Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyokanyeke

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A problémákat messze meghaladó előny származik abból, ha az oltottak találkoznak a vírussal...
nyokanyeke 2021.03.24 07:22:12
@LebensraumamOsten: Sajnos arra sem, mert túl merev (plasztik). Törölni nem lehet vele, felnyomni alkalmatlan!
PONYVALEGÉNY Arc a maszk mögött 2021.03.03 22:23:00
Nyugodjon meg, kérem, én hallom, amit mond, de higgye el, hogy vannak, akik nem értik vagy nem akarják érteni azt, amiről beszél. Lássa be, Cecília asszony, nincs ez így jól. ..
nyokanyeke 2021.03.04 11:09:52
@Igazamvanvagyigazamvan?: Pontosan!!! Vagy még sem??? Fárad a cenzor? Vagy mi van már?
nyokanyeke 2021.03.04 20:34:47
@kárárámaispj: Ennyi az összes érved? SzánalomJankó :)
nyokanyeke 2021.03.04 20:35:26
@kárárámaispj: Trollkodni anyádban kéne!!!
Az AnyVision nevű izraeli biometrikával foglalkozó StartUp, szabadalmi bejelentést nyújtott be az Egyesült Államokban olyan technológiáról, mely képes úgy irányítani a drónokat, hogy jobb képeket készítsen egy személyről arcfelismerés céljából...
nyokanyeke 2021.02.28 16:18:17
@midnight coder: Gratulálok! Ülj előre! Kettes!
A biztonságpolitikai „megmondó-ember” Földi László élesen kikelt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság műsorában az internet ellen, aminek esetleges lekapcsolását is felvetette. Földi László viselkedését a népszerűségvesztéssel szembenéző orbánista ideológiai elit zavart állapota magyarázza. Ahogy…..
nyokanyeke 2021.02.09 07:06:02
nyokanyeke 2021.02.09 07:46:48
@matyas.kiraly:
Értem én. De hidd el ez nem vezet sehova. Ezeken a szenny selejteken nem így lehet felülemelkedni.
Ők csak a munkájukat végzik, ezért kapják a baksist.
Please relax!
1956 november 4-én egy külső erő által hozott ellentétes véleménynek köszönhetően elbukott a forradalom, hazánkra pedig olyan akaratot kényszerítettek rá, amely kényszerpályára tette az országot. Akkor az ellenállást "ellenforradalomnak" nevezték, ma pedig nemzeti ünnep. Kicsiben ugyan ez játszódik…..
Napsütés nélkül is működő panelek, panda és Miki-egér alakú szolárfarmok, avagy hírek a napenergia világából...
nyokanyeke 2020.02.28 12:46:38
MammyPress News Koronás kavarás 2020.02.27 00:55:16
Mind meghalunk! Na jó, nem akarok poénkodni, mert bár ez egy szomorú tény, de a helyzet akkor sem vicces, ha a közeljövőben nem kell tartanunk a koronavírus fertőzésétől, mert szeptember előtt kizárt dolog, hogy időpontot kapjon valaki a magyar egészségügy bármely bugyrába! És amúgy sem kell…..
nyokanyeke 2020.02.28 08:19:20
@clemens: Akkor célozzuk meg Kínát!!!!! Legyen az a cél!!!!:)
Megható idézetek jelennek meg sorra az ellenzék által – kissé hisztérikusan – kritizált újdonsült NAT-szereplők tollából. Kinek ne olvadna egy pillanatra a lelke, amikor szeretteinkről, az otthon melegéről olvas olyan gondolatokat, amelyekkel bárki szívesen azonosulna – különösen azért, mert nincs…..
Az előző részben, Mark P. Millis a HartEnergy oldalán megjelent írását szemlézve, azt tárgyaltuk, hogy vajon mennyi (lítium-ion) akkumulátorra lenne szükség ahhoz, hogy például az Amerikai Egyesült Államok energiaigényét akár két napra ki tudjuk elégíteni. [A megoldás: kb. ezer évnyi Gigafactory…..
nyokanyeke 2020.01.17 09:56:44
Kedves ZÖLD és nagyon ZÖLD embertársaim!
Véleményem szerint ez egy jó cikk volt. Ez a cikk egy gondolatébresztő, bár Önök/Ti a jelenlegi környezetvédelmi (mentsük meg a földet) tudásotok elleni támadásnak érzitek. Pedig ez a cikk nagyon kevés dologgal érvel a (az akkumulátorok használatának csak kizárolagos előnyei vannak) tipusú gondolkodásmód ellen. Apropó mentsük meg a földet. Nem a földet kell megmenteni, hanem az emberiséget. Azt az emberiséget amely a profit érdekében élősködik a földön és fosztogatja a föld által kínált lehetőségeket. A mostani környezeti katasztrófák a föld válaszai a kapzsi, mohó emberi magatartásra. De ebbe ne menjünk bele, ez már egy másik témakörbe tartozik...
Térjünk vissza az energia tárolás, energia előállítás (valójában csak átalakítás) témakörhöz. Környezetvédelmi szempotntból ma az energia ára túl olcsó. Nem kicsit, hanem nagyon. Az olcsó energia nem szolgálja a valós környezetvédelmi érdekeket. Tudom, hogy most sokan (legtöbben) nem értenek velem egyet, pedig hát de. Az olcsó energia pazarlóvá teszi a felhasználókat. Ellustítja, késlelteti, ellehetetleníti a valós fejlesztéseket. A nagy volumenü villamos energia tárolásának ötletét egy kicsit morbidnak érzem. Építsünk akku telepeket, hogy azzal akkukat töltsünk. Mert hát nem mindig áll rendelkezésre megújuló forrából származó energia, amikor nekem pl. elektromos autót kell töltenem. Besnyő Pista bácsi után szabadon: Nóóóórmális?????
Szerintem a mobileszközökhöz (mobiltelefon, kéziszerszám, mobilhűtő, stb...) használatos akku kapacitás kb. 0,5-1KWh-ig célszerű. Az autókba szánt 20KWh - csillagos ég már környezetvédelmi szempontból inkább káros. Jelzem: szerintem.
Itt sorolnék fel pár technikai dolgot/kérdést ezzel kapcsolatban:
-Sehol nem foglalkoznak vele, hogy mi történik a már elhasználódott li-ion akkumulátorokkal. Mekkore környezetkárosítő hatása lesz, mennyi ideig, mennyi energiába kerül a megsemmisítésük. Mert hát tudomásom szerint a jelenlegi li-ion akkuk nem újrahasznosíthatók
-Senki nem beszél róla, hogy egy közel 100KWh-ás akku (vegyük a Tesláét, mert hát ugye Ő indította el ezt a forradalmat) feltöltése milyen energiaigénnyel jár. Itt jegyezném meg az alap viilamos ismeretek hiányát, ami nagymértékben az oktatás hibájának a következménye (nem csak nálunk, de a világban mindenhol).
Egy 100KWh-akku feltöltéséhez elméleti síkon (veszteségekkel nem számolva, pedig az van rendesen, csak sehol nem beszélnek erről sem) 1 órán keresztül 100KW-ot juttatunk rá ami a hálózati feszültséggel való töltésnkor 435 Amper. Jelzem elméletben, veszteségekkel nem számolva. Az áramszolgáltatótól igényelt plusz amperekért 3.600.- + ÁFA-t kell fizetni. A 435A igénylése egyszeri 2 millió jelent költségként plusz a kiépítés költségei. Ebbe úgy gondolom egy elektromosautó rajongó sem gondolt bele. De nézzük másik megközelítésből. Megelégszem, hogy egy este alatt töltse fel az autót. 8 órával számolva is 55A-re van szükségem. Ez éppen belefér a lakossági költségvetésbe. De könyörgöm! Gondoljon bele mindenki! Ha elterjednének az e-autók. Nincs ennyi villany. Nincs vezeték ami ezt az igényt kiszolgálná. Nem kell messzire menni. Nyáron kicsit nagyobb, kicsit huzamossabban tartó melegben a töredékét fogyasztó klímák megbénítják az áramszolgáltatást!!!
-Nem beszélnek róla, mennyi lítium van a földben.
-Nem beszélnek róla, hogy 100db Teslába kb 7 millió mobiltelefon akkuhoz való litiumot használnak fel. Nehogy úgy járjunk, mire bevallja mindenki, hogy az akkumlátoros e-autó zsákutca, addigra a telefon akku ára is sokszorosa lesz a mainak.
-A nagyon optimista zöldeknek mondanám, lehet, hogy feltalálnak akár már holnap egy merőben új eletromos tárolót, de lehet, hogy nem. De lehet, hogy 10 év múlva sem.
-Belegondoltak-e már abba, hogy egy közel 400V-os elektromos rendszerben tartózkodok. Én nem annyira lennék nyugodt.
És biztos van még sok kérdőjel. Most hirtelen ennyi fordult meg a fejemben.
Ami még nagyon zavar: Gőzerővel száguldunk az akkumulátorral táplált elektromos autózás felé. A várható profit érdekében mindent elkövetnek a "Nagyok", hogy az emberiség jövője érdekében ez a megoldás. És A ZEMBEREK ezt mind megeszik. És persze közben Nagy léptékben szennyezzük vele a környezetünket. OK, hogy nem a "fejlett társadalmak" területén bányásznak, gyártanak, szállítanak. De az is ezen a bolygón van. A FÖLDÖN!!!! Ideje lenne a valós környezetvédelemnek! Mert az még nem igazán van. Ami van az túl profit szagú. (még szegény Gréta is)
Remélem sikerült pár embert kicsit átfogóbb gondolkodásra bírni és egy kicsit más szemléletből megközelíteni az akkumulátorok és az ezzel hajtott e-közlekedés jövőjét!
És hangsúlyozom!!! Nem az elektromos utókkal van problémám, csak a tisztán, mai technológiájú akkumulátorral táplált elektromos hajtásokkal nem vagyok kibékülve.
Mindekinek szép napot kívánok!
Múlt vasárnap írtam egy posztot, mert kiakasztott az oké, boomerezés jelensége. Azt próbáltam meg benne leírni, hogy megértem (s át is él(t)em) a frusztrációt, amit az okoz, hogy az embert a fiatal kora miatt diszkriminálják s vitában ellehetetlenítik, de ez senkit nem jogosít fel mást, más…..
nyokanyeke 2019.12.02 11:58:00
@Cpt. Flint: yes!
Orbán Viktor ismét tévedett, és ezúttal elég nagyot. Ha engedte volna ugyanis, hogy Borkai Zsolt még az október 13-i önkormányzati voksolás előtt visszalépjen a polgármester-jelöltségtől, akkor pártja megúszta volna kisebb veszteséggel. Azzal azonban, hogy bevállalták az egykori olimpikont a…..
nyokanyeke 2019.11.06 18:03:48
@Willkommenskultur: Hol lehet jelentkezni Fidess talpnyaló faszkalapnak? Ennyire barom talán nem tudnék lenni mint ti, de cserébe kevesebb lovéval is beérném. Úgy is jönnek a megszorítások...
Lehet-e visszafogottan migránsozni, vagy úgy kiszorítani az országból a CEU-t, hogy közben mégis itt maradjon? El lehet-e játszani, hogy minden rendben van az igazságszolgáltatással, amikor a legkirívóbb korrupciós ügyekkel érdemben nem hajlandó foglalkozni az ügyészség? Ilyen kérdések tolulnak fel…..
nyokanyeke 2019.06.16 10:40:49
@anyádat is!: Úgy úgy! És már a kulcs a zárban...
Pikánsak a Jobbik tolvajozós plakátjai: hiába vitriolos a magyar közélet, ennyire „rágalmazásszagú” politikai kampány nem volt a közelmúltban. Kósa Lajos jogi lépéseket emleget, de kérdés, hogy perre vihető-e rágalmazásért a dolog. A blogunknak nyilatkozó ügyvéd szerint perelhető, de erősen kérdéses…..
Jelentősen lelassult az aláírásgyűjtés, emiatt kétségessé vált az akció sikere...
nyokanyeke 2017.02.04 11:52:49
@conchita wurst: Hát, fizetett öreg troll barátom orvos látott?
Egyébként a cigánnyal se jutottunk sokkal messzebb!