Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rs232

0 bejegyzést írt és 189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi hónapokra megfonnyadt, kiüresedett, és enerválttá, mondhatnám -- ha nem járna elképesztően káros következményekkel közben -- teljességgel parodisztikussá vált a kormányzati és szimpatizánsi érvrendszer, azt igazolva indirekt módon, hogy az Orbán-rezsim racionálisan…..
rs232 2014.11.22 09:32:57
Tisztelt HaFr!

Ölég nehéz együttérző szavakat találni arra a - lelkében talán tényleg konzervatív - bloggerre, aki a magán eluralkodó reménytelenségében immár képtelen bármiféle 'közös valóságérzékelésre'.

Érvekre, 'közös valóságérezékelésre' Ön teljesen érzéketlenné kezd válni.

Majd azon sopánkodik, hogy komentelői egy részének már csak a durvaság, trágárság az érvrendszere.

AMIT természetesen az Ön jóváhagyásával, mi több támogatásával tehetnek csak meg, hiszen személyes durci miatt rakott már ki kommentelőket, a durvaságot, a legelemibb emberi tisztelet hiányát pedig Ön, saját blogján prezentálja rendszeresen.

Ön egy hipokrita, reményvesztett, egyre jobban 'elközönségesedett', politikai sikertelenségének okait kizárólag az értetlen, ötszáz éve sötétségben bukdácsoló műveletlen népben látó fantasztának mutatja magát, sajnos.
Kár Önért.

Használhatnánk az Ön által írt diagnózist is: egyszerűen már a delírium környékezte meg.

Csak hogy emlékeztessem rá (egy időre utoljára)

'Akkor vágjunk bele!

Mivel ez az egész a jelenlegi formájában úgy reménytelen, ahogy van, a politika kínálati gazdasága megfertőzi és tönkreteszi a magyar társadalom immunrendszerének maradékát, nő az apátia és a "kisebbik rossz" választására való pszichés ráhangolódás, kezdeményezek egy politikai mozgalmat Ez a Mi Hazánk elnevezéssel az etatista, közjó-ellenes, egyik oldalon főképp pimasz és gyorsan ölő, a másik oldalon főképp impotens és lassan ölő pártokkal szemben, de főkép valami mellett.

DE! Ez a mozgalom nem az én mozgalmam lesz (mert én magamtól is tudok mozogni, nem kell hozzá nyilvános elhatározás), hanem mindenkié, aki nagyjából egyetért szűken az első bekezdésben, bővebben a korábbi több tucatnyi posztban foglaltakkal. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha MI közösen nem csináljuk meg (jobb híján a kezdeményező -- személyem -- ajánlotta keretekkel), akkor nem lesz. '

*******

Azért nem lesz, tisztelt HaFr, mert üres lózungokon túl, közönséges, hitványan személyeskedő, 'rendszerkritikán - hahh!!' kívül nincs már SEMMI Önben.

' már-már gonoszságot sugall az ország irányítóinak részéről, amely példa nélküli a legsötétebb totalitárius éveinket leszámítva. A rezsimnek nem lehetséges már pozitív végkifejlete, se tehetség, se erkölcsiség nincs hozzá.'

Ha nem, hát nem.

Akkor találkozzunk megint, mondjuk 2016-ban, idézni fogom múltkori jóslatát, oszt meglátjuk mi lett belőle!

rendíthetetlen üdvözlettel!
barátsággal: leponex
(név, cím Önnél)
rs232 2014.11.22 12:08:36
@téridő2:
'de kérdezhetem azt is: elégedett lehetek -mint egy "átlag"magyar- az elmúlt negyed század politikájával?'

Szerintem annyi, a fentiekkel (az elmúlt negyedszázadban) elégedett átlagpolgárt nem találnál, mint ahányan a PKP első kétnyelvű sajtótájékoztatóján megjelent.

Eszem ágában sincs a mai kormány egyedül üdvözítőségét állítani.
De EZ legalább kormányozni kezdett, jónéhány 'liberális tabu' merész felrúgásával.

A komplett 'ellenzéki média' - a PKP Elnökével együtt - meg csak a megszokott primitívséggel képes 'kritizálni'.
A kritikának akkor van értelme, ha előbb kísérletet tesz tárgyának célját, mibenlétét megismerni, megérteni, AZTÁN ez alapján ésszerű kritikát megfogalmazni.
Erre nem találsz példát.

Hogy csak egyet az aktuálisak közül:
- Az élemiszerbiztonsági díj drasztikus megemelése a multik elűzésére kell, hogy a haveri kör kaszálhasson helyettük.
(Ez lenne a kritika)

- OV meg azt kérdezi: évek óta hogyan lehetnek VESZTESÉGESEK ezek az élelmiszerláncok? Mert ugye így nincs nyereségadó alap, ami után adózniuk illene.

Mivel a multinacionális világban pompás technkák vannak az 'adóoptimalizálásra', hát akkor úgy 'adóztassuk meg' e derék veszteséges multikat, hogy ne tudják elkerülni.

Ez csak egy konkrét példa lenne, amiről érdemes lenne normális, tárgyszerű, ésszerű vitát folytatni.
Szólj majd, ha találkoztál ilyennel.

Elnök Úr is tömören az alternatíva hiányát említi végül.
Ezek szerint abszolút egyetértve ezzel:

'Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk.'

Hát hajrá, elő az alternatívákkal, hadd döntsön a választó!

ERRŐL kéne már végre zsolozsmázni derék sopánkodóinknak.
Magyarország azt kéri szövetségeseitől, hogy segítsék az országot érdekei érvényesítésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Máért budapesti ülésén, a béke, az energiabiztonság és kereskedelmi lehetőségek hármasában összefoglalva a magyar…..
rs232 2014.11.21 00:36:18
@P.Freddy:
:)
Ha már így Ön, akkor szerintem először a derék vidéki Orbángyerek kétszer-háromszor szájonvágja önt, visszakézből természetesen, nem erővel, majd orrocskáját megtörli barátságosan, és kezébe nyom egy képeskönyvet, ahol az elemi társalgási szokásokról mindenféle rajzos ismertetőt találhat.
A nyári szünet után meg lehet jelentkezni újra.
üdv!
rs232 2014.11.21 00:45:46
@hosaka: Önnek igaza lehet, ami a látszólagosságot illeti.
Ön ilyennek látja.
(Ettől persze még akár lehetne is ilyen, most speciel nem olyan. Szerintem)

'a Magyar Köztársaság választói ezt egyszerűen csak benézték. '
Hát bizony, a demokrácia már csak ilyen, egyszer ezt, egyszer azt nézik be polgártársaink.
Nem én haragszok rájuk emiatt :)
Üdv!
rs232 2014.11.21 00:49:02
@hosaka: Én nagyon békés ember valék, mi lenne, ha nem beszélnénk ennyire primitíven, és enélkül sorsolnánk?
Dobjunk kockával?
Ki legyen a soros ?
(Újra) megjelent az (igaz) populizmus a Kossuth téren CCCP feliratú pólóban. Mi az? A HVG-n (!) publikáló TGM szerint: "Korrupcióellenesség. S ami evvel együtt jár: elitellenesség. Utálat az egész establishment iránt. Beleértve mindent, ami nagy: a nagy pártokat, a nagy…..
rs232 2014.11.20 12:22:46
@Hidvégi Mihály:
'Ó, Uram, attól tartok Ön menthetetlen! '
:)
Nagyon pesszimista Ön, kedves Mihály bátyám, épp a napokban láttam sokadszorra az egyik csatornán a filmet, ahol az akasztásra készülő fiatalember kérdésére válaszolta, ha a Peti meg a Palkó megmenekült, akkor mi is.
Föl a fejjel!
üdv!
rs232 2014.11.20 15:44:42
@Counter:
'Ez történt a Safarovról hozott döntéskor is,'

Szerintem elég egyértelműen fogalmaztam 'PS: ...'
Az ET pedig emígyen:
'Határozatban ítélte el Azerbajdzsánt szerdán az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének állandó bizottsága, mert Ramil Safarov átadását követően megsértette a nemzetközi kapcsolatokban tanúsítandó jóhiszeműség és a jogállamiság elvét, amikor a gyilkosság miatt elítélt azeri tisztet azonnali kegyelemben részesítette.'

Az, hogy a kormány jóhiszeműen járt el vagy sem, e határozat inkább a kormányt igazolja.
Különben vele szemben fogalmazott volna az ET elmarasztalólag.

Az ír kormány nem volt ennyire jóhiszemű, meg az uniós biztos sem, feltételezték, hogy az ítéletet meghozó - szocialista-liberális kormányzás alatt - bíróság elfogultan hozott ítéletet az ír gázoló ügyében.
Amit megint csak a következő kormánynak kellett rendezni.

'Tehát az ős-ok '

Ős-ok megelőző ős-okok is mindig vannak, nagyjából az ősrobbanásig visszamenőleg.
ETTŐL még igaz az, hogy a liberális demokrácia etalonja mindig érdekei szerint értelmezi az 'erkölcsöt', amit ugye a kisökör nem tehet meg.

Idézhetném az emlékezetes Tiennanmen-téri kínai mészárlást is, amit követően világméretű nyilvános háborgások, tiltakozások, diplomáciai dörgedelmek, a kisebb országokat a Kínai piacoktól való távolságtartásra noszogattak, miközben a fél nyugat-európai meg amerikai gyártás csendben beköltözött.

Kapott a fejére a Feri is, a Viktor is, hogy merészelnek szóba állni ezekkel a tömeggyilkos kommunistákkal, az amerikai Elnök viszont lepacsizhat velük, hiszen a legnagyobb finanszírozójukká vált a véreskezű diktatúra.
Ugye.

Most az oroszokkal van eljátszva hasonló, az Északi Áramlaton csak jöjjön az a gonosz orosz gáz, de itt Délen ne merészeljen épülni, mert az sértegeti az Unió erkölcsiségét.

Hipokrita, ezt mondják ilyenkor.
rs232 2014.11.20 15:58:11
@Counter:
'Mi köze a magyar társadalomnak az értékvitáihoz? Majd a Központi Bizottság eldönti, s az eredményt közhírré teszi need to know alapon és időben. '

Majdnem.

Mert ugye kontextusba ágyazva: a döntést a választópolgárokra bízza.

Minden politikai érdeklődő elkészítheti egyedül/közösen/ahogy tetszik a maga értékvita eszenciáját, és a végén:

'Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk.'

Oka van annak, hogy EZ mindig lemarad :)

Most akkor ki fél a kapitalizmus velejétől, a 'versenytől'?

Az előző szocialista miniszterelnök is hasonlóképpen gondolt amúgy az ő 'centrális erőterükre':

'Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz.'

De a mostani civil ellenzék sem úgy gondolja, hogy majd jól megbeszélik az Orbánnal az ország dolgait, mert az úgy trendi.

Meg van a saját kis centrális erőterük, oszt majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Nem gondolod?
Az örvendetesen szaporodó és erősödő tüntetések legfontosabb célja -- és amitől Orbán a legjobban tarthat -- az itthon baloldalinak és liberálisnak nevezett pártok kormányzása, majd szétesése nyomán apátiába süllyedt, részben középutas, részben modernista, részben…..
rs232 2014.11.19 10:22:44
@egyetmondok:
:)
'S miután újra kivitte,az már nem piszkos többé.'
Miután behozta, leadózta (amnesztiában részesült) megtisztult.
Mi értelme ezután EZT a tiszta pénzt mocskos anonim offshorba 'menteni' ismét?
Mert a kérdés ez volt.
rs232 2014.11.19 11:14:46
@egyetmondok:
'Mert kikerül az állam fennhatósága alól.'

- A legális magánszámlád felett nincs fennhatósága az államnak.
- A legális, adózott pénzedet kiviheted akár Svájcba is.
- ANNAK semmi értelme, hogy a legális, adózott pénzedet vidd ki ISMÉT abba az offshorba, ahonnét hazahoztad mosatásra.

Már csak azért sem, mert az amnesztia lehetőségének vége lesz.

HA meg úgy akarna visszajönni, hogy ne tudják, kié a pénz, akkor mi értelme volt előtte hazautaztatni, megadóztatni, majd visszavinni anonimitásba?

ez már olyan manyupos fíling, nem gondolod? :)
rs232 2014.11.19 11:34:06
@egyetmondok:

Azért ha elolvasod amit írtál most, magad is elnyomsz egy félmosolyt, remélem.

Offshorból behozod adózni a pénzed azért, hogy másik offshorba tegyed, hogy aztán ne lehessen összekötni veled azt a pénzt, amit magad kötöttél össze magaddal az amnesztia során ...

OK, megadom magamat :)
A filozófia a becsületes szenvedélyem, jön fel a politika, de vállalati tanácsadásból élek Ázsia-Európa-Amerika vertikumban, egy kisebb cégháló tulajdonosaként. Mióta kb. két éve belefogtam a közéletbe, és különösen mióta bejelentettem, hogy pártot alapítok, látványosan…..
rs232 2014.11.18 21:27:38
@HaFr:
ezért vannak a legkitartóbb kommentelői, hogy segítsenek emlékezni. Is.
rs232 2014.11.18 22:13:09
@Moin Moin: nem, konkrétan ezt írtam:
' rettentően nagyképű Vincent, Moin'

Ettől persze még nem kell bio-napelemként virítanod, nyugodtan told tovább a progresszív cangátokat :)
jotündérrel együtt :)
rs232 2014.11.19 10:33:20
@Moin Moin:
:)
Igazad van, így tényleg félreérthető volt a 'napi betevő', nem tettem hozzá, hogy Berne bácsi 'simogatásaira' utalnék ezzel, amire ugye mindenkinek szüksége van.
(Természetesen eszembe sem jut hogy blogolásból jól lehet keresni. Állítólag a bérkommentelésből inkább.)

Nagyképűségre pedig amiatt vélelmezek, mert a legcsekélyebb nyoma nincs kommentjeidben annak hogy 'persze lehetséges más releváns megközelítése a dolgoknak'.
OV legalább annyit szokott mondani: 'Ez is egy vélemény!'
Szabadságszerető barátaim sokat beszélnek a szabadság és az individualitás összefüggéseiről, esetleg – ha megengedők -- érintik az önkéntes társulások lehetőségét, de ritkán szólnak azokról az intézményekről, amelyek kényszerrel érnek, de amelyek nélkül mégsem…..
rs232 2014.11.18 22:01:32
A poszt gondolataihoz Róna Pétert érdemes lenne idézni:
(egy picit illiberális ugyan;-) )
(Róna Péter - Az erkölcs mozsara)

'... Sürgősnek tűnik tisztázni tehát, hogy miből is áll a közösség, a szabadság és az újraelosztó állam.

Nem vitás, hogy az elmúlt háromszáz év gondolkodóinak fő érdeklődése az egyén, az egyéni szabadság és az ész elemző- és értelmező képességének felmérése körül forgott. Mint ahogy azt Michel Foucault gyönyörűen leírta (Lés choses et les mots), a gondolkodó, cselekvő egyén tudatunk középpontjába került - szerinte kevesebb, mint kétszáz éve -, hogy aztán gyorsan elmossa onnan a történelem.

Ennek az egyén-centrikus gondolatvilágnak a megtestesítője a liberalizmus. A közösség Bauer-féle lesöprésével szemben - miszerint a közösség a kommunizmus melegágya - korunk filozófiai irányzatai nem csak azt mutatták ki, hogy - szemben a liberálisok kifejezett céljával - a közösség elhanyagolása éppen az egyén sérülékenységét növeli. Mivel az egyén érdekeinek védelmét gyakorlatilag a jogrendszer biztosítja, amelyet viszont társadalmi csoportok alkotnak, arra is felhívták a figyelmet, hogy a közösség mint potenciális érdekcsoport szétverése más tömörülések, mint például a gazdasági érdekcsoportok felerősödését eredményezi. (Lásd pl. Jürgen Habermas vagy Eva Fedder Kittay írásait)

Mert az ember életét legalább annyira végigkíséri a sérülékenység, a függőség és a kitettség csecsemőkorától haláláig, mint az akarata megvalósítására irányuló vágy. Ennek a megkerülhetetlen biológiai és erkölcsi állapotnak adott kifejezést Arisztotelész (Nichomachean Ethics VI 1140b 4-6) és keresztény civilizációnk két legnagyobb metaforája, a keresztre feszített Krisztus, és a Madonna, az anya gyermekével képe. Bauer szerint a sérülékenységet a szolidáris állam juttatásai hivatottak enyhíteni, szerintem pedig a közösség mozsarában kimunkált mindennapi erkölcs (Heller Ágnes kulcsfontosságú fogalma), az egymásra utaltság, az egymástól való függőség felismerése és elfogadása az értelmes élet alapfeltétele. Bauer ugyanis ugyanazt az utat járja, mint Rousseau, Fichte, Hegel vagy Kant, akik az egyéni autonómia és szabadság útján haladva elhagyják a közösséget, mint a mindennapi erkölcs műhelyét, hogy aztán a legszörnyűbb diktatúrák szellemi talapzatát megalkossák. Igaza volt a XIX. század talán legérzékenyebb gondolkodójának - ha nem is legnagyobb költőjének -, Heinrich Heinének, amikor 1834-ben (!) figyelmeztette a franciákat a közelgő világégésre, arra, hogy Robespierre nem más, mint Rousseau véres keze, hogy Kant számára a valóság csak jelenségekből áll, és mint olyan elpusztítható, és Fichte fanatikus önmegvalósító akaratára, amely három együttesen romba dönti európai civilizációnkat. (H. Heine Saemtliche Werke, Leipzig, 1911-20. III, vii 294-6). Az elfajult államhatalom előfeltétele ugyanis éppen a magára maradt, atomizált, szuverenitásában és autonómiájában tetszelgő egyén, korlátja pedig a Bauer által megvetett, a mindennapi erkölcs kimunkálására egyedül alkalmas közösség.'
Természetesen. Annyiban legalábbis biztosan, hogy a jelenlegi viselkedését megnyugtatóan visszaszorítsa, ám mivel ez egyenlő lenne Orbán személyes céljainak kudarcával, gyakorlatilag az orbánizmus végét is jelentené. A miniszterelnökünk viselkedésének egyetlen legfőbb…..
rs232 2014.11.15 19:26:47
@Guestenye: No, és melyik a fele, melyik a csúsztatás? Melyik az igazság?
rs232 2014.11.15 19:28:27
@Laptop7712:
' ha a forradalom királyságot akar,'
Bezony, a királyság még mindig a legjobb :)
rs232 2014.11.16 08:54:54
@nu pagagyí:
'A Déli-áramlat tervét pedig nem is olyan régen Orbán nevezte hazaárulásnak, az amerikaiak csak igazat adtak neki. '

Valóban, és ez akkor történt, amikor a Nabucco projekt lett belengetve az Usa meg az Eu feltétlen támogatásával. A magyar szocalista miniszterelnök meg Putyinnál járt saját dácsájában fogadva Ferencünket, aki egy álomnak nevezte a Nabuccot és ezért kezdte óvatosan támogatni a Dáli Áramlat tervét.

Orbán pedig derék szófogadó, és akkor még kissé vaksi hithű transzatlanti européerhez méltóan megvédte a közös európai projektet.

Aztán - mint kiderült - a Nabucco tényleg csak 1álom' volt, beetetés, vagy inkább csak egy amerikai palagázérdekeltség fedőszerve.

Orbán mindössze belátta nagy nehezen hogy megint csak 'csőbe akarták húzni' ezt a régiót.

Mert arra nem kapott máig választ, milyen alternatíát kínál az Usa-Eu a gázszállítás biztosítására.

(A Feri minden látszat ellenére nem buta, hanem alkalmatlan volt me-nek. Az egyfordulós, vegyes választási rendszerét csökkentett parlamanti létszámmal sem tudta elfogadtatni a liberálisokkal, ezt is az Orbánnak kellett megcsinálnia. Ahogy a Paksot vagy a Déli Áramlatot is, a ny-Európát ellátó Északi Áramlat párjaként. )
Ennyi.
1000 leütés Újra itt van 1988 2014.11.11 09:49:44
A fiatalok készülhetnek, újra élmény lesz Magyarországon egy korrupt, elaggott hatalom leváltása. Amiről azt hittük (meglehet, naivan), hogy nem ismétlődhet meg, itt van az orrunk előtt: vihar előtti csend és feszültség ül a politikai tájon, és bár a választók nagy része még…..
rs232 2014.11.12 16:04:08
@HaFr:
Erre gondol, ugye:

' Feszültséget keltenek a társadalomban. És kialakítanak olyan csoportokat, amelyek a kormány távozását követelik” - mondta a Híradónak Petr Hájek.'

Hájek úr pontosan fogalmazott, mondhatni 'közös valóságérzékelés' alapján.
Természetesen lehet kelteni (tovább) feszültségeket akkor is, ha abból amúgy is van elég.

A harmadik tünti világos választ adott szerintem arra, hogy a 'netadón' túl nem kívánnak beszállni a zorbántakarodj projektbe.
Ön szerint tényleg megindultak ezek a pajkos fiatalok az Auróra ellen?

Azért ha van Önben egy kis konzervativizmus, Hájek úr nyilatkozatán csak elmélázik kicsit ...
rs232 2014.11.12 16:07:06
@DrGehaeuse:
Ha nem, hát nem.
Árpádunk így fejezte be írását:
'Teszem továbbra is a dolgom a Nemzet érdekében, hatékonyan mint eddig, békét hirdetve, háborúra készülve.'

No comment.
rs232 2014.11.12 23:09:18
@HaFr:
Hogyan is mondta Hájek úr?
' A forgatókönyv szerinte az, hogy kirobbantanak egy korrupciós ügyet, amely évekig húzódik,'

És mit hallánk? Most közlik legkedvesebb transzatlanti barátaink, hogy a kitiltott személyek SOHA nem tudhatják meg a konkrét okot.
Még annyi joguk sincs, mint ha tényleg elkövettek volna valamit, és megvádolnák őket ezért.

Nos, tisztelt Elnök Úr, mit gondolnak erről a valódi konzervatívok?
Nem illik a parlament egységes arculatába az Európai Unió zászlója - mondta a parlamenti alelnök, a KDNP-s Latorcai "Irán" János, aki szerint ennyi erővel „minden nemzetiségi szószóló behozhatná a maga zászlóját". Jánost nem igazán hatja meg, hogy Magyarország egyelőre a…..
rs232 2014.11.12 23:04:36
@panelburzsuj:
*****
Hát akkor osszszamár.
(OS közlemény, Budapest, 2014. november 13.) A Polgári Konzervatív Párt üdvözli a tegnapi német-magyar külügyminiszteri tárgyalásokon elért eredményeket, ezek részeként a német fél világos elvárását azzal kapcsolatban, hogy Magyarország visszatérjen a demokrácia és a…..
rs232 2014.11.12 22:41:04
@HaFr: Ne haragudjon, nem Ön volt az, aki kíméletlen verbális harcot folytat(ott?) az Inkompetens diktatúrájának megdöntéséért?
Én meg itt csak szelíden ironizálnék ezen ...

És kedves Öntől hogy egy 'bunkó' hangsúlyváltásának is tud már örülni :)
Magam is így valék néha.
rs232 2014.11.12 22:50:25
@HaFr:
' Felhívjuk a Német Szövetségi Köztársaságot az EU atlanti kapcsolatainak erősítésében való együttműködésre, és az orosz állammal való európai kapcsolatrendszer pragmatikus alapokon való újragondolásának támogatására.'

Ezt tekinthetjük az Ön sajátos (fenetbb környűírt) rávilágítós technikájának, hogy rábírja végre az Nszk-t, térjen végre észhez, térjen vissza az ésszerű európai érdekű politizáláshoz, és szakítson az eddigi elvtelennek látszó egyirányú, egyoldalú 'nyugati' orientációval? Mint a Petike?
Egy suhintás a bunkóval ide, egy oda?
Magyarországot Nyugaton. Legyünk magyarok ott, ahol a svédek svédek, a hollandok hollandok, a portugálok portugálok tudnak lenni. Legyen elég abból, hogy a politikai elit az orrunknál fogva vezet minket azzal, hogy a Nyugat ellenében kell megvívnunk a nemzeti függetlenségünkért és a…..
rs232 2014.11.11 07:46:11
@panelburzsuj:
' itt most nem a filozófusi, hanem a pártelnöki körmeit reszelgeti.'

Nekem ez sokkal inkább (társadalom)filozófia, szimpatikus vágykifejezés, mint pártelnöki manikűr.
Megtette ezt már mindenki, a ner-ig bezárólag.

Most már csak csinálni kell:(
El tudnán képzelni hogy a felújított Kossuth téren egy nagy népgyülés keretében az egész ország megtudhatná, milyen országot akarunk'.
A libek, a szocik, demszocik, a nagyonjobbok, a mostani izék, és végre a igazi konzervatívok.
Mind-mind elmondaná, milyen országot is akarunk, mi mindannyian, aztán valamiféle választásokat tartanánk az érdeklődő pórnép számára. Döntsön a nép!
Az eredmények meg mnősítenek, ha jól tudjukom.
Mondjuk 2018-ban kiteljesedhetne a közös akarásunk!
Megilletődötten veszem tudomásul a Juncker-botrány kapcsán, hogy a közvélemény rádöbbent arra, Luxemburg adóparadicsom, és a gazdagsága jórészt a más országokban befizetendő társasági adók becsatornázásából ("optimalizálásából") származik. "Szimpatikus" ország? Nem.…..
rs232 2014.11.09 14:19:17
@panelburzsuj:
Nem, de attól még a 'közös valóságérzékelés' nevű projekt tényleg hasznos lehetne.
rs232 2014.11.09 23:41:44
@egyetmondok:
'"Meddig tartható fenn az állami és korporatív elit (éppen az államok és a korporációk kiterjedt volta által lehetővé tett) élősködése az európai társadalmakon?" --'

Poszterünk ugye ezzel az EGÉSZ Európai Unió tagállamairól mondott lesújtó állítást.
Az egész európai közállapotokról.

Magyarra fordítva ez azt jelenti hogy Magyarországon külföldi korporatív elitek élősködtek a magyar társadalmon.

Nos, ha az egész felvilágosult európai liberális demokráciákban ez a rendszer lényegévé vált, akkor Orbán semmi mást nem tesz, mint derék európéerként e rendszerhez igyekszik igazítani a hazai demokrácia gyakorlatát is, a külföldi élősködő korporatív eliteket legalább hazaira cseréli le, hogy ne térjünk el az EU alapértékeitől.

(Már ha feltételezzük hogy poszterünk állítása igaz.)

'A Jó Isten tudja csak tehát,hogy mit jössz itt egyáltalán az antiszemitizmussal'

Csak a történelmi hűség kedvéért említém fel, hogy Antall úr utalt valami keresztény Magyarországra, és Orbán még visszafogottabban kérlelte a liberális EU Parlamentjét hogy bár ez ugyan kisebbségi álláspont, de mint derék liberális demokráciák fogadják ezt el legitimnek.

Szerinted a liberális demokráciák ( akik mint elébb olvashattuk, a korporatív izékkel szipolyozzák a népet) miként gondolják a toleranciát valójában?

Ugye nem kell Téged emlékeztetnem, mit kapott Antall is , Jeszenszky mester is (amikor azt merte feltételezni, hogy talán az akkori konzervatív kormányzat hitelesebben képvisel tán a keresztény értékeket, mint a frissen demokratává változott szocialisták, vagy a végtelen toleranciájukról megismert hazai liberálisok Eörsijei.)

A bocsánatkérésem meg annak szólt, hogy óvatlanul a ...demokrácia kifejezést kezdtem leírni, ami elfogadhatatlan tiszteletlenség e blogon. Elvégre nem vagyunk a sekrescsében.
Itten a színtiszta vegyi kapitalizmus az egyetlen krédó.
rs232 2014.11.09 23:45:05
@egyetmondok:
'Amint azt ez európai történelemből mindannyian jól tudjuk,a zsidó vallásnak nem volt (ma sincsen) önálló társadalom szervezési programja,ha tetszik: politikai programja'

Ez igaz, hiszen Izrael nem Európa.
Otthon viszont annál inkább.
Ha meg egyszer is elolvasod az ószövetséget, talán elbizonytalanodsz fenti állításod helyes valóságértelmezésén;)
A Polgári Platform és a Szabad Piac Alapítvány Nyugati nyitás címen konferenciát szervez november 13-ára (jövő csütörtökre), 10-14 h között a Mozsár Kávézóban. A szervezők megtiszteltek azzal, hogy felkértek egy rövid előadás megtartására, amelyet a szabadság és az…..
A Fidesz szembefordult a nemzetet Nyugat-Európa felé közelítő, és a klasszikus, keresztény és polgári értékek mentén berendezendő versenyképes, szabad társadalom eszméjével, elidegeníti Magyarországot a természetes szövetségeseitől, és szembefordítja a civilizált világ…..
rs232 2014.11.07 14:23:52
@Moin Moin:
:)
Mindig csodáltam hihetetlenül sokrétű, magabiztos tudásodat.

Nekem a Maxwell egyenletrendszer volt a határ a Pointing vektorral, a Scrödinger egyenletrendszerben mint egy izgalmas képzőművészeti alkotásban tudtam már csak gyönyörködni.
(nyáron fizikus barátainkkal odáig jutottunk, hogy jelenleg energia, meg impulzus meg hullámjelenség van, de a 'kézzelfogható' anyagról egyre bizonytalanabb a modellünk.)

Merthogy ugye a fizikai valóság épp aktuális modelljéről beszélhetünk csak, és igazad van, minden modell egy idő után nem elégséges a világmagyarázathoz, így aztán újat kell fabrikálni.
Ami azt is jelent(het)i, hogy nem azok a frány fizikai törvényszerűségek változtak, henam csak a mostani magyarázataink gyöngécskék még.

Ezért lehetett leírnod ezt a gyöngyszemet is:
'a korai Univerzum ún. „inflexiós fázisában” is működniük kellett olyan, a mostaniaktól eltérő fizikai hatásoknak, amelyek valamiért időlegesen eltértek a maiaktól '

Fogalmunk sincs róla mi, miért, hogyan, mikor de azért biztosan időlegesen jól meggondolták magukat közben az akkori kvarkok, hadronok, leptonok, bozonok, meg az egész família.
rs232 2014.11.07 20:09:00
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Tiltakozom, MoinMoin mellett semmi vagyok de tényleg.
Jó ezt néha felemlegetni magunknak.

A Pakshoz azért annyit, hogy az Inkompetensnek mintha a villanyos autómobilok lehetséges elterjedése (is) elképzelhető lenne, ahhoz meg olaj helyett villany kell jelenlegi tudásunk alapján, ha csak Moin kolléga tudományosan rám ne pirít, hiszen addigra meggondolhatja magát az a fránya bozontos leptonfamília, aztán vízzel is megyen majd a motor, jól kiröhögve Orbán kedvenc villanytelepeit.
Az Orbán nevű illúzióval lesz a legnehezebb leszámolni a tisztelt Fidesz-szavazónak, ami azért sem lesz könnyű, mert a szavazónak mindenekelőtt önmagával kell szembenéznie -- utána azonban minden jön majd magától. Akkor látni fogja, amit most a szenvedélyeire apelláló…..
rs232 2014.11.07 08:18:19
@HaFr:
cseppben a tenger, részben az egész, ....
Kicsi az én képem a nagy kép átlátásához.
De azért jöttem ide, hogy én is csiszolódjam, mint kommentelőid, vagy épp támogatóid mint Hidvégi társunk.
rs232 2014.11.07 08:23:16
@HaFr:
De hogy egészben is rápillantsunk erre a megtestesült Inkompetenciára, ha megengedet egy konzervatívot is idézek:

'Helmut Kohl méltatta Orbán Viktort is, szerinte a magyar miniszterelnök „nagy européer, európaiként gondolkodik és cselekszik”.'

Ő nem veszik el a részletekben, most akkor kinek hihetek: a német konzervatív kancellárnak, vagy a magyar PKP elnökének?
Zavarba hozol.
rs232 2014.11.07 14:04:37
@HaFr:
se Merkelnek, se Herr Kohlnak?
Tán az Obamának kéne, akinek meg épp otthon nem akarnak annyira hinni?

Mert nagyot képzelni tudóból van itthon is elég, nem kell messzire utaznunk, valóban
  Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, bizonyos Rétvári szerint Magyarországon sokkal jobban működik a polgári demokrácia, mint nyolc évvel ezelőtt, és ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint az internetadó-javaslat visszavonása a tüntetések…..
rs232 2014.11.05 01:43:35
@egyetmondok:
' reményeim szerint hamarosan,amikor a NER,ahogyan van,elmegy a történelem süllyesztőjébe. Erre kérném Tőled újra a kedves biztatást,amelyért előre is köszi.) '

Szerintem messze túlértékeled ezt a 'NER' nevű izét.
Érdemes lenne néhány gondolat erejéig elemezni, honnét is indult ( a 'centrális erőtér' ), de ez nem az a blog, ahol ezt meg lehetne tenni.

'Hiányozni fog ez a 3000milliárd, amikor az egykori tulajdonosai nyugellátást szeretnének az államtól ? '

:)

No mégegyszer:

Ha most hitelt vennél fel, és azt a pénzt odaadnád valakinek hogy tegye félre, jól forgassa meg, mert majd negyven év múlva abból fizetném a villanyszámlám egy részét mert milyen jó lesz ha akkor kevesebbet kell nekem fizetnem - megtennéd?
Papírt ugyan nem írnátok, hogy becsszó, akkor tényleg fizet. A villanyszámla kifizetését a szolgáltató rajtad hajtaná be, ha mégse lett kifizetve a csekk.

Nos, mikor indulsz a bankba, hogy hitelből elkezdj takarékoskodni?

Mert a manyupnak röviden és tömören ez volt az eszenciája:

Államadósság terhére, befektetés-kockázat-nyugdíjgarancia-behajtási költségek nélkül fix jutalék- a jórészt külföldi alapkezelőknek.

***
De a bíztatásom a Tiéd, nagyon nagy szüksége van ennek a mostani kormányzatnak egy komoly, értelmes, valódi ellenzékre.
Ebben talán egyetérthetünk!
Üdv!
'l
rs232 2014.11.05 09:45:42
@egyetmondok:
' magyarázzad el azt a közgazdasági helyzetet, hogy a manyup - rendszer létrehozását követő 6-7 évben a magyar államadósság nem hogy nőtt volna,hanem csökkent.

Ez volt a helyzet egészen 2003-ig nemde'

'Az,ahogyan az államadósságot összedugod a manyup létezésével,egészen egyszerűen szólva buta hamisítás. '

Ne haragudj, fenti állításaid alapján talán még a tizes szorzótáblában sem tudnánk hozzávetőleges konszenzusra jutni.
Nem baj, hiszen ez csak egy blog, én meg egy kinevezett propagandista trollocska vagyok itt állítólag, aki beszopja azt a fideszes ámítást, hogy az állampapírkibocsátás növeli az államadósságot.

Aki képes elhinni, hogy hitelből közgazdasági képtelenség a majdani nyugdíjra előtakarékoskodni.

Aki butácska fejével hihetőnek tartja hogy egy valódi, alternatívát mutató, racionálisan érvelő ellenzék mind a mindenkori kormány, mind az ország érdeke lehet.

Ha nem, hát nem.
Mindettől függetlenül természetesen barátsággal üdvözöllek!
(Poszeterünk türelmét ismételten megköszönve.)
'l
(a trollocska)
rs232 2014.11.05 11:37:38
@egyetmondok:

Légyszi, próbáld már nekem, trollocskának érthetően elmagyarázni, hogyan tud csökkeni az államadósság AZZAL hogy az állam odaadja a pénzt a manyupnak, cserébe az megveszi AZT az állampapírt, amivel a manyupnak átadott (nyugdíj)forrást pótolnia kellett?

Vagy lemaradtam valamiről, és az állampapír kibocsátása igazából az államadósság csökkentését jelenti?
Orbán hatalma ödipális. Ez a hatalom, úgy tud hamis választ adni valós problémákra, hogy közben képes fenntartani azt a mítoszt, hogy csakis rajta keresztül lehet üdvözülni. Orbán hatalma azért ödipális, mert Oidipusz mítoszának értelmezésén keresztül érthetjük meg, hogy…..
Amint várható volt, a harmadik tüntetésre jóval kevesebben jöttek el, mert (1) a többség nem értette a célját, mivel a szervezők nem tették meg azt a szívességet, hogy világosan újraértelmezzék számukra a helyzetet Orbán reggeli lépését követően; (2) nem volt világos, hogy…..
rs232 2014.11.02 09:01:07
@Lexa56:
'A konzultációkból semmi nem derül ki a nyilvánosság számára'

Te most a jövő év elejére beharangozott 'konzultációről' mondasz véleményt, aminek konkrét tartalmát, társadalmi fogadtatását nem ismered, csak az eredményét ;)

Az eddigiektől eltérően ezt a társadalmi reakciók hatására tartanák meg, tán érdemes lenne megvárni.
rs232 2014.11.02 09:09:38
@raczsandor:
'Még mindig elhiszed a kormánypropagandát'

Ha arra gondolsz, hogy elhiszem-e hogy a mindenkori kormányok tényleg az ország, a 'nép' érdekeit (is) szándékoznak képviselni egy demokráciában, akkor igen.
A kérdés csak az, feltételezett jóindulatuk mellett ez mennyire sikerül.
Negyedszázados történelmi távlatban már lehet valami megalapozott véleményünk.
Vagy szerinted ki képviseli igazán a 'nép' érdekeit poszterünkön kívül?
rs232 2014.11.02 09:14:28
@Moin Moin:
' a valóság az, hogy Orbán nem tett le a netadóról'
Ezt írtam én is, a lószerszámot vedd vissza magadhoz, léccci.
Azért, mert ha legalább kb. tízezer ember tényleg ott lesz, akkor a társadalom újra megérezheti, hogy van hatalma az autokratikus kormánya fölött. Visszaszerezheti a kezdeményezést, bátorítást adhat annak a reményt vesztett hat milliónak, aki nem szavazott a Fideszre, és egyúttal…..
rs232 2014.10.26 01:27:13
@explanatus:
'PKP ilyen veszélyforrás számukra'

Szerintem már az elején elqrta a PKP a lehetőséget, hogy számolni lehessen vele.
Nem kis részben a 'párt elnökének következetes magatartása' volt ennek az oka.

Egyetlen komolyabb, néhány ezer embert/polgárt esetleg megmozdítható felhívását nem vette komolyan - nem idézném fel ezeket.

'hogy erre egyre hevesebb reakciók érkeznek'

:)) Hol látod ezeket?
wantaan ??
Aki választói inkompetenciáról beszél (ahogy kedves szerzőnk is sokszor) mert a pógárok nem úgy döntöttek - sokadszorra egymás után - ahogy ő azt helyesnek látná?

Üdv!
'l
A kormányzat megkezdte a lázítást Amerika ellen, ahogy korábban már megkezdte a lázítást az EU ellen, amivel összeáll a Nyugat elleni szabadságharc frontja. Kövér László házelnök az Echo TV portréműsorában többek között arról beszélt, hogy Rui Tavares portugál zöldpárti…..
rs232 2014.10.25 00:34:07
@egyetmondok:
bezony, de még a Gordonnal is ...
A szabadság lemorzsolódása alig észrevehető egy olyan országban, amelyik nem szokott szabadsághoz. Ott a népnek nem tűnik fel, ha a kormányzat rongálja a nemzeti valutát, tudatosan rombolja az oktatási rendszert és a társadalmi kompetenciákat, radikális jövedelemátrendezést hajt…..
rs232 2014.10.24 01:08:20
'az EU-t megkerülve építhessük az oroszok által favorizált Déli Áramlatot. Egyre mélyebben fúrjuk magunkat az oroszok keblébe, '

Hát ugye az úgy vót, hogy a Zunió a Zamerika tapsikolása mellett megfele hirdette a Zenergiafüggetlenségi Harcot a Despota Putyin Undorító és Antidemokratikus Földgáz ellen, legottannék húzna egy csövet a gáznak, hogy a gonosz oroszoktól ne vegyenek többé (kivétel persze a Zészaki Áramlat, ami ugye történelmileg kialakult determináció, valahonnét a német barátainknak csak kell valami fűtőanyag).

Legyen akkor Nabucco!

Teltek-múltak az évek, de valahogy csak nem akart életre kelni ez a derék jószág.
A Feri bánatában megpendítette, hogy tán csak nem egy szép álom ez a Nabucco?? Valami effektív csővezeték is kellene a nyalóka mellé, amin a megbonthatatlan és örök transzatlani-európai barátság mellett némi nafta is béjöhetne.

Kvaterkázott egyet a Putyin dácsájában, hogy tán mégis jó lenne legalább egy csövecske.
Akkor még a Patás is - derék szófogadó ejróper módjára - jól leordította a Ferit, hogy mér árulja a hazát, amikor az egyesített európai és amerikai árokásó csapat már ott dübörög a török határban, már a közismert áriát is elénekelték, béharapnak a földbe a markolók, tolják a csövet ezerrel, oszt annyi a büdös orosz gáznak ...

Csinálhatott aztán Feri barátunk Konferenciát is e halvaszületett Nabucconak, kiesett a transzatlanti pikszisből, hogy merészelt mást gondolni, mint az Európai Unió (plusz USA) ...
Demokrácia van, vagy mifene!

No, most akkor ki a szamár ??

Az oroszok Északi kebelében már otthonosan szuszog a fél 'nyugat-európa' ...
Jóízű friss olajcseppek csordulnak szájuk szélén.

Lehet persze lejjebb is furkálni magunkat, nyugatiasabb égtájakon ...

Hajrá!
rs232 2014.10.24 01:09:23
@panelburzsuj:
'Annyit hülyítettünk, hogy teljesen belehülyültünk.'
Ja.
"Szabadság, felelősség, nemzet" jelszóval belefogunk a Polgári Konzervatív Párt első lépésben 2018-ig tartó interaktív demonstráció sorozatába. Az első alkalom az '56-os szabadságharc évfordulóján, október 23-án du. fél 3-kor egy bel-budai közterületen lesz, részletek a…..
rs232 2014.10.16 21:30:26
@Lexa56:
'Tehát fennáll a tyúk-tojás probléma: pártot hohzzunk létre, hogy alakítsuk a társadalmat, vagy a társadalmat próbáljuk meg változtatni,'
:))
Hát ezért zseniális tényleg OV, tematizáló idegen attraktor helyett a háztájiból előkapott centrális erőtérrel tojik a tikmonyproblémázó entellektüelek totálisan inkompetens elméleteikre ...
Kár lenne, és nincs is miért megbolondulnod ...
'l
Ha nem is tűnt el teljesen, nyilvánvaló, hogy a NER másik legjobb húzása a maga szempontjából (a rezsicsökkentés mellett) a baloldal és társutasainak megosztása volt: Mesterházy és/vagy az MSZP kulcsszereplőinek egyre többek által gyanított megkenése, a Schiffernek tett…..
rs232 2014.10.16 13:02:11
@Ad Dio:
'Követem a blogodat, általában readonlyban. Nem vagy számomra szimpatikus. '

Tózse.
De szerzőnk azért mégis csak sokkal korrektebb, mint a hasonszőrű vakhithű rendszermérnökök, akik hajszálpontosan tudják, mi lenne az egyedül üdvözítő gazdasági-politikai-társadalmi rendszer az ötszáz éve önként vállalt posványos diktatúra helyett.
Legalább az abortuszposzt miatt egy picit lehetne szimpi ... ;-)
rs232 2014.10.16 21:02:46
@Ad Dio:
'de legalább az elméletei nem igazán vannak összhangban egymással '
Valóban, de ez azt (is) jelenti, hogy akarata ellenére mégis van benne valami nyitottság ...
Dogmatikájának szövete mindig fölfeslik valahol :)
'l