Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dark Dreamer

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gabriella már néhányszor ellátott minket az Egyesült Államokból képekkel különböző ünnepek, nevezetes napok kapcsán. Így történik ez ma is, amikor a Halloweenből kapunk egy kis ízelítőt. A töklámpás, a félelmetes maszkok és jelmezek, dekorációk, a „Trick or Treat”…..
Dark Dreamer 2015.11.01 07:14:56
@szakasz2:
A sok megevett edessegrol: nem kotelezo megenni az osszegyujtott zsakmanyt. Le lehet adni fogorvosoknal, akik pedig a kulfoldon allomasozo amerikai katonaknak kuldik el valami szervezeten keresztul. Erre kialakult rendszer van.

Azt, hogy europa melyik reszen tudna elterjedni a trick or treat azt nem tudom, de azt igen, hogy magyarorszagon nem tudna. Ugyanis ahhoz, hogy ez mukodjon, egy jelentos tomegnek keszulnie kell, hogy masok, tobbnyire idegen emberek gyerekeinek okozzanak oromet. Es most elkezdhetnenk taglalni a magyarok onzetlen es aktiv hozzaallasat a kozosseg erdekeert.. Biztos elvezetes lenne 10 hazbol kilencszer visszapattanni... Szoval szerintem kar aggodni a kereskedok erolkodese miatt :)
Dóra nem is olyan régen osztotta meg élményeit egy amerikai reneszánsz fesztiválról, most azonban egy merőben más poszttal örvendeztetett meg minket, úgyhogy el lehet merülni az amerikai banki ügyintézés mélységeiben, a kredittörténet bugyraiban. Informatív és praktikus poszt az…..
Dark Dreamer 2015.09.11 13:21:45
@Bredpitt Monika: "De az is a hitel történethez tartozik, hogy fizeted a közüzemi számláid, fizeted az albérleted stb, ami ugye nem tartozáson alapul."

Az nem resze a hiteltortenetnek, ha fizeted a rezsidet - az lesz a resze, ha nem fizeted, es elkezdik behajtani.
Igy ha valaki szepen fizeti a kabeltevet, meg az alberletet, azzal sajnos nem epiti a hiteltortenetet. Viszont ha nem fizeti, akkor azzal csunyan rontani fogja.
Dark Dreamer 2015.09.11 19:44:29
@Csodabogár: Szamlat nyitni lehet credit history nelkul, es debit kartyat is kaphat az ember, mivel annak nincs kockazata. Amit te kaptal az legnagyobb valoszinuseg szerint egy debit kartya volt, kulonben emlekeznel arra, hogy minden honapban vissza kellett fizetni az egyenleget (plusz ahogy meselted, nem is mukodott volna, ha fizetesnel kredit kartyanal azt az opciot valasztod, hogy debit)
Debit kartyat sok helyen lehet credit kartyakent is hasznalni, de a hatterben akkor sem az fog tortenni mint egy igazi kredit kartyanal: szepen levonjak a hozzacsatolt szamlarol a penzt, csak kicsit kesobb, mint ha debit kartyakent hasznaljuk - es nem keletkezik hitel, ami pedig nem jarul hozza a hiteltortenethez.
Ettol fuggetlenul elkepzelheto, hogy nemelyik bank vagy credit union ad kredit tortenet nelkul is hitelkartyat, de nekunk nem tudott senki erre vonatkozolag tippet adni, hogy hol erdemes keresni
Dark Dreamer 2015.09.12 08:26:30
@M. Péter: az elso autonkkal pont igy jartunk. Mivel akkor jottunk ki, meg sem fordult a fejunkben, hogy hitelt vegyunk fel ra. Orultunk, hogy talaltunk egy uj autot hihetetlenul jo aron, majd kiderult, hogy bocsesz, de az az ar csak akkor el, ha hitelre vesszuk meg. Egyebkent 1000 dollarral (!) dragabb volt. Vegul igy is megvettuk, mert meg mindig jo ara volt, de ezek utan sokkal kevesbe volt oszinte a mosolyunk, mikozben toltogettuk a papirokat.
Van egy olyan erzesem, hogy sokaknak az az erzese alukulhatott ki hogy nem igazan szeretem USAt :) A teny az , hogy probalok objektiv maradni es a varhato rossz dolgokrol is irni. Kijelenthetem jol erzem magam itt! Van e jobb hely? Biztosan! Otthon jobb e!? Jo kerdes, lassuk csak kilora. + A…..
Dark Dreamer 2015.05.25 17:28:55
@Shopping: az oktatassal kapcsolatos velemenyeddel vitatkoznek. Az allami iskolak szinvonala nagyban fugg a kornyektol - ez talan igaz Magyarorszagra is. Lakhely kereses kozben, akinek gyereke van, az eloveszi azokat az internetes terkepeket, amelyeken az iskolak minositese is fel van tuntetve, es ott probal lakast vagy hazat berelni, vagy vasarolni. Ezek a helyek nem meglepo modon dragabbak. Van ingyenes kozepiskola is, megfelelo helyeken nagyon jo minosegu oktatassal.
Hogy elhasalna a gyerek egy magyar tanuloval szemben? A mi lanyunk 10 evesen kezte az iskolat az USA-ban, es matekobol peldaul itt elorebb tartottak. Talan hazifeladatbol kevesebb van, es lehet, hogy kevesebb lexikalis informaciot magolnak be. De a maradekot legalabb ugy tanitjak itt meg, hogy a gyerekek ertik is. Szoval lehet, hogy egy magyar tesztet nem toltenenek ki most olyan jol, de 10 ev mulva valahogy megis tobbre fognak emlekezni, az a gyanum.
De ami a legfontosabb kulonbseg, hogy a lanyom itt SZERET ISKOLABA JARNI!!!. Magyarorszagon valahogy nem szeretett. Miert? Azt mondja, itt kedvesebbek a gyerekek, jobbak a tanarok.
Nemelyik iskola biztosit kulon utvonalat a gyerekek kepessegei es erdeklodese szerint. A lanyunk most middleschoolban (ez az altalanos iskola felso tagozat) advanced math-ra megy. Itt dupla sebesseggel veszik a matekot, 7-8 ban mar kozepiskolas matekkal foglalkoznak (kozepiskolaban pedig majd foiskolassal) Kivancsi vagyok, ezek a gyerekek elhasalnanak e egy magyar tanuloval szemben...
Es meg egy fontos dolog: 2013-ban, amikor Magyarorszagon, otthon tartottuk a gyereket az elso ket oraban, hogy ne menjen az iskola rendezeseben templomba, valami termes aldasos imadsagra (amirol a minket meg sem kerdeztek), akkor az igazgatono be akart hivni, hogy magyarazatot adjak! Az lett a vege, hogy atvittuk a gyereket egy masik iskolaba, hogy ne csapodjon le rajta barmifele bosszu. Ez itt elkepzelhetetlen, legalabbis abban az allamban, amiben mi lakunk. Ja, es meg egy fontos dolog a mexikoi, orosz, stb menetkultek gyerekeivel kapcsolatban: senkit nem erdekel, hogy a lanyunk magyarok gyereke. Valahogy itt nem az adja meg az ember erteket, hogy honnan jott.
Szoval nem tudjuk megadni a gyereknek, amit Magyarorszagon? 90%-ban azert vagyunk itt, hogy a gyerekeinknek jobb jovoje legyen. De mar a jelenuk is sokkal jobb.