Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Azogre

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SERTEPERTE Konrad és Jaromír 2012.10.02 10:14:17
Sorra nyílnak a sörözők, ahol a cseh sörgyártás kisebb, regionális sörfőzdéinek söreivel ismerkedhetünk meg. Persze semmi kifogásunk a bőség zavara ellen: véget ért a nyár és a hosszú unalmas estéken, másnapos reggeleken, igazán örömmel fogjuk a kínálatot végig…..
Azogre 2015.01.15 21:32:42
@berg182: Nem sok a különbség. Kicsit alakítanak rajta az ottaniak kedvére / alkohol fok, komlózás /, adnak neki egy olyan nevet, amit ott eladhatóbbnak találnak aztán mehet.
Azogre 2015.01.17 15:04:01
@mr.tejföl: Három is van belőle! Főznek egy 8 ballingost, ez a leggyengébb, van egy pilsner és egy export is ez alatt a név alatt.
Azogre 2015.01.26 12:37:49
@berg182: Teljesen más az alkoholtartalmuk, külön főzik ezeket a "butított" verziókat, nem véletlen, hogy nem Konrad néven forgalmazzák őket.
Folytatódik a kisüzemi sör és Sörbúvár téli nagy menetelése a médiában. A Hír Tv-s vakkóstolás után ma reggel a TV2 Mokkájába látogattunk Bukovinszky Bélával, a Szent András Sörfőzde tulajdonosával, hogy az unalomba forduló hírözönt felpezsdítve bemutassuk a…..
Hát ezt is megérte a blog, szakértettünk a TV-ben. Innen megnézhető - kb. a 10. perctől. - - - > Azért néhány dolog a műsoridőbe nem fért bele.Általánosságban remélem, nem az jött le a műsorból, hogy a Heineken és a magyar Gösser jó sör, csak a vakok közt félszemű a király effekt működött. A…..
Sörbúvár Pivovar Hostivar 2014.10.17 17:38:54
Ha jól számolom, idén júliusban tizenötödjére jártam Prágában, és noha sokáig meglehetősen elszántan kerestem új, még nem ismert sörfőzdéket, brewpubok és regionális főzdék söreit csapoló kocsmákat, az elmúlt pár évben meglehetősen elkényeztettek a Zlý časy-szerű…..
Azogre 2014.10.21 16:35:58
@rambo13: Nem kétséges, ez már szerelem! :)
Azogre 2014.10.21 16:36:47
@pif: Lehet, hogy összefutunk odakint...
Rengeteg anyagom van még feldolgozatlanul, de a válogatás során fontosnak véltem előrevenni az igényes söröket készítő vadonatúj Reketye Sörfőzdét. Az első videó talán kicsit hosszú (6:44), pedig meg van vágva rendesen, de külön ajánlom a figyelmetekbe, mert Csupor Márton…..
Azogre 2014.10.16 20:51:13
@Sal Bandy: Látom nem jött át, na talán majd másnak...
Csaknem 4 órás késéssel nyitott a budapesti Oktoberfest - átkozták is sokan őket a helyszínen, mert nem is lehetett bejutni előtte. A műjégen a vurstlis tömeg, az Animal Cannibals, a sramli és a vidámparki vattacukoreső előtt néztem körül.   Hasonlóan a budavári sörfeszthez…..
Azogre 2014.10.15 15:27:27
@pif: Nem tudom, én megkóstoltam pár Kentuckyt, de engem valahogy nem öntött el ez a nagy "húúúdehááádenyaminyami" érzés...
A magyar kézműves forradalom egy eddig nem köztudottan ismert vonala amikor a magyar kézműves söröket a nemzetközi porondra viszi valaki vagy valakik. Most, ez egy Lengyel-Magyar koprodukcióban történt meg a Polish-Hungarian Export-Import Sp. z o.o. szervezésében, karöltve a Black…..
Sörforradalom van honunkban, mint tudjuk. Szaporodnak a honi kézműves sörök. Az első főzdefeszten még nagy szenzáció volt armando IPÁja (IPA  = Sápatag Indiai Ser, szabad fordításban), mivel hogy saccperkábé az első teljesen magyar IPA volt (a Serforrás ugyan tudtommal előbb főzött, de azt cseh…..
Azogre 2014.10.08 14:42:48
@efes: Irgumburgum! Ja, csak éppen kiharagudtam magam. :)
A Sertepertén jelent meg Árpa Jankó tollából egy nagyon elgondolkodtató írás október 6-án. Nem nagyon kedvelem a blogon való felelgetést és polémiát, mert jobb mindent egy korsó sör mellett megbeszélni, de szeretném én is elmondani, milyen folyamatokat látok, miben látom a…..
Azogre 2014.10.08 14:40:54
Akkor én is hozzá ocsmánykodok pár gondolatot:
1. Szerintem a sörforradalomnak vége, ugyanis nagyrészt elérte célját. Kinyitotta az "átlag" sörivók szemét, hogy egy sima, enyhén savanykás lageren túl is van élet, lendületet adott a kis főzdéknek, hogy van értelme annak, amit csinálnak, érdemes újabbakat nyitni és új fajta söröket főzni, nyitott lett a házi sörfőzés, ahonnan egyre több tehetséges, új sörfőző is kikerül és főzi a jobbnál jobb söröket, hetente nyílnak az újabbnál újabb sörözők és boltok, amik honi és külföldi kisüzemi / nem kézműves!!! / sörökkel látják el a szomjas vásárlókat. Innen már felesleges és nevetséges is további "forradalomról" beszélni. Valami elindult és járja a maga útját, aztán hogy ez az út jó felé visz e...
2. Az árak elszabadultak, ezen kár vitatkozni. Most voltam a München melletti Ismaningban, ahol az Ortererben vásároltam be sörökből, ahol például egy Aventinus 0,98 euró volt, az Ayingerek 0,80, de egy Irseer Kolster-Urtrunk se volt több 0,90-nél. A Kulmbach és egyéb átlagosabb ivóserek 0,50 - 0,70 között voltak. Ha bármelyikből vett az ember egy ládával, akkor egyből 10 - 20 százalékkal került kevesebbe a választott sör. A Müncheni Airbrau reptéri sörfőzdében, gyönyörű környezetben, 2,60 volt egy
korsó a három állandó és az egy, akkor éppen szezonális sörükből. Na, ha ehhez még hozzávesszük a két ország átlagfizetésének arányát, akkor nem kell matematikusnak lenni ahhoz, hogy kiszámoljuk, hogy nálunk igen vastagon fog több kisüzemi főzdének is a ceruzája. Értem én a problémákat, de akkor sem egyből a Ferrari katalógust kellene nézegetni pár sörfőzde tulajdonosának, mert a végén még A Vectrára se fog telleni.
3. A minőség problémája igenis nagy gond és igenis keményen fel kell lépni ahhoz, hogy ne úgy vásároljon az ember, hogy azon gondolkodik hazafelé, hogy vegyen e mellé valami bevált "nagyüzemit", hogy ha belefut megint egy cifrába, akkor legyen mivel kiöblítenie a száját. A vásárlót nem érdekli, hogy azért rossz, mert Kupak Jancsi összeveszett a nőjével és nem figyelt rendesen a palackozásnál, vagy Cefre Jani annyira másnapos volt, hogy nem tartotta be a technológiai előírásokat, ő minden esetben a tökéletes minőségért fizeti ki azt a pénzt, amit a kettes pontban taglaltam. Vannak olyan ismerőseim, akik már úgy vannak, hogy XY főzdétől már akkor se vennének semmit / pedig egy darabig törzsvásárlók voltak /, ha biztosítanák róla őket, hogy ez az örök fiatalság titka. A kritikai érzékük pedig általában Uhrin Benedekével vetekszik, örüljön az ember, ha épp bőrrel megússza, ha valamire azt mondja, hogy ez bizony most nem sikerült. A minimum az, hogy le dilettáns faszkalapozzák az embert és egy tudományos kiselőadást tartanak a hibák lehetséges forrásáról és azok kiküszöbölhetetlenségéről. Jakérem, elméletben én is tudok gerincet műteni!
Maga a Főzdefeszt egy külön lapra tartozik, azt majd egy másik pontban fogom kivesézni. :)