Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilla.Levendula

25 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem hittem volna, hogy átmegy ez a törvény. Most eléggé lefagyva, dermedten próbálom leírni, amit érzek. Sajnálom a gyerekem szabadságát. Azt a szabadságot, amit az ad, hogy az lehet, aki. Temetem a közös jövőnket a saját hazánkban. De nem csak a saját jövőnket temetem. Vérzik a szívem azokért a…..
Lilla.Levendula 2021.06.16 21:35:28
@HaD: Ez nagyon nagy :-)
Lilla.Levendula 2021.06.16 21:37:45
@kárárámaispj: az megvan, h homoszexuális nők is léteznek? Gondolom láttad már filmben. A cím nem véletlen...
A többire pedig reagáltak helyettem.
Lilla.Levendula 2021.06.16 22:00:29
@J.W. Booth: az imént néztem vissza az idei intergenerational trauma konferencia egyes részeit.. Bizonyos terápiás gyakorlatoknál sok kliens érzett égő szagot. Kiderült, h másodgenerációs holokauszt túlélők voltak. Gondolkoztam, h ráírok arra a genetikusra, aki bemutatta az öröklődését, hogy mi van akkor, ha egy ilyen szociális/injustice (igazságtalanság) trauma is rámegy. Epigenetikailag tuti, h lesz hatása.
A szoptatás világnapjáról nekem tudjátok mi jut eszembe? A mom guilt, a mom shaming, a stigma. Az anyukák többsége nem úgy indul neki, hogy tápszerrel eteti a babát. Sokan már a várandósság elejétől - sőt, a babatervezéstől - arra készülnek, hogy majd anyatejjel táplálja a gyermekét. Készül rá:…..
"- Milyen volt New Yorkban felnőni? - kérdeztem. - Milyen volt? Milyen volt... Tudod milyen az, amikor bármikor megverhetnek vagy megerőszakolhatnak csak azért, mert fekete vagy?" Még most, sok év távlatából is hallom a hangján, hogy freeze-ben van. Színtelenül, lassan, maga elé meredve beszélt.…..
Lilla.Levendula 2020.06.04 11:51:55
@FILTOL: ahol a a roma származású a többség, ott ki a kisebbség?
Az utolsó szó az, amiről szól a poszt.
Nem az aboutizmusról.
Lilla.Levendula 2020.06.04 12:50:11
@kárárámaispj: A hölgy ma már 60 felett van, közelebb a 70hez. Láthatóan nem hazudott.
Elhagyni a pelenkát és megtanulni bilit vagy wc-t használni mérföldkő a gyermek és ezáltal a szülei életében. Ez többnyire 2 – 3,5 éves kor körül történik meg. Korábbra nem érdemes időzíteni, mert a legtöbb gyermek még nem érett rá. Honnan tudjuk, hogy elkezdhetjük a szobatisztaságra való…..
Végig gondoltad már mennyivel nőtt az anyák láthatatlan munkája? Végre elaludtak. Nagy sóhajtással kilépsz a szobából, óvatosan becsukod az ajtót, nehogy felébredjenek és leülsz dolgozni. Homeoffice.   Igazából végig dolgoztad az egész napot: az ovist fejleszted, tanítod azokat a feladatokat,…..
Hisztizik a gyerek és egyszerűen nem tudod kizökkenteni? Vizsgára készülsz és mikor belépsz, úgy érzed, hogy elfelejtettél mindent? Vitákban mindig csak utólag jut eszedbe, hogy mit is kellett volna mondani? Kerestél már baltás gyilkost a konyhában egy horrorfilm után?   A tested a vélt és…..
„- Nem, nem érted, hogy ez az Iphone már gagyi? A legújabbat vedd meg! – kiabálta.  - De, Kisfiam, egy 16 éves gyereknek nincs szüksége egy Iphone XS-re!  - Szóval azt mondod, hogy nem veszed meg?? – váltott a hangja fenyegetővé. Emlékszel, hogy mi történt legutóbb? Emlékszel??? És elfojtott dühvel,…..
Többetekkel beszéltünk már arról, hogy mi az a f3 válaszreakció (fight-flight-freeze). Ez az, amivel a tested válaszol a félelemre vagy a stresszhelyzetre. Ez egy azonnali és automatikus válaszreakció: a vérnyomásod megemelkedik, a pupillád kitágul, izzadsz, máshogy veszed a levegőt, az egész…..
Halloween? Borzongás, buli, móka, csokoládé, gumicukor, tök faragás, ijesztő díszek... Betértünk a kicsikkel egy bolt azon részére, ahol most minden erről szól: jelmezek, hajráfok és sminkek. Az épületben lévő összes gyereket úgy vonzotta az a rész, mint bogárkákat a lámpafény.…..
A minap az egyik külföldi szakmai csoportban feltöltöttek egy képet: egy édesanyát ábrázolt kórházi környezetben, karjában az alvó újszülöttje. Épp gratulálni akartam, amikor megláttam a poszt jobb felső sarkában a könnycseppet. Azt a könnycseppet, ami tragédiát jelez, gyermekhalált. Évekkel…..
„- Miért nem szóltál róla valakinek? – kérdeztem, miközben próbáltam levenni az arcán lévő égés nyomokról a szemem. - Szóltam, de csak kigúnyoltak, nem hitték el. 157 cm és 45 kilo. Hogy tudna ő bántani engem?” A sebhelyet úgy szerezte, hogy a felesége leöntötte forró teával. Éjszakai műszakot…..
Még most is remegek belül és pörögnek bennem a „mi lett volna, ha-k”. Egy kellemes strandolós napnak indult, a lányok élvezték a vizet. Mindkettő most volt először úszógumi nélkül, karúszóval akkora vízben, hogy nem ért le a lábuk. Ficánkoltak, játszottak, mint minden gyermek a medencében. Nem a…..
Lilla.Levendula 2019.09.29 08:37:31
@CCnick: Nem csak én jelentettem fel, a strand is. Kamerán vissza lehetett nézni.
Lilla.Levendula 2019.09.29 22:08:51
„Ez már megint egy olyan reggel. A gyerekek egymást piszkálják, senki sem öltözik, folyamatosan hallgatod, hogy AAANNYYAA. Még öt perc. Elkésünk-elkésünk-elkésünk, „igyekezz már, ne azt vedd fel, kacsaláb”. Ekkor valami belül elpattan nála, rájön, hogy nem sárga a zokni, hanem fehér. Sír,…..
Lilla.Levendula 2019.09.28 09:54:57
@CCnick: 3 is van :-)
Lilla.Levendula 2019.09.28 09:56:08
@Sir Galahad: ezt időnként én is bevetem, de ha végig gondolod, itt kontrollált érzelmek vannak. Ha meg tudod kérdezni, ott még nem szállt el az agyad, csak noszogatsz.
Lilla.Levendula 2019.09.28 09:57:47
@CCnick: melyik részről gondolod, h nem működik? Írj rám privátban nyugodtan, megnézzük hol csúszik el nálad a dolog.
Már-már elnyeli az állandó munka, stresszben él, úgyhogy a folyamatos hajtás a magánéletre és az alvásra sem ad elég időt? Az önismereten alapuló, hatékonyabb időbeosztás, a tudatos stresszkezelés sokat segíthet. Ennek régi-új eszköze lehet a mindfulness...
A barátok eltűnése. Ez az egyik olyan gond, ami a hozzám forduló anyukákat szinte kivétel nélkül érinti, teljesen mindegy, hogy hány évesek, mindegy az is, hogy melyik társadalmi osztályba tartoznak, jelen van. Amint kezünkben a pozitív teszt, megindul az álmodozás: csinos, tip-top anyuka, aki…..
Lilla.Levendula 2019.09.14 20:37:53
@kávésdoboz: nagyon jó meglátás!
Közeleg az ősz, ez a nyár is elröppent. Van még bő egy hetünk óvoda kezdésig, a középső gyermekem nagycsoportba megy, várja, izgatott. Emlékszem pár évvel ezelőtt az első napjára. Nem tudom, hogy melyikünknek volt nagyobb lépés: nekem az, hogy elfogadjam, hogy a kislányom már óvodás nagylány lett…..
Egyik gyerek a babakocsiban, másik a tesófellépőn, szuper babakocsi, full irányíthatatlan így, pedig mindenki esküdött rá és még rohadt drága is volt…, kezemben a hipermarket bevásárló kocsija, olyanok vagyunk, mint egy román horror karaván, ha lökök egyet az összesen 60 kilos babakocsin, akkor…..
Lilla.Levendula 2019.08.18 12:39:47
@nyünyüge: Köszönöm szépen a visszajelzést, elvileg nincs halványítva, de változtatni fogok a betűtípuson.
Lilla.Levendula 2019.08.18 12:40:41
@midnight coder: köszi...
arc-en-ciel Túl fiatal anyának 2019.08.09 08:29:31
Azt mondják, a nők két dologért tesznek meg mindent: azért, hogy legyen gyerekük és azért, hogy ne. Mi van akkor, ha valaki a kamaszkori szexuális szárnypróbálgatások alatt lesz terhes? Kezedben a teszt. Pozitív. Nem ezt vártad, nem erre készültél, még túl fiatal vagy ahhoz, hogy anya legyél.…..
„Pár perce lépett be az ajtón, csendben figyeltem őt. Hiányzott belőle a kamaszokra jellemző vibrálás, tapintani lehetett azt a szomorúságot, ami körbe lengte. Magas, vékony tizenéves kamaszlány, divatos ruhában, drága kütyüvel a csuklóján. Az a típus, akiről egyébként azt gondolod, hogy csak…..
Emlékszem milyen volt. Emlékszem a semmire, az ürességre a hasamban, a fájdalomra a lelkemben. Emlékszem az elhalt reményekre, arra, hogy nem is akartam elhinni. Emlékszem a beletörődésre, arra, hogy csak túl akartam lenni rajta. Az abortuszra várókra a szobában, arra, hogy még haragudni sem volt…..
Újra itt van. Áll az ágyad mellett és néz, bámul rád a sárga, világító szemével. Egyszer megkérdezted tőle, azért sárga a szeme, hogy éjjel is lásson. Fel sem kell nézned, érzed őt, libabőrös lesz az összes végtagod tőle, pedig meleg van. Egyre beljebb süppedsz az ágyba és betakarod a fejedet is.…..
Képzeld, kihívtam a rendőrt, erre közölte, hogy az a pofon, amitől leestem a székről, az semmi. Ha nem ököllel ütött, az semmi… Mindezt a fiúk előtt… Hányingerem lett. Feltört bennem a rég eltemetett düh, az a harag, amit akkor érzel, ha igazságtalanul bántanak valakit, főleg, ha az a valaki…..
Lilla.Levendula 2019.07.09 10:31:44
@Dekatlon: a beszélgetésből nem a bagatellizálás jött le, hanem az, hogy még a gyerekeknek is azt sugallja a rendőr, hogy ez rendben van.
Lilla.Levendula 2019.07.09 10:36:29
@Klesk: a gyerekbántalmazás egy teljesen külön téma. Ez a poszt arról szól, hogy a nő miért marad benne egy olyan párkapcsolatban, ahol a férfi bántja őt. A fentebb említettek is nagyon komoly problémák, ráadásul olyanok, amivel kevesen foglalkoznak - kivéve a gyermekeket érintő erőszakot, most ez megint felkapott téma - ez a poszt egy olyan sorozat felvezetője, ami ezeket tartalmazni fogja és kitér az azonos nemű kapcsolatokban jelenlévő párkapcsolati erőszakra is.
Lilla.Levendula 2019.07.09 11:17:57
@szivárványszagú csótány: Ez egy nagyon nehéz és jó téma. A pszichés részét meg tudom írni, viszont keresnem kell valakit, aki a jogi vonatkozásban segít. Amiről írtál, azt sajnos én is tapasztaltam.
Emlékszel arra az érzésre, amikor azért aggódsz, hogy a gyereked vajon haza ér-e egy hétvégi buli után? Arra, amikor álmatlanul forgolódsz az ágyban, nézed az órát, figyeled az ajtóhoz vezető lépteket, azt, ahogy fordul a zár és belép? Akkor megnyugszol és egy sóhajjal végre elalszol. Nem számít,…..
Lilla.Levendula 2019.06.21 21:18:59
@Lámlenge: erről pont ma kérdeztem meg a gyerekemet. Ők is használják ezeket a kifejezéseket.
Lilla.Levendula 2019.06.21 21:24:40
@Lámlenge: Köszönöm, ez a korszak elég hamar lezongorázódott nála, az az időszak volt, ami egy átlag kamasznál is megtalálható, csak ők legtöbbször alkoholt-drogokat próbálgatnak. Egy jó színvonalú gimnáziumban jól tanuló, kedves, lassan nagykorú kamaszról beszélünk. Kívülálló nem feltétlen mondaná meg róla, hogy homoszexuális, de sokat foglalkozik a külsejével és a metroszexuálisokat (páva) is simán keverik a melegekkel.
    Együtt mentünk a következő ultrahangra, boldogan, reményektől telve. Nem sejtettük, hogy velünk is megtörténhet, nem sejtettük, hogy pár pillanat alatt mindennek vége lesz: - Itt fejlődési rendellenesség van. Nem emlékszem az orvosra, nem emlékszem a kórházra, de arra igen, hogy ez a mondat…..
Lilla.Levendula 2019.06.13 21:05:27
@mojoking77: Nagyon sajnálom. Gratulálok a kicsihez.
Tervezed őt, először a lelkedben. Elképzeled, hogy milyen lesz az élet két cukibogyó picivel: a jelenlegi legkisebb nagytesó lesz, ő lesz a legügyesebb, legkedvesebb nővér a világon és milyen jól fogtok együtt kinézni: minike anya hátán békésen nézelődik, nagytesó szépen kézen fogva, tüllszoknyában…..