Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atpal14 (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na mire ébredek? Na mire? Hát a pénteki mantrára. Kérdezném tisztelettel miniszterelnök úr: jó volt az a sör ott Svájcban? Én úgy látom, hogy arra mindenképpen jó volt, hogy hazajöjjünk, és elmenjünk lejteni egy pávatáncot a Kossuth rádióba. Azt olvastam ma reggel a magyar…..
atpal14 (törölt) 2014.11.01 09:16:49
@lavór: "Mint annak idején a "kulák" szó. A történelem ismétli önmagát. A szorgalmas, életrevaló emberek, cégek közellenséggé vállnak a herék szemében. "
A buta és irigy ember már csak ilyen. Képes éveken keresztül közgépezni, meg simicskázni...
atpal14 (törölt) 2014.11.01 09:34:36
@nandras01: Nem arra válaszoltál, amit felvetettem. Szóval akkor most aki simicskázik, meg közgépezik, az is buta irigy ember, vagy ők igaz demokraták és nagyszerű européerek? ;-)
atpal14 (törölt) 2014.11.01 10:13:04
@nandras01:
"azért azt a finom distinkciót illene megtenni, hogy egy vállalkozás a nyereségét piaci körülmények között realizálja, vagy igencsak gyanús körülmények között elnyert közbeszerzési eljárás során."

Mi a választóvonal? A jogerős bírósági ítéletek megléte, vagy hiánya?
Szegény György fullasztó története akár az Ablak szerkesztőségénél is landolhatott volna a 80-as években. Persze minden gép elromolhat, mindenki hibázhat, egy ügyfélszolgálatosnak is lehet rossz napja, de a minimum 30 napos kivizsgálásra, az addig vegyél másik bérletet…..
Azért ez tegnap este elég nagyot robbant.  A 150 Ft/GB-os internetadó híre rég nem látott felháborodást és egységet teremtett. A tiltakozó FB oldal jelenleg már 70.000 like felett jár (több jobbos imerősömet is a támogatói között tudva), vasárnapra már egy tüntetés is…..
atpal14 (törölt) 2014.10.22 18:59:40
@Ylim:
"z igaz mindaddig, amig ezek a szerződések az uniós előírásoknak megfelelően köttetnek. Mert az EU-val is van egy jó biznisze az országnak: vállaltuk a szabályokat, cserébe kapunk zsét, kurvasokat. Jelenleg csak a zsét nyúljuk le és a szabályok le vannak szarva."

Pontosan melyik nemzetközi szerződés melyik pontjai alapján nem lenne szabad megtagadni az ukránoktól a gázszállítást, orosz tulajdonú gázt itthon betárazni, vagy támogatni a Déli Áramlatot?
Az adóhivatal elnökasszonya? Az étolaj áfájáért cserébe? Jézusmária! Egy kis darabka világ omlott össze bennem!... Ugye nem kell mondanom, hogy mennyire balfaszság, ha valaki csak most döbben rá arra, hogy valami nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nem kóser a magyar adóhivatallal? Kedves…..
atpal14 (törölt) 2014.10.21 19:55:35
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: A nem-fideszes és a hatalomból nemrég kihullottak között alapvető különbség, hogy az előbbinek logikus érvei és levezetései vannak, amikkel vitába lehet szállni, sőt ad abszurdum egyet is lehet érteni vele.
Hiába kértek segítséget a BKK elsősegélynyújtó helyiségénél az utasok, a bent tartózkodó férfi nem nyitott ajtót, csak állt és végignézte, ahogy mások mentőt hívnak a ki tudja mióta eszméletlenül fekvő lányhoz. Metróval akartak hazamenni ismerőseim. Lyukasztottak a…..
atpal14 (törölt) 2014.10.12 17:58:04
A metrós állomási dolgozók évtizedek óta verhetetlenek annak megmagyarázásában, hogy a metró területén történt ügyekben miért nem ők illetékesek. Tisztelet a kevés kivételnek...

A peronok végein levő kis fülkékben viszont nem törvényszerű, hogy van valaki (most éppen volt). Ha van, akkor is lehet, hogy takarító, biztonsági őr, stb... lényeg, hogy olyan valaki, aki nem biztos, hogy tud intézkedni. Ha biztosra akarsz menni, akkor az aluljáró szinten levő forgalmi ügyeletet keresd meg, ott garantáltan lesz illetékes. Vagy pedig használd a peronokon levő vészjelzőket, ezeken keresztül is a forgalmi ügyelettel lehet kommunikálni.

Ha le akarnak pattintani, akkor esetleg a BKK-t lehet még felhívni, hogy intézkedjen. Elvégre neked, mint utasnak a BKK szolgáltat, nem kell tudnod, hogy a forgalmi ügyeletes a BKV alkalmazottja, a biztonsági őr, az X security alkalmazottja , a Józsi a fülkében meg a tökömtugyjakié... Felhívod, elmondod a tényállást, elmondod, hogy a peron végi indítófülkében kopogtattál, de semmi eredménye. A forgalmi ügyeleten pedig lepattintottak. Most akkor mit tegyél... Így utólag se biztos, hogy haszontalan lenne megírni nekik a történetet.

A peronoknak azt a részét, ahol a vonat megáll, azt folyamatosan látni a kamerákon, és a lépcsőket is folyamatosan nézi kamera. A peron közepénél, az oszlopok közötti területen esetleg lehet holttér... Esetleg... Vajon ha nem egy hozzá nem értő utasnak kell leadni ezt a dumát, akkor is ugyanezt mondaná? És akkor is ilyen flegmán?

Egyébként ha a legkisebb esélyét is látod annak, hogy az illető beesik/beszédül/stb a pályára, akkor ugyanezeken az oszlopokon van egy kis fedél, a fedél alatt pedig egy gomb, ami vészfékkel megállítja az állomásra érkező vonatot, és áramtalanítja a peronok melletti vágányokat. Persze ezen a bunkó ügyeletes biztos háborgott volna egy sort, de ha azt akarja, hogy szakszerűen és fölösleges zavartatás nélkül legyen kezelve a helyzet, akkor talán neki kellene tenni valamit, és nem megvárni, hogy az utasok kezdjék el megoldani a problémát.
atpal14 (törölt) 2014.10.12 18:48:48
@DEAUGH: A 4-esen vannak érdekes esetek... Az arca akkora, hogy az alagútba nem fér be (mert a többi szerencsétlennel ellentétben normális körülmények között dolgozhat...), és ezzel ki is fújt a tudása. Szerencsére a normál üzemre ezen a vonalon már nem túl sok ráhatásuk van, arra meg bárki képes, hogy ne csináljon semmit csak okosan nézzen ki a fejéből :)