Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katarina

0 bejegyzést írt és 264 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Mivel Gábor évek óta minden nap vonatozik, örömmel költ többet azért, hogy az IC első osztályán utazhasson. De amióta a metrófelújítás miatt a a MÁV megnyitotta az IC-t is a Budapest bérletesek előtt, úgy érzi, hogy nem azt kapja a pénzéért, amit eddig. Nem azzal van baja, hogy a MÁV…..
Katarina 2019.07.16 14:23:10
@Csokis: Ugyanez fordítva a Citadella IC, amelyik Ljubjanából közlekedik Zalaegerszegen keresztül Bp. Déli pályaudvarra. Ott viszont csak a nemzetközi szakaszra lehet helyjegyet venni, az országhatáron belülire nem, a MÁV erre a vonatra Zalaegerszeg-Bp. Déli pu. közötti szakaszra nem hajlandó helyjegyet eladni, úgyhogy mindig lutri, hogy lesz-e ülőhely arra a közel 4 órára, vagy sem, amíg a Citadella IC megteszi a Budapest és Zalaegerszeg, vagy a Zalaegerszeg és Budapest közötti utat.
Fúúúúú gyerekek állítsuk meg a triciklit, mert nagyon messzire gurult. Enyhébb nyomásra a Fidesz kihátrált ebből a buliból, és egy évnyi szenvedés után kinyitja nekünk a boltokat, kereskedelmi egységeket. Bloggerként nagyon sok emberrel érintkezek a legkülönbözőbb társadalmi, politikai rétegekből és…..
Katarina 2016.04.16 07:52:22
@kikinda: na, ez a legnagyobb probléma a kereskedelemben dolgozókkal, hogy úgy gondolják, hogy nem ők vannak a vásárlókért, hanem a vásárlók vannak értük. Mondd, ha nem lennének vásárlók, mégis miből és miért létezhetne egyáltalán kereskedelem???
Katarina 2016.04.16 07:52:25
@kikinda: na, ez a legnagyobb probléma a kereskedelemben dolgozókkal, hogy úgy gondolják, hogy nem ők vannak a vásárlókért, hanem a vásárlók vannak értük. Mondd, ha nem lennének vásárlók, mégis miből és miért létezhetne egyáltalán kereskedelem???
Praxis A gyermekorvosok szégyene 2016.03.18 07:19:05
Szégyen, hogy egy fiatal, harminc akárhány éves doktornő, aki még a kiégéssel sem védekezhet, így mer bánni egy gyerekkel, egy beteggel. Ha pedig utálja a gyerekeket, akiknek a gyógyítására esküdött fel, sürgősen válasszon más foglalkozást. Kedves Praxis!   Rengeteg tapasztalatot tudnék írni…..
Katarina 2016.03.19 08:34:19
@Turchi: 14 és 18 év között szabadon választható, hogy a gyermekorvoshoz, vagy felnőtt orvoshoz fordulnak.
Látom magam előtt, ahogy öntudatosan ül a méretes pocak körül, ülés hanyag, fekvő pozicióban, könyék kivetve, félkézzel vezetve tolja az ipart meg az észt. Jujj de jó lesz,a mikor kiöregedIk ez a típus! De az első kommentek alapján nem mindeki ért egyet velem,…..
Katarina 2014.10.06 13:20:33
@atörökk: Szellemileg hamvas az, aki nem tűri a bunkóságot? Sajátos szemléletmód a tiéd.:-(
Katarina 2014.10.06 14:58:30
@Darth Revan: A stílus része a szolgáltatásnak. Az udvariasság is. Annak hiánya esetén jogos a felháborodás.
Katarina 2014.10.06 15:29:00
@Darth Revan: Nyilvánvalóan nem ugyanazok a fogalmaink a kedvességről.
Tán két hete is van már, hogy utoljára Lenovo-Telemax sztori jött, pedig nem állt meg ott sem az élet, hanem zajlik. Szép komótosan. De az alábbi levél legnagyobb tanulsága nem az, hogy a Telemax továbbra is halálra frusztrálja a Lenovo tulajdonosakat. Nem. Hanem, hogy…..
Katarina 2014.08.07 13:53:27
@Black Hole: Ne kapkodd el a gyógyszerbekapkodást, nem olyan nagy baj időnként egy kis pozitív hozzáállás! :-)
Köszönöm, amit írtál, én is bízom abban, hogy jó sokáig használhatom majd a gépet, mert nem filléres darabok ezek.
Katarina 2014.08.07 15:30:51
@Black Hole: Oh, szerintem is a hülye p.csa a valószínűbb :-)
Egyébként a gép külföldről jött - konkrétan Svédországból, de nem ott vásároltam, hanem onnan kaptam. A HP magyar ügyfélszolgálatával kellett is beszélnem, mert a svéd, norvég és dán nyelvezetű telepítő CD-vel nem voltam nagyon kisegítve. Megkérdezték, milyet kérek, és másnap futár hozta. Ez korrekt.
Katarina 2014.08.07 21:52:11
@Black Hole: akkor én kivétel vagyok, kell mert Magyarországon is ritkán van gondom az ügyfélszolgálatokkal, de tény, hogy külföldön kulturáltabb az ügyfelek panaszainak kezelése.
@atpijkamo: akkor legközelebb neked szólok, ha ilyen gondom lesz:-)
A nyár közepén ritkán mélázik az ember a bécsi adventi vásáron, kivéve, ha mondjuk ott csókolózott először a Zolival/Julival, vagy, ha egy rosszul elsült utazás nem engedi szabadulni az ember gondolatait tőle az istennek sem. Pici Monya sajnos az utóbbi eset, és bánatát…..
Katarina 2014.08.07 15:25:42
@hobbitroll: Valószínűleg :-)
A kérdés - különösen a magánnyugdíjrendszer beszántása után - már többször fellángolt a közbeszédben, mi írtunk erről már két és fél éve is. Most a Népesedési Kerekasztal javaslata nyomán parázslott fel ismét a téma: azt javasolják, hogy a nyugdíjszámításnál…..
Katarina 2014.08.07 13:02:43
@kov_vacs: Egyetértek. Azzal a - szintén sokat hangoztatott -kiegészítéssel, hogy ne csak a gyereket becsüljük meg, hanem a szüleit is, hozzuk a szülőképes, családot alapítani képes nemzedéket - és esetleg, ha kérhetem, a már most gyereke(ke)t nevelőket is -, hogy a gyermekvállalás valóban örömteli döntés legyen. Mert semmi sem ösztönöz jobban a gyerekvállalásra, mint ha jól érzed magad abban az országban, ahol élsz, látsz perspektívát, a jelenre és a jövőre nézve is. Magyarország jelenleg nem ilyen ország. A szülőképes, családot alapítani képes és akaró korosztály pedig ezért szüli a gyerekeket máshol.
Vacak volt az Asics futócipő plusz bumburnyák elemekkel tarkított a panaszkezelés az Intersportban, de mindegyiknél sokkal fontosabb a történetben az, hogy olvasónk nem hagyta magát. Forradalmi hangulatú levél egy  lyukas sportcipő ürügyén.  Sziasztok, Muszáj leírnom az…..
A Fragola egészen biztosan Budapest egyik legjobb fagyizója. Ki gondolta volna, hogy egyszer fúj rovatunkban fog felbukkani, hogy egy füst alatt ügyfél- és panaszkezelésre is kapjon egy virgácsot. Ma szomorúak a csillámpónik. Kedves Homár, alább olvashatjátok rövid szösszenetemet…..
Katarina 2014.07.30 20:49:09
@Black Hole: Ó, a "nem százasokat" bírom, mert nagyon szórakoztatóak. A rosszindulatúakat - remélem - tudom kezelni. A túlságosan normálisak rémesen unalmasak.
Katarina 2014.07.30 21:09:37
Katarina 2014.07.31 11:05:22
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Ház az egészen más, akkor kérem a pontos paramétereket (remélem, a gugli maps tudja, hol keressem az ominózus helyet) :-)
A bíróság ítélete szerint a minisztériumnak ki kell adnia a trafikmutyi trafikpályázatokat a közérdekű adatokat igénylő DK számára. A minisztérium meg azt mondta, hogy a 25 milliós fénymásolási költséget ráterhelik a DK-ra. Állítólag nagyjából 15.000 pályázat…..
Katarina 2014.06.27 09:01:24
@Újratöltve: Igen, van, akinek sz.r. Örülj neki, hogy te - ki tudja, miért - nem tartozol közéjük.
Persze, jó lenne, ha a posztban megfogalmazottakhoz szólnál hozzá érdemben. Én is nonszensznek tartom, hogy egy állami szerv egy bíróság törvényes ítéletének végrehajtását azzal akarja ellehetetleníteni, hogy a közérdekű adatkérőtől elképesztő összeget követel fénymásolási díj címén.
De az is elképesztő, hogy számodra mindez semmilyen problémát nem jelent.
      Természetesen Schmidt Mária coming out-járól van szó. Róla eddig is sejtettük, hogy gonosz és buta, de valamiért most tartotta szükségesnek a dolgot az egész világ elé tárni.      Én igazán nem vagyok prűd, de azt gondolom, hogy jobb lenne, ha az ilyenek a négy fal…..
Katarina 2014.06.26 13:22:56
A bedobott értesítő szerint nem tudták kézbesíteni a levelét, de naiv ügyfél egész nap otthon volt, és még biztonsági kamerája is van, úgyhogy visszanézte az egész napot, és egyáltalán nem járt náluk postás. Persze volt, csak a házba nem jutott be. Szeretném megosztani…..
Katarina 2014.05.09 12:31:55
@Gyűjtőjegyes: Igazán nagy öröm végre egy valódi postással találkozni, még ha csak írott formában is. Ugyanis én a mi postásunkkal gyakorlatilag soha nem találkozom. Kétségtelen tény, hogy általában dolgozom, ezért munkanapokon nem vagyok otthon, no de:
- ha szabadságon vagyok, és éppen otthon vagyok szabadságon, nem máshol,
- vagy betegek a gyerekeim, és velük vagyok otthon egész nap,
akkor hogyan fordulhat elő, hogy a postaládában csak az értesítő vár arról, hogy "szegény, szerencsétlen" postás nem talált meg?
Nálunk az utóbbi legalább tíz évben nem fordult elő, hogy a postás (bármelyik is volt az) egyáltalán kísérletet tett volna a kézbesítésre.
Harmadik emeleten lakom, lift van. :-(
Katarina 2014.05.10 08:34:14
@Gyűjtőjegyes:
"@Katarina:
Sajnálom, elnézést a kolléga nevében :( Bekerültél az "élből letét" listára :( Fogd el a kézbesítőt és cibáld meg a fülét, meglásd, másnaptól felmegy. Ha nem, panaszold be. Sokszor."

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál!
Fognám én, akár fülön is, de ahhoz is az kellene, hogy legalább egyszer találkozzam a postással, ahhoz viszont az kellene, hogy külön erre a célra szánva egy munkanapot, otthon, a kapuban állva várjam, hogy feltűnjön végre a M.Kir.Posta alkalmazottja, és elbeszélgethessek vele arról, miért állt elő az a helyzet, hogy permanens házon kívül lévőnek tekint, alapból.
Panaszoljam be? Jó vicc. Egyszer megtettem, évekkel ezelőtt, amikor pénzküldeményt nem sikerült kikézbesítenie, volt vizsgálat, meg minden, aminek ilyenkor - állítólag - lennie kell, a pénz a végén meglett, a postás pedig ezek után már a pénzt sem próbálta kézbesíteni nekem :-(
A Fidesz frakcióvezetője a Vakkomondornak adott exkluzív interjúban tárta fel a valóságot. Nézzék, kampány van. A tetőkert a kampány része. Csodálkoznék is, ha nem támadnának, mert az azt jelentené, hogy nem voltam elég sikeres. De mivel sikeres voltam, támadnak. A tetőkert…..
Katarina 2014.04.02 13:39:48
Fotó: BKK Facebook Az évtized legfontosabb közlekedési fejlesztésének nevezete a BKK a Futárt (forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer), ám a nyár óta nem nagyon hallani róla semmit.* Megkerestük hát a rendszer szállítóját-fejlesztőjét, hogy megkérdezzük, hogy…..
Katarina 2014.01.16 19:05:28
Egy az „elmúltnyolcévvel” erősen kritikus ismerősünk írása. Szerinte "érzelmeink és 2010 előtti érvényes meggyőződésünk ellenére is a kormányváltásra kell szavazni." Igen, ezt a Fideszt még úgy is megéri leváltani 2014-ben, hogy az utána létrejövő rendszert akár…..
Katarina 2014.01.11 13:07:48
@Mária: Nem csak az lehet kötelességem, amit egy törvény előír számomra. Én kötelességemnek érzem, hogy éljek az állampolgári jogommal, és részt vegyek a választásokon. És a választások végeredményétől függetlenül, valóban úgy érzem, hogy csak akkor van erkölcsi alapom arra, hogy kritikát gyakoroljak akár a kormánypártokkal, akár az ellenzékkel szemben, ha én megtettem legalább azt az egyet, amit megtehetek, és elmentem szavazni. Mint feljebb írtam, ha ezt nem teszem meg, azzal másokra bízva a döntést, elfogadom az eredményt, bármi is legyen az, Én nem ilyen ember vagyok.
Katarina 2014.01.13 08:28:17
@Mária: Mint írtam, én nem ilyen ember vagyok. Te igen. Ebben sohasem fogunk egyetérteni. Erkölcsi kötelességről beszéltem, nem törvényi előírásról. Te pedig - természetesen - azt csinálsz, amit akarsz.
Katarina 2014.01.13 13:43:45
@Lencsés István: Nem etetek trollt.
Fotó: indafoto.hu/csipcsup Talán a budapesti mecset terve óta nem jött annyi vitatkozó komment egy Urbanista-poszthoz, mint a legutóbbi nap kérdéséhez, mely így szólt: mit változtatnál a KRESZ-ben 2014-ben? Mivel történetesen betegen fekszem itthon napok óta, nem volt jobb…..
Katarina 2014.01.06 14:39:50
@Deszkás: De.
Katarina 2014.01.06 14:52:23
@olcso: És ha én az életemet, vagy a gyerekeim életét féltem a járdán száguldozó kerékpárosoktól, mit tehetek?
Katarina 2014.01.06 15:27:34
@olcso: Derék dolog, a többieknek is így kellene...

@dr. vuvuzelafan: Igen valószínűleg így van, de még mindig nem válaszolt senki arra, hogy én, a járdán szabályosan közlekedő gyalogos, mit tehetek a járdán szabálytalanul közlekedő, ott engem veszélyeztető kerékpárossal...

Van két gyermekem, mindkettőt én tanítom szabályosan közlekedni. Eddig még megy nekik...
Emlékezetes, hogy Orbán 2012-be arról beszélt, hogy Matolcsy a jobbkeze. A jegybankelnökké vált miniszter most közölte, hogy az általa vezetett jegybank 100%-ban független. Valóban elvesztette a "jobbkezét" Orbán? A tények mást mutatnak: a jegybanki alapkamatról döntő…..
Katarina 2013.11.21 09:13:50
A Vundersőn és Zuperszexi nem tekinthető a magyar televíziózás mélypontjának, bár a közmondásos bödön aljáról tulajdonképpen már csak a szórakoztatóipar pakurája, a Bagi-Nacsa kettős és az Irigy hónaljmirigy tagjai néznek fel Sebestyén Balázs és Vadon János fél…..
Katarina 2013.10.14 14:32:07
@ervin2: Nem tudom, mennyi hangja van/maradt Vastag Csabának, mert nem hallottam még élőben énekelni. Nem ismerem az RTL-es szerződések tartalmát sem, de Vastag Csabán látszott a műsorban, hogy rendkívül kínos a számára ez az egész.
Katarina 2013.10.14 14:39:37
@Nick Leeson: Nem vettem észre, hogy hülyét csináltak volna belőle, azt láttam, hogy kényszeredetten ülte végig a hazugságvizsgálós részt és az azzal történő "szembesítést" is, kínos volt neki, de - gondolom, a szerződése miatt - meg kellett csinálni.
Katarina 2013.10.14 14:50:47
@valaki11111: Igen, ezért is írtam, hogy nem tudtak hülyét csinálni belőle, de kellemetlen helyzetbe hozták.
Avagy vidámak-e a tiroliak? Noha a kérdés elsőre nem tűnik egetverően fontosnak (legyen ez ugye alapvetően a tiroliak gondja), ám mégis: egy olyan különleges világról szól a mai poszt, amely alig pár órányi autóútra van Magyarországtól, mégis elég keveset tudunk róla. Piefke…..
Az eredeti Star Trek-sorozat 1966-69 között volt képernyőn, és ugyan bemutatásakor nem aratott különösebb szakmai és közönségsikert (a nézettsége nem volt számottevő), kialakult körülötte egy…..
Katarina 2011.08.28 13:22:35
@Reg5: Nem állítottam, hogy a technika nem volt fontos, és ez pl. engem, műszaki antitalentumot egyáltalán nem zavart, csak azt, hogy a Voyager-sorozat igen nagy hangsúlyt fektetett az emberi momentumokra, a jellemfejlődésre, a tanulságokra.
Ha esetleg ellenkező látszat alakult volna ki az évek során, a Homár nem utálja a T-csoportot, hogy is utálhatná, hiszen pont annyira trehány, rendetlen  férgek, mint mi magunk vagyunk. Egy a különbség: a Homárnak még soha senki nem fizetett távközlési szolgáltatásért. A…..
Katarina 2010.08.02 11:50:04
@Don Bandi: Valószínűleg a mázlisták csoportját erősítjük mind a ketten. Nekem is T-s a mobilom, a vezetékes telefonom, a TV-m és az internetem, és nem rémlik, hogy valaha is lett volna bármi komolyabb gondom a T-céggel.
Már egyszer írtunk az Amadeus Hotel hozzáállásáról, akkor egy Torkos Csütörtökön volt szuper lassú a kiszolgálás, most viszont a meghirdetett meccsnézés fordult üvöltözésbe. Str hiába kérte ugyanis, hogy kicsit rendezzék már át a vásznat és projektort úgy, hogy ő, a…..
Katarina 2010.06.30 13:35:39
@Xezs: Belenéztem a tükörbe: nincs pattanásom. Önismereti örát tartottam: nem vagyok hülyegyerek. Viszont: szívesen nézem a Forma 1-et:-D
A hegyekben álló akciós szlovák tej naiv ügyfelünkre is csábítólag hatott, be is pakolt a kosarába laza 18 dobozzal. Az otthoni kóstolásnál viszont kiderült: az összes rohadt, ihatatlan, romlott, borzalmas. A blokk sajnos már nem volt meg, de gondolta legalább az ügyfélszolgálat…..
Tavaly már találkoztunk egy Pepsi-kristályvíz sztorival, akkor kevésbé volt megnyugtató a végkifejlet. Most viszont egy korrekt panaszkezeléssel szépített az ügyfélszolgálat, ahová snm telefonált be, mert gyanúsan darabos volt a megivott ásványvize. rendezvényen kaptam fel egy…..