Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Kothencz Éva

78 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szerződés teljesítése során azonban felmerült az alvállalkozói közreműködés szükségessége. Van rá lehetőségünk?..
2019. május 31-ig éves statisztikai összegezést kell készíteniük az ajánlatkérőknek..
A konzorcium nyertessége esetén elegendő, ha a szerződést csak a konzorciumvezető partnerünk írja alá?..
Mind a kiírók, mind a gazdasági szereplők részéről időről-időre felmerül a kérdés, hogy az egymással bizonyos viszonyrendszerben álló cégek – például az azonos tulajdonosi körbe tartozók – indulhatnak-e ugyanazon közbeszerzési eljárásban önálló ajánlattevőként?…..
Van-e következménye, ha a kiíró mégsem kíván szerződni cégünkkel?Mit tehetünk?..
Amint azt 2018. december 10-i bejegyzésünkben (https://perfekt.blog.hu/2018/12/10/modosul_a_kozbeszerzesi_torveny_840) hírül adtuk, a közbeszerzési törvény (Kbt.) 2019. április 1-jével ismét több ponton változik. A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény módosításáról szóló 2018. évi…..
Az építési beruházás tárgyú közbeszerzések sajátos „alrendszert” képeznek a közbeszerzéseken belül...
Szokásainkhoz híven év elején tájékoztatjuk Tisztelt Olvasóinkat a tárgyévre vonatkozó közbeszerzési értékhatároktól. Jelen írásunkban a 2019. évre irányadó közbeszerzési értékhatárokról informáljuk Önöket...
2019. január 1-jétől új végrehajtási rendelet vonatkozik a felelős akkreditált közbeszerzési tanácsadókra..
... avagy a közbeszerzési műszaki leírás jelentősége III. Műszaki egyenértékűség a közbeszerzésekben..
A Parlament elfogadta a közbeszerzési törvény módosítására vonatkozó javaslatot..
... avagy a közbeszerzési műszaki leírás jelentősége 2. rész..
Közbeszerzési eljárás megindítását tervezzük, azonban a beszerzés pénzügyi fedezete csak részben áll rendelkezésünkre. Kérdésünk, hogy kiegészíthető-e menet közben a fedezet, illetve hogyan járunk el jogszerűen, ha mégsem kapjuk meg az igényelt támogatást?..
... avagy a közbeszerzési műszaki leírás jelentősége..
A számítási hiba és annak javítása az elektronikus közbeszerzési rendszerben „Aki dolgozik, az hibázik”, tartja a közmondás. Nincs ez másként közbeszerzési ajánlatadás során sem. Jóllehet hibák mind ajánlatkérői, mind ajánlattevői oldalon előfordulhatnak, jelen…..
Közbeszerzési eljárásunkban az egyik ajánlattevő visszavonta ajánlatát az ajánlatok bírálati szakaszában..
A közbeszerzési eljárásokban kötelezően alkalmazandó elektronikus közbeszerzési rendszerben (a továbbiakban: EKR) szükséges regisztráció lépéseiről, annak jelentőségéről 2018. június 25-ei blogbejegyzésünkben olvashattak. Jelen bejegyzésünkben néhány, az EKR…..
A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 62. §-a tartalmazza a kötelező kizáró okokat. A kizáró okok gyűjtőkategória; olyan körülményeket, tényeket takarnak, amelyek a gazdasági szereplő közbeszerzési eljárásban való részvételének…..
A 2018. április 15-étől kötelezően alkalmazandó elektronikus közbeszerzési rendszer (a továbbiakban: EKR) bevezetéséről 2018. április 4-ei blogbejegyzésünkben már hírt adtunk. Jelen bejegyzés keretében néhány, az EKR alkalmazásával kapcsolatos gyakorlati tanáccsal kívánjuk…..
Nyilatkozattétel konzorciumi partnerek esetén   Közbeszerzési pályázatokon gyakran indulunk más ajánlattevővel közösen. Azt tapasztaljuk, hogy eltérő az ajánlatkérők gyakorlata a kitöltendő nyilatkozatok tekintetében; van aki külön, van aki együttesen kéri megtenni a…..
Avagy a kiegészítő tájékoztatás-kérés szabályai a közbeszerzési eljárásokban..
A közbeszerzési pályázatra jelentkező gazdasági szereplők alkalmassága a közbeszerzési eljárások egyik kulcsfontosságú kérdése. Ajánlatkérők részéről nagy körültekintést igényel az alkalmasság meghatározása, megfelelő szintjének kialakítása. Jelen írásunkban az…..
Kötelező regisztráció az ajánlattevőknek is!   2018. április 15. fordulópont a hazai közbeszerzések történetében. Ezen időponttól a papír alapú közbeszerzési eljárásokat felváltják az elektronikus úton történő eljárások. (2017. december 1-jei blogbejegyzésünkben hírt adtunk erről.) Jelen írás…..
2018. január 1-jétől kötelező az elektronikus kapcsolattartás a közbeszerzési jogorvoslati ügyekben a Közbeszerzési Döntőbizottság előtti eljárásban..
Jelen írásunkban a 2018. évre irányadó közbeszerzési értékhatárokról adunk tájékoztatást...