Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toadwart66

540 bejegyzést írt és 690 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Normális országban a közelgő választáson nem az lenne a kérdés, hogy Viktor kormány közelbe kerül-e, hanem az, hogy eléri-e az öt százalékos bejutási küszöböt. De Magyarország sosem volt normális ország, így a kormányzásra mind szakmailag, mind erkölcsileg ALKALMATLAN Viktor még tényező lehet. Már…..
Toadwart66 2022.03.29 10:54:33
@midnightcoder2: Ja, csak a Fletó lemondott, az Orbán arca meg a legnagyobb disznóság miatt sem rándult meg. Bajnai rakott rendet az istállóban, eleinte ezt még Orbán is elismerte. A néphagyomány ma már úgy tartja, minden jót Orbánnak köszönhetünk, am nem igaz. A 45.000 halott nem kamu, azt meg nem hiszem, hogy ez is a Gyurcsány hibája. Az államcsőd még simán összejöhet, Viktor malacot szépen visszapofozták az óljába, itthon vígan dagonyázhat.
  A norvégiai Hjørund-fjord. A felvétel azt bizonyítja, Norvégiában nem nagyon vannak kísértetek, bár egyesek szkeptikusak ezzel kapcsolatban. Szerintük a képet manipulálták, mivel a fjord jobb oldali részét eltávolították a képről. Ez valóban okot adhat némi kétkedésre. *** Molly Matzerath, ha…..
Toadwart66 2021.08.19 10:31:34
@Cpt. Flint: Köszi a korrektúrát. Igaz. A partedli az, amit leeszünk, ha van olyanunk. Sajnálom, hogy csak a negyedéig jutottál el, a vége igazán remek.
Toadwart66 2021.08.19 13:19:48
@Cpt. Flint: Köszi a kritikát + a türelmet. Mentségemül szolgáljon, nem gondoltam, hogy kikerül. Nekem nagyon is számít az, hogy írtál, főleg teljesen korrekt módon. Már megérte!
A 20. és 21. század diktátorait bemutató sorozatunk eddigi epizódjaiban látogatást tettünk már Türkmenisztánban, Észak-Koreában és Zimbabwében. A negyedik részben maradunk Afrikában, hogy megismerkedjünk az utolsó spanyol gyarmat romjain hatalmát kiépítő elnökkel, akinek tízéves rémuralma mellett…..
Toadwart66 2021.06.02 11:36:00
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Joseph Conrad A sötétség mélyén és Mario Vargas LLosa A kelta álma című könyvét érdemes elolvasnod.
Toadwart66 2021.06.02 12:44:18
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudom, hogy nem idealizálod, ez a hozzászólásodból is látszik, árnyaltan fogalmazol. A gyarmatosítás témájába nem is merek beleszólni. A saját gondolataim korlátoltak, nem megbízhatóak. Szerencsére vannak jó könyvek. Ezek a blogok érdekesek.
Tavaly év végén jelent meg harmadik alkalommal Az év magyar science fiction és fantasynovellái válogatásunk, amelyet évről évre egyre több olvasó vár. Külön büszkeség számunkra, hogy a kötetek a Márai-program segítségével határon túli könyvtárakba is eljutnak, valamint a megújult Zsoldos Péter-díj…..
A cím nyilvánvalóan fikció. Nincs épeszű politikus, aki nyertes helyzetből –márpedig minden ellenzéki híreszteléssel szemben a Fidesz abban van – kiengedné a kezéből a győzelmet. Nyilván a jelenlegi kormánypárt is mindent meg fog tenni, hogy a soron következő parlamenti választást is megnyerje. Az…..
Toadwart66 2021.01.26 10:58:31
@ez is egy vélemény: Szerintem is. Maradjon inkább Orbán a gödörben, ha már ilyen szépen kiásta magának. Béke poraira. Vigye el ő, meg a derék vörösingesei a balhét. Gyurcsány meg üljön el nyugodtan a seggén, abból nem lehet baj. Békesség.
2021. január 13-án jött a szomorú hír: elhunyt Vass Gábor, az egyik legkarizmatikusabb hangú művészünk. Több külföldi színész és rajzfilmfigura köszönhette neki a magyar hangját, míg több rádió- és tévécsatorna is felfigyelt a különleges orgánumra. Szinte lehetetlen összeszedni és egyenként…..
Toadwart66 2021.01.14 06:45:20
NemGogol Vétek 2020.12.03 07:35:45
"TARTUFFE: Szóval aggályait oszlassa el nyugodtan: Itt mély titok marad minden, ezt higgye el, Márpedig bűn csak az, aminek híre kel. A botrány, asszonyom, csak az kiált az égre. S ki titkon vétkezik, annak már nincs is vétke." Molière - TartufferészletFordította: Vas István..
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
bircahang Ki lopjon? 2020.09.05 06:06:00
Népszerű ballib érv, hogy a Fidesz lop. Ez igaz is, hiszen Magyarországon kapitalizmus van, mely rendszer alapja a lopás. Nyilván a kapitalista polgári állam törvényei felosztják a lopást jó lopásra és rossz lopásra - a jó az, mely segít a rendszernek, a rossz meg az, ami nem segít, majd a jó…..
       Az Alapjogi Központ nevű állambiztonsági szerv, keszuljetek.hu néven szólítja fel a fajmagyarságot arra, hogy készüljön.         "Ott vagyunk a győzelem kapujában, és következő nemzedék feladata a döntő ütközet megvívása – hogy Szent István koronájának minden ékköve újra…..
Egy olyan dologról fogok írni most, ami talán sokaknak nyilvánvaló lesz, de lehet hogy többen még nem látják át ilyen kristálytisztán. Ugyanis ez egy megszervezett puccskísérlet volt. Igen, a magyar 2006-os eseményekről akarom elmondani a sejtésemet. Előtte azért járjuk körül egy kicsit a témát,…..
Toadwart66 2020.08.27 13:18:44
@Hungry horse: Mi a fenének kapod fel a vizet. Nem látod, hogy csak szívatlak. Honnan tudnám én, hogy mi a származásod, nem is érdekel. Te sem ismered az enyémet. Higgadj le. Azt sem tudom, hogyan kell liberálisnak lenni, nem is érdekel. Nem állok be ideológiák mögé, nem ebből akarok megélni. Liberális? Olyan, mint a Fodor Gábor. Brrr. Inkább ne. Úgy látom, ha valakivel nem értesz egyet, egyből kizárod abból a csoportból, amelybe magadat helyezed. Azaz a haza fogalmát kirekesztésre használod. Tipikus emberi viselkedés, amely kiválóan alkalmas arra, hogy a politikusok ennek segítségével uszítsanak, aztán akárhová elkülhedtnek gyilkolni vagy meghalni, legtöbb esetben a kettő együtt is összejöhet. Régi bolsi trükk, amelyet már az ókori Egyiptomban is haszanáltak, mondjuk a hettiták ellen. Olvass el egy két írást humánetológiából, jóval kevésbé leszel fanatizálható. Nézd meg, milyen rút jelzőket használsz. Vén marha, lotyó, mocskos trágya... Ne már, barátom. Mit szólnál, ha valaki így beszélne a szüleiddel? Dühös lennél, joggal. A hazai politikának én csak nagyon pici részét látom, nem vagyok minisztériumi alkalmazott, vagy államtitkár. Amit a neten olvasok, azt eszem, mint mindenki más. Nem vagyok döntéshozó, jövőbelátó. Gonosz vagyok, mert ki tudok akasztani másokat, ez szemétség részemről, de mint írtam érdekel az emberi viselkedés. Günter Grass, Mario Vargas, Hrabal, Márquez, Pelevin, Dosztojevszkij. Érdemes olvasni őket, nem bánod meg. Na, csá!
Toadwart66 2020.08.27 13:20:10
@fofilozofus: Tulajdonképpen ez a lényeg. Ezért még nem fogunk ölre menni.
Toadwart66 2020.08.28 06:40:27
@Hungry horse: Sajnálom, felebarátom, amiért ilyen engesztelhetetlen vagy. Örülök, hogy olvastad az írásaimat, de ezeknek semmi közük a liberalizmushoz. Ahhoz nekem ideológusnak kellene lennem, ideológiám meg nekem nincs. Az írásaim csupán pamfletek, gúnyiratok a jelenlegi hatalom ellen. A történelmi tudásom tényleg hiányos, de kinek nem az. Az iróniára nem nagyon vagy fogékony, ezért javasoltam, hogy olvass többet, kevésbé leszel radikális.
Tudom, hogy a pocakja teljében lévő Viktor esetében korai a kérdés felvetése, ám egy könnyed nyári gondolatfutamot megér. Különösen, ha figyelembe vesszük első királyunk halálának időpontját, akit hosszasan foglalkoztatott - Henrik herceg halála után reménytelenül - az utódlás problémája. Lehet…..
bircahang Tombolnak az elnyomók 2020.08.02 06:06:00
Mindig jó hír, amikor az ellenség pánikolva tombol. HaFr, megbízott blogger a nemzet totális lepolgárosítására és liberálissá züllesztésére őszinte cikket írt: maga is belátja, hogy tervei esélytelenek. a cikk rövid, íme teljes egésze A szerző következtetései helyesek. Egyrészt a…..
Toadwart66 2020.08.03 09:22:36
@MAXVAL bircaman közíró: Ho kezdődik a vagyon? Családi ház? Pénz a párnacihában? Jacht az Adrián? 1000 kötetes magánkönyvtár? A munkamentes élet nálam hibádzik. Például most szombaton, ebben a dög melegben 2000 m2-t kaszáltam le, teljes menetfelszerelésben, plexi arcvédővel. Rettenetesen kizsákmányoltam magamat. A polgári részem meg elkérte a érte a pénzt.
Toadwart66 2020.08.03 11:15:23
@MAXVAL bircaman közíró: Jó, de ha dolgozom, akkor megélek. Szeretem is a munkámat, sikerélményt ad és a zsírt is leégeti rólam. Ez az én vagyonom. Ezek szerint proletár vagyok? De a asját tulajdonombon vannaka termelőeszközeim, amiket csak én használok. Nem is adnám oda másnak, mivel féltem őket.
Felmondtam!  ..
Toadwart66 2020.07.28 07:28:46
@enrikokaruszo: Pedig voltam már párszor címlapon. Mostanában már mással foglalkozom. Ez van.
NemGogol A miniszterelnök nevet 2020.07.23 11:23:52
Shooty (Caricature from Slovakia)   Furcsa egy szervezet ez az Európai Unió. Zegzugos, misztikus, rendkívül komoly és tiszteletreméltó. Úgy ám! Akik azonban kiismerik a működését, legfőképpen a gyengeségeit, azok számára igazi aranybánya, maga a boldogság forrása. Egyszerű földi halandó számára…..
Amikor Az év magyar science fiction- és fantasynovellái című, tavaly indult antológiasorozatunk anyagának összeállításához elolvastunk több száz pályaművet, feltűnt, hogy jó néhányan horrornovellával jelentkeztek (sőt mindkét eddigi kötetbe bekerültek ilyen írások), emellett évek óta szemmel tartjuk…..
A Századvég már méri, mennyien támogatnák ezt - állítja egy belső körös kormányember. ..
Toadwart66 2020.02.10 09:02:31
@Muhammad Balfas: Úgy, hogy az oroszok nagyon fejlett elektronikai hadviselést folytatnak. Olvass utána a Kraszukháknak, amelyeket Szíriában sikeresen vetettek be, az amcsik be is tojtak ettől. Az orosz gazdaság az alacsony olajárak miatt komoly belpolitikai válsággal küszködik, Putyin ennek ellenére hatékony haderő reformot vezetett be az első grúz háború után. Nagyon komoly dezinfomációs hadegységeik vannak, melyet nem idióta alkoholisták, hanem jól képzett, több nyelven beszélő szakemberek vezetnek, rendkívül komoly szaktudással. Mielőtt hozzászólsz, nézz utána a dolgoknak, mivel az ilyen ostoba hozzászólásokkal csak a tudatlanságodat fitogtatod.

hu.news-front.info/2018/12/10/a-sziriaba-telepitett-orosz-elektronikai-zavaro-rendszerek-akadalyozzak-az-amerikai-es-a-dzsihadista-terjeszkedest/
A nagy Silvio  „Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és nehogy véletlenül egy unga-bunga parti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett.” (Jávor Benedek) Ejnye-bejnye! Aki másnak vermet ás, meg ilyesmi… Ez bizony kimondottan övön alatti…..
NemGogol A hit, mint menekülés 2020.02.05 12:09:37
A kép forrásaDr. Thury Attila PhD Sztatinok a kardiovaszkuláris prevencióban A hit, mint menekülés Vajon mi elől menekülünk? Az unalomtól, saját gyengeségeinktől, félelemtől, szorongástól? A fene se tudja ki mi elől és miért. Erre a kérdésre mindenkinek magának kell megadnia a választ.…..
NemGogol A hit jövőbe vetése 2020.01.27 11:23:30
  Kauzalitás és harmónia „Közeleg a világvége, és mi gyerekjátékokkal szórakozunk. De tulajdonképpen miért is ne?” (Hannu Rajaniemi – A kauzalitás angyala)   – Mitch! Mitch! Szerinted miért ordibálok ilyen veszettül? Csupán a nevedet gyakorlom, vagy túlságosan magányosnak érzem magam? Esetleg…..
NemGogol Liberálkonzervatívok 2020.01.24 12:18:18
A liberálisok többszörösen szó szerint kimondottan hazaárulók, országvesztők, idegen hatalmak elvtelen kiszolgálói, a migráció kiváltói, haszonélvezői, istentelen gazemberek. Helyhiány, jobban mondva lustaság folytán az összes jelzőt nem áll módomban rájuk zúdítani. Legyen annyi elég, eme…..
NemGogol Szó se róla 2020.01.14 09:34:24
Novák Katalin, jó benyomás keltése közben Novák: Szó sincs arról, hogy a Fideszt csak úgy ki lehet tenni a Néppártból „Sokan próbálják azt a benyomást kelteni, hogy a Fideszt csak úgy ki lehet tenni az EPP-ből, és a párt tétlenül várja, hogy döntsenek róla, de „szó sincs erről”.” (Novák…..
Alapvetően nem érdekelt a legutóbbi kormányinfó, és ezen az sem tudott változtatni, hogy maga a miniszterelnök tartotta. Ugyanis Gulyás Gergelyt is egy kétszínű alaknak tartom, aki a saját politikai túlélése érdekében dolgozik, és nem azért, hogy bármiben is előretolja az ország szerepét. És most, a…..
Toadwart66 2020.01.10 12:55:47
@Grimbusz Makszimusz: Na most libsi vagyok, balos, zöld, esetleg valami más szörnyűség? Szerintem váljunk el egymástól békességgel, abból baj nem lehet. Ha az a véleményed, hogy írtam egy a trollság összes ismérvét felvonultató provokatív posztot, ami zöld köntösbe van bújtatva, de voltaképpen a kormányoldallal és az ahhoz kapcsolódó személyek fikázásában merül ki, ezt a véleményt tiszteletben tartom. Ha a kormányoldallal értesz egyet szavazz rájuk. Amúgy BÚÉK, azon talán nem fogunk marakodni.
  Nemzeti klímavédelmi tervet fogadott el a kormány. Ez bizony már nagyon hiányzott a lelki üdvösségünkhöz, illetve opcionálisan az elkárhozásunkhoz. A nemzeti klímavédelmi tervet – születési nevén: nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát – maga Kovács Zoltán, Nemzetközi kommunikációért és…..
Toadwart66 2020.01.10 12:03:50
@Szalay Miklós: Megnéztem a linkekekt, valóban érdekesek. Délután alaposabban átolvasom ezeket. Nagyon sokat fizetünk azért, hogy ne foglalkozzunk komolyabban a környezetvédelemmel. Ha Kína és India is nekiáll fogyasztani, lesz mit összeszedni utánunk. 60-80 év alatt, amíg életben maradunk, nem biztos, hogy szembesülünk tetteink következményeivel. A Tisza szabályzása a maga korában remek ötletnek tűnt, ma szembesülünk a szikesedéssel. A viták ebben a témában rendkívül hasznosak. De a liberalizmus és a konzervatizmus nem ide való. Meddő, parttalan vitákat generál, melyek sehova sem vezetnek.
NemGogol Bencsikhiszti 2020.01.09 12:19:15
„A meleget ugyan nem a zöldek csinálták, azonban az, hogy hosszú évek kitartó munkájával elérték, hogy a nyaranta mindig rendkívül forró, középső területein pokoli sivataggal megvert Ausztrália erdeit és bozótosainak alját az elhalt növényzettől még véletlenül se tisztogassa az ember, mert annak…..
Toadwart66 2020.01.09 13:24:19
@Grimbusz Makszimusz: Greta Thurnberg nem az enyém. Nekem két fiam van. Ő egy aktivista, nem az én világom. Politikai termék. Szerteágazó problémáról van szó, amelyhez ő sem ért. Persze én sem. Összehangolni 8 milliárd ember érdekeit és a bolygó ökoszisztémáját jelenleg kilátástalannak tűnik. A passzív környzetvédelem már nem elegendő. Hiába zárunk le egy védett területet, ha az invazív fajok pillanatok alatt kiszorítják az őshonosokat. Fajokat hurcolunk ide-oda, egyesek élőhelyét felszámoljuk, aztán sajnálkozunk. Túl gyorsan fejlődünk, amit persze nem lehet megállítani. Nem vagyok túlságosan optimista, de ez maradjon az én problémám. Nem akarom másra ráerőltetni.
Toadwart66 2020.01.09 13:36:47
@fabianp: "Ausztrália erdeit és bozótosainak alját az elhalt növényzettől még véletlenül se tisztogassa az ember" Ez nem a körbeszántás. Az erdészek nálunk is alkalmazzák a tűz elleni pásztákat, ami fontos, valóban. Bencsik a bozótosokat és a fákat otthagyná, ráadásul hatalmas területekről van szó. Az, hogy a jelenlegi erdőtűz milyen mértékű és mennyire szokásos, valószínűleg még nem tudják, sajnos. Ha én lennék Európa császára, most minden okos embert leküldenék Dél-Európába, hogy nyárig találják ki, mit lehetne tenni, hogy ne égjen ott is minden le. Jelenleg nem én vagyok a császár, így nem küldök senkit sehova.
Toadwart66 2020.01.09 14:45:25
@Harari: Nem szoktam hisztizni, ez megint valami hülye NER-es jópofi, érvek helyett. Legalább önálló gondolataitok is lennének. De igazad van. Az M1-et valóban nem nézem. Ebből a szempontból tökéletesen tájékozatlan vagyok, szemben veled.