Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manchmal

0 bejegyzést írt és 275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Manchmal 2019.07.02 12:38:16
index.hu/gazdasag/2018/04/04/eddig_1475_milliardot_koltott_sportra_az_orban-kormany

Ennek önmagában életfogytiglant kellene érnie mindenkinek, akinek köze van/volt hozzá.
Manchmal 2019.07.02 12:42:46
@Manchmal:

(Mennyi lehet azóta?)
Manchmal 2020.09.19 22:18:01
@Kettes: +1 :D Ez (vagy hasonlók) minden írásáról elmondhatók (amit én olvastam). Valaki "a fordított Vanek úrnak" nevezte, amiért több évtizednyi újságíróskodás után is képes volt dilettáns maradni, miközben szeretné a szakma nagy öregjeként eladni magát. Ja, és álhírszakértőként is, ami akkor volt a legviccesebb, amikor egy _kamu_ oldal alapján hosszú cikket írt arról, hogy mit jelent, ha a török hadügyminiszter kiterjesztett török határokat ábrázoló térképet jelentet meg az oldalán. Csak hát az oldal nem a török hadügyminiszteré volt, ránézésre sem.
       "A »nyílt társadalom«, az államhatárok lebontása, a globális tőke logikájának korlátlan érvényesülése és a nemzeti keretek között gyakorolt demokrácia működésébe akadályként beiktatott »fékek és ellensúlyok« rendszere a liberális világrend fenntartásának érdekében dolgozik együtt. A…..
Manchmal 2020.04.25 11:53:55
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?: Szép!

Szerintem a Biden-mémet is benézte, bár ezt tagadta, amikor valaki szólt.
"Én eléggé rühellem Bident -- írta --, de azt hiszem, baromi ügyes marketingesei vannak, ez a legviccesebb politikai hirdetés, amit az elmúlt években láttam." Kép: Biden-logó a felirattal: He won't inject you with bleach. [A felirat gagyi betűtípussal, látszik rajta, hogy nem lehet a "marketingesek" által csinált "politikai hirdetés".]
Ünneplés, röhögés, lájkok. Később egy kommentelő: "Ez egy szarkasztikus meme Trump tegnapi sajtotajekoztatojat kovetoen amikor is azt javasolta Hogy a Covid fertozotteket belulrol hipoval fertotlenitsek" Konok Péter: "Tudjuk."
Elég kicsi az esély, hogy így fogalmazta volna a posztot, ha tényleg tudja.
Az eredeti: twitter.com/A_NeedhamNYU/status/1253483940092022787
       G.Fodor Gábor perrel fenyegeti Peer Krisztiánt mert az kontúrtetováltszájúnak nevezte a feleségét Fodor-Horváth Zsófiát. Valószínűleg ez lesz az első per a kontúrtetoválásról. A jobboldali bérgyilkosok egyik legundorítóbb tulajdonsága, hogy miután végigzsidóznak, végigmuszlimoznak,…..
Manchmal 2019.07.02 14:31:31
@Grrr: Nem frissítettem. Igen, én is ezt néztem, Sztanisev "keleti". Meglátjuk.
Manchmal 2019.07.02 15:09:52
@jotunder: :D

@Bogomil: Gőzöm sincs. Ők is csak információmorzsákat csipegetnek, gondolom, bár Leyen és Lagarde biztos információnak tűnik. Ettől még állítólag forgalomban maadt néhány csomag, pl. a Timmermansos is. Muszáj megvárni a végét, de túl azon, hogy jó arcok legyenek a fő tisztségviselők (mármint abból a szempontból, hogy egységesülő Európát akarjanak), fontos szempont persze, hogy a Miniszterelnök Úr lehetőleg minél súlyosabban essen pofára.
Manchmal 2019.07.02 20:54:53
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?:

:D "Hallod, hogy dübörgünk?" - ez a tudományos neve. :)

Tényleg röhejes, de arra kiválóan alkalmas, hogy a híveknek úgy legyen eladva a Vezénylő Tábornok, mint aki diadalra vitte a hősies küzdelmet a sorosista ármány ellen. Ráadásul ebben nagy segítségére van Weber és Schulz, akik név szerint is emlegetik, az előbbi Macronnal, az utóbbi Salvinivel egyetemben.
Most már hivatalos: Magyarország rendszerváltás utáni történelmének öt legkártékonyabb figurája: 1. Orbán 2. Simicska 3. Sólyom 4. Tölgyessy 5. Schiffer Miután véget ért a küldetése az ellenzéki egység szabotálására, amire ráment az LMP, Schiffer még mindig nem vonulhat vissza. Most épp a…..
Manchmal 2019.06.20 22:43:58
@Kettes: Kizárt, mert 25-ig már csak öt hely van, és oda bőven jut pl. a "szociális népszavazást" átengedő alkotmánybírókból és a Fidesz más szálláscsinálóiból és hasznos idiótáiból, valamint a strómanokból és NER-milliárdosokból. (Gyurcsány amúgy az első ezerbe se fér be, ha a beugró a lopás alapú totalitárius, fasiszta és populista maffiaállam létrejöttében és fenntartásában való tudatos vagy hasznos idiotizmusból elkövetett segédkezés.)
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Manchmal 2018.03.10 16:40:52
@velőtanya:

Szerintem ezt félreérted: a tököli iskolában takarít, csak elmondja, hogy mivel ez a majdani "reintegráció" elősegítése címén van így, vicces lesz, amikor újra taníthat majd az egyetemen, azzal jönnie, hogy milyen jól fel tudja mosni a folyosót.

De nem véletlen, hogy félreérthető: botrányosan van (nincs) megszerkesztve az egész, tele értelemzavaró hibákkal, ismétlésekkel, benne hagyott változtatásokkal (hogy a valódi szerkesztést, a rövidítést - kb. a harmadával lehetne rövidebb minden tartalmi veszteség nélkül -, tömörítést, olvashatóvá tevést ne is említsem).
      Kedden a brit miniszterelnök beterjeszti az Alsóháznak a Kilépési Egyezmény Tervezetet. Nagyjából mindenki egyetért abban, hogy súlyos vereséget fog szenvedni. Majdnem a teljes ellenzék ellene fog szavazni és rengeteg tory hardliner. Elterjedt, hogy May még tesz egy utolsó kísérletet…..
Manchmal 2019.03.29 12:09:41
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?:

"...another day of hell, at the end of which we'll end up exactly where we started."
Manchmal 2019.03.30 12:27:18
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?: +1

Grieve meg is kapta a magáét: Dominic Grieve loses confidence vote at Beaconsfield Conservative Association by 182 to 131 votes; paves way for deselection.

@ijontichy: Köze lehet a Grieve kiejtésére tett kíséretnek ahhoz is, hogy a választások kiírásával számolnak. Mert May, ha rajta múlik, meg fogja akadályozni a no dealt, szerintem, meg a referendumot is, maradnak a választások.
Manchmal 2019.04.03 07:57:02
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?:

"Ahhoz, hogy a UK ne vegyen részt, április 12. előtt kell megegyezésre jutniuk, akkor kilépnének (május 22-én), de ehhez nem kell halasztást kérniük." Kell, mert csak arra az esetre volt érvényes a 22nd of May, ha márc. 29-ig átment volna a WA. Persze az igaz, hogy az EU nem adhat rövid haladékot, csak hosszút, részvétellel az EU-választásokon, mert különben maradna a bizonytalanság ápr. 12. után is.
   This is chill, bro.              ..
Előszó. Hat és fél éves lett a Vincent törvényei. Visszatekintve a NER elmúlt két ciklusára, elmondhatjuk, hogy szépen öregedett a szöveg, de most már ráfér egy kis frissítés. A „Törvények” továbbra is a Vincent blog szerzőinek és törzskommentelőinek kollektív bölcsességén alapulnak. Mi sokat…..
Manchmal 2019.02.27 17:45:47
@seol: :D
   " Ideje annak, hogy tanuljunk a Bourbonok hibájából, és merjünk nekifogni az emberi kozmosz, a rendezett világ, a normalitás restaurációjának.   (Szilvay Gergely)     A Pázmányon hizlalt sutyerák nekifog az emberi kozmosz restaurációjának. Eközben halálos fenyegetések érik a Magyarországon…..
Manchmal 2018.03.15 09:45:48
@Érvsebész:

"mennyire hasznos már, hogy a vő lekerült a címlapokról. Helyette a hülye bohóc, akire feltehetően ki van adva a kilövési engedély " És ki áll ebbe bele a szokásos "nekem a seggemben is felyem van" stílusban? Széky "a MEPK A Nyakkendőjét Sem Tudja Megkötni Nélkülem" János, akinek az a vészjósló figyelmeztetése, miszerint a sztori azt jelenti, hogy a Fidesz állami pénzből "megcinkelte" a magyar államkötvénypiacot és ez "elsőrendűen nemzetközi botrány", tegnap egyre-másra bukkant fel a MEPK (Művelt Ellenzéki Politizáló Közönség) színe-javánál a Facebookon. Miközben az az alapfeltétel, hogy ennek valami nyoma is kellene hogy legyen, nem teljesül, nem láttunk ugyebár megugró jegyzést a kérdéses időszakban, vagy ilyesmi.

Amúgy nagyjából egyetértek, bár "az ellenzéki politikusok prominensei meg már alighanem Simicskánál előszobáznak" rész kicsit mintha a konteók területén kolbászolna már. :)
Manchmal 2018.10.29 22:58:31
@Bolygó Hollandi:

"Magyarország Kormánya és a külföldi felsőoktatási intézmény székhelye szerinti állam Kormánya által kötött - föderatív állam esetében, amennyiben a nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismerésére nem a központi kormányzat jogosult, annak központi kormányzatával létrejött előzetes megállapodáson alapuló - nemzetközi szerződés"

:DDD

Nahát, világtörténelmi kuriózum alighanem, hogy egy szerencsétlen peremvidéki diktátorocska törvényszövegben könyörögjön audienciáért.
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
Manchmal 2018.03.16 06:31:48
@velőtanya:

"EGY olyan jelöltet akarok látni a szavazólapomon, aki nem fideszes, nem jobbikos és nem is kamupárti"

A magam részéről ezt úgy fogom fel, hogy mindenképp egy ilyet fogok látni, függetlenül attól, hogy a szavazólapra mi van nyomtatva, mert ha LMP-st _és_ MSZP/DK-st _is_ látok, az azt jelenti, hogy az LMP nem koordinált, vagyis a Fidesznek dolgozik, marad tehát az MSZP/DK jelöltje, mint egyetlen szóba jöhető. Ha viszont csak LMP-st vagy MSZP/DK-st látok, az az jelenti, hogy koordinált, tehát az a megfelelő jelölt.

A többiek nem jönnek szóba, de ez a te feltételeidben is benne van: mert nem koordinált és/vagy a pártja sem esélyes a bejutásra, így a rá adott töredékszavazat is elveszne vereség esetén, vagy mert Fidesz/Jobbik.

Lesz tehát jelen állás szerint a fenti értelemben egy demokrata jelölt, egy jobbikos és egy fideszes. Így alapesetben a jobbos szavazatok megoszlanak a fideszes és a jobbikos között, és nevető harmadik lehet a demokrata.
Manchmal 2018.03.16 08:15:43
@velőtanya: Igen ez kemény, és valóban, az Együtt néhány jelöltjének jutnia kellene a közös jelöltségből. Ez súlyos collateral damage ebben a történetben. De az előzmények is számítanak. Az Együtt nem akart közös listát sem, amikor még lehetett volna, pedig az már akkor is látszott, hogy önállóan nem juthatnak be (ez volt az emlékezetes "az Együtt külön indul"). Lehetett volna akár saját frakciójuk, és nyilván meg lehetett volna állapodni a 2-3 legjobb egyéni jelöltjük, pl. B. K. közös indításáról. Így viszont a töredékszavazatok (a bejutó lista hiánya) miatt nagy kockázat az ellenzéknek a jelöltségük akkor is, ha önmagában a jelölt lehetne legalább ugyanannyira esélyes. Márpedig a Fidesz gyengítéséhez mandátumokat kell szerezni, muszáj erre optimalizálni a döntéseket. Mondjuk én mindennek ellenére úgy gondolom, hogy ezen a néhány helyen (és ebből is legelsősorban B. K. esetében) jó lenne megtalálni a megoldást arra, hogy ő legyen a közös jelölt, de nem tudom, a töredékszavazatokra is tekintettel mi lenne ennek a technikája a jelölések lezárulása után.
Manchmal 2018.10.07 20:37:20
@Külsős:

A hőkölés népe

Ez a hőkölő harcok népe
S mosti lapulása is rávall,
Hogy az úri kiméletlenség
Rásuhintott szíjostorával.

Mindig ilyen volt: apró kánok
Révén minden igának barma,
Sohse harcolt még harcot végig,
Csak léhán és gyáván kavarta.

Erőt mutattak, erőt látott,
Vertnek született, nem verőnek.
Önerejét feledte mindig,
Sohse szegzett erőt erőnek.

Betyár urai így nevelték,
Nem rúg vissza, csak búsan átkoz
S ki egyszer rugott a magyarba,
Szinte kedvet kap a rugáshoz.

Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha néhányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák.

Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet,
Adna neki csak egy dárdányi,
Úri, kis kiméletlenséget.

Hogy néhány maradt sereghajtó
Törötten, fogyva azt ne vallja:
Ezért a népért ugyis is mindegy,
Ebsorsot akar, hát - akarja.

mek.oszk.hu/00500/00588/html/vers0902.htm#60

Persze én sem értem amúgy.
        Mint arról korábban írtunk,  a putyinista Orbán-rezsim kirúgta a Századvég szerkesztőit és eltüntette a lap utolsó számát.        Ilyenkor azt szokták mondani komolyabb orgánumok, hogy a Vincent birtokába került  a Századvég betiltott száma. A Vincent teljesen komolytalan orgánum, ezért…..
      Az Index híre szerint kirúgták a Századvég szerkesztőségét és lemondott több szerkesztőbizottsági tag.     Egy olyan lapról van szó, amelynek az első szerkesztőségének volt egy Orbán Viktor nevű tagja...     A főszerkesztő Demeter Tamás, nem névrokona annak a Demeter Tamás nevű…..
Manchmal 2018.09.25 09:38:26
@nerángass: Streisand-effektus.
Manchmal 2018.09.25 10:54:38
@fortin2: "az értelmiségben meglevő maradék pacifizmus kioldásának egyik állomása" Hát nemtom, bennem sok minden oldja a pacifizmust naponta, de ez speciel éppen nem: csak szórakozom, vidám dolog, amikor a hűséges holdudvar tagjai kegyvesztetté válnak (még ha ezt árnyalja is némileg, hogy ezek itt a relatíve ártalmatlanabb figurák közé tartoznak).

@jotunder: :D Kb.

@harmadikszem: Igen, nem is értem, miért Bod-Péter Ákos irománya lenne a botránykő.
  Akkor kezdtem el flörtölni a konzervativizmussal, amikor Megadja Gábor még pelenkát hordott. Évekkel ezek után lett szkinhed Békés Márton. Jóval később írt dadaista verseket a "zsidó kurvái" "szétbaszott seggéről " L.Simon és anális élményeiről Orbán János Dénes (Külvárosi kéj, nem is rossz…..
Manchmal 2018.09.03 15:17:20
@labrys:

:DDD

Tökéletes.
     Kovács Zoltán főrezsimszolga nevezte az Orbánt lezsarnokozó Heller Ágnest bigott, öreg kommunistának, és erről nem lesz szó a posztban.      A képen látható hölgy, Ludmilla Alekszejeva. Két évvel idősebb Heller Ágnesnél, és nagyjából akkor zárták ki a kommunista pártból, mint Heller Ágnest.…..
Örülünk, Vincent? Hettiták 2018.05.15 22:27:44
         A képen látható idős asszony a dédanyám. Hetvennégy évvel ezelőtt deportálták. Gázkamrában halt meg.  A részletekről nem beszélünk, arról az utolsó percről, ami után a meztelen holttestét elégették. A családom nagy része ugyanúgy a gázban pusztult el, de voltak, akik túlélték, és közülük…..
Manchmal 2018.05.17 21:14:33
@Jehuda: +1

@seol: "Annak, ami most Gáza határán történik, egészen pontosan ahhoz van köze, ami most Gáza határán történik"... "megpróbálod azt belekeverni, hogy de máshol-máskor mi történt" ..."ki van találva, ha valakit lelőnek, rá kell mondani, hogy hamaszos volt, élő pajzs volt, vagy azt, hogy "biztos azért volt ott, hogy zsidó csecsemők vérét süsse a giroszba", és egyből kiderül, hogy nem lehetett hagyni, hogy tovább éljen"

Mondjuk kiderült pár dologból az elmúlt év(tized)ek során, hogy ha a Hamasz a "millió visszatérő menetelése" jelszóval hirdet meg több tízezres tüntetést a gázai határra, hetekig azzal fenyegetőzve, hogy lerombolják a kerítést és izraelieket fognak lemészárolni, akkor a megfelelő válasz megtervezésekor hiba lenne nem belekeverni, hogy "máshol-máskor mi történt". Hiába nem sikerült ugyanis, hetven éve kitartóan igyekeznek elpusztítani Izraelt, mint Hókuszpók a törpikéket. Háborútól és repülőgépeltérítéstől müncheni mészárláson, öngyilkos merényleteken és alagútásáson át 13 éves kislányok horrorosztikus, gyáva meggyilkolásáig minden eszközzel. "Lebontjuk a kerítést és kitépjük a szívüket a testükből" - mondta például Sinwar, az egyik Hamasz-vezér, némileg ellentmondva kollégájának, aki szerint ezek "békés tüntetések". Ha mindezek után felvonul több tízezer felheccelt ember a kerítéshez, amitől egy-másfél kilométerre vannak izraeli települések, nem teljesen ésszerűtlen arra készülni, hogy be akarnak törni és zsidókat lemészárolni. Ha ezt úgy akadályozzák meg, hogy mesterlövészekkel szedik le a gyilkos támadók vezetőit, úgy, hogy minden lövést külön kell engedélyeznie egy magas rangú tisztnek, és arra is ügyelnek, hogy a katonák ne kerülhessenek olyan helyzetbe, amikor nincs más védekezésük, mint a lövöldözés bárkire, ha a 62 halottból maga a Hamasz ismeri el, hogy 50 a saját emberük (3 pedig az Iszlám Dzsihádé), akkor ezt inkább professzionális megoldásnak nevezném, ami ténylegesen megvédi az izraelieket és esélyt teremt arra, hogy rövid úton befejeződjön ez a fenyegetés.
Manchmal 2018.05.18 20:37:30
@Ahava:

A következő nemzetközi intézmény az ICC, amibe pár éve benyomakodott a Palesztin Hatóság. Hátha most valóra válik régi álmuk, hogy Izraelt ültessék a vádlottak padjára.

@seol:

Felültél Pallywoodnak.

"Esetleg még Auschwitzot bele lehetett volna keverni." Ha nem világos, hogy van összefüggés a felsoroltak és az éles fegyverek használata között, akkor nincs miről beszélni. Ha világos, akkor nincs miért gúnyolódni. (Főleg Auschwitzcal, amit egy _másik_ nick hozzászólásában lehetett szándékosan nem érteni, de ettől még nyilvánvaló, hogy nem okként, hanem teljesen legitim érzületként említette azzal kapcsolatban, hogy milyen ezúttal megvédve lenni.)

"csak egy ... csoport likvidálásáról sikerült konkrét és jogos indoklást adni" Miért gondolod, hogy sajtóinformációk alapján meg tudod ítélni, melyik lövés volt "indokolt"? Annak a sajtónak az információi alapján, amelyik komoly képpel tudósít arról is, ahogy Putyin és Erdogan hirtelen emberjogi harcosokká vedlenek és kiállnak a "palesztinok" "békés tiltakozásának" joga mellett? Vezettél már Excel-táblát és dokumentációt a lövésekről, miközben sok ezres felhergelt tömeg támadását vártad? Ami, ha sikerül a betörés akár csak egy ponton is, katonák túszul ejtését, megölését és zsidó civilek lemészárlását jelentheti? Nem viccből, hanem onnan tudhatóan, ami máshol-máskor történt. Pedig ők nem fenyegetve, gyilkos szándékkal gyülekeznek a szomszéd kerítésénél, hanem élnék a békés életüket, ha hagynák őket.

"a "k.nagy kamu" a pontos kifejezés" Mi akkor tehát az állítás? Talán hogy az IDF szórakozásnak, céllövöldeként használta a gázai határon összegyűlt békés tüntetők csoportját? Miért is tette volna ezt? Ha sikerül a betörés, akkor nincs más választása a hadseregnek, mint minden beszivárgót lelőni. A megakadályozással ennek, tehát sokkal több halálnak is elejét vették. És honnan tudod, hogy mivel lehetett megakadályozni? Miből gondolod, hogy "kamu", hogy csak indokolt esetben lőnek? Mit jelent az "indokolt"? Hány halott lett volna az, amit elismersz indokoltnak és milyen alapon? Még azt sem tudhatod, hogy ami szerinted nyilvánvaló, az mennyire az. Amint magad mondod, a Hamasz akkor hazudik, amikor megszólal. Az adatok a halottakról és a sebesültekről tőlük származnak. Tehát? Higgyünk inkább a videónak, amin halotti leplük alatt vidáman izegnek-mozognak a letakart mártírok? Akiknek a családja amúgy 3000 sékelt kap a Hamasztól?

Végül: elnézve a világsajtót, szerinted Izraelnek a sok palesztin halott az érdeke vagy a kevés? És a Hamasznak?
              A szöveg nagyjából száz oldal és teljes egészében letölthető.          Erről a könyvről írt az index.hu, emiatt őrjöngött Németh Szilárd. Ha valaki bele akar olvasni, egy kattintással megteheti. ..
Manchmal 2018.05.13 07:03:24
@labrys: +1 :D
   "Aztán jött a matematika, a Gödel-szabály, amely annyit tesz, hogy nem lehet olyan matematikai képletet felírni, amit ne lehetne egy másik matematikai képlettel megcáfolni. "  (Kásler Miklós)  ..
Manchmal 2018.04.26 17:43:36
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"teljesen tudatosan baszkodja ezeket az alakokat a "belpesti értelmiség" pofájába" Ez egész biztos így van (mármint a bizonyosságnak azon a fokán, amit az jelent, hogy szerintem is). Bennem először akkor fogalmazódott meg, amikor Szijjártó és Selmeczi lett a Fidesz-szóvivői páros. Biztos már előbb is lehetett volna, de azóta sem cáfolta semmi ezt a benyomásomat.
       Nyugalom.... Mondom, nyugalom. Még el sem kezdtem a posztot.      A kérdés az, hogy konszolidálhatja-e úgy Orbán a hatalmát, hogy azzal már egy tisztességes ember teljes önfeladás nélkül együtt tudjon élni.       Macron és Merkel válaszút elé állíthatja Orbánt. Vagy elkezd többé-kevésbé…..
Örülünk, Vincent? Holnapposzt 2018.04.09 00:33:27
       Kéretik abbahagyni az önkorbácsolást. Igen, ez az ország mától egy kicsit jobban hasonlít majd egy darab szarra, mint eddig. Erről azonban nem ti tehettek. Hanem pont ők.    ..
Manchmal 2018.04.13 13:59:41
@velőtanya: "a ténylegesen leadott szavazatok konkrét manipulálása"

Szerintem ezt három tényező cáfolja. Az egyik az, amit feljebb is írtam, hogy a szignifikáns (4-6%-os) eredménymódosításhoz el kellene térnie a csakfideszes (csaló) szavazókörök eredménymintájának a nemcsalókétól (különös tekintettel arra, hogy jobbikos delegált 7000+ szavazókörben lehetett, és mivel ebből a szempontból ők biztosan ellenérdekelt ellenzékinek tekinthetők, a szóba jöhető szavazókörök száma 3500 körülire csökken). Pont ezt írja le jóval részletesebben az Indexnek ez a cikke: index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/13/csalasgyanu_valasztas_statisztika/

A másik az, hogy a szavazatszámlálás valóban sok időt vesz igénybe, kb. 10 körülre van meg, így azt, hogy milyen a korrigálandó eredmény, csak akkortájt tudhatták, kevés lett volna az idő a műeredmény legalább ugyanolyan macerás - pecsételés, névjegyzékaláírás, ikszelés, számolás, kötegelés kategóriánként, aláírás, jegyzőkönyvezés - előállításához.

A harmadik pedig, hogy ha csak ennyi szavazókörről lett volna szó, akkor is rengeteg embert kellett volna szivárgásmentesen bekapcsolni ebbe (egy szavazóköri bizottsághoz minimum 5 tag kell a jegyzőn kívül), és előre eltervezetten megszegve számtalan szabályát az ottani eljárásnak, központilag levezényelni, legalább a szükséges adatok megadásával.
Manchmal 2018.04.13 14:07:04
@velőtanya:

Fun fact az osztrák elnökválasztással kapcsolatban: ekkor keletkezett a később asszem az év szavának választott "Bundespraesidentenstichwahlwiederholungsverschiebung". :D
Örülünk, Vincent? Maposzt 2018.04.08 09:06:04
        Legyen egy ilyen poszt is. Holnap majd lesz holnapposzt. Mert lesz holnap. Nyugi.        Nincs tippem. Az nem igaz, hogy bármi történhet, de aránylag sok minden...
Manchmal 2018.04.10 19:41:18
@közösperonos átszállás:

Nem, sajnos te nem érted. Eddig 17:30-kor volt az utolsó adat (ez most 63,21%), ehhez képest senki nem kapná fel a fejét a 67,08-ra. Összesen annyi történik, hogy 18:30-ig a szavazókörökben összesített részvételi adatokat közlik, 19 órás adatként pedig a véglegeseket a többi körből, de ebből levonják (a 18:30-ig még jegyzett) külképviseleti és átjelentkezett szavazók számát, mert az ő szavazataikat csak később összesítik és számolják meg. Ld. először itt: @Manchmal:
Manchmal 2018.04.10 19:55:23
@Kibic a toronyban:

Pont azért nem hiszem, hogy firkálnának, mert van pontos dokumentáció, a szavazóköri jegyzőkönyvek, amiknek a meghamisításához helyben rengeteg embert kellene beszervezni súlyos törvénysértésre, tanúk előtt, utólag pedig azonnali lebukás lenne. Ez alól lehetnek kivételek, az is lehet, hogy a fantáziám nem elég gazdag, de az alaphelyzet ez. Ki fog derülni, hogy 70+% körüli a végleges részvétel, előbb-utóbb mindenki megérti az ideiglenes kivonást, és a többi ilyen-olyan hiba alighanem esetinek fog bizonyulni. De botrányos a bénázás és a rossz döntések is, és ha nem is igaz, de találó alapon szórakoztató lenne látni, hogy abba buknak bele, amikor egyszer kivételesen nem csalnak és hazudnak, csak szerencsétlenkednek.
Manchmal 2018.04.10 21:01:43
         Nem szeretnék egy igazán liberális Magyarországot.        Egy igazán liberális Magyarországon nagyon sokan éreznék magukat rosszul azok közül, akik lényegesen konzervatívabbak az európai átlagnál, tisztességes emberek, akikkel a legtöbb kérdésben szót lehet érteni, pár dologban meg nem.…..
Manchmal 2018.04.06 23:34:24
Manchmal 2018.04.07 21:00:14
@velőtanya:

Pedig Kocsis Máté, ha lehet, még külön visszataszító, emblematikus figrája a Fidesznek, akinek a lenyomására önmagában ezért is minden lehetséges erőt összpontosítani kellett volna. Nem követtem minden részletében a dolgot, de a végeredményt nem igazán értem: Ara-Kovács szerint volt egy deal, hogy akit a mérések esélyesebbnek hoznak ki, az visszalép a másik javára, és ezt B. K. nem tette meg. Nem tudom, miért, függetlenül attól, hogy nyilván jó lehetne, ha ő lenne ott a közös jelölt, de az Együtt két egyéni körzete is több, mint amit remélhettek, az egyikben ráadásul pont DK-s lépett vissza a jelöltjük javára. És azt sem tudom elképzelni, hogy ne merült volna fel B. K. leendő polgármesterjelöltsége és támogatása alternatívaként - szerintem ez elég logikus lenne, igazából még logikusabb is, mint a képviselőjelöltség, mert ő a kerületi, helyi ügyekben alkotott igazán. De mindettől eltekintve szerintem ilyen dilemma esetén a töredékszavazatok szempontja a döntő: ha az egyik jelöltre adott szavazatok jó eséllyel elvesznek, akkor a másikra van értelme szavazni, akinél nem.

A pesszimizmusodat és a rossz érzéseidet amúgy osztom; ma éppen azt a horrorforgatókönyvet igyekeztem elhessegetni, hogy csak a Fidesz és a Jobbik jut be, ami elég magas részvétel és még néhány nem túl szerencsésen alakuló egyéni eredmény esetén nem teljesen kizárható. (Plusz esetleg egy-két LMP-s egyéni jelölt, akiknek a közös jelöltté válása önmagában is szörnyű azok után, amit műveltek, és ahogy és amilyen arányban ez a közös jelöltek között előállt.)
Manchmal 2018.04.07 21:11:24
@dr Brcskzf Gröőő:

Bocs, de a Momentumra szavazással nem igazán lehet a Fidesz mandátumait minimalizálni, mert nem jutnak be valószínűleg. A "mennyit ér a szavazatod" levezetés kb. annyit jelent, hogy milyen oddsszal fogadsz, mennyit nyerhetsz - de az, hogy a nagy nyerésnek kicsi a valószínűsége, ebben az esetben lényegesebbnek látszik. Persze lehet ez is egyéni mérlegelés kérdése.
        Nem lehet ezt ide most nem felrakni.....     Nyakkendő  Az érthetetlennek tűnő okokból elpusztultMagyarország egyik legutolsóminiszterelnökéről beszélik, hogyfiatal szabadságharcos korában,fiatal szabadságharcos-csapatával– tüzes, vidéki és egyenlő fiúk közt is első –szakállasan és…..
Manchmal 2018.04.06 20:40:07
Haraszti Miklós volt a nyakkendőigazító.

", az SZDSZ egykori ügyvivője 2013-ban ezt mondta erről: szerette az akkor még fiatal, liberális politikust, akiben egy új korszak letéteményesét látta, a gesztusban szerinte nem volt semmi más, csak szeretet, ezért is bánja, hogy Orbán megváltozott."

A történelmi esemény a maga eredeti hétköznapiságában:

"Az én nevezetessé vált nyakkendő-igazításom Orbánon nem a parlament első ülésén történt 1990 májusában, hanem a Kiskakukk étterem külön-helyiségében, a Helsinki Bizottság alakuló ülésén, 1989 márciusában.

Orbánon valóban akkor láttam először nyakkendőt – eltekintve a gimnáziumi tablóképétől, ahol jó humorral parodizálta az ünnepélyességet. A Kiskakukk-beli összejövetelre talán azért vette fel, mert a civil szervezet alakuló ülésére eljött két herceg is, Karl Schwarzenberg, a Helsinki Szövetség akkori elnöke, és Habsurg György.

Valóban szeretettel, a barátság jogán tapogattam meg azt az átkozott nyakravalót, mintegy nyugtázva Orbán politikusi érlelődését. Akkoriban nagyra becsültem őt, a szabadság jövőjének tehetséges letéteményesét láttam benne. Ha ez őt bántotta, megmondhatta volna, és elnézést kértem volna tőle. Most már inkább Jean-Claude Juncker EU bizottsági elnök módjára: „Hello dictator” felkiáltással és nyaklevessel köszönteném, s aztán tapogassa ő a nyakkendőjét, ahogyan egyébként szerintem túl gyakran teszi" - írta Haraszti.

index.hu/belfold/2017/09/06/zeit_orban_nem_antiszemita_csak_szamitasbol_kampanyol_soros_ellen/
       I. Miklós, minden oroszok cárja, szerette a "Holt lelkek"-et. Pontosan tudta, hogy Gogol az ő korrupt hivatalnokairól, az ő mélységes mély orosz szartengeréről írta a darabot, mégis szerette a "Holt lelkek"-et és szerette Gogolt. A Cár támogatta az irodalmat, a balettet, és életrajzírói…..
Manchmal 2018.04.03 21:29:52
@thegabcsi:

Ha nem választja meg, akkor is nyerni fog, és nem is kell hozzá csalnia. Hacsak nem tekintjük magát a választási rendszert csalásnak az egyfordulós egyéni mandátumszerzéssel és a győzteskompenzációval. Ha a Fidesznek van kb. 40 százaléka, az ellenzéknek pedig 20+15+10+5=50, akkor, mivel az egyéni körzetekben a szétszavazás miatt az utóbbi ezzel papírforma szerint mindenhol veszít, és ez alól csak kevés kivétel lesz, kinéz akár a kétharmad is a NER-nek. Ezen csak a koordináció segített volna valamennyire, de az LMP ettől is megvédte a Fideszt.
     TGM ma elmagyarázta, hogyan kell helyesen gondolkodnom valamiről. Jelentős igényem van arra, hogy TGM intőleg világítsa meg nekem a dolgok állását. Kora gyermekkoromtól  kifejezetten vágyakozom arra, hogy aszázalékszámítás áltudománya által meg nem fertőzött entellektüellek ereszkedjekek le…..
Manchmal 2018.03.05 11:08:45
@Tehéntőgy:

"sehogyan sem lehet belőle azt kihozni, hogy a hatumáknak járó állampolgárságot nem támogatta az ország népessége (pláne "expliciten")"

Támogatta netán? Ha egy népszavazáson nem szavazzák meg a feltett kérdést, az azt jelenti, hogy nem támogatják. A másik lehetőség, hogy támogatják, tertium non datur. Ha valami nem szómágia, akkor ez. (Ld. még pl. azokat az érvényes parlamenti szavazásokat, ahol sokan tartózkodnak, így a nem győz.)
Manchmal 2018.03.05 11:18:30
@Tehéntőgy:

"Orbánék oligarchakapitalizmussal kombinált szoftautoriter széljobbos rendszere nem teljesen organikusan nőtt volna ki a 89-ben született rendszerből"

Organikus kinövésnek lehet persze nevezni azt is, ha zugügyvédek jogszabályok ezreinek a célirányos módosításával, összebuherálásával és e fércműveknek a parlamenti gombnyomogató droidsereg közreműködésével törvénnyé emelésével változtatjnak felismerhetetlenné egy eredetileg egész pofás rendszert, de erre a folyamatra szerintem tagadhatatlanul találóbb labrys kifejezése.
Manchmal 2018.03.05 19:12:22
@Tehéntőgy:

Szerintem az "illegitim" és a(z) "(anti)demokratikus" általad vázolt fogalmának a kritériumain is lenne mit vitatni (mert pl. mi van, ha a népszavazás tárgya nem a töltöttkáposzta, hanem a kötelező hittan bevezetése, amelyet bizonyára egy elkötelezett kisebbség támogatna), de idő híján részemről most csak annyi, hogy igen, szvsz az Orbán "Hájas Valag" Viktor és Semjén "Égszínkék Heregolyó" Zsolt által szorgalmazott "határokon átívelő nemzetegyesítés" lényegi építőköve a NER-nek. Etnikai nacionalizmus, ennek minden velejárójával, ami a hülyítést és a heccelést illeti, permanens mérgezés. Üres délibábozás, a szomszéd országokban élő magyar kisebbségek érzelmi alapú félrevezetése és szembefordítása az ottani többséggel ahelyett, hogy a kisebbségi jogok és a kulturális autonómia valóságos megerősítésében segítene a magyar állam.
    1.    Érdemes egy kicsit eljátszadozni egy mandátumszámlálóval. Ez itt egy nagyon egyszerű program, amelyik a 2014-es végeredményekből próbál arra következtetni, hogy mi történne akkor, ha megváltozna a pártok országosan mért támogatottsága. Magyarországon vannak olyan körzetek, amelyek…..
Manchmal 2018.02.11 07:56:19
@mafi mushkila:

Ja, az nekem eszembe sem jutott, hogy a Jobbik szóba jönne. Csak a nemfasiszta pártokról van szó részemről természetesen. Az optimális az lenne, ha ezek tudnának koordináltan egyéni jelölteket állítani. A jobbikosok meg papírforma szerint a fideszes szavazatokból vennének el, csak tessék, csak tessék.

Csak hát ott van pl. az LMP, ami már a múltkor is eljátszotta, hogy elindult külön, el is vett vagy tíz mandátumnyit az ellenzéktől. Ahogy most is akarja, és akkor rajta kívül is van még néhány, ld. Lévai K., aki vállalja a nemes feladatot.

Szerintem még ennek ellenére is a választás a legjobb opció, akármilyen szar is.

De hát én nem csak a forradalomhoz nem értek. :)
Manchmal 2018.02.12 07:25:48
@mafi mushkila:

Csak az egyéni körzetekben érvényes (ha érvényes) az elvevés. Lesz ugyebár egy fideszes jelölt mindenhol, és ahelyett, hogy a nemfasiszta ellenzéknek is egy jelöltje lenne - ami több esélyt jelenthetne a billegő körzetek megnyerésére, van, aki szerint akár 30-35 ilyen is lehetne -, ott lesz az LMP, a Momentum, Lévai K. pártja, meg a franc tudja, kik még. És ott lesz a jobbikos jelölt, aki viszont sztem inkább a fideszestől vesz el szavazatokat, nem a nemfasisztáktól. Ahol tehát sikerülne egy közös nemfasisztát indítani egy fideszessel és egy jobbikossal szemben, ott működhetne ez. De listán persze, a Fidesz-Jobbik tábor akörüli, amit mondasz. :(
Manchmal 2018.02.12 19:18:05
@mafi mushkila:

Csak az egyéni jelölteknél van töredékszavazat: az, amit a nem nyertes jelöltre adtak le. A töredékszavazatok a jelöltet támogató jelölőszervezet (párt) listájára leadott szavazatokhoz adódnak, ha tehát a lista bejut (elérte a listás szavazatok 5 százalékát), azt erősíti, ha nem jut be, akkor a töredékszavazatok is elvesznek. Mindezt a Fidesz az új törvényében megfejelte azzal, hogy a győztes egyéni jelöltnek a győzelemhez szükséges szavazatokon felül kapott szavazatait is a listához számolja, töredékszavazat-szerűen.

Példa: a Fidesz-jelölt 666 szavazatot kap, az LMP-jelölt 266-ot, a DK-jelölt 617-et. A Fidesz jelöltje nyer egy egyéni mandátumot, a Fidesz listájára leadott szavazatokhoz hozzáadnak még 48-at (mert ennyi volt afölött, ami a győzelméhez kellett). Az LMP listája nem érte el az 5%-ot, a jelöltjére adott szavazatok elvesznek. A DK listája bejutott, elérte az 5%-ot, az ő jelöltjükre leadott 617 szavazatot hozzáadják a listájukra leadott szavazatokhoz.

(Mellékszál: ha az LMP nem külön indult volna, hanem megállapodik, akkor az itteni közös jelöltre összesen 883 szavazatot adhattak volna az ellenzéki szavazók, ezzel elnyerve a mandátumot és a támogató listának juttatva még 216 "fölös" szavazatot.)