Adatok
zoziace
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A szakácsmunka egy alapvetően manuális dolog, amely mély lelki kötődést eredményez különféle eszközökhöz. Az egész napos monoton munka során markolászott 2-3 tárgynak kulcsszerepe van, így nem meglepő, hogy érzelmek is életre kelhetnek irányukba.
Aki szeretettel főz, annak…..
zoziace
2015.07.12 22:10:53
@Márkaséf:
Hello,
Koszonom a valaszt.
A helyzet az, hogy penteken megvettem :)
Goldotam go for Monolith.
Aztan a felesegem azt mondta, hogy ha mar tenyleg szukseges, akkot csak a BGE. Nem akar fel ev mulva egy Monolithot-t meg a egy BGE-t is nezegetni :)
Szoval BGE large lett. Koszonet a Feher csaladnak a kozremukodesert. :)
Inkabb a kiegeszitokon sporoltam. Majd aprankent, meg helyi megoldasokkal.
A BBQ meg visszavan. (US angus brisket mar itt pihen a hutoben (Metro mostanaban igazan kitesz magaert) :) ) de elotte meg oldalassal kicsit kalibralok :)
Ma NY strip volt a premier. Az eddig benchmark (Robinson Bupdapest) szivonala megutve :)
Ami felelmetes, az a hofok intervallum es hogy mennyire gyorsan reagal a cucc. Tenyleg elkepeszto ugras minden korabbi sutohoz kepest.
Meglatjuk, hogy BBQ-ban mit hoz, ha nem eleg jo akkor marad a jo oreg weber+tunningnal, bar meglepodnek :)
Nagyon koszi megegyszer. Rengeteg inspiraciot es otletet adott az oldal.
Udv mindenkinek,
Zoziace (BGE large)
Hello,
Koszonom a valaszt.
A helyzet az, hogy penteken megvettem :)
Goldotam go for Monolith.
Aztan a felesegem azt mondta, hogy ha mar tenyleg szukseges, akkot csak a BGE. Nem akar fel ev mulva egy Monolithot-t meg a egy BGE-t is nezegetni :)
Szoval BGE large lett. Koszonet a Feher csaladnak a kozremukodesert. :)
Inkabb a kiegeszitokon sporoltam. Majd aprankent, meg helyi megoldasokkal.
A BBQ meg visszavan. (US angus brisket mar itt pihen a hutoben (Metro mostanaban igazan kitesz magaert) :) ) de elotte meg oldalassal kicsit kalibralok :)
Ma NY strip volt a premier. Az eddig benchmark (Robinson Bupdapest) szivonala megutve :)
Ami felelmetes, az a hofok intervallum es hogy mennyire gyorsan reagal a cucc. Tenyleg elkepeszto ugras minden korabbi sutohoz kepest.
Meglatjuk, hogy BBQ-ban mit hoz, ha nem eleg jo akkor marad a jo oreg weber+tunningnal, bar meglepodnek :)
Nagyon koszi megegyszer. Rengeteg inspiraciot es otletet adott az oldal.
Udv mindenkinek,
Zoziace (BGE large)
Több posztunkban és fórumokon is hangsúlyozzuk: jó sütő nélkül nincsen igazi barbecue. A sütőkkel kapcsolatos alapokat rendszereztük BBQ-sütőeszköz posztunkban, és rendszeresen érvelünk amellett, hogy bizonyos összeghatár alatt nem szabad sütőt vásárolni barbecue-típusú sütések céljából. Mindezt…..
zoziace
2014.10.19 17:39:25
@// Gery Greyhound: hello, én faszén brikettet használok. Kevés por marad a zsákban, de lényegesen kevésbé töredezett. Üdv, Zoli
Marhaoldalas kísérleteink záró fejezetéhez érkeztünk. Ezúttal érleletlen bikaborda került a rácsra. A három lépésben végrehajtott tesztsorozat jó néhány alapkérdésre megadta a stabil választ a barbecue-zással kapcsolatban.
A barbecue húsokról készült alapposztunkban…..
zoziace
2014.10.17 13:44:28
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A blog miatt kezdtem el BBQ-zni. Volt egy lecsukható grillem. Aztán 2 hét után vettem egy weber one touch-ot. :) kist tunning (egy palást segítségével és töltény smoker lett belőle)
Mivel elég komoly sikereket értem el (10+ fős baráti társaságban) tovább lépnék a kamado irányában :), de a BGE-t én is sokkalom. (1 large model + hőterelő+ emeletes rács és fél milliónál vagyok :( állvány nélkül...)
A kérdésem hogy a Monolith-al mint alternatíva van-e valakinek tapasztalata? Kb 350 ezerben megáll a fenti konfiguráció. Csak nagyon nem találok róla semmit a neten. (gyakorlati visszajelzésekre gondolok, nem a promo anyagokra)
Előre is köszi ha valakinek van valami tapasztalata és megosztja.
Üdv és jó BBQ-t!
Zoli (még weber one touch :) )