Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abacab

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2020 nem volt kimondottan élménydús év a legtöbb vasútbarát számára, de ha rendes kerékvágásban mentek volna a dolgok, akkor is kiemelkedő eseménynek számított volna az, hogy menetrend szerinti vonatot vitt a Balaton északi partján egy 424-es. A németek az ilyen meneteket "Plandampf"-nak nevezik, és…..
abacab 2020.09.30 12:57:54
Két hónapja említettem, hogy idén negyven éve közlekednek a csehszlovák Tatra villamosok Budapesten. Természetesen ez a történet nem azzal kezdődött, hogy az első T5C5 szerelvény kigördült az 59-es vonalra, de nem tudtam mivel demonstrálni az előzményeket. Ez hirtelen megváltozott, amikor egy kedves…..
A tavaly novemberi BKV-s felvonuláson már nézegettem ezt a buszt, melynek felbukkanása meglepetésként ért, de akkor még nem lehetett utazni vele. Aztán múlt péntek este azt a hírt kaptam, hogy másnap ő lesz az egyik jármű az N109-es nosztalgiajáraton, és már tudtam, hogy megint nem fogom kialudni…..
Ahhoz képest, hogy villamosbarát haverjaim körében sokáig híres voltam Tatra-utálatomról, mostanában csak úgy sorjáznak a róluk szóló bejegyzések itt a blogban :) Persze mindig is relatív volt ez az utálat, hiszen óvodáskorom egyik fontos élménye volt, amikor Budapesten megjelentek az "Újtátrák",…..
HamPLÓ Duplacsuklóssal Linzben 2019.01.15 07:00:00
A duplacsuklós közúti járművek egy ideje már nem számítanak különlegességnek (egy ideig még Budapesten is próbázott egy, az Ikarus nyolcvanas évek végi próbálkozásáról nem is beszélve), de azért amikor legutóbb Linzben jártam, ki akartam próbálni a közelmúltban…..
Mi az a mesebeli látvány, amely bárkit levesz a lábáról?Hát persze, hogy a sarki fény!Jöjjön hét olyan hely, ahonnan tökéletesen láthatjukés élvezhetjük ezt a varázslatos eseményt.  Amikor a Föld légkörébe behatolnak a túlnyomóan a Napból származó részecskék,…..
abacab 2018.11.13 11:34:15
Április végén ismét Pozsonyba vezetett utam, akkor szokták ugyanis megrendezni a Város Napjait, amikor a látványosságok, múzeumok ingyen látogathatók. Persze bevallom, Jazzcoolt és engem nem ez vonzott ide, hanem hogy a városi közlekedési vállalat több nosztalgia járművet is közlekedtetett a…..
Megint egy síndöcögényes videó Berlinből: ezúttal a keskenyebbiket láthatjuk a német főváros két eltérő metrórendszeréből, mely építészeti megoldásait tekintve mintha csak a mi kisföldalattink nagytesója lenne. És az Andrássy út alatti villamosvasút tulajdonképpen…..
Kevés olyan budapesti ember van, aki még nem látta a Rózsadomb hegyoldalában álló óriási betonkolosszust, munkába menet a Margit hídról, vagy csak a szigeten kocogva, de akár a város már szegletéből ne vetett volna egy kósza pillantást a helyoldalból kimagasodó óriásra...
Igen, végre egy 1975-ös Autókvartett kártyát is betudok mutatni nektek, ami a Modern Autók nevet kapta. Ez bizony az általam olyan sokat emlegetett sárga hátú csomag.Igazából az ajánló rovatban hívtam fel rá a figyelmet néhány hete és gondoltam teszek rá egy licitet poénból, mivel úgy sem lesz az…..
Ezúttal ismét egy régi hazai játékot mutatnék be nektek, ami igaz hiányosan de már a gyűjteményben van. Az Autokvartett 1965-ös második kiadásáról van szó, amihez remélem idővel sikerül majd beszereznem a hiányzó lapokat.A kártya a 11.5x7.5 cm-es méretű lapokból áll és kék a hátlapja. Az autók…..
Bettina Rheims közel húsz fős stáb vezetőjeként járja a világot, miközben igen kis példányszámban (1–7 db) előállított fotóit exkluzív szerződése alapján egy párizsi galéria forgalmazza. A Mai Manó Házban 2002-ben megrendezett Teremtett valóság című csoportos kiállításon többek között az ő fotóját…..
abacab 2016.06.14 09:46:27
velvet.hu/szex/2013/12/23/kviz_pornokep_vagy_divatfoto/

"Egyre többször hisszük azt mezei divatfotókra, sőt, sokszor celebekről készült képsorozatokra is, hogy pornóképek, és ezt Terry Richardsonnak is köszönhetjük. Utóbbi például előszeretettel fotózza úgy a modelleket, vagy adott esetben celebeket, hogy a végeredményt lazán össze lehet téveszteni pornóképekkel. De a nagy divatházak is egyre többször reklámozzák magukat teljesen meztelen modellekkel, provokatív pózokban, így épp ideje volt készíteni egy olyan kvízt, amiben képrészletekből kell rájönnie, hogy egy divatfotós munkáját, vagy pornóképet lát éppen."