Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R.Pál

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyugati szövetségesek által támogatott Szíriai Demokratikus Erők 6 katonája sebesült meg egy orosz légitámadásban, Dajr ez-Zaur-tól keletre...
A február 27-én bevezetett tűzszünettel látszólag megtették az első lépést a szíriai vérontás leállítására. Az öt éve tartó polgárháború folyamatos eszkalálódását eddig szinte tétlenül nézte a világ, most mégis két nagyhatalmi, az amerikai és az orosz befolyás mentén született meg az első, bár…..
Egy elég hangulatos kis videó az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, szíriai, iraki, líbiai, nigériai előretöréséről. Gondolom Afganisztán azért maradt ki mert az ottani helyzet, hogy a Black Hawk down-ból idézzek, bonyolult. Ami csalóka lehet, az a hatalmas vörös terület, ami annyira nem összefüggő…..
Frissítve Két terrortámadást is végrehajtottak Péntekről Szombatra virradóra. Párizsban 4 helyszínen kézifegyverrel, a francia nemzeti stadionban, a Stade de France-ban két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet robbantottak a terroristák. A XI. kerületi…..
Kiigazítva: 2015.11.11. 14:20 Kritikus lehet az elkövetkező 24-48 óra Kelet-Ukrajnában, a front északnyugati szakaszán, de főleg Donyeck magasságában a szeparatisták folyamatosan zavarótűzzel, aknavető tűzzel, nyugtalanítják, teszik próbára az ukrán védelmi erők idegeit. A…..
Bedőlhet az eddig is ingatag békefolyamat Kelet-Ukrajnában, ha a szakadárok tovább folytatják ezt a „húzd meg ereszd meg” taktikát. Októberben úgy festett végre enyhülni kezd az Ukrán krízis. A résztvevő felek viszonylag ritkán sértették meg tűzszünetet. Tulajdonképpen…..
Orosz egységek gyakorlatoztak Szíriában, FUNKER530 legújabban a webről begyűjtött felvételén, orosz ajkú fegyveresek gyakorlatoznak. A háttérben a Nikolai Filchenkov (Alligator) csapatszállító, partraszálló hajó látható. A hajót augusztus végén fotózták le Isztambul…..
A hét Közel-Kelettel foglalkozó hírei között első helyen szerepelt a mostanra egyre több forrás által is megerősített információ, miszerint Oroszország harci repülőgépeken túl, azok kiszolgálására földi személyzetet és talán pilótákat is telepít a térségbe. Kérdéses,…..
A rossia24 riporterei a felkelők állásait látogatták meg a minap. Túl sok iformációt nem lehet leszűrni a látottakból. Ami nyilvánvaló, hogy a harcok nem nyugszanak. Mindkét fél továbbra is kölcsönösen vádolja a másikat a tűzszünet megsértésével, de hogy kilőtt éppen…..
Az elmúlt hetek viszonylagos sikertelenségei után az Iszlám Állam új kettős offenzívába kezdett. Keleten Kirkuk környékén a kurdok értek el komolyabb sikereket, valamint a várostól délre Baijit elérve az Iraki hadsereg könyvelhetett el sikereket, úgy fest ideje volt, hogy…..
A szíriai polgárháborús helyzet elemzésének örök rákfenéje a rengeteg résztvevő és a szétszórt hadműveletek egy egész ország ti. Szíria területén, valamint a különböző érdekszövetségek folyamatos változása. Nem minden csoport vagy milícia szélsőséges annyira, hogy…..
A kelet-ukrajnai háború az elmúlt három-négy nap is csak azt bizonyította, hogy a minszki béke csak egy kényszeredett, meddő próbálkozás volt arra, hogy Európa vezető hatalmai kimozdítsák holtpontjából az egyre fagyosabb Orosz-Ukrán viszonyt. Augusztus hónap különösen aktív…..
Wagner Péter politológus, kül- és biztonságpolitikai elemző, valamint Szalai Máté Közel-Kelet politikai elemző előadásában a Gombaszögi Nyári Tábor lakói  betekintést nyerhettek a közel-keletet jelenleg érintő legkomolyabb problémába. Az Iszlám Állam felemelkedése és…..
A Vice News legújabb oknyomozó videójában az orosz katonák digitális lábnyomait követi. Ma már a mindennapok része, hogy az ember jártában-keltében képeket készít magáról, főleg ha ezt külföldön teszi. Ezek a képek, ezek a digitális lábnyomok különösebb titkosszolgálati…..
Akasztásos videó, állítólag Ukrajnából, állítólag Ukrán katonák akasztanak fel felkelőket, állítólag. A youtube-ra felkerült felvételen állítólag egy felkelőt és terhes feleségét húzzák fel egy fákra keresztbe tett farönkön keresztül, egy Lada Niva terepjáró…..
Vuhlehirs'k Debalcevótól keletre található, a várost bekerítő harapófogó keleti szárnyának éke épp most halad át a falun. A felvételen a jelenleg rendszeresített orosz egyenruhát viselő alakok pózolnak, rend és csapat, jelzés nélkül. Hogy orosz katonák-e azt nem lehet tudni,…..
A Debalceve körüi harcok ma sem csendesedtek, a szeparatista erők, orosz támogatással folyamatosan zárják mind szűkebbre a város körüli harapófogót. Közben az Ukrán hadsereg ma reggel északi irányba indított ellentámadást, ennek eredményéről még nem érkeztek hírek. Ma…..
Az MTI forrásai alapján „A Ria Novosztyi hírügynökség jelentése szerint Olekszandr Zaharcsenko, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság vezetője a Rosszija 24 tévének nyilatkozva azt mondta, hogy a Donyeck és Luhanszk között félúton fekvő Debalceve környékén…..
12 halott 11 sebesült, ebből négy súlyos. A 2011 es Norvégiai mészárlás óta a legtöbb áldozatot követelő terrorakció Európában. A 2012-es bulgáriai robbantást (7 halott, 30 sebesült) leszámítva ehhez fogható támadást utoljára 2005-ben Londonban (52 halott, 700 sebesült)…..
A Szír „hekker hadsereg” (Syrian Electronic Army) a Szír biztonsági erők cyberhadviseléssel foglalkozó csoportja több angol weboldal, többek között a The Independent, az OK Magazine, a The Evening Standard, The Telegraph és a America’s National Hockey League weboldalát törte fel a…..