Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baley

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elmúltak már azok az idők, amikor az újságkészítés csak fotózásból és írásból állt, végeredményben pedig cikk- és hírközlésből. Amely újság ma nincs ott a közösségi média ilyen-olyan felületein, az annyit is ér. Mi is annyi helyen vagyunk már ott, hogy a…..
Baley 2014.12.20 05:44:37
@novothauto: "csak azt nem értettem, hogy miért egy táskát raktak profilképnek."
Adatbázisban találta a Facebook, amit a helyi cégekről vett. Mivel ekkor még nem volt FB oldalad, automatikusan létrehozta ezt. Ha van céglogód, akkor bökj a fénykép ajánlása gombra a kofferen és akkor az fog utána megjelenni.
Baley 2014.12.20 05:58:51
@Faby: "Kicsit azt érzem, hogy szétforgácsolódnak az erők."
Jobb ez így, mint egy átláthatatlan simplepage. Specializálódtak, ahogy nőttek. Autós tartalom, motoros tartalom, belsőségen a privát szirszarok, tcommenten az égéstér, FB-n azok akik mindent kommentelnének. Ennek az az értelme, hogy nem kell azt a tartalmat kiszűrnöd egy átláthatatlan oldalon, ami téged nem érdekel. Engem spec nem érdekel sokszor a belsőség, viszont a mostani simplepage-et gyakran átfutom és bőven elég. És tök jó így, hogy a motoros dolgok, meg a privát cuccok ki lettek szórva és akkor látom, ha akarom, nem pedig akkor, ha a szerkesztő az arcomba erőlteti. Ezt hívják a választás szabadságának. :)

"Úgy egyébként a f@szbúk lényegét sem vagyok képes felfogni, amikor láttam egyes emberek oldalait, teljesen ki voltam akadva a nyitó oldalon lévő rengeteg baromság miatt. Barátokkal személyesen, telefonon tartom a kapcsolatot, képet stb e-mailen küldök. Már attól is herótom van, hogy pl azt sem tudom kontrollálni, hogy pl ki mikor milyen képet tesz fel rólam, amit nem tudok kontrollálni."

De attól, hogy nem vagy fent, attól nem fogod jobban kontrollálni, hogy ki milyen képet tesz fel rólad. Legfeljebb nem fogsz róla tudni. :) De a jó öreg "légyolyszívesleszedni..." metódus elég jól működik és általában kérésre nem teszik már fel se az emberek, vagy akár törlik is. :)
Azt pedig, hogy mit látsz a hírfolyamodban az dönti el, hogy kinek a dolgait nézegeted. Ha nem nézegeted az illetőt, akkor a hírfolyamból pár hét alatt eltűnik. Be is jelölheted, hogy az illető dolgait nem szeretnéd látni és akkor azonnal elliminálod. Nameg az se mindegy, hogy a sarki pénztárost is felveszed, vagy csak a családtagokat. Ha csak családtagokat meg közeli barátokat, az nagyban egyszerűsíti a dolgokat.
Ma egy kicsit még mindig ügyeket intézünk, méghozzá Ausztriában, ahonnan Peti küldött egy nagyon részletes és érdekes leírást. Olyannyira részletes lett, hogy ma csak az első része jelenik meg, amely a vállalkozásról, munkavállalásról, lakhatásról, közművekről szól, majd…..
Baley 2014.12.18 13:12:20
@Határátkelő: "Hol ilyen van, hol olyan. Ez a lényeg. :)"
Részemről (családilag) köszönjük a posztot. Családdal készülünk ki, ha iskolaérettek lettek a gyerekek és ez esetünkben egy cég kiköltöztetését is jelenti, ami miatt ez most különösen hasznos poszt volt. :)
Az olaszok, azok az olaszok... ...csak nem bírnak magukkal. Kifejezetten csak azonnali fordulással, csak mérföldgyűjtésre. Elvileg az összes keletre/délre irányuló Alitalia célvárosra működik (JNB, ACC, LOS, NBO, DXB, MCT, BAH, IKA, DEL, HKG, SIN, KIX, TYO, MEL, SYD, stb) a belfoldi…..
Baley 2014.09.11 00:30:40
@KennyOMG: nyahhh? Ne nyafogj, inkább írjál.
1       És végre itt van, elérkezett ez a nap!!!540 napja csak ezt a mait várom, 540 napomat adtam ezért az egyért.Ma van a leszerelés napja!Ma egyenként elszaggatjuk a szálakat, amik a katonasághoz kötnek.Ma este már civil leszek!Ma leszerelek!Ma véget ért…..
Baley 2014.05.21 14:13:40
@Dvorszky határőr: " Biztos hülyeséget kérdezek, de ezek szerint Ti a közvetlen ismerőseim ismerősei vagytok?"
Nem-nem, mi közvetlen harcostársak vagyunk. Ha metaforisztikus akarok lenni, akkor ti a lövészárokban ütitek az ellent, miközben én vagyok mögöttetek az egyszemélyes aknavetős egység a másodvonalon. :D
Baley 2014.05.27 20:24:02
@Dvorszky határőr: "aztán a videomagnó pár év múlva elkerült tőlünk és most ott van a videoanyag egy orsón és gyanítom soha nem lesz már semmi amin lejátszhatom."
Ezeknek az eszközöknek mindig van valami kimenete, ami vagy közvetlenül tunnerbe dugható, vagy van hozzá átalakító. De múltkorában hasonló problémával forrasztottunk átalakítót. Budafoki-Bertalan Lajos saroknál van a Mikronika, minden létező aljzatot megkapsz kábelekkel. Lehet még kapcsolási rajzuk is van arra amire kell. Forrasztópáka van a harmadikon. ;)
A Hatodik Elem Helló, atom! 2011.11.08 16:02:00
Én nem tudom mi ez a sok rinyálás. Egy biztos, óbégatni könnyebb és kényelmesebb, és még gondolkodni sem kell annyit, mint a probléma gyökerét keresni. Az atomenergia lett a mumus ami ellen foggal körömmel, minden erőnkkel kell kemény greenwar meccseket játszanunk, de miért is?…..
Futóblog Éljen a mozgás! 2011.04.03 16:01:26
Általában a tavasszal szoktam ezen a blogon mindenféle fogadalmakat tenni a nyári felépüléssel kapcsolatban. 2009-ben meghirdettem a Rambó-programot, tavaly a Ricky Martin programot ... idén pedig? De ne siessünk ennyire. A Rambó-program nem tartott emlékeim szerint túl sokáig.…..
Baley 2011.04.16 18:45:55
@BRandom: "Álítólag a zsírégetéshez alacsony pulzustartományban kell futni. Az pedig személy függő, hogy kinek mennyi ez a tartomány, de a 120-130 körüli szint az lehet."

Ez nagyjából igaz. A valósághoz hozzátartozik, hogy a zsírégetés mint olyan nem létezik. Amit zsírégetésnek hívunk, az valójában a zsír glikogénné történő alakítása és ennek felhasználása. A zsírégető zóna mindenkinél egyedi. Függ az életkortól, edzettségi szinttől, pszichés állapottól, táplálkozástól, stb. Jó hír, hogy a szívritmus változékonyságának mérésével esetileg mérhető, hol is található éppen a "zónahatár". Rossz hír, hogy a Polar cégnek szabadalma van rá, tehát más márkától nem várható ugyanilyen eredmény. Lényeges dolgok még, hogy egyes márkák nem EKG pontosságúak, illetve ezek sokszor csak pulzálást mérnek, ami jelentősen eltérhet a valós BPM-től (beat per minute).
Nagy általánosságban tényleg 120-130 körül van a zsírégetési zóna. (Volt már olyan, hogy az órám levitte az értéket 123BPM-re és volt már olyan, hogy 138-ig ment fel.)
A dolog lényege az, hogy zónahatár alatt van ideje a szervezetnek a zsírból glikogént előállítani. Ha túl gyors lesz a pulzus, akkor a szervezetnek erre nincs ideje, ezért ilyenkor kizárólag a már meglévő glikogénhez tud nyúlni. Ha ez elfogy, akkor jön a lábgörcs a feszülő izom és a leállás, mert nem megy tovább.
A témáról érdemes elolvasni Dömötör Edittől a Pulzus kontroll című könyvet, nagyon jól tárgyalja, körüljárja az egész pulzusmérés-zsírégetés-fitness témakört. Hozzá kell tenni, hogy a Polar szabadalom miatt kissé reklámszagúnak tűnik a könyv első olvasáskor.

Séta vs. futás energiafelhasználás tekintetében:
A könyvben van egy remek mérés, hogy x személy 60 perc sétával 350 kalóriát bont el(ebből 220-at zsírból,130-at glikogénből). Ugyanez a személy 60 perc futással720 kalóriát éget el(ebből 250-et zsírból, 470-et glikogénből). A példából jól látszik pár dolog:
- Zsírégető zónában sokkal több zsír ég el.
- Futás közben több zsírt tudunk égetni mint zsírégetéssel. (Plusz több fogy glikogénből, ami több "büntetlen" táplálkozást enged meg.)

Ami miatt mégsem megvalósítható a futással történő fogyás az egyrészt az alacsony kezdeti edzettségi szint, másrészt pedig, hogy túlsúlyal nem biztos, hogy terhelni(szétcsapni) akarjuk a térdünket.

A Polar óra ára elsőre soknak tűnik, de egyhónapos használat után már látja az ember, hogy megérte a pénzét.

UI: Elnézést, megszaladt a terjedelem.
Breaking news: Stohl András fóti lakos kukása ma délben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a továbbiakban nem hajlandó a megbukott színész-műsorvezető kommunális hulladékát elszállítani. A sajtótájékoztatón megjelent Gizi néni, a Stohl András lakhelyéhez legközelebb…..
Baley 2010.05.14 13:56:13
@varnyat: "Vajon hányan kérdezték meg, hogy segíthetnek-e neki valamit? Hogy visszatérhessen abból a hajszolt, sehova sem vezető életformából! Hogy soha többé ne veszélyeztessen senkit és csinálja azt, amihez ért."
Konzekvensen utálom 2003 óta. Most nagyjából undorodva nézem, ahogy a média az eddigi kadvencpincsijét leköpködi és első számú közellenségnek állítja be.
A most történtekhez:
- örülök, hogy nem halt bele senki az egójába.
- remélem örökös jogsieltiltást kap.
- remélem legalább 5 évre sittre vágják.
- remélem h. peti majd hordja neki terepjáróval a vazelint a kóterba.
- remélem, hogy a büdös életben nem hallok róla többet
azbeszt 3/3 a gyakorlatban 2010.04.28 10:29:00
Talán korai még nagyívű kijelentéseket tenni a fidesz kormányzati stílusát illetően (persze, ha nem vesszük alapnak az ezredforduló környéki négy évet), de azért annyira szépen illik a képbe az átadás-átvétel körüli baszakodás, hogy az ember epéje nyálként fut össze…..
Baley 2010.05.05 12:18:17
@Hepci: "ha hozzák az előző ciklusuk szintjét a gazdaság és a korrupció terén."
Ilyen gazdaság esetén, mint ami most van? Érdekes lesz.

@KennyOMG: Pont a meleg témákkal nem csináltak túl sok mindent érdemben. Illetve amit csináltak (élettársi kapcsolat rendezése), azt a Fidesz inkviziciós szárnya épp ki akarja alóluk lőni.
  A férfiember általában még legénykorában beszerez egy kanapét, egy fotelt, egy asztalt és egy polcot. Ezzel úgy gondolja, hogy be van fejezve a nagy mű, igen, a kanapé-, fotel-, asztal- és polckérdés egy életre, vagy legalábbis pár évtizedre meg van oldva, el van intézve,…..
retro gastro Sűrített tej 2010.03.12 06:37:00
A ’70-es ’80-as években az édesített sűrített tej két kiszerelésben volt kapható: konzerves és tubusos. A konzerves csehszlovák import volt, a tubusos hazai termék. Minőségben nem volt nagy eltérés, a konzerves talán egy kicsit sűrűbb volt. Fogyasztásuk azonban…..
Van amúgy egy csomó betervezett, sőt el is kezdett postom, ez is közéjük tartozik. Még december elején határoztam el, hogy mindenképp megírom, mert hát muszáj. Amolyan ökumenikus karácsonytájéki kis történet. Mint minden jó sztoriban, itt is a pontos időzítés adja a történet…..
Eljött, amire nagyon sokan vártunk már, 12mm-es gumilövedéket kilőni képes minőségi gáz-riasztó revolver. Ezúttal nem német fegyverrel van dolgunk, hanem cseh barátaink gyártottak a magyar jogszabályi környezethez igazodó, igazán kiváló revolvert. Az Alfa G030-ról van itt…..
Baley 2009.12.27 14:00:02
@magyarcs: Bármilyen töltött fegyver (éles/gáz/gumis/*.*) átmeneti tárolására egy megbízható biometrikus gunvault ajánlott. Az ára 100 dollártól indul és a csillagos égig tart. Gyerek mellett must have.
FIXIÉPÍTÉS kész (?!) a váz... 2009.05.18 23:31:00
Hétfő korán kelés irány suli előtt a szinterező műhely. Átveszem és egy kicsit összeráncoltam a homlokom. Megfolyások, festék alatt van vmi, néhány helyen odacsapva, karcos a maszkolásról nem is beszélve. 2 órát pucolgattam a középcsapágy-házat, hogy bele tudjam rakni, eddig…..
azbeszt Don Pepe - menekülj! 2009.03.28 16:19:00
Csúnya dolog az antireklám, eredetileg azt terveztem, hogy csak a jó élményeimet írom meg, legalább a gasztronómiával kapcsolatban. Aztán ma úgy esett, hogy rajtam jobbára kívül álló okokból egy Don Pepe étteremben ebédeltem. A fő hibát természetesen én követtem el, amikor az…..
A Keserű Revenge (Bosszú) remek kiegészítő társa lehet otthonvédelmi szempontból a Vendettának. A címben szereplő szám a betölthető "lövedékenergiára" vonatkozik, tehát nagyjából 300 Joule áll rendelkezésünkre, hogy megfelelő hatékonysággal küzdjük le az…..