Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manvreka

3 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Prágában 2007 novemberében a Kristályéjszaka évfordulóján készült felvonulni a nemzetközi neonáci ifjúság. Végül ez annak ellenére sem sikerült nekik, hogy bőven volt baltájuk és gázfegyverük. De a rendőrség határozott fellépése valamint a helyiek, a politikai és a…..
Hogy mennyire abszurd az Operabál? Elsőnek itt van a Hamupipőke-felkészítő. Részlet: "A Gundelból a Zwack Múzeumba mentek a lányok, ahol már várta őket Zwack Sándor és a stáb. Miközben készültek a báli frizurák és sminkek, folyamatosan kérdésekkel bombázták…..
Volt néhány szmogosabb délután az elmúlt másfél hónapban, egy adott ponton még az ÁNTSZ is figyelmeztette a lakosságot, hogy óvakodjanak a szabadtéri fizikai munkától.Az egyik zöld szervezet munkatársa mesélte, hogy miután múlt pénteken bedugult a  város, 4 óra után…..
manvreka 2008.01.31 11:22:21
"tartósan mérni" - 6. § (1) A füstködriadó egyes fokozatait akkor kell elrendelni, ha a légszennyező anyag koncentrációja két mérőállomáson 3 órán keresztül folyamatosan eléri vagy meghaladja a vonatkozó jogszabályban rögzített küszöbértékeket.
(2) A füstködriadót meg kell szüntetni, ha a vonatkozó jogszabályban megjelölt légszennyező anyag koncentrációja, valamennyi monitorállomáson legalább 4 órás időtartamban a 24 órás levegőminőségi határérték másfélszerese, ózon esetében a napi 8 órás mozgó határérték 130%-a alatt marad, és a meteorológiai előrejelzés szerint a légszennyezettség további csökkenését elősegítő időjárási helyzet várható. A kén-dioxid + szállópor (PM10) miatt elrendelt füstködriadó esetén a légszennyező anyag koncentrációjának, anyagonként külön-külön kell a levegőminőségi határérték másfélszerese alatt maradnia.

Ez meg egy cikk az inforádión:

Nem lépnek az állami hatóságok, hiába magas a légszennyezettség

A fővárosi önkormányzat tud arról, hogy Budapest több pontján folyamatosan meghaladja a légszennyezés az egészségügyi határértéket, ám beavatkozni addig nincs hatásköre, míg a füst sűrűsége túl nem lépi a szmogriadó magasabb határértékét. Molnár Zsolt, a főpolgármesteri hivatal környezetvédelmi ügyosztályának helyettes vezetője szerint a két érték közötti sávban az állami hatóságok illetékesek bármilyen lépést tenni, ám erre még nem volt példa.

www.inforadio.hu/hir/belfold/budapest/hir-177505
manvreka 2008.01.31 11:27:09
www.levego.hu/letoltes/kapcsolodo_anyagok/heimpal-sajto_080129.pdf

ez meg a két szervezet sajtóanyaga, ebben azt mondják, hogy igen résztvettek a tisztaságvédelmi/környezetvédelmi program kialakításában, majd egy lista, hogy mi hogy valósult meg.

meg egy jópofa térkép is van, hogy a döntéshozók hol laknak.

Meg ez is:
A legfontosabb légúti szennyezők: a kis részecskék, , a nitrogénoxidok, az ózon, a kén-dioxid és a szén-monoxid. Budapesten ezek döntően a gépkocsikból származnak. Ezek az anyagok főleg légúti
problémákat okoznak, nehézlégzést, asztma-fellángolást. Rövidítik az
életet és szerepük van a hirtelen csecsemőhalálban.