Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Go Jóska

0 bejegyzést írt és 336 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szentesi Zöldi László Ne tapicskolj az őstörténetben! c. cikkére reagálnék, szokás szerint csak a lényegre. Mindig meglep, amikor teljesen felkészületlen, műveletlen és alapvetően elfogult emberek szellemi ügyekben mutatnak irányt. Egyszer László Gyula professzorral készítettem interjút. Mutatta…..
Go Jóska 2020.09.21 20:25:06
@Deansdale: Ugyebár azzal kezdtem a hsz-t, hogy ellenntéteket szítani bármi mentén lehet, mint ahogy az történik is manapság. Igaz, nemzetiségi alapon a legkönnyebb. De ez nem jelenti azt, hogy nemzetállamban már ne lehetnének ellentétek. Vagy, hogy ne lehetne együttélni, ha mondjuk van egy közös értékrend. Ez utóbbi viszont megintcsak nem jelenti azt, hogy bölcs dolog lenne idegen népeket betelepíteni.
A válaszod nagyrésze összefoglalható azzal, hogy azért csak ne telepítsünk be idegeneket, mert abban mindig ott a baj csírája, csak arra várva, hogy valaki megöntözze. Ez így is van, én csupán leírtam, hogy mi is volt korábban az, amivel öntözték.

Amit viszont az utolsó bekezdésben leírsz, meg amit gyakran látok a blogodon egyébként is, az az amerikai fehér nacionalizmus importja. Kérlek vedd észre, hogy ugyanabba a hibába esel, mint a progresszívek, akik idegenből importálnak ideológiát egy az egyben, mit sem törődve azzal, hogy az inkompatibilis a helyi viszonyokkal! A "fehér nacionalizmus" egy amerikai találmány, és csak ott érvényes, mert abban a katyvaszban, ami ott van, csak a bőrszínükben találhatnak identitást. Európában, ahol ezeréves kultúrák vannak, nem kell sem kultúra-pótlék (képregényhősök, stb.), sem identitás-pótlék.
Tartózkodom attól, hogy minősítsem, milyen értelmi szint a fehér nacionalizmus importja, de sokkal logikusabbnak és helyénvalóbbnak tartom nem fátylat borítani máig ható múltbéli sérelmekre, pont azért, mert a hatása máig tart, és mert akik elkövették, azóta sem hagyták abba egy percre sem az ellenünk folytatott agressziót. Öleljem keblemre mondjuk a románt, csak mert fehér a bőre, miközben gyűlöl engem, bitorolja nemzetem földjét és elnyomja nemzettársaimat?
Különben is, mi magyarok, a sajátos nyelvünkkel, eleve egy sziget vagyunk a(z indoeurópai) fehérek között is, ugyanúgy, ahogy a négerek között lennénk.
Go Jóska 2020.09.21 23:44:00
@KalmanBlog:
>ha valamelyikük egy csinos/szép szál románnal állítana be, hát bele tudnék törődni. Ugyanezt négerrel el sem tudom képzelni.

Hát én meg románnal is csak úgy, ha biztos lehetek, hogy a gyereket magyarnak nevelik. Mert az ilyen vegyes házasságnál szükségszerűség, hogy az egyik fél identitása elvész.

>Oldjuk meg ezt a problémát egymást segítve, aztán ha már rendbe jöttünk demográfiailag, akkor kezdhetünk újra egymással háborúzgatni a területért! Csak tartanánk már ott!

Lóf...! Ebben a tekintetben sem nem szükséges, sem nem előnyös az ellenségeinkkel összefogni. A népesedési probléma megoldásához nem kell külső segítség, és, mivel a cél pontosan az ellenség kiszaporodása a területről, hát pont az a jó, ha ők nem tudják megoldani a saját népesedési problémájukat.
Go Jóska 2020.09.23 00:11:47
@Deansdale:
>A többi fehér kultúra nekem nem ellenségem, inkább afféle unokatestvérként tekintek rájuk

Hiába nem tartod őket ellenségnek, ha ők viszont annak tartanak téged. Így ez csak annyit ér, hogy védekezés nélkül beléd döfhetik a kést.

<a fehér faj a sok elhülyített színes számára egy brancsnak minősül, gyökeresen akarnak kiirtani minket

Hát azért a színesbőrűek sem egy hivemind, hogy mindegyik ugyanazt gondolja. Olyan nagyon én sem szeretem a négereket, de azért ne felejtsünk el egyvalamit: minket, magyarokat, a négerek nem bántottak, az arabok sem. Akik olyan csúnyán, példa nélküli aljassággal elbántak velünk, azok mind fehérek voltak. Ezért még nem kell befogadni egymillió rapefuggee-t, de a miheztartás végett ezt tartsuk észben! Azt is, hogy nem csak a födet rabolták el, nem csak a maradék országot fosztották ki, de bizony népirtások is voltak minden megszállt országrészben! Ezt figyelembevéve magasztalja valaki "fehér testvéreit", ha még van hozzá kedve! Amilyen brutálisak a szerbek tudnak lenni, azt a négerek se tudják felülmúlni, de a románokat, meg a cseheket sem kell félteni!
Nekem a magam részéről mindegy, hogy "fehér testvéreim", vagy négerek irtják ki a népemet. Egyformán ellenemre van mindkettő, és küzdeni kell mindkettő ellen.

És itt visszatérnék arra, amit korábban írtam, hogy mi magyarok a(z indoeurópai) fehérek között is egyedül vagyunk. Ott a tengernyi szláv körülöttünk, a latinoknak is van egy hatalmas tömbje, a germánoknak is. Nekünk meg? Talán a finnek meg az észtek távoli rokonaink (de az olyan távoli, mint az angol az orosztól, vagy még távolabbi), meg pár jelentéktelen szibériai törzs, meg nagyon-nagyon távoli rokonok talán a török népek. Ha meg teljesen elvetjük a "finnugorizmust", akkor meg izolátum vagyunk, és teljesen egyedül vagyunk.

Egyébként valamikor nálad olvastam azt a felvetést, hogy népünket talán csak az iszlám menthetné meg a végromlástól, mert az visszahelyezi a nőket a helyükre, ami a feltétele a megfelelő népszaporulatnak. És ez nem is bolondság. (Pedig nekem se volna kedvem ahhoz a sok hülyeséghez, amit az iszlám a férfiaknak is előír.)
Ez itt fent a Népszava mai nyomtatott kiadásának címlapja. A címek ugye elég meglepőek, a mögöttes ok meg az, hogy az Alkotmánybíróság nagyjából kimondta, hogy egy cikk címében nem lehet hazudni. Namármost, ha a Népszava emiatt hisztizik, és a címlappal azt sugallja, hogy szerintük ilyen az…..
Go Jóska 2018.07.03 00:55:43
@Koszper Gábor: Mármint abban, hogy clickbait, vagy konkrétan hazug címeket adnak, és féknyúzokat írnak a cikkekben? Hát ez bizony nem az ideológián múlik, hanem az igényességen!

@terasz9: Egyetértek. Illetve: A clickbait címeket IS.
Kerekerdő Lakói Tejeskávé 2018.05.29 12:00:00
"XL" támogatók: Blind Man, KH "XS" támogatók: Puruttyás arc!..
Go Jóska 2018.05.30 19:49:16
@-Hantaboy-: Ez volt az első gondolatom nekem is: "Nem csalán az!"
...és nem csak a magyart, választásostul, hanem a nemzetközit is! Nem olyan bonyolult az... Manapság a demokrácia világában minden nagyobb pöcegödörben van vagy ezer párt, mindenféle nevekkel meg címkékkel: jobbos-balos, demokrata, liberális, szociális, konzervatív, ésatöbbi. Ezek nem jelenetek…..
Go Jóska 2018.04.17 14:35:43
@Go Jóska: Ja, még annyit, hogy egyébként az EU-s menekültkvótát is aláírták, hiába harcolnak ellene szájjal.
Go Jóska 2018.04.18 16:33:59
@Deansdale: Tudom én, hogy nem vagy fideszes, vagy legalábbis nem voltál, mert régebben sok kritikát megfogalmaztál velük szemben. Most mondjuk pont úgy írsz, mint egy átlagos fideszes, ugyanis mindenütt úgy érvelnek, hogy „hát igen, szar, de a többi még rosszabb” – amiben van némi igazság de azért rohadtul cinikus.
Én meg, hogy tisztázzuk, szintén nem kampányolok senkinek, nem is volna értelme, hiszen megvolt a választás, csupán szeretek tiszta vizewt önteni a pohárba.

A fű alatt befogadással kapcsolatban erre gondoltam: index.hu/belfold/2018/01/12/soros-terv_orban_viktor_mszp_befogadas_menekultek/
Mikor kerestem a forrást, rájöttem, hogy tévedtem, ezt viszonylag okosan csinálják: index.hu/belfold/2018/01/17/menekultek_oltalmazotti_statusz_statisztika_kopt_keresztenyek_bevandorlas/

„...ugyanakkor a bankadóval és társaival vissza is veszik azt a pénzt. Ez számomra egészen úgy néz ki, mintha munkahelyeket akarnának teremteni, a haszon kilapátolását az országból viszont meg akarják állítani. Nem biztos, hogy ez a legjobb startégia, de az biztos hogy messze nem a legrosszabb.”

Hát egyáltalán nem jó stratégia, már ha ez lenne a cél, de szerintem nem ez. Bankadó? Azt te fizeted, meg én a felszámított banki költségeken keresztül. Ha meg akarták volna rendszabályozni a bankokat, mondjuk azzal kellett volna kezdeni, hogy megtiltani, hogy a jelzálog értékén fölül követelésük legyen az adóssal szemben.
A szektoriális különadók pedig néhány szektort kellemetlenül érintenek, a többi szektor meg vígan elvan. A haszon kilapátolását egyáltalán nem állították meg. Kértél forrást, hát összeszedtem párat:
Két összefoglaló viedóval kezdem, elnézést, hogy 444-et linkelek, de itt kivételesen fején találták a szöget:
www.youtube.com/watch?v=wTyRKM4BmjY
www.youtube.com/watch?v=X7GJfxv1Wak

És akkor konkrétumokat:
kuruc.info/r/2/167689/
privatbankar.hu/kkv/itt-vannak-a-szamok-ennyit-visznek-el-az-orszagbol-a-multik-271045
makronom.mandiner.hu/cikk/20180121_a_sztarkozgazdasz_kiszamolta_hogy_tobb_profit_megy_ki_magyarorszagrol_nyugatra_mint_amennyi_unios_tamogatas_visszajon_thomas_piketty_a_makronomnak
ujegyenloseg.hu/a-multik-helyett-adozunk/
Emlékeztető, hogy a Fidesz a TTIP-et is támogatta: valasz.hu/vilag/egy-platformon-a-fidesz-es-a-baloldal-johet-a-ttip-113937
alfahir.hu/nincs_mese_a_multik_miatt_assuk_meg_a_videk_sirjat

És az eredmények: g7.24.hu/allam/20180402/a-magyar-vergodes-europa-aljan-ahogy-meg-sosem-lattad/
Ez pont azt igazolja, amit írtam a fordított Robin Hood-ról.
Ha egy kormány a hazai vállalatok, különösen a KKV-k helyett és kárára a külföldi multikat támogatja, az az én szememben globalista és semmiképp sem hazafi.

„Ez megint tipikus ellenzéki locsogás, amit a fideszgyűlölők elhisznek mert semmilyen módon nem tudják ellenőrizni az igazságtartalmát.

Hogyne tudnám ellenőrizni? Csak meg kell nézni a kiírt pályázatokat. Itt most csak a saját tapasztalatomat tudom forrásnak felhozni: ugyanis én is akartam pályázni, és végignéztem, és hiába a hangzatos címek, olyan feltételekkel vannak kiírva a pályázatok, hogy aki nincs közel a tűzhöz, vagy nincsenek eleve végtelen forrásai manipulációra, az ne felelhessen meg nekik. Mindegy, hogy új technológiát szeretnél megvalósítani, vagy meglévőt bővíteni, esélyed nincs, ha nem vagy haver.

„Ezzel a legutóbbi MSZP-kormány idejéből mit tudsz szembeállítani? Ők jobban támogatták a magyar KKV-kat?”
Az egyik csapat hibájára nem mentség a másik csapat hibája. Különben meg még az is lehet, hogy jobban támogatták, vagy legalább kevésbé ártottak. A multikat biztos kevésbé tömték ki.

„Azt én se gondolom, hogy olyan sokat csökkentettek volna, de ahhoz képest hogy az MSZP gyakorlatilag csak emelte őket...”
Meg a Fidesz is 2010-12 közt. Amit később csökkentett, ahhoz képest csökkentette.

„Tudod mennyi volt a garantált bérminimum 2009-ben, az MSZP utolsó teljes évében? 87.000Ft. Most meg 180.500Ft.”
Hát azt megnézném, hol kap egy nem mérnök 180-at!

„Aki szerint nincs erős javulás az irracionális fideszgyűlölő.”
Fentebb belinkeltem a számokat.
Nálunk gondosan megtervezett show-műsorokra hasonlítanak a jobbára fizetett civilek által rendezett tüntetések. A liberális, a baloldali, a konzervatív – vagy a jó ég tudja milyen jelzővel illethető – magyar ellenzéki értelmiség, a jól fűtött szobákban, a Facebookon ünnepli a lengyelek tömeges,…..
Go Jóska 2017.11.24 16:48:10
Megkésett a hsz-em, de szükségesnek látom tisztázni néhány tévedést:
1. A Kossuth nóta: a ma közismert szövegen kívül rengeteg változata létezett. A ma közismert változata akkor született, amikor már másodszor, vagy harmadszor toboroztak Szegeden. Tehát szó szerint arra utalt, hogy ha mégegyszer eljönnek toborozni, akkor már az utolsó otthon maradt férfiaknak is be kell állni.
A korábbi toborzáson még azt dalolták, hogy "Ha elfogyott kettő-három / Lesz helyette harminchárom"
Lásd:
www.dip.hu/index.php?action=cikk&id=4993
Ezt csak azért írom le, mert azt igazolja, hogy mégsem jó példa a nóta a jellemzett magatartásra. Meg úgy általában a '48-as szabadsághar sem.

2. Jurij Bezmenov szerint nincs olyan, hogy spontán, vagy alulról jövő forradalom. Annak megszervezéséhez komoly erőforrások kellenek, tehát csak az szervezheti meg, aki rendelkezik ezekkel az erőforrásokkal.
Még a Dózsa-féle parasztfelkeléskor is a nemesség verbuválta össze a parasztságot. Komolyabb megmozdulásoknál mindig feltételezni lehet valaki(ket) a háttérben. Ez olykor kiderül, máskor nem.

3. A lengyeleknél szerinted nem szajhamédia van? Az ottani ellenzéki média talán függetlenebbb, mint az index/444/hvg/168 óra?
A sajtónak eleve elég nagy a mozgósító ereje, hozzájönnek még az ottani NGO-k, és megkapjuk a CEU-szimpátiatüntetés ottani megfelelőjét.

4. Itt is voltak nagyobb tüntetések, mint a netadó elleni, vagy az előbb említett CEU melletti.
Csak itt az a baj, hogy a lakosság már teljesen kiábrándult a modern baloldal eszméiből, mást képviselő ellenzék pedig nincs. Vezér nélkül pedig nincs forradalom. Mert mindig az a kérdés, hogy ha elzavarjuk Orbánt, kit ültetünk a helyébe? Az ukránok elzavarták Janukovicsot - mire mentek vele? Még szabadabbak sem lettek, szegényebbek viszont igen.
Deansdale A történész visszavág 2017.09.30 19:16:19
A szegedi kutatók ősmagyarságra vonatkozó állításait természetesen azok sem hagyhatták szó nélkül, akik 10 éve még a finnugorizmus terjesztéséből éltek, annak bukása óta pedig a tagadásból. Minek a tagadásából? Hát mindenéből. Az eredeti után most a válaszcikket sem hagyhatom szó…..
Go Jóska 2017.10.05 20:38:29
@Deansdale: "de ha nagyon sok külföldi, bevándorló, és/vagy alacsony IQ-jú szerencsétlen kezdi el szétbarmolni a nyelvet (mind folyamatban van pl. az angollal), és ehhez a többiek kénytelenek valamilyen szinten alkalmazkodni, akkor egyszerűsödhet is - bár ezt én inkább butulásnak nevezném."

Erről jut eszembe: www.bbc.com/pidgin
Go Jóska 2017.10.06 15:05:35
@KalmanBlog: Elolvastam ezt a cikket, valóban érdekes, és sok érvelése logikus. Sajnos akadnak benne hajmeresztő következtetések is. Pl. amikor a "crep" szóból levezeti a krep papírt, valamint az összes magyar hangutánzó szót.
A krep paír egy modern valami, tehát ó- vagy ősgörög szavakban keresni az eredetét értelmetlen. A hangutánzó szavak pedig, mint a nevük is mutatja, hangot utánoznak - tehát egymásból levezetni őket megintcsak értelmetlen. Egy-egy hangutánzó szó lehet gyök, de, hogy egy gyökből származna az összes - ennek semmi értelme.
Úgy tűnik tényleg nagyon kevés értelmes téma van, és ezeknek muszáj ciklikusan visszatérnie, különben a média forgalma visszaesne a töredékére. A HVG (a paleo, az oltások és a klímatéma rendszeres cséplése után) most a magyarság történetét mikrózta meg kissé. A szalagcím alapján ezúttal kicsit…..
Deansdale Nehéz idők jönnek 2017.08.14 14:45:18
Úgy érzem az USA-ban különböző embereknek és csoportoknak feltett szándéka széles körű erőszakba fojtani a jobboldal lázadását, ami elsősorban Trump megválasztásában, illetve a cirka 50 éven keresztül fogcsikorgatva viselt gyökér balos demagógia friss elutasításában nyilvánul meg. Az épelméjű…..
Kerekerdő Lakói Nedves VB 2017.07.25 12:00:00
Go Jóska 2017.08.02 10:56:12
Kerekerdő Lakói Nőies 2017.07.27 12:00:00
Go Jóska 2017.08.02 10:52:23
@-Hantaboy-: Ez a feminin pénisz egy új mém. Trapok péniszére mondják, egyébként gondolom nincs meghatározva, hogy mitől nőies. Hacsak nem attól, hogy pöcsöslányon van.
European Phalanx Holokauszt 2017.07.19 09:56:16
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép..
Go Jóska 2017.07.29 21:20:46
Olvasgattam a blogot, és sok cikkel egyetértek, de ezzel nagyon nem.
Gonosz kis cikk ez: mert bár azzal indít, hogy milyen aljas dolog az antiszemita kártya, meg a holokausztotzás, és bár megemlíti a mentő körülményeket a magyarországi holokauszttal kapcsolatban, a végkövetkeztetés azért mégiscsak egy-az-egyben ugyanaz, mint amit az antiszemita kártyát és holokausztozást állandóan alkalmazók hangoztatni szoktak: hogy "a szemét magyarok kollektíven bűnösek a szegény, ártatlan zsidók meggyilkolásában, a mostani generáció is, meg még az unokáik is, hetedíziglen". Meg, hogy "ilyen soha többé nem fordulhat elő; magyart, vagy bármely más népet nyugodtan lehet gyilkolni, de a zsidók különleges védelmet érdemelnek!"

Ami a bűnösséget illeti: egyrészt, a zsidók sem voltak annyira ártatlanok (erre majd még visszatérek), de itt ugye azt szokták mondani, hogy "dehát nem lehet kollektív bűnösséget kimondani" - na jó, de akkor a magyarokra meg lehet? Az egész magyar nép bűnös néhány tagja miatt, de az egész zsidó nép nem bűnös számos tagja miatt? Milyen sok magyar bújtatta a zsidókat, és végül ők is egy kalap alá kerülnek a zsidókat elhurcolókkal - akik jelentős része amúgy egyszerű csendőr volt aki parancsot teljesített; erre persze okosan kitalálták utólag, hogy a parancs nem mentség, dehát próbálták volna csak megtagadni.
Másrészt, nem a független magyar állam adta át a zsidóit a náciknak: előbb meg kellett szállni az országot, hogy összeszedhessék őket. Ezzel szemben pl. Románia, de úgy tudom Szlovákia is, készségesen begyűjtötte a zsidóit önszorgalomból, őket mégsem kritizálja ma senki emiatt. Talán azért, mert nem maradt, aki kritizálja őket. Lehet, hogy ha nálunk nem állítják le a deportálásokat, ma mi sem lennénk bűnös nemzet, mert nem lenne, aki ezt hajtogassa.

Ami a zsidók ártatlanságát illeti, hát nem voltak annyira ártatlanok. Ugye ott kezdődik, hogy bejöttek (nagyrészük a 19. sz-ban Galíciából, tehát még csak nem is régóta voltak itt), és új elitet képeztek a befogadó nép fölött. Mind az ipari, pénzügyi, jogi, orvosi, és nem utolsó sorban a kultúrális pályákon többségbe kerültek, kiszorították a magyarokat. Ez már önmagában egy eléggé visszás helyzet, hogy bevándorlók átveszik a gazdasági és kultúrális hatalmat (ami erősebb, mint a politikai hatalom) a befogadó nép fölött. (Erre lett aztán, nagyon megkésve, válasz a Numerus Clausus - ami csupán ezt a visszásságot volt hivatott rendezni, tehát hamis az az állítás, hogy ez ágyazott volna meg a deportálásoknak.) De sokkal nagyobb baj az, hogy mire használták ezt a hatalmat. Mert sajnos nem a magyarság javára, nagyon nem.
A kulturális elit volt az igazán kártékony. De a gazdasági elit meg ennek a mecénása volt (gondoljunk csak pl. Hatvany báróra), tehát az se volt jobb. Na meg pl. a románok erdélyi földvásárlásait nem csak román bankok támogatták, de "magyar" zsidó bankok is. A zsidó kulturális elit meg nagyjából ugyanazt a kozmopolita, progresszív vonalat képviselte akkor is, mint ma is. Vagyis antinacionalizmust a többségnek, nacionalizmust a kisebbségnek; szarmagyarozást és a Nyugat egekbe magasztalását. Pacifizmust a háborús készülődés közepette. Ezzel akadályozva a magyarok védekezését a kisebbségek területszerző törekvéseivel szemben, melynek csúcspontja Magyarország lefegyverzése volt 1918-ban, hogy a szomszédos országok szabadon benyomulhassanak. (Károlyi kormányában a fontos pozíciókban nagy többségben voltak a progresszív zsidók.) Tehát el lehet mondani, hogy óriási felelősségük van az ország megcsonkításában, sőt, akár azt is mondhatjuk, hogy ők ágyaztak meg Trianonnak. (És ugyebár a mai zsidók pontosan ugyanezt a vonalat viszik tovább.)
Go Jóska 2017.07.29 21:21:27
És még hozzátenném, hogy szerintem a magyar kormánynak elsődleges feladata a magyar nemzet tagjainak védelme. A magyar nemzet pedig nem azonos a magyar állampolgárok összességével. Szemléltetésképpen: azok a románok is magyar állampolgárok voltak, akik Gyulafehérváron kimondták Erdély Romániához csatlakozását. A magyar nemzet tagjainak lehet őket tekinteni? Szerintem nem. A határon kívülre rekedt magyarok nagyrésze viszont nem magyar állampolgár, de legalábbis sokáig nem volt az. Részei a magyar nemzetnek? Szerintem igen. A cigányok viszont hiába állampolgárok és magyar anyanyelvűek, külön népnek tekintik magukat, a többségiekhez hasonlóan ők is azt mondják hogy vannak a magyarok és vannak a cigányok, nem pedig azt, hogy vannak a fehér magyarok és a cigány magyarok.
Ugyanígy a zsidók is: vannak akik elsősorban magyarok, és csak utána zsidók, de nem mind. A többség elsősorban zsidó, csak véletlen épp Magyarországra született, és tud magyarul. Ez utóbbiak pedig megintcsak bajosan tekinthetőek a magyar nemzet részének.
És akkor, ennek fényében nézve Orbán, és a többi politikus nyilatkozatát, jogosan lesz mérges az egyszeri magyar, hogy még a saját hazájában is egy idegen nép nagyobb védelmet élvez, mint ő. Hogy hiába szenvedtek a magyarok legalább annyit, ha nem többet a 20. sz-ban, mint a zsidók, még nekünk kéne meaculpáznunk. Amikor a magyarok elleni atrocitásokért még eddig egyik elkövető sem kért bocsánatot. Amikor az összes többi, nálunk semmivel sem ártatlanabb népnek (a németet kivéve) nem kell folyton bocsánatot kérnie a zsidóktól. És amikor, velünk ellentétben, a zsidók legalább nyertek hazát a vérük árán, mi meg elvesztettük a miénket.
Persze ez valójában nem tüntetés, főleg mivel nincs is miért tüntetniük; ez vallási agresszió a hitetlenekkel szemben. "Fussatok!" - orditják a rendőrökre, akik tényleg futnak. Mi a f*sz történt a nyugati civilizációval? A svéd rendőrségi biztos a minap a tévében könyörgött, hogy valaki segítsen,…..
Go Jóska 2017.07.21 12:04:37
@Deansdale: [Folytatás]
"A bolygó lakosságában egyre kisebb kisebbség vagyunk, és ha nem fogunk össze akkor hamarosan el is tűnünk a fenébe."
Ez meg pont az, az amerikai alt-jobb eszmék szolgai átvétele, amiről beszéltem. Az ún. fehér nacionalizmus amerikai eszme, és csak ott értelmezhető. Mert az USÁ-ban nincsenek nemzetek, így a rasszok a legfőbb különbség az emberek között. Európában meg hirtelen össze sem tudom számolni, hány nemzet van, külön nyelvvel, történelemmel, hagyományokkal - óriási különbségek a hasonló bőrszín ellenére.
Engem pl. nem igazán érdekel, hogy mi lesz úgy általában a fehérekkel, csak az, hogy a saját népemmel mi lesz. Mit bánom én, ha a francia fehérek prosperálnak, ha a magyar fehérek meg eltűnnek közben. Aki valamiféle egyetemes értékeket kezd el hirdetni, legyen az a nemzetköziség, az összes ember szeretete, vagy csak az összes fehér ember szeretete, az vagy előbb-utóbb alá fogja rendelni a saját közösségének érdekét ennek az egyetemes eszmének, mint erre számtalan példa volt már a történelem során, vagy álszent és a saját közösségére nem tartja követendőnek a hirdetett elveket. Ez utóbbi is volt már a történelem során, pl. a franciák behülyítették a magyarokat a humanizmussal. Most meg jönnek a francia identitáriusok.

"Ha most kárörvendően nézzük az angolok, németek, franciák bukását akkor hamarosan az angol, német és francia kalifátusok fogják porig rombolni Magyarországot."

Mert a keresztény fehérek nem, mi? Mondok egy érdekességet: történelmünk során akik ártottak nekünk, nem a négerek voltak, nem is az arabok, sem a kínaiak (na jó, a mongolok igen*). A mongolok kivételével mindazok, akik az ország jelenlegi rossz helyzetéhez hozzájárultak (beleértve a gengszterváltást is, hogy ne csak a régmúltat hánytorgassuk), ugyanolyan fehér bőrűek voltak, mint mi. Még a törökök is csak egy árnyalatnyival sötétebbek, az még simán fehérnek mondható**.
Tehát a lehetséges kalifátusok semmivel sem veszélyesebbek, mint a tisztán keresztény nemzetek. Sőt, az instabilitás miatt inkább ártalmatlanabbak. Bár az igaz, hogy jelenleg az USA a legnagyobb probléma, de mégegyszer, Ny-Európától pont ugyanolyan kevés jóra lehet számítani.

Ami pedig az oroszokat illeti, egyrészt, összességében jóval kevesebbet ártottak az országnak, mint Ny-Európa, másrészt az orosz nép ma nem haszonélvezője, de korábban sem igazán volt, annak a pusztításnak, amit itt a 2. VH-ban véghezvittek. (És, ami egyébként okosabb politikával elkerülhető lett volna.) Még a szocializmus alatt is az a furcsa, félig-meddig gyarmati viszony állt elő, hogy a gyarmat népe jobban élt, mint a gyarmattartóé.
Ettől még persze az orosz befolyás sem jó, semelyik befolyás sem az, de tegyük már helyre azt a tévképzetet, hogy "Nyugat = barát; Oroszo. = ellenség".

*Megjegyzendő, hogy a tatárjáráskor Ny-Európa nemhogy segítséget nem nyújtott, de a németek még be is törtek az országba, kihasználva a szorult helyzetet. (Aztán vérig voltak sértve, amikor IV. Béla büntetőhadjáratot vezetett ellenük.)
**Ez is egy érdekes kérdés, hogy egyáltalán kit tekintünk fehérnek. Pl. itt Európában a spanyolokat, portugálokat, dél-olaszokat simán fehérnek tekintjük, de az USÁ-ban a hasonló dél-amerikaiak már koszos latino-k. Persze amíg Dél-Amerika gazdag volt, addig azok is fehérek voltak. Könnyen lehet, hogy előbb-utóbb a kelet-európaiakra is ki fognak találni egy külön rasszt. Pl. az angolok már jobban utálják a lengyel bevándorlókat, még a pakisztániaknál is. Egyesek szerint a szlávok nem tekinthetők fehérnek (mert csak, mert önkényes definíció). Aztán, a csurkákat, nem a politikus családját, hanem a kaukázus népét (akikről maga a rassz el lett nevezve) az oroszok nem tekintik fehérnek. A finneket előszeretettel mongolozzák (mert tényleg előfordul mandulaszem némelyiknél). Mi csak azért maradunk ki a szórásból, mert tojnak a fejünkre, de azért jegyezzük meg, hogy a hunokkal való azonosítás a nyugatiak részéről nem a tisztelet, hanem a megvetés jele. Az ő emlékezetükben úgy élnek a hunok, mint a miénkben a tatárok.
Go Jóska 2017.07.21 12:20:21
@Deansdale: "Most itt van az iszlám, egy olyan külső ellenség ami ellen muszáj összefogni,"
Vicces, mert mintha egyszer már lett volna ilyen külső ellenség. Akkor bezzeg milyen jól össze tudott fogni Európa, nem igaz?

"Ha a sértettség és gőg miatt nem fogunk össze egymással, akkor a legtöbb amit mi magyarok remélhetünk hogy az iszlamisták minket pusztítanak el utoljára."

Egyelőre minket nem fenyeget az iszlám, mert kevész muzulmán van itt, ős ők is kordában vannak tartva. És Magyarország amúgy is többet tesz az ellenük való védekezésben, mint pl. a nyugati országok. Még az is lehet, hogy erején felül vállal és szükségtelenül. Nekünk mondjuk itt van egy másik kisebbség problémának, akik hiába keresztények, semmivel sem jobbak a muszlim bevándorlóknál.
Aztán, ha minden kötél szakad, és úgy alakulna, hogy fel kell venni az iszlámot, hát az sem a világ vége. A kereszténység felvételét is túléltük. A bosnyákok sem váltak törökké az iszlámtól. (Bár, ha már valláscsere, a zsidóval többre vinnénk.) Sokkal nagyobb probléma a népesség fogyása, itthon is, a megszállt területeken még méginkább. A fenyegető demográfiai katasztrófa és a silány, függő gazdasági helyzet nagyobb veszély, mint az iszlám.
Go Jóska 2017.07.21 12:57:45
@Deansdale: Van itt egy alapvető félreértés: én nem csupán a múltat hánytorgatom, én a jelenről is írok. Igen, persze, jelenleg béke van, de milyen béke? Olyan béke, amelyben Ny-Európa lerabolja K-Európát. Az oroszok kivonulásával ugyanis nem a szabadság jött el, csak a gazda változott.
A V4-et, vagy az Intermarumot jó ötletnek tartom, pedig a környező országokkal is vannak sérelmek, nem is akármilyenek. De a gazdasági érdekek alapvetően hasonlóak.
Ny-Európával akkor lehetne értelmes együttműködés, ha nem csupán összeszerelő műhelynek, felvevőpiacnak, valamint olcsó munkaerő forrásának tekintenék Magyarországot. Máskülönben viszont egyik gyarmattartó olyan mint a másik.
Tényleg nem tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy egy fideszes kiessen a pixisből. Az elmúlt pár napban Farkas Flórián tündöklése és bukásának elmaradása borzolta leginkább a kedélyeket. Hiába a nyomozás ellene minden szinten a vezetése alatt eltűnt milliárdok miatt, a FIDESZ újfent a az általa vezetett…..
Go Jóska 2017.06.18 23:04:34
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ja, és bántalmazó a kapcsolat azért, mert te, a mindentudó azt mondod.
Én meg a te faszodat vágnám le az ilyen mentalitásért. Vagy a csiklódat - ami van.
Go Jóska 2017.06.18 23:08:13
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Az új francia elnöknek diákkora óta viszonya van az egykori tanárával. Biztos az is bántalmazó kapcsolat, és annak az asszonynak is ki kéne vágni a csiklóját - ugye?
Go Jóska 2017.06.22 09:46:44
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ugyan nem értek egyet, de legalább következetes vagy. Ez is valami.
1998. április 1-jén 17:35 és 17:45 között megölték Heffenträger Zsófia 11 éves kislányt körmendi lakásán. Az emberölésért 2002-ben jogerősen 13 év szabadságvesztésre ítélték Tánczos Gábort, amelyből a bíróság döntése értelmében (őrizetbe vételétől számolva) kilenc év és kilenc hónap letöltése után,…..
Go Jóska 2017.06.01 19:55:39
Nem értem, hogy lettél hirtelen filoszemita, meg, hogy miért bizonygatod olyan fanatikusan TG bűnösségét, hogy már 3 nagyon hosszú cikket szenteltél neki, és készül a negyedik.

Ha valaki elolvassa az ítéletet, és elvileg te elolvastad, láthatja, hogy két bizonyíték alapján ítélték el: az egyik, hogy nem tudott elszámolni kb. 15 perccel a lépcsőházba megérkezés és a barátjához megérkezés között; a másik pedig a mikronyomok a ruházaton. Az előbbi önmagában kevés, az utóbbiról pedig a védelem által felkért szakértő elég jól elmagyarázta, miért problémás, csak a bíróság nem vette figyelembe a szakvéleményét.
Egyébként elérhető, itt lehet elolvasni:
www.pasinszkilabor.hu/tanczos_ugy.html

A beismerő vallomást pedig csak a középkorban, valamint a sztálinizmusban tekintették perdöntő bizonyítéknak. És, ha már úgy beleástad magad az ügybe, azt is megfigyelhetnéd, hogy mennyire nem vágnak egybe a besimerő vallomásai. Hol cserépdarab a gyilkos fegyver, hol kés, hol azt mondja, hogy szemből vágott, hol azt, hogy hátulról, arról is össze-vissza ír, hogy milyen módon bántalmazta az áldozatot. És a grafológus szerint is (ez is benne van az ítéletben) kényszer alatt íródtak ezek a vallomások. Hogy hogyan tudta pontosan leírni a lakás belsejét, ha sosem járt benn (már ha tényleg pontosan leírta)? Például úgy, hogy aki tollba mondta a vallomást, az járt benn.

De egyébként a vérvád is valószínűtlen, ebben egyetértek. Több okból is valószínűtlen:
- teljesen értelmetlen a lakásban megölni az áldozatot, és elvinni a vérét, hogy aztán ki tudja mikor használják föl. Az állatáldozatot is mindig a helyszín vágják le, miért volna ez másként az emberáldozattal? Solymosi Esztert sem a házában ölték meg, hanem eltűnt.
- a kóser vágás szabályainak egyáltalán nem felel meg az, ahogyan ezt a lányt megölték. A Wikipédián el lehet olvasni, mik a szabályai. (A fültől-fülig vágás egyébként stimmel (ez is benne van az ítéletben), de semmi más.)
- az orvosszakértők magyarázatot adnak arra, hogy miért van a várhatónál kevesebb vér a helyszínen. (Röviden: nem folyt ki az áldozat összes vére.)
Deansdale Megosztom 2017.04.10 15:15:52
Go Jóska 2017.04.13 14:52:23
@Jóskapista: Na, sikerült tévedésből az ezer éve nem használt régi profilomra belépnem.

@Aurelius Respectus: A Kelet-Nyugat ellentét nem valami rég meghaladott történelmi dolog. Ez mindmáig megvan, hiába tesznek úgy, mintha nem lenne. (Sőt, Ny-Európán belül is ott lappanganak a régi ellentétek, most el vannak fedve, de bármikor felszínre törhetnek.) Az EU 2004-es bővítése (és a későbbiek is), mint azóta láthatjuk, csak piacszerzéshez kellett. Dehogy akarják ők ezt a térséget felzárkóztatni, majd bolondok lesznek vetélytársat csinálni maguknak. Mint már írtam, nem azért pusztították el a vetélytársat annak idején, hogy később feltámasszák.
A közép-európai államoknak sokkal inkább egységes érdekeik vannak. Tehát egy közép-európai együttműködés volna sokkal szerencsésebb. De az meg azért nehéz, mert olyan sikeresen meg lett osztva ez a térség, annyira utálják egymást az itteni népek. Mégis, jelenleg ez látszik az egyetlen esélynek.
Ny-Európa gazdasági érdekeinek ez a félgyarmati státuszú Kelet-Közép-Európa az ideális, függetlenül attól, hogy éppen liberálisok, vagy nacionalisták a vezetői.
Ezen csak az változtathatna, ha a nyugati vezetők kihúznák a nyelvüket az USA hátsójából, és felismernék, hogy inkább ellenpólust kellene képezni az USÁ-val szemben, sem mint annak kiszolgálójának lenni, és az ellenpólus képzéséhez szükség van K-Európára is. (Na most ilyen törekvést az identitáriusoktól sem hallottam.)
Az USÁ-ból is szoktak jönni a "fehér-nacionalizmussal", de ott megint az a helyzet, hogy egyrészt a "fehér-nacionalizmus" az USÁ-n kívül nem értelmezhető, másrészt, mivel jelenleg az USA a világ ura, minden feltörekvő gazdaság veszélyezteti a státuszát, tehát nem érdekük, hogy akár Kelet-, akár Nyugat-Európát erősítsék, legalábbis annál nagyobb mértékben, mint ami Oroszország sakkban tartásához feltétlenül szükséges. Trump-nak is csak az USÁ-ba történő bevándorlással volt baja, de már azzal sincs annyira. A CEU-t is megvédte a kormánya - ami végülis várható is volt, csak nem fogják hagyni az amerikai soft power fontos bástyáját elveszni.
Geri blogja Szellemi trianon 2016.12.07 04:13:19
Hallgatom múltkor a híreket (ugye? úgy kell nekem, miért nem csináltam helyette valami értelmeset), és figyelmes lettem egy híradásra, amely arról szólt néhány percen keresztül, hogy épp milyen szakokon hány ember végzett és felvételizett egyetemeken, meg OKJ-s képzéseken. Hamar ráhegyeződött a…..
A HVG-t olvasom, és szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik. "Egy nappal azután, hogy TGM a bevándorláspárti tüntetésen megállapította (...)" Óh. Most, mikor minden eddiginél világosabb, hogy Európa legnagyobb problémája a bevándorlás, TGM mellette tüntet. A munkanélküliség, a politika…..
Go Jóska 2016.12.09 15:01:42
Nem tudom, valami ignore-listán vagyok-e, netán 4 ember privát vitaklubjává alakult a blog, ahol kibicnek kuss, akkor is, ha régi olvasó. Azért teszek még egy utolsó próbát, hátha érdekel valakit:
Itt van a Budaházyval kapcsolatos nyomozati anyag:
kuruc.info/r/2/159015/
Nem igazán található benne olyasmi, ami egyértelműen Budaházyékhoz köti a cselekményeket. A támadások nagyrésze egyébként annyira amatőr, hogy felveti a gyanút, hogy, legalább egy része nem titkosszolgálati akció, vagy önmegtámadás volt-e, szándékosan elrontva, hogy jó nagy legyen a hírértéke, de csekély a kártétel. Ugyebár akkoriban gőzerővel folyt a hisztériakeltés a náci terroristákkal. Műanyag palackos Molotov-koktélok? Egy része meg se gyújtva? Lehet ennyire amatőr akár egy gyengeelméjű is?
Szokás szerint nevezhetném ezer néven a szóban forgó csoportot, a közbeszédben ők a libsik, progresszívek, regresszívek, toleránsok, balosok, kultúrmarxisták, komcsik, ésatöbbi. Amiről fel lehet őket ismerni az az, hogy mindig valaki másért aggódnak, illetve valamilyen csoportért. Jaj, a cigányok.…..
Go Jóska 2016.12.08 15:11:18
"Ha te választhatnál, hogy hol legyél szegény, az USA-ban vagy Kubában, akkor ugye világossá válik a helyzet fonáksága? Hogy az a rohadt kapitalizmus a szegényeknek is jobb, nem csak a gazdagoknak."

Nem annyira feket-fehér a világ, hogy ilyen egyértelmű legyen a válasz. Az USÁ-ban pl. rengeteg embernek nincs egészségbiztosítása. Ha megbetegszik/balesetet szenved, vagy nem látják el, vagy ellátják ugyan, de utána olyan számlát vernek rá, hogy vénségére is fizetni fogja. Kubában ezzel szemben, mint szocialista országban, az egészségügyi ellátás mindenkinek biztosított. Olyan-amilyen, de van. Nem olyan biztos, hogy az USÁ-ban jobb szegénynek lenni.
Aztán, Magyarországon pl. vannak olyanok, akik tényleg sokat köszönhettek a szocializmusnak. És itt nem az akkori vezetői rétegre gondolok. Zselléreknek, tanyai szegényeknek, cselédeknek '45 után jutott lehetőség oktatásra, valamelyest felemelkedésre. Na meg tisztességes EÜ ellátásra, mert azelőtt itt is mélyen zsebbenyúlós történet volt orvoshoz menni.
(Ja, meg pl. Mo-on államosítva lettek a bankok, a Nemzeti Bank 100%-os állami tulajdonba került és meg lett szüntetve a kétszintű bankrendszer.)
Szóval nem olyan egyszerű ez, hogy szocializmus = mindenkinek rossz, kapitalizmus = mindenkinek jó. Különben is, mindkettőnek van számos irányzata, amelyek között jelentős különbség van, tehát még az se mindegy, hogy melyiket melyikkel hasonlítjuk össze.
Geri blogja Kárpátalja bukása 2014.07.31 18:21:11
Magyarország katonai költségvetése körülbelül akkora, mint Izrael államé, és mindig is körülbelül akkora volt.   Izraelben ebből a pénzből vásároltak 100-120 db modern vadászgépet, felépítettek vadászgépgyárakat, és saját fejlesztésű vadászgépeket gyártottak, a…..
Go Jóska 2016.09.19 15:00:51
Ha belegondolunk, Magyarországnak Mohácstól kezdve minden tragédiája a saját, vagyis, a felelős pozícióban lévők balfaszságán és/vagy aljas kapzsiságán múlott.
Mohácsot nem kell magyarázni, tanítják történelemórán.
Trianon: ad1: a háború alatt nekünk is lehetőségünk lett volna átállni, nemcsak a szomszédainknak
ad2: Károlyiék egyszerűen lefegyverezték az országot, és megtiltottak minden ellenállást. Még a románverő hadsereggel a háta mögött a segítségét fölajánló Mackensent is letartóztatták. Lényegében egy lefogott, hátrakötött kezű nemzetet aláztak porig a kedves szomszédok. Szinte puskalövés nélkül foglalták el azt az országot, amely a háború alatt mindenütt vitézül helytállt. Az Őrvidéken, ahol volt ellenállás, mindjárt sikerült engedményeket kicsikarni.
A két háború között, valamivel értelmesebb politika mellett, sikerült elérni egyet-mást, aztán sikerült azt ismét elbalfaszkodni az őrült russzofóbiával (az oroszok is fölajánlottak további területeket csupán a semlegességért cserébe), a háborúba való teljesen fölösleges belépéssel és a hadsereg fölmorzsolásával a Donnál, majd a teljesen elfuserált kiugrási kísérlettel.
A komcsi érában, a Rákosi-kor őrültsége után sikerült létrehozni egy egészen működőképes gazdaságot, de mindezt tönkretette, hogy egy teljesen alkalmatlan embert tettek a jegybank élére, akinek sikerült mindig úgy forgatnia az államadósságot, hogy a mostani devizahitelekhez hasonló módon megtöbbszöröződjön.
És jött a rendszerváltás, ami fölér egy második trianonnal, hiszen mindent sikerült tönkretenni, ami még működött. Az akkori, "hű de hatalmas" államadósság mára megnégyszereződött, úgy, hogy még az államvagyon is elveszett.
'91-ben még volt hadseregünk, visszaszerezhettük volna a Vajdaságot. A szerbek tartottak is a támadástól, nem feltételezték, hogy annyira balfasz a kormányunk, amennyire. Míg Dél-Magyarországon áthallatszott a puskaropogás, időnként még a határon is átlőttek, még Barcsra is leesett egy klaszter-bomba, Budapesten azzal voltak elfoglalva, hogy legyen-e korona a címren, meg, hogy lehetőleg ne legyen emléknap június 4-e, nehogy megsértsük a hiperérzékeny szomszédainkat. Meg, hogy siessünk elismerni az újonnan létrejött Szlovákiát. (A Dunát meg hagyták elterelni, a határt sem módosították, pedig az hivatalosan a Duna vonala, Bős-Nagymarosból hasznunk is lehetett volna, de ehelyett inkább ráfizettünk.) Még '98-körül, amikor a NATO beavatkozott, akkor is kínálkozott egy alkalom, azzal se éltünk.
Most meg itt van Kárpátalja, egy újabb kihagyott ziccer, igaz, ahogy írtad, már hadseregünk sincs, amivel elfoglalhatnánk. A NATO azt várná el a tagországoktól, hogy a GDP 2%-át költsék a hadseregre. Ezt egyedül a balti államok teljesítik, mert ők fosnak az oroszoktól. De Magyarország még a többi tagországtól is nagyon el van maradva mind a hadikiadások mennyiségében, mind azok felhasználásában.
Deansdale Update Norbi védelmében 2016.09.02 22:15:34
Schobert Norbert kolléga egy félig jóindulatú, félig pénzhajhász figura, aki próbál az emberek karcsúsításán meggazdagodni. Láttam már ennél nemtelenebb kezdeményezéseket bőven, úgyhogy nem tudom igazán elítélni a srácot - elvégre sokan lefogytak a segítségével, s még többen is fogyhatnak a jövőben,…..
Go Jóska 2016.09.06 11:26:57
@Deansdale: Egyébként abban a szövegkörnyezetben nagyon nem poénnak látszik az a kálium-permanganát.
Go Jóska 2016.09.06 19:58:46
@Deansdale: Csontnélküli csirkemell 1500 Ft körül van kilója, de mondjuk csontnélküli disznóhús van 1000 Ft körül is. De, ha csak azt eszi az ember, köret nélkül, akkor minimum egy kilót meg is kell ennie egy nap. Ha ilyen paprikát-paradicsomot eszik mellé az kb. olyan, mintha semmit se enne mellé.
Go Jóska 2016.09.06 22:22:43
@Arany Sakál: 1 tojás plusz két vékony szelet szalonna (30 g? 50 g?), ráadásul kenyér nélkül, ugyanúgy nem elég a jóllakáshoz, mint egy kakaóscsiga. Kenyér nélkül a szalonnás tojás ráadásul még meg is fekszi a gyomrot.