Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabadosagnes

192 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az animációért köszönet Kőfaragó Zsuzsinak, a napló grafikai megalkotásáért pedig Kőfaragó Annának.  Azt tudtátok, hogy az Olvasónapló idén a legjobb 10-ben volt az Aranykönyv szavazáson? Köszönjük nektek, hogy szavaztatok! <3 ..
  Ma csoportom újabb résztvevője meséli el, milyen élményekkel távozott a nyolc hetes irodalomterápiás sorozatomról. Már olvashattátok Orsi vallomását a blogomon, aki meglepő őszinteséggel avatott be minket önismereti útjába, de mesélt "Emőke" is, aki azt vallotta az irodalomterápiás utazás neki…..
Ma csoportom újabb résztvevője meséli el, milyen élményekkel távozott a nyolc hetes irodalomterápiás sorozatról, amit én tartottam neki. Korábban Orsi vallomását olvashattátok a blogomon, aki meglepő őszinteséggel avatott be minket önismereti útjába. Mostani interjúalanyom neve elhallgatását kéri,…..
Hagytak már el, rúgtak már ki, csaptak már be, árultak már el. Na és? Kit nem? - vághatod rá, és igazad is van. Ugyanolyanok vagyunk. A különbség talán a feldolgozás és az elengedés módjában lehet. Én a regényeket tartom a legbölcsebb pszichológusoknak. Minden problémára ott vannak a megoldási…..
Nem túlzás, ez a könyv mentett meg, életem eddigi legnehezebb időszaka volt a tavaly novemberi, és nagyban köszönhető ennek a könyvnek, hogy túléltem, hogy jól vagyok. Ezért Edith Eva Egernek életem végéig hálával tartozom, ő a legújabb példaképem, és küldetésként terjesztem, mert ez a könyv segít…..
Téli csoportom egyik volt részvevőjével készítettem interjút az irodalomterápiáról, hogy jobban belelássatok mi is ez. Hálás vagyok hogy Orsi tudja, hogy az önismeret van olyan menő, hogy ezt igenis fel lehessen vállalni akár arccal is. Fantasztikus ember, sok Orsi kellene még erre a Földre, és a…..
Az esemény már a facebookon is!  Ott jelezzétek, ha jöttök! Három beszélgetéssel készülök nektek: I. író vendégünk: Gárdos Péter (Hajnali láz, Hét mocskos nap) II. Vecsei H. Miklóssal is velünk lesz, akivel közös szenvedélyünkről, a könyvekről, olvasásnépszerűsítésről és a POKET zsebkönyvekről…..
Történt már, hogy egy szerelmi csalódás után jólesett egy romantikus könyv, vagy egy veszteség után olvastam olyat, ami átsegített egy nehezebb időszakon. Önbizalomhiányos perceimben is találtam már olyan könyvet, ami kúraként hatott a lelkemre. Ez az alapja az irodalomterápiának. Csoportosan olyan…..
Februárban nemcsak a szerelmeseket ünnepeljük, hanem immár két évtizede a házasság hetét is. Ez az Angliából indult kezdeményezés a házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet. Ennek kapcsán lett a Nincs időm olvasni kihívás ehavi témája a házasság, aminek nagyon gazdag irodalma van,…..
A havi közös könyvünk Csepelyi Adrienn Belemenés című regénye. Sportról, rajongásról, foci iránt érzett szenvedélyről.  FÜLSZÖVEG: "A ​Belemenés egyszerre futballkönyv és látlelet a szenvedélyről. Húsz év története. Benne van a megyei másodosztály nyersesége és a topfutball fényűzése – benne a…..
Kérésetekre megpróbálkozom a lehetetlennel: kiválasztani a 2018-as évem valamivel több mint 60 olvasmányából a legjobb ötöt. A szelekciómban sokkal inkább az érzéseim, semmit a mű irodalmi értéke játszott szerepet. Értem ezt úgy, hogy nem mérlegeltem, hogy a kötet szépirodalom vagy lektűr, hogy…..
Már 24 hónapja tart nagy olvasós kihívásunk, a Facebookon verbuvált  "NINCS IDŐM OLVASNI" névre keresztelt projekt. Több mint 11 ezren vagyunk, túl 7 közös könyvön és könyvklubon, 4 "Nincs időm olvasni talin", megannyi könyvélményen. Visszajelzéseitek alapján volt az évben könnyebb téma, de akadt…..
Teszt! Annak aki még nem vett, mert keresi az igazit, mutatom, csak győzz választani! Határidőnapló mániás vagyok, okostelefon ide vagy oda nekem kell a papír, amibe írhatok, amit átlátok. Éppen ezért borzasztó nagy ügyet is csinálok a tökéletes napló kiválasztásából, rendre javában telik a…..
A csoportban egyre többen vagyunk, egyre több kérdés érkezik hozzám azzal kapcsolatban, hogyan működik a Nincs időm olvasni kihíváson belül indított KÖNYVKLUB, ezért leírok mindent ebben a posztban, amit tudni érdemes. Sőt, a korábbi videókat is hozom, így egy helyen megtaláljátok az ideieket. 6…..
Egy bevásárlóközpontban sok ember megfordul, így okos ötlet az olvasást ott népszerűsíteni. A Camponában erre jól ráéreztek, és itt nyitották meg az ország első bevásárolóközpontos becsületkönyvtárát. Ugyan a jelenség Európában nem szokatlan, de Magyarországon ez az első plázában kialakított,…..
Tapasztalataim szerint a legtöbben akkor vannak gondban, ha férfi szerettüknek akarnak könyvet venni - legalábbis a legtöbb kérdést ilyen témakörben kapom tőletek. Ezzel a szemmel futottam át a könyvespolcomat, és 3 kötetre bukkantam, amelyek szerintem telitalálatok lehetnek. Ez már a karácsonyi…..
Örömmel jelentem, hogy megvan az idei első vidéki NIOK tali időpontja és helyszíne! Találkozzunk január 15-én kedden Székesfehérváron!  A beszélgetésnek a Vörösmarty Mihály Könyvtár ad otthont,ahol Bialkó László Gergő újságíró beszélget majd velem. Mesélek a kihívásról, az olvasónaplóról, 2019-es…..
Ugyan a tudomány nem a fő témaköröm, de előfordul, hogy új vizekre evezem. Ilyen kaland volt minap a világhírű természettudós új könyvével való találkozásom. A Francis Collins által felvetett téma meglehetősen újszerű, nem sok könyv született még a témában, pláne nem…..
Nagyon sok üzenetet kapok, amelyekben rendre azt kérdezitek tőlem milyen könyvet vegyetek karácsonyra tesótoknak, barátnőtöknek, apukátoknak, anyukátoknak. Úgy döntöttem, ezért elindítok egy mini sorozatot, és ha olyan könyvvel találkozom, ami szerintem csodás ajándék az ünnepekre, ilyen formán…..
Muszáj kinevezzem ezt a nap képének, annyira aranyos és szívmelengető. Ez a csodanő, Péterfy-Novák Éva, az egyik kedvenc kortárs szerzőm az egyik kedvenc könyvemmel a Van időm olvasni - Olvasónaplóval pózol.  Van szerencsém már személyesen is ismerni, hiszen a Nincs időm…..
A Libri Könyvkereskedelmi Kft. karácsonyi akciója hatalmas mennyiségű embert mozgatott meg. A számok legalábbis erre utalnak, hiszen összesen 45 ezer kötetet gyűlt össze a kampányban, aminek hála több ezer hátrányos helyzetű kisgyereknek lesz szebb karácsonya. A képen látható Mácsai Pál például 100…..
Ma amikor a kapcsolatok és a párválasztás inkább hasonlít egy Éhezők viadala féle sci-fihez, igazán szívmelengető belemerülni egy olyan szerelmi történetbe, amely pusztán a szavak útján teremtődik meg. A szerelem utópiája ez, betűkből felépítve. Levélregény, pontosabban egy email regény, ami két…..
Ebben a hónapban Csucsorkával dugtuk össze a fejünket, és közösen készítettük el a Nincs időm olvasni kihívás decemberi témájához a segítséget. Íme 12 ajánlat, amelyekből például választhatsz, ha teljesítenéd az idei utolsó feladatot, ami egy levélregény. Ha első pillantásra meg is rémít, és…..
Tudom, hogy kicsit későn szólok, de mentségemre szóljon, hogy én is csak most fedeztem fel, és még gyorsan van időd beszerezni, ha te is beleszeretsz. (Szerintem jó esély van rá!) Ráadásul ettől még plusz kilók sem szaladnak rád, mint hagyományos társaitól, sőt talán érdemesebb is a lelkünket…..
Számos kérdés érkezett a Van időm olvasni - Olvasónaplóval kapcsolatban, ami másfél hete jött ki a nyomdából, és a Libri gondozásában jelent meg. Szentelek a "gyakori kérdéseknek" egy posztot, illetve mesélek arról, mit érdemes tudni a kötetről. Kinek szól a könyv? Könyvmolyoknak, akik szeretik…..