Regisztráció Blogot indítok
Adatok
civilhalo

85 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Április 30-án végleg lezárult civil szervezeteket fejlesztő projektünk. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, 10 civil szervezettel dolgoztunk együtt két éven át, a Norvég Civil Támogatási Alap jóvoltából, majd októberben a munka folytatására is támogatást kaptunk. Az így két és fél évig tartó…..
Rossz hírt kaptunk, elvennék a programfejlesztési programunkban részt vevő NMCKKSZSZ tanodáját. A cikk eredeti formájában 2016. 04. 13-án jelent meg az abcug.hu portálon. Irattár, közmunka-iroda vagy hajléktalanellátó lehet a bátonyterenyei tanodából, ahol harminc hátrányos helyzetű roma gyerek…..
A Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológia Tanszékén működő Wlislocki Henrik Szakkollégiumban főként roma származású és hátrányos helyzetű hallgatók tanulnak, kutatnak. A szakkollégium tagja Laboda Lilla is, a Khetanipe Egyesület tagja. Részlet a cikkből: "Az identitáserősítés a…..
60 bátor jelentkező, 32 véradó, 14 400 ml segítség 96 ember számára Új év, új kihívások. Ezúttal a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezett véradó nap Pécs egyik legnagyobb szegregátumában. Mivel korábban nem csináltunk még ehhez hasonlót, tele voltunk kétségekkel:…..
Minden civil szervezet életében időről időre eljön az az időszak, amikor két projekt között szembesül azzal, hogy pályázati források nélkül is fent kell tartania működését, tovább kell vinnie a megkezdett programelemeket, biztosítania kell a munkatársak bérét és a gyerekek délutáni…..
Testmozgás feat. tolerancianövelés - a kettő együtt működhet. Támogassátok a bátonyterenyei NMCKKSZSZ-t, akiknek még 500.000 Ft hiányzik ahhoz, hogy meg tudják valósítani elképzeléseiket! További infó: Kondiparkot Bátonyterenyére! Az adományokat az alábbi számlaszámra várják. Számlaszám:…..
A cikk eredeti formájában az abcug.hu-n jelent meg 2016. 02. 02-án. Szerző: Szurovecz Illés Fotó: Hajdú D. András Mátraverebély első pillantásra átlagos, szegény magyar falunak tűnik, ahol ugyanolyan nehézségekkel küzdenek, mint máshol. Ám két évvel ezelőtt rádöbbentek, hogy csak közös…..
Civil háló Vágóprogram vol. 2. 2016.02.03 15:25:01
Ezerrel zajlik videóvágó-tréningünk, ahol készülünk a tavaszi 1 %-os kampányokra. Itt épp a szervezetek által felvett nyersanyag megvágása zajlik. Vagy nem :)..
Civil háló Vágóprogram vol.1. 2016.02.03 15:04:26
Ezerrel zajlik videóvágó-tréningünk, ahol készülünk a tavaszi 1 %-os kampányokra. Itt épp a szervezetek által felvett nyersanyag megvágása zajlik. Vagy nem :)..
"A mai szegénységkép ellentmondásainak megértése nehéz feladat. Sokszor úgy érezzük, jobb, ha láthatatlan falakat vonunk körülötte, és azt gondoljuk, nincs vele dolgunk. Ám ha nem segítünk, a mi életünk is más lesz. Mert a falakon túl, magától nem oldódik meg semmi." - L. Ritók Nóra, pedagógus,…..
Mások mellett iskolai erőszak és kirekesztés kezelésében tanácstalan tanároknak szerveztek módszerbörzét Pécsen. Civil szervezetek mutatták be, hogyan érdemes élményszerűvé tenni egy erkölcstanórát, levezetni az agressziót, vagy épp elfogadásra tanítani. Jól pörgött a lökdösődés és a Ki a…..
Évindító sorozatunkban megkérdeztük a velünk együtt dolgozó civil szervezetek munkatársait, mi történt velük tavaly és milyennek álmodják meg az idei évüket. Sorozatunk ötödik részében kérdéseinkre a Soteria - Menedék önkéntes munkatársai Bokor Zsuzsa és Székely Dóra válaszoltak. Mire vagytok a…..
Évindító sorozatunkban megkérdeztük a velünk együtt dolgozó civil szervezetek munkatársait, mi történt velük tavaly és milyennek álmodják meg az idei évüket. Sorozatunk negyedik részében kérdéseinkre Az emberség Erejével Alapítvány munkatársa, Nyirati András válaszolt Pécsről. Mire vagy a…..
Civil háló Mosoly az arcokon 2016.01.28 21:18:00
Évindító sorozatunkban megkérdeztük a velünk együtt dolgozó civil szervezetek munkatársait, mi történt velük tavaly és milyennek álmodják meg az idei évüket. Sorozatunk harmadik részében kérdéseinkre a pécsi KHETANIPE Egyesület munkatársai, Laboda Lilla és Nagy Kata válaszoltak. Mire vagytok a…..
Civil háló Napkollektoros jövő 2016.01.28 20:36:00
Évindító sorozatunkban megkérdeztük a velünk együtt dolgozó civil szervezetek munkatársait, mi történt velük tavaly és milyennek álmodják meg az idei évüket. Sorozatunk második részében kérdéseinkre az Észak-abaúj 8 településén tevékenykedő közösségfejlesztő szervezet, a FÉSZAK munkatársai,…..
Évindító sorozatunkban megkérdeztük a velünk együtt dolgozó civil szervezetek munkatársait, mi történt velük tavaly és milyennek álmodják meg az idei évüket. Elsőként a Dialóg Egyesület közösségszervező munkatársát, a főként az Avasi Közösségi Kávézóért tevékenykedő Mátyás Lilla válaszait…..
Lezárult civil fejlesztési projektünk. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, 10 civil szervezettel dolgoztunk együtt két éven át, a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával. Projektünk egyik fő célkitűzése a civil társadalom érdekérvényesítési képességének…..
Erős mezőnyben a legjobbak közt szerepeltek a Berettyóújfalu környéki hátrányos helyzetű gyerekek a Kínában megrendezett 46. Nemzetközi Gyermek Képzőművészeti Versenyen. Varga Amanda a díjjal – arany minősítés Az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola 20 alkotással…..
Civil háló TEDxNagyerdő 2015.10.01 19:52:25
Bemutatkozások: L. Ritók Nóra. Pedagógus vagyok és képzőművész. Az állami oktatásban kezdtem dolgozni, majd 16 éve alapítottam egy civil szervezetet, hogy fenntartója legyen egy olyan művészeti iskolának, ami gyermekközpontúbb, komplexebb fejlesztést nyújt, mint amire az állami…..
Civil háló Te mit tennél azért? 2015.09.24 19:14:00
Szöveg: FÉSZAK Kör A közösségépítés cseppet sem egyszerű feladat - a FÉSZAK Kör mégis esküdött fel annak idején. Az idei Állampolgári Részvétel Hete jó alkalom arra, hogy Telkibányán megszólítsuk a falubelieket. Kérdéseink középpontjában az alábbi témák…..
Film a Soteria Alapítvány Menedék Programjáról. ..
Civil háló Hogyan aktivizáljunk? 2015.09.18 14:21:00
Szöveg: FÉSZAK Kör Őszi találkozót szerveztünk, amikor is megpróbáltuk aktivizálni, helyzetbe hozni az egyesület tagjait. A kissé visszafogottabb részvételi kedvet egy kellemes Hernád-parti színhely megkeresésével próbáltuk feléleszteni... A találkozón a csoport tagjai…..
Civil háló Saját szemmel 2015.09.17 13:57:00
Szöveg: Soltész Ágnes Valaki nemrég, amikor elkezdtem neki beszélni a Menedékről, leintett, hogy: „Ja, ja, értem… Ez tulajdonképp egy parkoló.” Hát, valami olyasmi. Itt lehet „parkolni”. Amíg el nem indul valaki. Magától. Nem úgy, hogy tolják. Vagy húzzák. Vontatják…..
A Bátonyterenyei Tanoda Hálózat Nagybátonyi Tanodájának udvarára, a Hello Wood csapat önkéntesei, egy színpaddal ajándékozták meg a tanodába járó gyermekeket! A brit származású, Magyarországon élő építész Oliver Sales és a bécsi székhelyű Pap Bence együttműködésben…..