Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stg44

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Városi túlélő Túlélő piramis 2012.09.10 17:27:19
Egy érdekes ábrát találtam ezen az oldalon. A túlélési fokozatokat egy piramissal teszi látványosabbá, ahol a piramis csúcsa jelenti a legkisebb, a talpa a legnagyobb veszélyt, ill. kockázatot. Valahol olvastam egy másik véleményt is ezeket a szinteket illetően, ő a túlélés…..
stg44 2018.11.19 20:20:10
@kanári565: Az a legjobb, ha arra készül az ember, mert akkor nem éri meglepetés. 3 napra minek is készülnénk. 3 napra elmegyek kirándulni, sátorral, kajával, vízzel,stb, bármikor. A 3 nap nem gáz. Otthon is (általában, legalábbis az ismerőseimnél, meg nálam) van minimum 2 hétre minden, ami kellhet. Jól teszed ha a ,,feketére" készülsz!
SHTF esetén általában az a legjobb megoldás, ha otthon, a menedékhelyünkön, esetleg a családunk más tagjainál vészeljük át ez eseményt. Ugyanakkor nehéz a döntés, hogy hova menjünk, hiszen számos érv szól az elbarikádozás, míg legalább ugyanennyi a menekülés mellett. A…..
stg44 2017.04.24 22:28:07
Fo@Haru Kaze: Fogak rendbetétele, lézeres szem műtét. Ilyenekre ne sajnáld a pénzt, ha van lehetőség, meg persze ha szükséges!
Sport! Én már elb....tam sajnos, de így is amit lehet megteszem.... Remélem.... Szia!
stg44 2017.04.26 21:11:45
@Haru Kaze: Szia Kaze! Én szerencsére kétlaki vagyok. Budapest és .... A meló miatt jó Bp de amúgy nem szeretem!!!!!!!!!! Én is szemüveges vagyok meg íjászkodom is tradival. Nekem az utóbbi 5-6 hónapban annyit romlott a szemem, hogy lépnem kell. Most ez az 1. számú feladat. Az a baj, hogy fiatalon ittam, cigiztem sokat, úgyhogy leromlottam meglehetősen, meg a térdeim+könyökeim is ki vannak. Sport semmi. Gondolhatod.... de nem adom meg magam!!!!!!!!!!!!
Íj+nyíl szuper! Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni! Késed nem lehet elegendő! kicsi, nagy, vadász, hadi, bicska, stb. Mindent gyűjts be. Én 3 bicskát állandóan magamnál tartok: 2db svájcit, 1db solingent. Ha hátizsákkal megyek akkor pluszba egy átszabott AK bajonett is van nálam. A kocsiba egy gyalásó+glock kés van, tervezek még egy fejszét betenni. Pároddal álljatok rá az aktuális gyümölcs és zöldség raktározásra, feldolgozásra. Ha ,,túl városi" a helyzeted akkor egyenlőre elméletre koncentrálj!!! (nyomtatni, nyomtatni, nyomtani) Lekvár, dzsem, szörp, szirup, aszalás, stb. Fűszernövény is jó! Azt a balkonon megkezdheted, vagy a konyha ablakban. Tervez állandóan4 Ha kész a terv akkor gondold át, hogy ha ez+az így+úgy alakul akkor mi lesz? Minél több változatot rágsz át oda vissza, annál kisebb az esély, hogy meglepi ér, ha borul a bili. FerFalt már olvastad? (Argentín móka) Ha nem keress rá, olvasd el!!!!!!!! Ja és régen a féllábú, egyszemű kollégát is besorozták, gondolták rádiósnak, hadtáposnak jó lesz.... Amit lehet szerezz be pl: bőrlyukasztó fogó. Most vettem egyet kb 1300-1500 ft volt. Azt sem tudom, hogy kell megfogni, de hasznos lesz! szerszámok: balta, fűrész, kalapács, ásó, kapa, stb. Ez úgyis kell vidéken, a bajban meg kincset ér majd! Mindent tanulj, olvass, szemlélődj. Fontos egy jó lábbeli! Szerezz be egyet és törd is be mihamarabb! Vadonatúj bakancsban menekülni, vagy csak vonulni is bárhova gyilkos tud lenni! Na meg egy jó hátizsák is kell! Szia!
stg44 2017.06.27 14:42:01
Sziasztok!

Nekem is a fejemben voltak ezek a dolgok (vadászat, nyílpuska,stb) csak mikor írni kell elfelejtem. Vidék-nem vidék: Ezek az ,,ember kaptárak" amit mi városnak nevezünk, nem igazán teszik majd lehetővé a túlélést! Vannak dolgok, amik az esélyeket növelik, de az igazi a kiköltözés, legalább egy kertvárosias peremkerületbe. Pl a XVII Pécel felőli része. Esélyeidet növelheted a városban, ha csapatot gyűjtesz, de nagyobb csapat, több felszerelést, több élelmet, több vizet, több gyógyszert igényel!!! Olvastam valahol, hogy mikor Kubát blokkolták az amcsik, akkor ott minden talpalatti földet megműveltek a városban. A parkokat és a tereket is beültették. Tereken például magas ágyásokat alkalmaztak, a parkokban gondolom gyümi fákat ültettek, vagy ilyesmi. Csakhogy ott volt egy központi HATALOM, aki koordinálta az egész műveletet! Itt meg az orkok már most is mindent visznek....Lehet itt nem lesz ilyen szerencsénk.... Meglátjuk majd akkor. Falun, kertvárosban tudsz tyúkot tartani, nyulat, akár röfit is. Nyílpuska jó, de vadászni nem annyira jó mert ha feszítve tartod míg cserkelsz (akár órákig) akkor egyrészt fárad, másrészt, ha meg van a vad és akkor feszíted fel, akkor elijed a kattanásra. Kicsit olyannak tartom mint a bozótvágót, az is inkább önvédelemre jó, bár ha már azt kell elővenni igencsak a nyakadon lesznek. Más: idén már három tyúkom kotlott úgyhogy az állomány stabilan fejlődik. Vettem egy lánc fűrészt is, mert mindig kellhet (1 évet spóroltam rá). A következő egy fúró/csavarozó gép lesz, utána meg egy alumínium létra (legalább a 3X6 fokos). Lassan de biztosan! Biztos most is kihagytam dolgokat, de ha kérdeztek válaszolok majd. Fontos: szögek és szigetelő szalag mindig legyen otthon! Sziasztok!
Városi túlélő Víz tárolása 2012.05.23 21:38:00
Mint mindannyian tudjuk, a víz az életet jelenti az ember számára. Túlélni nélküle képtelenség. Mint városi túlélőnek tehát, nekünk is fel kell készülnünk erre és vizet raktározni szükség esetére. Ha beütne a krach és a csapból nem folyna az ivóvíz, ha a megszűnő…..
stg44 2015.01.09 12:10:44
@LS74: Igen! Sokan benézik, hogy ,,4 liter vized legyen naponta" és jó idő! Csak, hogy terhelés alatt, extrém melegben, stb, bizony megnő a szükséglet.
Ezért írtam múltkor, hogy megoldást jelenthet egy saját kút, ha majd borul a bili. Három pozitívuma is van:
1: sok vized lesz kéznél
2: nem kell a tárolással bíbelődni
3: csere alapot képezhet

Az ital por jó ötletnek tűnik, mert szerintem sokáig eláll A tea nem tudom, nem-e veszti el az ízét ha kibontod a dobozt? Víztisztítóra is megéri (megérné) beruházni, amíg még nincs nagyobb baj! Cukor szerintem aranyáron lenne egy balhé esetén. Jobbnak tűnik a méz szerintem. Azt háztájiban is lehet termelni, így valószínűleg lesz baj esetén is, még ha kevesebb és drágább is.
Víztisztító tablettáknak van szavatossági ideje? Ha igen, mennyi?
stg44 2015.01.13 13:44:45
@LS74: Köszi szépen!
stg44 2017.01.25 19:31:43
@Adani: Szia! Én a pincében tárolok kb 100 liter vizet 5literes kannákban. Most tervezem egy 1m3-es tartány beszerzését, de nem biztos, hogy lefér az ajtón. Más nem a kazánházba betenném.
Szerintem legalapabb, hogy vészesetén teleengedem a kádat, meg lavort,teknőt,stb....
Van egy ásott kutam. most tervezem a rendbe tételét, csak pénz kellene, mert az mindíg a legkevesebb....
Egyszóval tárolni tudsz egy időre, de valami állandó megoldás kell: kút, vagy patak/egyéb víznyerő hely legyen a közelben!

Szia!
Mindannyian sok időt töltünk különböző épületekben: irodaházakban, üzletközpontokban, ipari létesítményekben és persze otthon. Néha azonban előfordul, hogy a hétköznapi munkavégzés vagy bevásárlás egyik pillanatról a másikra katasztrófába csap át. Földrengés,…..
stg44 2016.10.15 22:17:13
@RE-nata: Szia!

Szerintem mindenki készül ahogy tud.
Nagy vonalakban (szerintem) mindenről esett már szó itt, így mindenki már a gyakorlatra erősít.
Az újaknak meg jó alapot adhat a már leírt anyag is.
Itt az ideje keresni a hasonló gondolkodásúakat!!!

Sziasztok!
A sorozat befejező darabjáról esik szó ebben a cikkben, jó olvasgatást! A lista „Állíts össze egy listát arról, hogy mit szereznél be, ha újból csinálhatnád”Nomad kért meg erre. No, ez itt egy jó ötlet, tán tanultok a hibáimból. Sok olyan dolog van amire az ember nem…..
stg44 2015.07.25 08:58:17
@Recepcios lány: Szia Lány!
Nehéz elképzelni?
Le kell menni Miskolcra, Ózdra, stb!!! Ott közelről meg lehet tapasztalni mennyire visszafejlődöttek/állatok/zombik/orkok/stb a egyes egyedek! Be szíva, be szeszelve már most is olyanok mintha Zháború lenne!!! Igazából az is van!!!!!!!!!!!

Szia!
stg44 2015.07.25 17:33:02
@Recepcios lány: Szia Lány!
Cimborám bűnügyi technikus:és de igen!!! Napi szinten ölik meg a nyugdíjasokat! Rabszolgát (csicskát) tartanak akik közül sokan eltünnek ilyen olyan módon! ,, javasolt áthajtani"!!! Olaszliszkai ügy, hogy csak a legismertebbet említsem! Barikád: debreceni migráns/néger tábori balhé (égő kukák, utakon torlaszok szemétből, allah akbar, stb. Mi kell még öngyi merénylők, élve rágja le a húsunk a az orksereg a kiccsaláddal???? Igen, még olyanok nincsenek mint Argentínában voltak, de olyan gáz ami van, hogy félelmetes. Borsodi orkfalvak ahol minden 8 évesnél idősebb drogozik, iszik. Porontyaik legmerészebb álma hogy stricik/sittesek vagy prostik legyenek. Olvass utána! Szia!
stg44 2015.07.30 20:33:48
@Recepcios lány: Szia Lány!

Mai hír: kuruc.info/r/35/146333/

Naponta vannak ilyenek!
Mondom:már folyik, csak nem látja aki nem akarja/meri látni!!!!!!!!!!!!!

Szia!
Élelmiszert és az élelmiszer előállításához szükséges eszközöket, alapanyagokat tárolni a prepping egyik sarokköve. De milyen élelmet halmozzunk fel? A tipikusan ajánlott ételek közé tartoznak a különböző gabonák (-készítmények), hüvelyesek, növényi olaj, liszt,…..
stg44 2015.05.01 17:16:00
@mocorgi: Szemes, de hogyan?
Edényzetben légmentesen?
Zsákban?
Valaki írta korábban, hogy simán halomba száraz placcon?
Légmentesíteni macera szerintem...
Mennyi kg/fő kell legyen betárolva?
Az elmúlt hetekben érdekes beszélgetés bontakozott ki az egyik poszt alatt, hogy vajon egy tipikus magyar családnak milyen megoldás lehet az ideális, ha hosszabb távon szeretne valamilyen élelmiszert tárolni? Szintén a sok beszélgetésnek köszönhetően egyre inkább körvonalazódik…..
stg44 2015.04.19 15:20:54
@knife1: Köszi szépen!
Nem vagyok egy Ősottó, de a konyha a párocskám birodalma! Egyszóval most hallottam először a fasirtporról! Köszi még1szer! Rád emlékszem olvasásaimból:sokszor írtál itt!!! Hova lettek innen az emberek? Lett új blog, vagy valami? Vagy kialakultak társaságok? Szia! Szép napot kívánok! Minden ötletet, tanácsot szívesen fogadok! Kritikát is!!!
Szia!
stg44 2015.04.19 18:16:17
@Bartush: Köszi szépen!
stg44 2015.04.30 15:24:02
@knife1: Néha úgy érzem, mintha már elközelgett volna az összeomlás mert csak én írogatok ide...
1ébként 1-2 héten belül kész a tyúkól+tyúk udvarom!
Lassan de biztosan, mindig csak egyet lépve....
Knife szerinted lehet 1ütt, 1helyen tartani az udvari kapirgáló tyúkot a fehér előnevelttel?
Köszi előre is!
Városi túlélő 10 fontos teendő 2012.02.05 20:27:00
Biztos vagyok benne, hogy sokan közületek semmilyen módon nem készültek fel egy esetleges rossz szcenárióra. Nincs ezzel semmi baj, mondhatni ez a normális, hiszen a legtöbbünk dolgozik, fizetést kap érte, aztán a boltban levásárolja azt. Ez így megy napról-napra: reggel megvesszük…..
stg44 2014.11.15 23:07:40
@Szabi91: IMA!!!

Bizony ,,a lövészárokban nincsenek ateisták!"

Másik: nem előre kell bevásárolni, hanem mindig egy konzervvel, vagy egy üveg vízzel, vagy egy kiló lisztel többet tenni a kosárba. Amíg ennyien isznak meg cigiznek, addig ne sírjanak, hogy nem tudnak cuccolni a trágya időkre!

Ámen!
stg44 2015.03.09 21:29:50
@Ódor Richárd:
Szia!

Én nagyon kezdő vagyok!!!
Minden jó tanácsnak, ötletnek örülök!
Ha van ilyesmid örömmel fogadom!
Köszönöm előre is!!!

Szia!
A BOB-unk legjobb esetben tartalmaz egy sátrat vagy egy ponyvát. De mi alapján düntsük el, hogy számunkra melyik a legjobb megoldás? Néhány érv és ellenérv következik. Sátor Előnyök: Ellenállóbb az időjárás viszontagságaival szemben (csapadék, szél, napsütés) Jó…..
Egy ideig beteg voltam, megtalált az influenza, de már nagyjából túl vagyok rajta. Aminek viszont nagyon tudtam örülni, hogy prepper vagyok. Munkából hazaérve csak bedobtam magam az ágyba, aztán 3-4 napig ki se mozdultam a lakásból, még a sarki boltig se kellett elsétálnom. :) Nem…..
stg44 2015.01.27 20:36:24
@Lex Icon:
Nagyon találó és praktikus amiket írtál!!!
Érdekelne egy-egy hasonló tömör írásod a fegyverekről, gyógyszerekről, víztisztításról!
Ha szánnál egy kis időt az írásra!
Előre is köszönöm szépen!!!
Selco az egészségügyben dolgozott a délszláv háború kitörésekor, így beszámolójának egyik fontos pontja volt a rendszer összeomlásának bemutatása. Már az első hetekben gyakorlatilag megszűnt az ellátás, a kórházak felszerelés és személyzet nélkül maradtak - ahogy az…..
stg44 2014.11.30 11:15:21
@mengyan: Ja még kimaradt, hogy gyógynövények termesztése+gyüjtése is tervbe van véve, főleg cuki szempontból, de minden mást is természetesen gyűjtenék.

Sziasztok!
stg44 2014.12.05 23:07:08
Szia!

Jól látod: a 2.-es típusban vagyok.
Nem csak az életmód, hanem stressz miatt is! Középvezető vagyok a cégnél (ideg baj), emellett szakszervezeti tisztviselő is vagyok (állandó harc a munkáltatóval), valamint szociális tanácsban is dolgozom (sok bajjal és nyomorúsággal szembesülök).
Nem csoda, hogy ki vagyok teljesen!

Cukor: most tartok ott, hogy napi rendszeresen legyen a kajálás, ne összevissza. Meg hogy legyen benne sok zöldség meg vitamin! A rendszerességgel is a melóban van baj! Úgy képzelik (kínai/liberális szemlélet) hogy, 10 ember 20 munkáját meg kell, hogy csinálja 5 ember fizetéséért. Nem részletezem, mindenhol így megy!

Gyerek koromban nagy muteréknál is volt disznó, tyúk, liba, nyúl, stb. Nekem akkora helyem nincs, meg a tudásom is csekély nagyon!

Igen én sem (nem csak) apokalipszisre készülök. Jól mondod, hogy a munkanélküliség nagyobb veszély mint pl zombihordák mindent elsöprő rohama, vagy valami természeti katasztrófa is esélyesebb űrlények támadásánál! Itt volt most 7főn pl ugye ez az ónos esős ,,buli". 10-20 km-eket 12-14 óra alatt lehetett utazni vonattal, X ezer háztartás áram nélkül, stb!!!

Bár sok embert én már most is agyatlan zombinak látok/érzek a világban!!! Ehhez jön az eléggé erős üldözési mániám is! Szóval gáz vagyok eléggé, de a családomat mindennel szemben meg akarom és megfogom védeni! Ámen!

Az amcsik (amiket én láttam legalábbis) meg mind válogatott f...ok voltak akikkel forgattak. Gondolom a leggyagyábbakat válogatták össze a több 10ezer prepperből, hogy eladható legyen a ,,produkció". Ott volt egy pl az egyik, aki 1millió vető magot tárolt/hűtött/örzött,stb. Azután béke időben fegyverrel a kezében majdnem kirabolták. Vagy a másik aki az új csaját az új rakéta silójába vitte randira, és a meggyűlt esővizet kóstolgatták! A legidiótább meg az volt szerintem amelyik ellőtte a saját úját a sivatagban a gyerekei szeme előtt és a stábnak kellett megmenteni! Elrettentő példának viszont jók voltak!

Túlélni mindent érdemes szerintem!

Halottam már a füvesemberről. Tart elő adásokat, vagy fogad embereket valahol? Tanít? Van honlapja?

Technikai kérdések:
a mindennapokban én egy kis bőr válltáskával járok. Érdemes szerinted átállnom comb táskára?
Ha messzebb megyek akkor hátizsák is van nálam.

Bicska mellé pluszba egy tőrt hordok magamnál. Szerinted sok vagy kevés?

Autóba dízel vagy benzines az előnyösebb? Vagy mind1?

Vad galamb esetén elég a sima főzés (100Celsius), vagy kell egyebet tenni a husival? Mert mondják, hogy a gerle sok betegséget hordozhat.

Köszönöm a válaszokat előre is!

Szia!
Esett már szó a passzív biztonsági megoldásokról egy korábbi posztban, ezúttal az aktív védelem egyik legelterjedtebb módszeréről lesz szó, azaz a lőfegyverekről. A mai írás egy lelkes olvasónk gyűjtése alapján született, ezúton is külön köszönet neki a fáradozásáért!…..
stg44 2014.11.15 23:16:59
@baliquez: Szia!

Kitől veszed majd el a fegyvert?
Egy hasonló, családját védő embertől mint te vagy?
Gáz!!!
Vagy a latroktól akik 10-en mennek rád a cuccaidért?
Ezektől, hogyan veszed el?

Szia!
stg44 2014.11.15 23:26:06
@Szenthomárság:

Én mikor kihívtam a rendőrt, hogy bejöttek míg aludtam a batyusok, csak megugrasztottam őket mit mondott: minek ez a pánik, hagytam volna inkább, hogy az ágyneműt áthúzzák alattam! Ja 1 órát vártam míg kiértek a 500 méterre lévő őrsről!