Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lévai András

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jezsuita bloggerek Pártus Jézus? 2010.06.18 18:37:00
Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy katolikus körökben is milyen népszerűségre tett szert Badiny Jós Ferenc munkássága és elméletei. Sokan úgy látják, hogy keresztény hitük és magyarságtudatuk elmélyítését szolgálja az emigrációból 2001-ben hazatért, és 3 éve elhunyt szerző, aki egyébként elhagyta a…..
Lévai András 2019.07.22 17:52:55
@jabbok: már nem. Simán megnyitja a böngésző. Könnyen lehet hogy téves riasztás volt nálad és mindkét vírusirtó produkálta a hibát.
A "nemzetállam" fogalmának a visszavetítése a középkorba, vagy még korábbra egyszerűen tévedés, vagy történelemhamisítás. Voltak ugyan az ókorban városállamok, és Róma története sem más, mint egy arisztokratikus városállam terjeszkedésének története térben és a lakosság polgárjogát tekintve, de…..
Lévai András 2019.06.30 21:38:15
@Magyaur: az 1. világháború elvesztésekor gyakorlatilag semmilyen politika nem segített volna.
Ha összehasonlítod a bécsi kongresszust a párizs környéki békékkel, könnyűszerrel felismerheted, előbbinél a háborús állapotokat lezárni szerették volna, a másodiknál a cél a vesztesek büntetése. A bécsi kongresszus a helyreállítás, megbékélés jegyében zajlott, a párizsi békediktátum a megtorlás jegyében született. Előbbinél a józan ész szava megkötötte a győztes kezét, másodiknál gyakorlatilag szabadrablás történt.
Ferdinand Foch, Franciaország marsallja, a franciaországban működő antant csapatok főparancsnoka mondta a wersailles-i békéről: "Ez nem béke hanem 20 éves fegyverszünet".
Ami az általad idézett 1910-es térképet illeti, ékes bizonyítéka annak, a trianoni békekötés mennyire nem a megbékélés és a népek önrendelkezésének elvének figyelembe vételével, hanem nagyhatalmi szempontok és a vesztes megbüntetésének szándékával készült.
Lévai András 2019.07.01 08:34:21
@Bicepsz Elek: Nem az ANTANT-ot, hanem a görögöket. Ha nekünk is csak egy fronton kellett volna harcolni, valószínűleg nekünk is összejött volna. De egyszerre küzdeni a csehekkel, románokkal és esetlegesen a szerbekkel már sok volt. Főleg - ahogyan írod - kommunista bomlasztás mellett.
Lévai András 2019.07.01 11:57:23
@István Tamasi: erről jó lenne forrást adnod, mert legendák mindig, minden korban keletkeztek.
Arról az aprócska tényről megfeledkezel, ekkor már élt a románok felé az Erdély átadásáról szóló titkos paktum, valamint Magyarország nem volt önálló állam a nemzetközi politika színtéren.
Több jel mutat arra, hogy Magyarország súlyos gazdasági válságba kerül pár éven belül, hacsak nincs kormányváltás. A Brexit és az Uniós költségvetés átalakítása miatt kieső támogatások, az állami gazdasági és pénzügyi vezetés által pánikszerűen szorgalmazott állami takarékossági programok, a…..
Lévai András 2019.06.15 22:55:03
Avagy így tömegközlekedj havi húszezerért. A duplán vett bérlet oka, hogy az automata az utas szerintem nem nyomtatott, de a gép mást mond. Volt már ilyen sztorink, ott még egy korrekt választ is találtok. Panaszosunknak egyébként egészen jó megoldási javaslatai lennének, de…..
Lévai András 2019.06.12 21:04:24
@Snagal: kíváncsiságból egy hónapig mutogattam mindenhol - metró, elsőajtós busz - kerékpárra szóló bérletemet. Természetesen a rendes havi mögé volt téve ha esetleg valaki belekötne, miért az 500 Ft-os bringabérletet használom.
Eredmény: 30 nap alatt s e n k i sem állított meg, hogy hoppá...
Személyes vallomással kezdem: aldis törzsvásárló vagyok. Szuperek a tisztítószereiket, imádom az zacskóban árul  magos korongjaikat és a mákos-szezámos kenyérlapocskákat, tök hasznos a fehét téglalszerű tisztító szivacs, ami bevizezve bármi koszt leradíroz bárhonnan, a végzetem a fahéjas csiga, team…..
Lévai András 2019.01.18 16:37:13
@yuden: az ötlet jó, csak nem úgy működik.
Ha megvettem valamit X áron, majd elromlik, ugyanazért a termékért nem kérhetnek plusz pénzt, pusztán azért mert véget ért az akciója. A más, ha egy másik terméket ajánlanak, amely drágább, de az árába beleszámítják a régi cuccost.
És nem vagyok róla meggyőződve, az Aldi 5000 Ft ráfizetés miatt menne csődbe...
Magyarország lehúzta az Osztrák-Magyar Monarchiát - nélküle Ausztria tipp-topp lett:(Ma az Európai Unió parazitája lett a magyar politikai elit...: A magyar elitek a Monarchia és az Európai Unió keretein belül törekedtek a zsarolási potenciáljuk növelésére, amelyben ügyesnek bizonyultak. Az más…..
Lévai András 2019.01.02 20:14:59
@Európai téridő: Habsburg Birodalom mint államalakulat nem létezett. Habsburg uralom alatt álló államok és tartományok igen.
Mindenesetre befejezem veled a diskurzust, nem tartom partnernek azt, aki lekezelő modorban ír.
Egyébként akad némi kompetenciám történelem terén, de erről pont neked pont nem tartozom beszámolóval.
Lévai András 2019.01.03 18:18:54
@Európai téridő: ha hozzászólásodat nem baromfiúval fejezted volna be, lehet hogy én sem úgy reagálok javaslatodra, ahogyan. Egyébként letöltöttem és beleolvastam, csak hogy megnyugodjon lelkivilágod.

A Habsburg Birodalom mint államnév pusztán terminus technikus, a mindenkor Habsburg - ház uralma alatt álló területeket értjük alatta, amelyeket mindössze az a tény kötött össze, egy uralkodócsalád uralma alatt állottak. Legyen szó fennálló, működő államokról - Spanyolország, Csehország, Magyarország - vagy egymáshoz többé - kevésbé lazán kapcsolódó tartományokról - Stájerország, Alsó Ausztria, Tirol. A történelem folyamán ezek egy része más uralkodócsalád birtokába került, az Örökös Tartományok - a Német Római Birodalom Ausztria körzete - adta az Osztrák Császárság magterületét a Cseh és Magyar Korona országaival, tartományaival együtt. A kortársak soha nem nevezték Habsburg Birodalomnak ezeket a területeket.
Lévai András 2019.01.04 09:52:01
@Európai téridő: abban a hozzászólásodban írtad, amelyben bekopiztad a könyv linkjét. Tehát a könyv linkjének megadására esélyem sem volt fölényeskedni.
Egyébként valóban tettem ilyet, de a posztra reagálva, mely általánosra, sarkítóra és elnagyoltra sikeredett, nem rád értve személyesen.
Bizánc lett volna a másik példa, amikor egy államalakulatot nem úgy nevezünk el, ahogyan a kortársak használták. Odoaker után már nem volt értelme a keletrómai név használatának, viszont
"Nem kérdezni, végrehajtani - az értelmiségi töprengés nem kifizetődő, és még veszélyes is lehet arra, aki túlságosan belefeledkezik." Hunyadi Mátyás személyiségéből fakadt-e a humanizmus? Miért támogatta két pápa is Mátyás törekvéseit? Miért lettek legádázabb ellenfelei hűséges…..
Lévai András 2018.11.04 21:07:43
@BTO11: ha a legártalmatlanabb cikkben is a fidesz politikájával foglalkozol, keress egy jó pszichiátert. Talán tud segíteni..
Változnak az idők, ezért egy már-már elfeledett dokumentummal bizonyítjuk, hogy a Fidesz 2006 őszének forró napjaiban még a rendőrség mellett állt, sőt, Nyítray András, fideszes képviselő azt kérte számon egy országgyűlési bizottsági ülésen, hogy a rendőrök miért nem használtak éles lőszert!   Már…..
Ön elhitte, hogy az összefogás az ellenzéki erőforrásainak csokorba gyűjtéséről szól és a Fidesz legyőzésének egyetlen lehetséges eszköze? Van egy rossz hírem: Önt csúnyán átbaszták...
Lévai András 2018.10.23 11:56:26
@tegnaptuska: ezek szerint te benne vagy abban az egynegyedben, akik szerint aki nem a "mi kutyánk kölyke" az csak rossz lehet? Szegggény... :D
Lévai András 2018.10.23 12:18:43
@tegnaptuska: azt hiszem éppen erről szól a cikk. Hogy úgy látod, a "másik" oldalon jobb eséllyel rosszabbak az emberek mint a "saját" oldalon. És íme, le is írtad, élő példaként. És nem veszed észre! :D
Lévai András 2018.10.23 13:00:33
@tegnaptuska:
-Te utálod a zsidókat?
-Természetesen.
-Az összeset?
- Igen, az összeset.
-Biztos?
- Hát, a Grünéket a szomszédból nem, mindig ők vigyáznak a kutyára ha nem vagyunk itthon. Meg a Weiszéket sem az utca végéből, nagyon rendes család. Meg a Kohnékat sem, a felvégről. De a többit utálom.
- Miért utálod a többi zsidót?
-Mert azokat nem ismerem!
Nos, így írtál arról, hogy egyik oldalon is vannak szaremberek és a másikon is. Mert amellett hogy csak jobbfelől álló embereket nevesítettél leírtad, ott ezerszer nagyobb az esélye hogy szaremberre mutatsz rá.
Tehát, egyik oldalon ezerszer nagyobb az esélye hogy olyanok vannak, s név szerint is ismersz ilyeneket. A másik oldalon meg "csak" előfordulnak, név nélkül.
Szél Detti megkésett megvilágosodása. ..
Lévai András 2018.10.03 09:59:21
Van abban valami diszkrét báj, amikor a közéletet úgy osztják fel egyesek miszerint fideszes és nem fideszes, utóbbiaknak meg össze kell - kötelező, fő -és jószágvesztés terhe mellett fogni egymással az előbbi ellen,függetlenül világnézettől, a politikai palettán elfoglalt helyétől.
Annak idején az LMP úgy határozta meg magát, mint az a csapat, amelyik egyenlő távolságot tart a baloldal pártjaitól és a Fidesztől is.
Ahhoz képest hogy a választásra úgy indult az ellenzék, most majd jól megmutatjuk nekik, főleg Hódmezővásárhely után, most azon fanyalog hogy az LMP különutassága miatt kétharmada lett a Fidesznek.
Ráció van benne, de legalább ugyanekkora igazságtartalommal bír a tény, a DK-nak átadott körzetek kevesebb szavazót mozgósítottak baloldalon mint az MSZP által vitt körzetek.
A választás nem az összefogás hiányos volta miatt lett olyan gyászos ellenzéki oldalra nézve mint ahogyan az bekövetkezett. Az esetleges választási csalás - ha valóban történt olyan - mértéke sem indokolja az eredményt.
Valójában az ellenzék java része lemondott a Budapesten és néhány nagyvároson kívüli szavazókról, s amíg az ország lakosságának 80%-át (!) meg sem kísérlik megszólítani - kivéve a Jobbikot - s emellett a Fidesz Budapesten is erős bázissal bír - 30-50%-os támogatás - a Fidesz ellenzékének esélye sincs rendszerszinten győzni. Így az LMP különutasságában látni az eredménytelenség fő okát nem más, mint bűnbakkeresés.
A menekültválságon elbukhat az unió, de még messze nem biztos, hogy jövőre a populista demagógok futnak be, mert a francia elnök ki tudja húzni a méregfogukat. Orbán és Salvini: egy gyönyörű férfibarátság kezdete? Aligha, viszont a szélsőséges német AfD főnöke nagyon is üdvözli, amit  a magyar…..
A migránsokkal való rémisztgetés világcsúcsát tartó magyar miniszterelnököt a valóság a legritkább esetekben sem befolyásolja. Megmutatjuk, mi marad ki a tényekről nem, csak a propagandáról tudósító kormánylapokból...
Lévai András 2018.08.20 09:28:35
@cila44: Van olyan balos hívő aki nem ismeri be hogy mákosr rátyásnál és brancsánál köcsögebb hulladék nem uralkodott még Magyarországon?
Ezerrel pörög az ingatlanpiac, tényleg már a háziasszonyok is befektetési célú lakásvásárláson törik a fejüket, így aztán nem meglepő, hogy mára minden második sarkon egy ingatla iroda virágzik. Persze, ahol felfutás van, ott előbb-utóbb megjelennek azok az ügyeskedők, kóklerek és szerencsevadászok…..
Lévai András 2018.08.20 09:16:36
@Zsuzsi25: ilyenkor mindig van egy megtekintési napló. Ha ingatlanos igazolni tudja hogy megmutatta a lakást a vevőnek, nyert. Ha nem, akkor nem annyira. Vevő és eladó tudja igazolni hogy sem telefonon, sem más módon nem lépett kapcsolatba az ingatlanossal, az ingatlanos máris bukott.
Egyébként honnét tudott az ingatlanos arról hogy a lakást valaki a tudta nélkül meg szeretné venni?
Az igencsak hasznos bevándorlással szemben a magyar, a lengyel, az olasz és az osztrák kormány képviseli a bezárkózást az EU-ban, mondja a spanyol külügyminiszter. Demokráciában természetes jog, hogy lehet bírálni a fennálló hatalmat. Magyarországon immár a legkisebb gyerekeket is nyakon öntik az…..
Lévai András 2018.08.08 18:37:58
@István Tamasi: túlléptünk már a kommunista történetszemléleten, amely egy - egy eszmét az alapján ítélt meg, mennyire progresszív természetesen kommunista szemszögből.
A nacionalizmust célszerű megkülönböztetni a sovinizmustól, míg előbbi elismeri más népek értékeit és kultúráját, utóbbi kizárólag saját népét tartja mindennél fontosabbnak.
Ami a háborúkat illeti, ha casus bellit akarsz, azt könnyebb találni mint vizet a tengerparton.
Az illiberális demokrácia értelemszerű velejárója a rossz kormányzás, a populistákat nem érdekli az olyasmi, mint a bíróságok függetlensége . Berlin tárt karokkal várja a Nyílt Társadalom Alapítványt. Schmidt Mária a Le Monde-ban is ki merte fejteni véleményét Európáról és Magyarországról, hú, itt…..
Mi is leadtuk a hírt olvasóinknak, hogy a NÉBIH felfüggesztette egy családi sajtmanufaktúra működését, a lesújtóan igénytelen körülmények miatt. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a debreceni Mircz Bt. a Nárcisz Birtok fantázianevű sajtkészítőket takarja. Na, így már mi ismerjük őket…..
Lévai András 2018.07.29 13:18:40
@Im just here for the comments: egészen addig, amíg nem kap egy barátságos ellenőrzést. Utána nagyjából a gatyája is rámegy a bírságra.
De miről tárgyalt Szél Bernadett Hernádi Zsolttal? ..
Lévai András 2018.07.11 05:23:27
@Alick: lehet akármilyen közös lista, ha éppen csak szavazó nincs hozzá. Az akár 4 éve ebelt Jobbik egymaga majdnem annyi szavazatot kapott mint az összes többi "majdénmegmondomatutit" párt együtt. És a Jobbik feleannyi szavazatot sem kapott mint a Fidesz. Közös lista - népfront? - esetén a fidesznek lett volna olyan 52 - 53%-a a parlamentben, s mint 2006 óta tudjuk, ez bőven elég a kormányzáshoz.
Lévai András 2018.07.11 05:59:23
@Fülig José: ami a keresztény értékeket illetve azok be nem tartását illeti, előbb meg kellene határoznod, mik ezek az értékek számodra. Ez a szubjektív része a dolognak. Utána meg kellene nézned, az általad kritizált korszakban vajon ugyanazt látták -e értéknek, amit te? Ha esetleg mégsem, nem árt figyelembe venni, az adott korszakban mi volt az általánosan elfogadott vélemény egy - egy kérdésben. Ez az objektív része a dolognak. Ha a kettő nincs szinkronban, akkor mondhatsz ugyan véleményt, de az csak szubjektív és nem objektív lesz. Ha érted amire gondolok.
Quercusnak nincs igaza abban, demokrácia csak nemzetállamban lehetséges, ezt páran megcáfolták már előttem. Liberalizmus és nacionalizmus nagyon jól megfér egymás mellett. Az a fajta internacionalista liberalizmus amely az utóbbi 60 évben vált divattá, nem sok közös vonást mutat a 19. század liberalizmusával. Sőt: a 19. században éppen a liberalizmus volt az az eszmerendszer, amely a nemzetállam kiépítését segítette, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Pl. a francia liberalizmus asszimilálta a helyi nyelveket, kisebbségeket, a Párizs környéki franciát téve meg etalonnak. Mondjuk az nem volt bűn, ellentétben a magyar liberalizmussal, amely 100 évvel később próbálta ugyanazt.
Igazán cseles megoldás, ha egy cég a honlapján akciós árakkal vigéckedik, majd az árajánlat kérésére közli, hogy a netes árai nem aktuálisak. Nem szép, nem jó, sőt ennél több is ez. Kedves Homár! Bejárati ajtót szeretnénk cserélni, így kb. 0,35 mp alatt rátaláltunk…..
Lévai András 2018.05.22 17:06:53
@amindenes.blog.hu: azt nem kérdezted meg, fogyasztóvédelmi bírság esetén mit esznek?
Az április 8-i választás óta eltelt 1 hónapban a legtöbb cikk azzal kapcsolatban született, miszerint a vidék, legfőképp pedig a kisebb városok és községek döntötték el a választást - a vidéki városok véleményét elnyomta a falvak lakóinak “tájékozatlansága és tudatlansága”.Jelen bejegyzésünkben az…..
Léteznek-e hatékony ellenzéki stratégiák egy olyan Parlamentben, ahol a kormánypárt csak biodíszletnek tekinti a képviselők egyharmadát? Lehet-e megálljt parancsolni egy olyan centralizált hatalomnak, amely nem tűri a külső- és belső kritikát, és ledarálja azokat a szakmai- és civil szervezeteket,…..
Lévai András 2018.05.03 08:07:06
@LKerekes: neked nem mondták, ne csak nézz, de láss is? Nézd már át még egyszer bejegyzésem, te sügér! Segítek, kifigurázása volt az ellenzék érveinek, hogy miért is vesztették el a választást. Hogy lenne 0%-os a köztévé nézettsége, ha 2 millió állampolgár napi szinten skubizná, he? Hogyan lehetne szállítani 300 000 főt keresztül - kasul az országban 150 főt befogadni képes buszokban? Stb...
Nem mellesleg, ne engem szidj és anyámat, ha valamit nem, vagy félreértesz. Nézz tükörbe és neked is van nőnemű felmenőd.
Nagy fekete lyuk éktelenkedik Európa közepén, a neve Magyarország. Mindent elnyel, a reményt, a jövőt, még a fényt is. Azok, akik mégis igyekeztek kiszakadni ebből a mindent magába szippantó lyukból most próbálnak felocsúdni a megdöbbenésükből. Ők hiába voltak többen, tudomásul kell venniük, hogy…..