírt adtunk, az…..
A Tisza-tó, a mi "ámbrás cetünk",  Magyarország egyik gyöngyszeme lenyűgöző vidékkel és gazdag élővilággal kápráztat el bennünket. Az egyedülállóan szép táj, mely tulajdonképpen a Tisza folyó egykori ártéri területén 50 éve megépült Kiskörei Vízerőmű és Víztározó  egy csoda. Csoda, amit az ember…..
Nem érdemes télen sem megfeledkezni a Tisza-tóról! Most, hogy fehér lepelbe burkolózott vidékünk, és az első decemberi havazás mesebelivé varázsolta,  érdemes Kelet-Magyaroszág legnagyobb tavánál egy kirándulást tenni. S bár a fejünkben a Tisza-tó tipikusan nyári célpont, képeinken mutatjuk, milyen…..
Fedezd fel a Tisza-tó varázslatos vidékét a magasból, ahonnét eddig csak a madarak láthatták! A Tisza-tó kilátói nem csupán panorámát kínálnak, hanem a szívet csodával megtöltő teljes élményt. Felkeresésükkor gyönyörködhetünk a lenyűgöző tájban, s elmerülhetünk a tó körüli természeti csodákban. Légy…..
Jártál már a Jóreménység-szigeten? A Jóreménység-sziget a Tisza-tó egyik gyöngyszeme, egy lenyűgözően szép és nyugodt természeti terület a Tisza-tó déli csücskében, a Kiskörei Erőmű szomszédságában.  De minek köszönheti sikerét? Hisz a szemünk előtt, napról-napra közösségi pihenőhelyből egy csodává…..
A Tisza-tónál is beköszöntött a hideg idő, s ahogy az év vége közeledik, egyre többen gondolnak a hagyományok ápolására, - a Márton napi libalakoma ilyenkor a középpontba kerül.  Csodaszép vidékünk pedig nemcsak gyönyörű természeti kincseiről híres, hanem kiváló gasztronómiájáról is. A libaételek…..
A mai nappal, 2023.11.10-én a Tisza folyón levonuló árhullám miatt a Tisza-tó őszi leürítését a KÖTIVIZIG felfüggesztette. A továbbiakban a Kisköre-felső vízmércén mért vízszintet a 690+10 centiméteres tartományban tartják. A Tisza-tó téli vízszintje beállításának folytatásáról külön…..
Csodálatos rekordról számolhatunk be a horgászat szerelmeseinek. Óriás méretű tükörpontyot fogtak ki október utolsó napjaiban a Tisza-tóból! Kerezsi Gábornak nem ez volt az első Tisza-tavi horgászkalandja, de valószínű, hogy az eddigi legemlékezetesebb. Szeptemberi bravúros horgásztúrája után…..
Idén újabb rekordot ünnepelhetünk a Tisza-tónál, ahol a kerékpárosok száma minden eddigi csúcsot megdöntött. Az október 31-ig tartó időszakban 88 150 kerékpáros hajtott át a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, ami meghaladja az eddigi legnagyobb, 2021-ben regisztrált éves forgalmat - közölte a…..
A Tisza-tó és környéke különösen varázslatos az év legszínesebb időszakában. A nyári buja zöldek után kedves gesztus a természettől, hogy mielőtt szürkévé-fehérré-hideggé varázsol mindent körülöttünk, előtte gazdagon (szív)melengetőn befesti.  A Tisza-tó őszi szépségei a téli leürítés előtti…..
Az idei évben minden rekordot megdöntött a darvak száma a most 50. születésnapját ünneplő Hortobágyi Nemzeti Parkban. De hogyan lehet megszámolni egyszerre 180 ezer madarat? Magyarország első Nemzeti Parkjában erre tökéletes módszert dolgoztak ki.   Hortobágy, a magyarországi természeti kincsek…..
Ezen a héten történelmi pillanat zajlott a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság területén, hiszen megdőlt az őszi gyülekező darvak egy időben számolt rekordja. A friss szinkronszámlálások szerint jelenleg már 194 750 daru tölti pihenőjét az ország első nemzeti parkjában.   A Hortobágyon minden…..
Mit tud a mesterséges intelligencia a Tisza-tavi kikapcsolódásról? El sem hinnéd, milyen sokat! Próbára tettük az AI-t, állítsa össze a tökéletesen feltöltő, pihentető, nyár végi tóparti csomagot, mutatjuk mi lett az eredmény. (FIGYELEM! Egyes szavak különösen hangozhatnak a szöveg olvasásakor, de…..
A Tisza-tó csodás! Gyere, fedezz fel velünk még 10 szuper látnivalót, s hihetetlen élményekkel és fotókkal leszel gazdagabb! Jártál már a csodálatos Tisza-tavon, s azt gondolod, mindent megnéztél, amit lehet, s amit érdemes? Azért igyekszünk ezzel a TOP10-es listánkkal téged is ámulatba ejteni. Azok…..