Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Társadalmi innováció

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A CókMók, az állami gondoskodásba került gyerekek speciális hátizsákja és a köré épülő kezdeményezés talán az egyik legismertebb a hazai társadalmi vállalkozások közül. A történetét szeretjük, de a működésről, vállalkozói oldalról már ritkábban mesél az…..
Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapító ötletgazdája mesél arról, hogy hogyan lesz egy baráti körből többszázas önkénteshálózatot mozgató szervezet. A BBM receptjében nincsen semmi bonyolult: tettek és tettek, szociális érzékenyítés, némi coolság, punkság, és…..
A Vodafone Magyarország Alapítvány tevékenysége szervezettségben, módszertani újításokban kiemelkedő a hazai társadalmi felelősségvállalási (CSR) gyakorlatban. A civil szervezetekkel létrehozott tartós együttműködések, az üzleti profilnak megfelelő CSR-tevékenység, a…..
A Webuni Európában elsőként reagált az online oktatásban zajló forradalomra, amely létrehozta a bárki által hozzáférhető kurzusokat (MOOC). Egy for-profit vállalkozás, amely kifejezetten a társadalmi innováció szándékával jött létre – a szeptember végén induló…..
A civil szektor működésének és finanszírozásának megújításáról sok szó esik, a hogyanokról már annál kevesebb. Pedig vannak, akik évek óta beszélnek működő megoldásokról, sőt maguk is művelik és tanítják is. A Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség ügyvezetője,…..
A Civil Support Nonprofit Kft. két éve tevékenykedik annak érdekében, hogy a társadalmi szervezeteket, civileket elindítsa a fenntarthatóság, a stratégiában gondolkodás, a láthatóság, az együttműködések, röviden: a profizmus irányába. Amellett, hogy innovációra hív, a Civil…..