Regisztráció Blogot indítok
Adatok
epertorta

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még múlt heti hír, de a rend kedvéért beszámolok róla (forrás: napi.hu összefoglaló a NAIH múlt heti sajtótájékoztatójáról) Idézet a cikkből: A NAIH elnöke a hivatal elmúlt évi ügyeiből kiemelte, hogy 12-12 millió forint adatvédelmi bírságot szabtak ki a Magyarországi Szcientológia Egyházra és…..
epertorta 2019.04.09 15:12:29
@Boros Katalin: Csak nem azt akarod mondani, hogy azzal etetik a szci hivőket, azért vannak ezek a bírságok szegény ártatlan semmiben sem vétkes szcientológus szervezetek ellen, hogy azzal a pénzzel
különböző egyházakat támogassanak?
epertorta 2019.04.09 17:31:11
@Boros Katalin: Ha tudsz valami konkrétumot, tegyél bejelentést a NAIh-nál.
Kapcsolódó bejegyzés: A teljes Xenu történet magyarul  Gondoltam, újra előveszem ezt a témát, emlékeim szerint ezen rajzfilmes feldolgozásról még nem esett szó. A hírhedt/legendás South Park rajzfilmsorozat 137. része (9. évad 12. epizód), az Egy házba zárt közösség a szcientológiával foglalkozik…..
epertorta 2019.03.10 22:54:56
@kissgabor7804: A kisfiadat nem kötötte le? Minek nézetted vele? A South park nem gyerekeknek hanem felnőtteknek készül.
(A tegnapi bejegyzés folytatása)..
epertorta 2019.03.06 17:03:39
@Aleister Crowley: Valamit nem értek. Azt írod, hogy szció sosem voltál. Viszont ezt te írtad 01.23-án:
"2005 tavaszán kiküldtem egy körlevelet egy belső szcientológus listára. Inka listának nevezték ezt akkor. Az ezen szereplő e-mail címekhez még hozzácsaptam az akkori sci üzleti körökben használatos kb. 18 000 címből álló névlistát. Ezek akkori szcientológusok és azok üzleti kapcsolatai. A levél olyan hangvételben kezdődött, mint egy L. Ron irányelv v. tech buletin. Tehát mint a nagy L. Ron fontos üzenete a szcientológusoknak. "

Ez ugyanaz a sztori, mint ami a Nagy Zoltán interjúban van. A többi itt:
objektivszcn.blog.hu/2018/01/18/ujabb_tuntetes_lesz_szombaton_utana_penzgyujto_rendezvennyel
epertorta 2019.03.06 17:44:31
@DaDPool: Az összes hozzászólását meg lehet nézni, egy hónappal ezelött még úgy irogatott, mint aki benne volt a szciben, ma meg már tagadja.
blog.hu/user/1309591/tab/activity
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása, 3.…..
epertorta 2019.01.31 18:49:10
@DoriB69: "Te mit gondolsz ezekre mint általatok nem kívánatos dolgokra, mi lehetne a megoldás?"

Általatok nemkivánatos dolgok? Akkor ezek szerint neked/nektek, akik benne vagytok, ezek teljesen természetes, "kívánatos" dolgok?
epertorta 2019.02.01 11:24:50
@DoriB69: AI entitás, mint a szcik által kitalált mesterséges intelligencia? Ezzel fogjátok etetni a híveket?
Megnéztem Zell am Seet, mivel úgy hallottam, hogy mostanság ez az arab világ nagy kedvence, sikk ide jönni, pláne nyáron. El is gondolkodtam magamban, milyen párbeszédet folytatna az, aki itt ejtőzött – azzal a barátjával, aki otthon maradt. Hogy hát, szia, mi van veletek? Hol töltöttétek a szabit?…..
  2007-es indulásakor óriási vívmánynak tűnt a Díjnet, egy csodának, amely végre egyszerre védi az erdőket és a fogyasztók idegrendszerét, örökre nyugdíjazva a sárga csekkekkel a postán sorbanállást. A sokáig ingyenes szolgáltató pár éve díjat kezdett el felszámolni a fogyaszóknak a régebbi számlák…..
epertorta 2018.12.07 11:02:05
@Quuuziii: Ingyen igénybe vesz egy szolgáltatást? Igazából a számlakibocsátó jár jól, mert megspórolja a nyomtatás és postázás költségét.
epertorta 2018.12.07 11:15:40
@Quuuziii: Mint már korábban is írtam, nekem a tmobiltól van céges e-számlám és ők pár éve bevonták a díjnetet. Régen ők küldték a számlát pár éve meg a dijnet. Nem én választottam.
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..
Rövid idő alatt kétszer is megszívatta az utasokat a Ryanair, akik Gran Canariára repültek Budapestről. Először állítólag a csomagszállító berendezés romlott el, és hagyta itt a csomagok javát a gép, másodszor bizonyosan túlsúly miatt pakolták le a bőröndök egy részét. A történtek után sok téves hír…..
epertorta 2018.07.25 14:58:39
@szepipiktor: "Most ugye ha egy külvárosi bódéban kérek egy szendvicset, nem várhatnám el a belvárosi étterem szintjét…"

Miről beszélsz? Utazás a kifizetett börönddel együtt. Szerinted ez valami luxuskategória?
epertorta 2018.07.25 16:10:46
@tomi918: Kár lenne azt hinni, hogy a Kanárira menő gépen mindenki saját szervezésben volt, önállóan intézve az "olcsó" Ryan foglalást. Már utazási irodák is charter helyett fapadossal utaztatnak, pl. az igen drága Neckermann pl. wizairrel.
Chris Owen írásának fordítása, mely eredetileg 2017. december 5-én jelent meg Tony Ortega szcientológiaellenes aktivista blogján Chris Owen történész megdöbbentő és részletes beszámolója egy kevéssé ismert, de igen kemény kormányzati fellépésről, melyet többé-kevésbé következmények nélkül megúszott…..
epertorta 2018.01.11 13:07:18
@DoriB69: engem érdekelne, hogy mire alapozod azt, hogy az "emberek nincsenek jó állapotban" illetve kik ezek az emberek? Azt gondolod, hogy azok az emberek, akik nincsenek jó állapotban, azok a szcientológiától fognak/akarnak segítséget kérni? Azt gondolod, hogy az emberek csak bármilyen vallásnál-pszichiátrián-drogoknál köthetnek ki ha problémájuk van az életben mert csak ez ad segítséget?
epertorta 2018.01.11 17:59:24
@DoriB69: Nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy mit jelent az, hogy az emberek nincsenek jó állapotban. Hol, kik, milyen emberek, számszerűen mennyi ez az ember?
Amúgy ha problémám lenne az életben (magánéleti, munkahelyi, anyagi) miért kellene egy valláshoz vagy pszichiáterhez fordulni segítségért?
Érdekes cikk jelent meg az Esti Újság online felületén: Egyre furább ez a szcientológusok elleni eljárás Itt a cikk:..
epertorta 2017.12.14 16:27:10
@tripleflows: Miért írsz hazugságokat? Ez nem igaz. Én úgy láttam egyetlen egy hozzászólás volt törölve, ami nem ide való volt (Soros Gy. tényleg aktuálpolitika), köze nem volt ahhoz, hogy valaki igazságot írt-e ide vagy nem.
epertorta 2017.12.14 16:29:31
@büdös zokni: Nem tudhatjuk, hogy a lefoglalás "indokolatlan és szabálytalan" volt-e. Ezt mondja az egyház. Ha igaz, hogy 1 milliárd után semmilyen adót nem fizettek, akkor minden lehet indokolt.
Érthetetlen, bár a hazai viszonyokat ismerve egyáltalán nem meglepő, ami Gáborékkal történt a lánya Junior bankkártyájának lejártakor. Vajon, ha egyébként minden más kártyát automatikusan postáznak, ezt miért nem? Miért nem hajlandóak elmondani a gondviselőnek, hogy miért hívják a gyerekét…..
epertorta 2017.12.01 16:09:00
@onlajnok: Nekem hihető, hogy nem jött sem kártya sem értesítés, amilyen balfacok tudnak lenni. Nagyon régóta van Otp-s számlám egyszer én is vártam az új kártyámat (vagy az értesítést, mert azt hiszem, hogy szoktak levélben értesíteni) végül a fiókban derült ki, hogy a 15 évvel korábbi lakcímemre küldték, amit nem értettem, mert ugye ha bármit intézek a fiókban, ahhoz kell a lakcímkártya is és a korábbi kártyáimat rendesen megkaptam. Akkor átírták a címem majd kiváncsi leszek ha lejár a kártyám, hogy megtalál-e az új.
Elég furcsa érzés nézni a szcientológus tábor reakcióit az elmúlt pár nap eseményeire.  Úgy tűnik, mintha örülnének annak, hogy lecsapott rájuk az az "ellenség", akikre hivatkozva évek óta rengeteg pénzt sajtolnak ki belőlük. Mintha megkönnyebültek volna, hogy tényleg létezik ez a "gonosz", és…..
epertorta 2017.10.22 19:24:34
@Lehet igazam: Nekem az jön le, hogy azokat a dossziékat nem most vitték el, ami miatt a birságot kiszabták, hanem tavaly. A mostani razzián is vittek el anyagokat. Szerintem lesz még ennek folytatása.
Amúgy aki auditálásra jár nem örül, hogy más olvashatja az adatokat, de képzeld el azokat, akik nem járnak oda, közük nincs az egészhez, nem is tudtak róla, mégis benne van a nevük meg egyebük a dossziékban.
epertorta 2017.10.22 21:10:10
@Lehet igazam: Olvasd el azt az anyagot, amiben a birság kiszabás van megindokolva. Igaz 130 oldal, de elég érdekes. Tavaly az adatvédelmisek kétszer is beállítottak hozzájuk bejelentés nélkül, akkor szedték össze azt az anyagot, ami miatt birságoltak.
A számok megint csak nem hazudnak. Az a nettó tömeg sehogy sem lesz 100g, ha a papírcsomagolás levétele után a műanyag tálcával együtt is csak 69g a cucc. Betti szóvá is akarta tenni a dolgot, de nem talált emailcímet. Mivel a Président a Parmalat Csoport tagja, így mi náluk rákérdezünk a…..
Az ellenblog írója (aki szerintem az egyház PR-osa, Lange "Paci" László), megvizsgálta a 4 konkrét esetet (itt lehet elolvasni), amit írtam és a következő megállapításokra jutott: 1) Az áldozatok csak ún. "áldozatok", ők felelősek a kialakult helyzetért, és kezelhetnék az egyház játékszabályainak…..
Senkit ne tévesszen meg a patrióta felirat, Sándor igazi multikulti terméket kapott az anyukájától. Isten, a hatóságok és az egyszerű, mezei magyar se könnyen jön rá, hogy akkor most honnan is származik ez a gigapohár. Aminek mellesleg nem csak a feneke érdekes, hanem a csudálatos képzavarral…..
A lányom történetét mesélem el. Úgy alakult az életünk, hogy jelzálogtartozás miatt eladtuk a vidéki házunkat. December 1-jén beköltöztünk a fiam önkormányzati lakásába. Én minden gond nélkül bejelentkeztem, de mivel a lányom nem vér szerinti testvére a fiamnak. csak településszintű kártyát…..
epertorta 2017.06.26 22:35:12
@Hurrá Torpedó: Önkormányzati lakást írnak, ott meg szerintem nem a bérlő szabja meg, hogy ki jelentkezhet be hozzá.
Olvasónk szerint túlélésre hajt, és a folyamatos túlóráztatás és a nyugdíjasok visszahívásának ellenére is erősen vesztésre áll a kézbesítési feladatokkal való küzdelemben a Posta a IV. kerületben. Kedves Homár! Budapest IV. kerületében, Káposztásmegyeren arra figyeltünk fel, hogy hetek óta…..
Nem igazán akartunk már belerúgni a Magyar Postába, mert van elég bajuk szegényeknek hetek óta, de mondjuk, ha ott is munkát csinálnak maguknak, ahol nincs, akkor nem csoda. Kedves Homár! Tegnap a Posta nálam kiverte a biztosítékot. Történt ugyanis, hogy előre gondolván a…..
Nem nagyon akarnám nagyon piszkálni a Postát, van elég bajuk, de 10 nap alatt kézbesíteni egy levelet, az mi? Olvasónknak pedig, akinek láthatóan nem gond az internetelérés, meleg szívvel ajánljuk, hogy álljon át netes ügyintézésre. Egy új, boldogabb élet nyílik meg vele! Kedves Homár! Tudom sok…..
epertorta 2016.09.26 13:22:28
@joc_: A mi postásunkat valószínűleg nem elküldték, hanem önként lépett le. Tavalyelött már elment egyszer, pedig legalább 10 éve járta a körzetet, de akkor valamiért visszajött, abban az időben is volt, hogy napokig nem volt levél.
Szerintem most végleg megunta. Eleve késön jött, 1/2 4 felé, de volt mikor 1/4 6-kor hozta a leveleket, gondolom nekik is reggel kezdődik a munkanap.
epertorta 2016.09.26 18:10:45
@Mar22: Nade családi házas övezetben miért csak hetente egyszer jön a postás?
Rengeteg meglepő dologgal találkozik az egyszeri európai az Egyesült Államokban, ezek egy része mondjuk magyarként szinte értelmezhetetlen, és itt most nem csak a gasztronómiai furcsaságokról van szó, hanem a készpénz folyamatos visszaszorulásáról, vagy akár a munkahelyi…..
Balázs Budán ügyintézett. Hogy ott mi a helyzet, kiderül a leveléből. Mi tegnap a Lehel piacról nemrég a Teve utcai Kormányablakba integrált Okmányirodában próbáltunk lakcímkártyát szerezni. Elmesélem. Az internet szerint nem kell időpont hozzá. Oké.  9:15-kor bent zsezsgő tömeg, a bejáratnál…..