Regisztráció Blogot indítok
Adatok
planet3

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember az FNA-ból kettesével-négyesével lakhatna, ehetne otthon megfőzött olcsó dolgokat, vehetne olcsó ruhákat, meg mondjuk hetente elutazhatna állásinterjúra. Minden másra csak ezek rovására tudna félrerakni. Domonkos Tamás válasza  Istvánffy András a Feltétel Nélküli Alapjövedelem = A…..
Egy kicsit régen jártam erre. Elkalandoztam excel felé. Most az internetes videókról lesz szó. Igazából 2 videóanyagot tudok ajánlani: 1. T'Payne Let's Learn Python videósorozata https://www.youtube.com/user/TPayneExperience/playlists?shelf_id=2&view=50&sort=dd Ez egy átfogó python…..
Újabb „világmegváltó” recept kering a médiában: osztogassunk mindenkinek munkamentes alapfizetést, bárminemű feltétel és elvárás nélkül. A magyar verzió szerint minden gyereknek 25 ezer, minden felnőttnek 50 ezer, minden terhes anyának 75 ezer forintot kellene adni puszira, alanyi jogon. A pártok…..
planet3 2016.05.26 11:51:09
@WildBear: "külön dolog a SciFi" Ez egyáltalán nem sci-fi.
"...hogy mi lesz itt, Magyarországon, a valóságban" Na, igen, éppen ezt szeretnénk befolyásolni.

@desw: "El tudsz képzelni egy robot hentest, masszőrt, kertészt, kőművest, ácsot, orvost, idősgondozót, ..." Mindenki emberszerű robotokban (androidban) gondolkozik? Csak néhány példa: az USA-ban és Kínában 3D-nyomtatott betonházakkal kísérleteznek; bizonyos orvosi operációkat (nem emberszerű) robotok segítenek, aminek révén az orvos ugyanazon idő alatt több beteget tud ellátni; Japánban az öregek nagy száma és az ápolók hiánya miatt bizonyos egyszerűbb feladatokat ellátni képes robotokat terveznek, amik pl. segítenek kiszállni az ágyból vagy odaviszik a vizet; vannak olyan traktorok már M.o.-gon is, amelyek műholdas navi segítségével, beprogramozás után már a vezető nélkül elvégeznek egyszerre több mezőgazdasági munkafolyamatot stb.
No, persze megvárhatjuk, hogy mindezt majd készen megvehessük-megszerveztessük, mint ahogy a multinacionális áruházláncok korszerű logisztikai rendszeret is:-)
planet3 2016.05.26 12:21:33
@desw: "És ha lesz alapjövedelem, akkor egyből felkészültek leszünk a robotok legyőzésére? Nincs itt ellentmondás? " Nincs. És nem kell legyőzni a robotokat. Amiket felsoroltam nem váltják ki teljesen az emberi munkaerőt, de az látszik, hogy kevesebb "élő erőre" lesz szükség ezeken a területeken, ha nem holnap, akkor holnapután. Az alapjövedelem segíthet az "önhibájukon" kívül munkájukat elvesztők tömegén, nem fognak rögtön pánikba esni, nyugodtabban kezdhetnek bele egy új szakma kitanulásába, egy új vállakozás beindításába.
( sites.google.com/site/eutlantis/ )
Az Alapjövedelmet már egy államilag finanszírozott blogon, az MTVA blogján is támadja egy írás, egyenesen a Fidesz-közeli Századvég köreiből. A szerző, Bunford Gerda, erősen indít: lekommunistázza az Alapjövedelmet, amit pedig a legutóbbi finn választásokon győztes jobbközép…..