Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sarics

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arról, hogy meghalok, önmagában nem kéne írnom, hiszen egyrészt mindenki meghal, másrészt annak sincs hírértéke, hogy a „mindenki”-be én is beletartozom – ezzel kb. óvodás korom óta tisztában vagyok. Keresztény koromban mindennap imádkoztam „a jó halál kegyelméért”; ez komplex fogalom, amelybe…..
Egy tanulságos történettel jövök ma, ami sajnos velem történt meg. Elég régóta foglalkozom informatikával, az IT biztonság terén mégis úgy tűnik, hogy hagytam réseket a pajzson. Ma reggel mikor ránéztem a GMAIL-es levelekre, akkor meglepve tapasztaltam, hogy több mint…..
Pozitívra Hangoló Hajcihő 2015.05.26 01:28:21
Tar fej. Nők kendőben. Férfiak sapkában. Általános asszociációk, ha felmerül a rák, mint betegség. Mert ennyit mindenki tud: akinek daganata van, annak kihullik a haja. Látott már ilyet filmekben, vagy hallotta ismerősöktől.  És talán maguk a betegek is ezt a mellékhatást élik…..
Abigail Smith 24 éves fotós volt, aki két évig küzdött rákkal. A halálos ágyán rögzítette ezt a videóüzenetet, pont azért, mert szerette volna, ha sok emberhez eljut. Én még 2013 karácsonya körül találkoztam vele. Mostanra a magyar nyelven feliratozott verziót majdnem…..
„Hogy milyen egy stresszes nap itt? Nem igazán van olyan, mert az állatok annyi pozitív energiát adnak” – mondta kérdésemre a Nyíregyházi Állatparkban Zsuzsa, a park sajtóreferense, aki megmutatta nekem néhány kedvencét. És tényleg: akivel csak összefutottunk a dolgozók…..
Sarics 2015.06.09 14:46:55
Pozitívra Hangoló Fuss, mert csak 2015.04.26 01:12:01
Nem gondoltam volna úgy 3-5 évvel ezelőtt, hogy én majd még valamikor is futóversenyen veszek részt. Pedig gyerekkoromban a hosszabb távokat kimondottan komáltam, semmi bajom nem volt vele, ha a városi stadionban a 600-as köröket róttuk. Aztán felnőttként valahogy kevésbé volt…..
Budapest egy olyan város, ahol mindig történik valami. Pörgés van, ezerrel, mindenki találhat magának való programot, ha akar. Lehet töltekezni, kikapcsolódni, élményeket gyűjteni – kinek hogy tetszik. De ha mégis kedvencet kell választani a lehetőségek széles tárházából,…..
Pozitívra Hangoló A terápia 2015.04.16 00:25:11
Terápia, 1. rész. De nem, nem az egyik kedvenc sorozatomé. Hanem a kemoterápiáé.  Merthogy abból pont 10 évvel ezelőtt kaptam az első adagot. Ezt a dátumot nem jegyeztem úgy meg, mint azt a napot, amikor az orvosom elmondta nekem, hogy Hodgkin-limfómám van. Annyi maradt meg, hogy…..
Pozitívra Hangoló Az évforduló 2015.03.16 09:16:01
Vannak dátumok, amik egyszerűen beégnek az agyunkba. Ilyen lehet mondjuk a házasságkötés napja. (A történtekre minden bizonnyal a férjek is tisztán emlékeznek, csak az évforduló napjának beazonosításával vannak néha problémáik.) Vagy az első gyermek születése. Netán…..
Előkerestem a régi naplómat. Pontosabban azt, amit kézzel írtam, onnantól, hogy a betegségem tudatában rám tört az íráskényszer. Vannak dolgok, amikre anélkül is pontosan emlékszem, hogy fellapoznám az emlékeket. És vannak olyanok, amiket meg pont a papírra vetett sorok…..
Elhatároztam a retrospektív struktúra kialakításakor, hogy időről-időre felidézem a 10 évvel ezelőtti történéseket. És hát épp márciusban kezdtek szaporodni az események. Példának okáért kórházba kellett feküdnöm egy műtét miatt úgy öt napra. De ez utólag valahogy…..
Két nagy szezonja van a „most aztán tényleg lefogyok” és „holnaptól rendszeresen sportolok” –elhatározásoknak. Az egyik az év legeleje, amikor az újévi fogadalmak épülhetnek erre, a másik pedig a tavaszi időszak, amikor valamilyen közösségi nyomástól vezérelve sokan…..
Arra kértem az első posztban bő egy hónapja a T. Olvasóközönséget, hogy ha valaki úgy gondolja, hogy megosztaná itt, a blog hasábjain másokkal saját az enyémhez hasonló történetét, jelentkezzen bátran - szeretném összegyűjteni őket. Főleg, mert ezek adhatnak leginkább erőt mindazoknak, akik épp…..
Pozitívra Hangoló 10 év 2015.01.17 18:02:28
Tíz év. Valamikor egyszer mintha azt olvastam volna, hogy ennyi tünetmentesen eltelt idő kell ahhoz, hogy egy daganatos betegről orvosilag úgy lehessen nyilatkozni, gyógyult. Lehet, hogy ez már csak az agyamban él így, és nincs semmilyen ezt alátámasztó dokumentum, még a brit tudósok…..