Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Youra

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tartalomjegyzék gyanánt Biztonság Konkrét gyanúsítások Autizmus Az egyik leggyakoribb védőoltásokat érintő gyanúsítás, hogy közrejátszanak az autizmus kialakulásában. Az autizmus egy szociális és kommunikációs készségek zavarában megnyilvánuló összetett fejlődésneurológiai rendellenesség, mely…..
Youra 2015.03.23 13:44:58
Kedves Tamás! Látom, ehhez a cikkhez már régóta nem jött hozzászólás, ettől függetlenül úgy gondoltam, írok hozzá.
Nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogodra, azon belül is erre a cikkre. Egy egész délelőttöt rászántam, hogy figyelmesen végigolvassam a cikket és a kommenteket is. Nagyon jól és érthetően írtad meg, szerintem bárki megértheti, aki tud értőn olvasni és rászán egy kis időt a tudakozódásra. Persze, miért is ne szánnánk rá ezt a kis időt, ha a gyermekünkről van szó?
Én "csak egy anyuka" vagyok, nem tudok semmi tudományosat írni, csak a saját személyes véleményemet és tapasztalataimat. Mindenképpen szerettem volna megosztani Veled, hogy ez volt az első cikk, ami alapján úgy érzem, megnyugodhatok az oltásokkal kapcsolatban. Bevallom, engem is megérintett ennek az egész hisztériának a szele, hiszen egy 9 hónapos kisfiú édesanyja vagyok, engem is érintenek ezek a dolgok. Be kell azt is vallanom, hogy nagyon nagy félelmeket képesek az oltásellenesek az anyákba ültetni (én is megijedtem egy-egy ilyen cikk olvasásakor), viszont rendszeresen azt vettem észre, hogy semmilyen megalapozott, tudományos vagy kutatásokra alapuló írást nem tudnak felmutatni. Viszont a Te cikkedben nagyon örültem a sok-sok hiteles forrásnak és belinkelt oldalnak.
Nagyon nem egyszerű eligazodni ezzel kapcsolatban, hiszen mindenre van példa és ellenpélda, állítás és cáfolat. Ráadásul elkeserítőnek tartom, hogy bárki bármit írhat bármiről, és máris úgy adják elő, mintha egy professzor írta volna, és megrendíthetetlen tényekről szól. Néha egy-egy teljesen megalapozatlan, ostobaságról szóló cikk futótűzként terjed a neten, mert sok naiv ember mindent elhisz, amiről olvas. Viszont az oltásokkal kapcsolatban nagyon nem tudtam, mit higgyek, egészen addig, míg el nem jutottam a cikkedig! :)
Ausztriában élek, itt született a fiam is, aki eddig minden oltást megkapott (itt még a Rota vírus elleni oltás is ingyenes és kötelező). És nem, nem választhatók az oltások, itt is kötelezőek, amelyeket egy úgynevezett Mutter-Kind-Pass-ban rögzítenek. Ha nincs meg akár egy vizsgálat vagy oltás, akár az itteni gyest és családi pótlékot el is vehetik! Ezt csak azért írtam le, mert sokan azt hiszik, hogy itt ezek választhatóak, nem kötelezőek, de nem így van.
Amit pedig még szeretnék elmondani, hogy természetesen több anyukát megkérdeztem a környezetemben, Magyarországon az ismerőseim közül és a "facebook-os anyukás" csoportokban is az oltásokkal kapcsolatban. Az anyukák többsége csak felesleges hisztériakeltésnek tartja az oltásellenességet, mindegyik anyuka be is oltatja a gyermekét és lehet, hogy a szerencsések közé tartozunk, de sehol nem találkoztam még autizmussal ezeknél a gyerekeknél. Szóval én ilyen szempontból egy ellenpélda vagyok, mert az én környezetemben gyakorlatilag mindenki oltáspárti...
Tudom, ezekre nem lehet alapozni, nem is ezért írtam, mert ahogy említettem, amit írok, csak a személyes véleményem.
Ha nem probléma, megosztanám ezt a cikket a facebook oldalamon, szeretném ezzel is segíteni az ismerős körömben lévő anyukákat, akik esetleg bizonytalansággal küzdenek az oltásokkal kapcsolatban.
Végezetül még egyszer nagyon köszönöm a munkádat, amit ebbe a blogba fektetsz, számomra nagyon hasznos olvasmány volt!

Üdvözlettel,

Dóri