Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Das unbekannte Tier

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kitüntetések korát éljük. Olvasom, hogy egy német város polgármestere visszautasított egy magyar kitüntetést. Konkrétan Tata testvérvárosáról, Gerlingenről, illetve annak polgármesteréről, Georg Brennerről van szó. Előrebocsátom: tökmindegy, hogy a térképen hol van…..
Das unbekannte Tier 2013.04.15 01:27:47
Itt van Brenner levele az indoklással: www.gerlingen.de/site/Gerlingen-Internet/get/2782728/Offizierskreuz.pdf

Szerintem roppant meggyőző. Konkrét és nézetem szerint 100%-ig helytálló érvek sokaságát hozza fel indoklásul, hogy miért nem fogadhatja el a kitüntetést. Le a kalappal előtte!
Das unbekannte Tier 2013.04.16 10:42:01
@Fejesrob: „Mivel ez a csákó 2006. október 23-a után Gyurcsányékkal mindent rendben talált, ez is el mehet a redvás kurva anyjába.”

Hol olvastad, hogy 2006-ban ez az ember mit talált rendben lévőnek Gyurcsánnyal kapcsolatban? Szerintem sehol, úgyhogy te mehetsz el a redvás kurva anyádba.

Én egyébként úgy vélem, hogy Gyurcsánnyal 2006 okt. 23-án és azt követően nem volt semmi gond; alapvetően a rendőrséggel sem volt gond, tették a dolgukat, leszámítva egy pár elszabadult hajóágyúként viselkedő egységet. Velük voltak súlyos gondok. A rendőrség kötelékében egyébként ma is rengeteg pszichopata van, ahogy volt ez 2006 előtt is, a rendszerváltás előtt meg főleg, és lesz még jövőre is és tíz év múlva. Ennek Gyurcsányékhoz semmi köze.

„[...] felesleges is, hogy mivel itthon a balliberálisoknak szinte nulla a hitele, külföldről kérik a támogatást. [...] E miatt a hazugságok miatt nincs hitele már a ballib médiának is.”

Azt a hülyeséget honnan veszed, hogy a "balliberálisoknak" szinte nulla volna a hitele? Ez egyáltalán nincs így. Hogy a turulban született népnemzeti tahók szeretnék így feltüntetni, az semmit sem jelent.

Nem a "balliberálisok" kérnek külföldről támogatást, hanem a "balliberálisoknak" az Orbán-kormány katasztrofális teljesítményét illetően 100%-ig igazuk van, mely vélemény meglehetős pontossággal fedi a tőlük teljesen függetlenül kialakuló benyomást a nyugati sajtóban és politikusok között. Ez a keserű igazság. Az Orbán-kormány egy szarkupac, rajongóik szektatagok és a klientúra részei. Természetesen mindig, minden diktatúrának vannak haszonélvezői és támogatói, ez most sincs máshogy. A Kádár-rezsimnek is voltak, Rákosinak is, Sztálinnak is, Szálasinak is, stb.

A polgármesterre visszatérve, levelében kiválóan érvelt, és csupa közismert tényt sorolt fel, melyeket vitatni sem lehet. Igaza van minden pontban. Önmagában már az is elég egy magára valamit adó embernek, hogy nem akar az Orbán-kormány kitüntettjei között lenni, ha ott náciknak osztanak kitüntetést. Ez egy olyan szint, amin egy német polgármesternek nem kell hosszasan töprengenie.
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
Das unbekannte Tier 2013.04.12 23:49:45
@Ludovikás Levente: „...sokat tárgyaltam németekkel üzleti ügyben [...] az élesebb helyzetekben átváltottak a helyi dialektusukra, ami már egy máshova valósinak már nehézséget okoz.”

Feltehetőleg dél-németek lehettek. Róluk tudni érdemes, hogy a Hochdeutsch-ot eleve kb. úgy beszélik, mintha idegen nyelv volna, amit otthon sohasem beszélnek. Bármilyen erős stressz vagy érzelmi felindultság hatására azonnal visszaesnek a dialektusukba, és ez rajtuk kívül mindenki mást irritál, nem csak a külföldieket. Adott esetben szépen meg kell kérni őket, hogy térjenek vissza az irodalmi némethez — menni fog.

„Néhány ilyen eset után már csak angolul vagyok hajlandó beszélni. És egyre inkább így vagyok a magánéletben is, kivéve a régi ismerősöket. Németül még hajlandó vagyok megérteni (azt se mindig, csak ha akarom) de válaszolni csak angolul ”

Na ez jó nagy ordas bunkóság.
Das unbekannte Tier 2013.04.13 00:16:46
@Grossglockner: „Elmondom, a német nép 100x befogadóbb, mint a magyar.”

Ezt nagyon így látom én is; de azokkal az előítéletekkel, amikkel Mo.-on tekinteni szoktak a németekre, ezt aligha fogja neked bárki is elhinni.

„Hiába papolják, hogy 20 év múlva utolérjük őket. Hogy lehetne emberileg, emberségileg német szintre fejleszteni a magyarságot, amikor a két nép alapjában különül el egymástól?! Sehogy, és soha.”

Ha Mo. utol akarta volna érni No.-ot, akkor ez sikerült volna már az elmúlt mintegy 1100 év alatt. De nem fogja, mert nem tudja, sőt, a különbség egy ideje egyre csak nő. Ennek elsősorban történelmi-kulturális okai vannak, legelsősorban az a sok száz éve tartó szinte töretlen polgárosodási folyamat, ami Mo.-on csak nagyon rövid időszakokban zajlott és mely a társadalmat áthatni sohasem tudta. Nagy kár.
Ha olvasatad az index.hu felhívását és megtaláltad a megfelelő URL-t, akkor erre a bejegyzésre jutottál. Itt meg kell találnod egy kódot, amit ha megfejtesz, az email címet kapod eredményül, melyre a CV-det várjuk. A kódot igyekeztünk "stílusosan" elrejteni.Továbbá, ha…..
Másfél évvel ezelőtt, több bejegyzésben is körbejártam azt a néha felsejlő gondolatot, hogy Magyarország akár az európai kontinens Szingapúrja is lehetne. Az ázsiai városállam úgy vált a térség és a világ egy főre jutó GDP-ben kifejezve egyik legerősebb gazdaságává, hogy…..
Das unbekannte Tier 2011.12.27 23:08:10
Nagyon jó írás, gratula.

Ugyanakkor van egy olyan érzésem, hogy a szingapúri sikerrecept mibenlétének dekódolása némiképp nehezebb feladat annál, mintsem hogy letudhassuk a meritokratikus vezetési kultúrával és a kiváló oktatással, melyek mindazonáltal minden bizonnyal roppantul fontos előfeltételek. Feltételezem, hogy fontos, kiválóan és jókor meghozott döntések, valamint a szerencsés adottságok valamilyen kombinációja is kellhetett ehhez, és nem arról van szó, hogy volna egy kielemezhető sikerrecept, amit aztán elég volna valahol máshol alkalmazni, s így a világ más helyein is megismételhető volna a szingapúri csoda.

Mo. nyilván nem jó példa erre, ez itt a kreténség és az elkúrás földje, de az egész világ csak nem ilyen? Márpedig nem nagyon látom, hogy bárhol sikerült volna a szingapúri modellt másolni, amiből visszafele következtetve az tűnik logikusnak, hogy vagy hallatlanul bonyolult a recept, vagy mégis úgy van, hogy noha a recept egyszerű, a világot csupa kretén lakja, kivéve Szingapúrt.

Az eredeti írás állításainak igazságait meg nem kérdőjelezve a szingapúri oktatással kapcsolatban saját partikuláris és statisztikailag teljességgel irreleváns élményeimmel azért kiegészíteném a képet. Mégpedig: egy nemzetközi multi szingapúri telephelyét felépítendő egy informatikai fejlesztőket kellett interjúztatnom, aztán a kiválasztottakat betanítanom. Az eredmény tragikus. Lehet felőlem bármilyen űberfrankó a szingapúri felsőoktatás úgy általában, az én tapasztalataim alapján azonban az ott képzett informatikusok a helyi egyetem elvégzése után mindenfajta gyakorlati munkavégzésre alkalmatlanok az adott szakmában. Ez a jelenség világszerte megfigyelhető, de a szingapúri szint még ennek figyelembevételével is hátborzongatóan alacsony.
Das unbekannte Tier 2011.12.27 23:32:18
@Zsoolt: írásod mindazonáltal tényleg kiváló. Különösen a magyar vonatkozású párhuzamok-ellentétek elemzése tetszett nagyon. Elismerésem!