Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benkő Dániel

93 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örökké emelkedni fog a Bitcoin? Nem is lehetett volna jobb kezdet a bitcoin számára az új év. Miután 2015. január 11-én elérte 153,9 US dolláros mélypontját a korábbi lenyűgöző 2013. november 24-ei 1163 US dolláros csúcsáról, az értéke lassan, de folyamatosan csak növekedett és növekedett, aminek…..
   Ha minden jól megy, múzeumként lesz látogatható a csepeli Csillagtelepen található vezetési pont, azaz föld alatti bunker, amely teljes berendezésével tanulságos időutazásra hív. A komcsik veszettül féltek, hogy ránk ejtik az atomot. A hatvanas évek elején…..
A három vulkánból kialakult kis sziget a Csendes-óceán déli részén Chile partjaitól 3600 kilométerre található. A szigetet számos névvel illetik, a bennszülött lakosok nyelvén Rapa Nui-nak (Nagy Evezőnek) hívják, de elterjedt megnevezés "A világ köldöke" is, mely a legenda szerint az egykor bőséges…..
Koppenhága Egy hónappal később 2010.01.21 09:33:01
Először is elnézést a hosszú szünetért! A mai napon felkerült az összes nyertes neve, az ajándékok be vannak csomagolva, nemsokára postázzuk őket. Koppenhágából hoztunk némi szóróajándékot, ezekből igyekszünk küldeni mindenkinek valamit.Alig egy hét múlva letelik a…..
Jó hírrel szolgálhatunk! Van egy csomó tölthető elemünk, ökotudatos hosszabbítónk, energiatakarékos izzónk, néhány pulcsink, pólónk meg sok egyéb izgalmas cuccunk. Az univerzum tágul, nálunk viszont egyre kevesebb a hely, úgyhogy úgy döntöttünk, mindent felajánlunk…..
Benkő Dániel 2009.12.21 10:21:39
@gabor96: A holnapi nap során kikerülnek a nyertesek nevei.
Koppenhága Koppenhágai egyezség 2009.12.19 10:53:00
Vajúdtak a hegyek és végül valóban egeret szültek.Úgy tűnik, megszületett a megállapodás végső szövege, most folyik a vita, hogy az egyes országok elfogadják-e. A tegnapi híreink pontosnak bizonyultak, a megállapodás címe Copenhagen Accord, azaz koppenhágai egyezség, és nincs…..
UPDATE: 6 órakor bejlentették, hogy egyelőre nincs bit bejelenteni, dolgoznak tovább. Közben úgy tudjuk, a kiszivárgott anyag újabb tervezete gyengébb, mint a legutolsó általunk ismert változat. Információink szerint a végére odatettek három oldalnyi táblázatot az egyes országok…..
Benkő Dániel 2009.12.18 18:38:03
@brútusz: :) Mi is.
A videót a Védegylet és a Környezet Nevelési Egyesület szinkronizálta...
UPDATE: A Bella Centerből érkező információk szerint ennek a tervezetnek a végső formája lesz a konferencia záródokumentuma. A hírek szerint a delegációk elkezdtek hazaszivárogni, így valószínűleg együttes politikai nyilatkozatra már nem lesz lehetőség. Úgy tudjuk, két…..
Koppenhága Obama beszélt 2009.12.18 13:18:00
Barack Obama, ez Egyesült Államok elnöke elmondta beszédét koppenhágában. Sajnos a sokak által várt átütő bejlentés elmaradt, az elnök nem hozott magával új bejelentést.Ennek ellenére pozítívumként lehet értelmezni a beszédet. Az elnök kifejtette, hogy a klímaváltozás…..
Koppenhága Obama titkos terve? 2009.12.18 01:21:00
UPDATE: A pletyka sajnos nem volt igaz...A következő információk leinkább összeeskövés-elméletnek tűnnek, de olyan forrásból származnak, amik számunkra hitelessé teszik őket. Mindazonáltal nem tudjuk ellenőrizni a valódiságukat, mindenki tekintse az alábbiakat szóbeszédnek.Az…..
Bajnai Gordon miniszterelnök most fejezte be beszédét a Bella Centerben, az ENSZ Koppenhágában zajló klímakonferenciáján.A miniszrelnök elmondta, hogy Magyarország az Európai Unió tagállamaként a klímaváltozás elleni harc frontvonalában van, készen áll a harcra, ugyanakkor…..
A Bella Centerben éppen az állam- és kormányfők beszédei követik egymást, Franciaország elnöke, Nicolas Sarkozy alig pár perce azt mondta, hogy a miénk az utolsó olyan generáció, amelyik még tehet valamit. Az összes vezető hasonló szellemben, hasonló dologról beszél.Ennek…..
Sorozatunkban a klímaszkeptikusoktól hallható, elterjedt legendákról rántjuk le a leplet.Az alsó és középső troposzféra (a légkör a felszíntől 10 km-ig) műholdas hőmérsékletmérései nem erősítik meg, hogy valóban van melegedés.Ez a vélemény a troposzféra…..
Koppenhága Szolgálati közlemény 2009.12.14 10:46:00
A hétvége után újra folytatjuk koppenhágai közvetítésünket. A tegnapi nap tanulsága, hogy ha a feltöltőkártyás mobilinternetről elfogy a pénz, akkor Dániában vasárnap nem lehet feltölteti.Úgy tűnik, a javaslat, amiről már írtunk, túlélte a hétvégét, és most ez a felek…..
Benkő Dániel 2009.12.16 13:22:39
@helota: Nekünk itt szerencsére nem a sebességgel volt problémánk. Vettünk egy feltöltőkártyás mobilnetet, ami egy hétig jó, aztán újra kell tölteni. Akkor derült ki, hogy csak dán bankkártyával lehet feltölteni... De szerencsére volt, aki segített nekünk. :)
Ma reggel az előzetes figyelmeztetéseknek megfelelően tiltakozók egy csoprtja megpróbált bejutni a konferenciának helyet adó Bella Centerbe.A dán rendőrség felkészült a rendzavarókra, és hatalmas erőkkel vonult ki a helyszínre. A hírek szerint a tüntetők többször is…..
A világ vezetői nem akármilyen asztal mellett tárgyalhatnak a klímaváltozás kérdéseiről Koppenhágában. Ban Ki-moon szobájában egy óriási, juharfából készült asztalnál egyeztetnek majd. A különleges darabot Tyge Axel Holm dán design tervező készítette, aki igencsak…..
Koppenhága Üzenet a múltból 2009.12.16 10:36:00
1953. május 25-én jelent meg ez a cikk a Time magazinban. 56 éve.A modern ember évente 2 milliárd tonna szenet éget el az ipar éhes tüzében. A kereskedelem füstjével és kormával együtt a kemecék évente mintegy 6 milliárd tonna láthatatlan szén-dioxidot böfögnek ki az amúgy is…..
Az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye – a folyamat Az egyezmény angol neve United Nations Framework Convention on Climate Change – UNFCCC. 1992. június 13.-án, Rió de Janeiróban írták alá és 1994 március 21.én lépett életbe, eddig 194 ország valamint az…..
Az utolsó héten a nyereményjáték egyszerű sorsolásos formában megy. Vasárnapig minden nap lehet nyerni egy csomagot (energiatakarékos izzó, tölthető elemkészlet, intelligens elosztó), illtve mindegyikhez jár valami apróság, amit a konferencián szereztünk. Minden nap azok között…..
A WWF Magyarország megdöbbenését fejezi ki, hogy miközben az EU más fejlett országokat is szeretne meggyőzni a minimum 30 %-os kibocsátás-csökkentésről Koppenhágában, Magyarország újabb lépést tesz egy évi 2 millió tonna széndioxidot kibocsátó ligniterőmű…..
Koppenhága Ott vagyunk 2009.12.14 11:42:59
 ..
Benkő Dániel 2009.12.14 13:53:49
@ifj.Bedőcs Gyula: Mármint a konferencián vagyunk ott... :D Csak a fényképezőgép másik felén...
A Bella Centerben a Fossil of the Day részlegénél mindig jó a hangulat. Pénteken nagyszabású bulin ünnepelték meg a Kiotói Jegyzőkönyv 12. születésnapját. A jegyzőkönyvet 1997. december 11-én fogadták el és nyitották meg ratifikálásra Kiotóban, Japánban. A jegyzőkönyv…..
Sorozatunkban a klímaszkeptikusoktól hallható, elterjedt legendákról rántjuk le a leplet.A vizgőz többet számít az üvegház-hatásban, mint a szén-dioxid, eszerint az felelős a klímaváltozásért.A vízgőz valóban a legnagyobb mennyiségben előforduló üvegházhatású gáz,…..
Ahogy írtam, a reggeli Flood 11 óra körül odaért a parlament előtti térre, majd onnan egy még hatalmasabb menet indult délután kettő óra körül a Bella Centerhez. Nagyon sokféle embert lehetett látni, nagyon sok civil szervezet emblémája feltűnt, a transzparensek változatossága…..