Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rockstation

1084 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen betelt a Rockmaraton programtáblája, ráadásul egész erős nevekkel zárta be a sort a dunaújvárosi fesztivál. A július 11-15 közé eső buli eddig sem könnyű névsorába új névként megérkezett a Cavalera, a Hypocrisy és a Moonsorrow is, hogy aztán legyen hová kapkodni a fejeket és izzadni: vajon…..
Új dalokkal a tarsolyában érkezik a kiváló blues rock gitáros, aki immár hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba saját turnéival. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor...
Április 15-én megjelenik digitálisan (Bandcamp) az Urachel második lemeze, a Gehenna. Az albumon 10 dal szerepel, 9 saját és egy feldolgozás. Korlátozott példányszámban (25 db) kézzel sorszámozott CD is készül, aminek a várható megjelenése május közepe. Készülni fog egy dupla CD-s verzióban…..
Napjaink egyik legizgalmasabb rock formációja, a svéd lányok alkotta Thundermother egy egészen komoly - 26 állomásos - headliner turnéra indul jövő tavasszal, ráadásul a spanyol Cobra Spell és az osztrák Vulvarine is velük tart, így garantálva a dögös, csajos r'n'r hangulatot. Budapestre 2025.…..
Megjelent a nagykanizsai Without Frames zenekar harmadik single-je, Trauma címmel. Az eddigi két dalt, név szerint a Revange-t és a Bloodbath-t ismét egy húzós, riff központú, melankolikusabb témájú tétel követi a sorban, mely az érkező első nagylemez előtt az utolsó különálló tétel...
Megérkezett a dallamos punkrock / hardcore-ban utazó budapesti This Calling második - 9 saját dalt, illetve egy két tételes feldolgozás medley-t tartalmazó - nagylemeze. A hagyományos "párakkordos" alapok, szélvész tempók néhol akár a '80-as évekig is visszarepíthetnék a hallgatót, azonban Bödecs…..
Október 13-án Budapestre érkezik az 1349 és a Kampfar közös turnéja. A norvég black metal alakulatok körútjának vendége a dán Afsky lesz...
Budapestre jön az Ed Sheeran-t és Olivia Rodrigot játszó post-hardcore zenekar. Október 5-én a Barba Negra ad otthont a kezdetben feldolgozásaikról ismert, majd saját slágereikkel is maradandót alkotó Our Last Night koncertjének, akik majd 10 év után térnek vissza hozzánk. A koncert Facebook…..
A Ganxsta Zolee és a Kartel 1995-ben jött ki első lemezével, azóta pedig kitörölhetetlen nyomot hagyott a magyar könnyűzenében, meghonosítva itthon is a gengszter rap műfaját, amelyet nemcsak elsőként, de azóta is a legeredetibb módon, már 30 éve nyomnak töretlenül. Ezt a kerek születésnapot most…..
Makai Lászlót, a Lazarvs és Dungaree zenekarok bombabiztos dobosát, valamint Hájer Gergőt az Omega Diatribe és Vented zenekarok gitárosát, agyát aligha kell bemutatni a hazai underground metal szcéna követőinek. A két elfoglalt zenész a turnéból kiszakadva most egy közös zenéléssel szórakoztatja a…..
Nemrégiben új dallal és videóval jelentkezett a Phrenia. A srácok a STRANG3RZ című dalt a még idén megjelenő új nagylemezük előzeteseként adták ki, maga a kisfilm és minden egyéb infó az alábbiakban található meg...
Három és fél hét múlva, április 5-én érkezik a doom metalos Magma Rise negyedik nagylemeze, amiről ezúttal az albumot záró I am című dallal ismerkedhetünk meg. A fővárosi banda 9 tételes Neither land nor sea című lemeze - önállóan vagy csomag részeként - az alábbi linkről már előrendelhető:…..
Ha március, akkor Dáma Lárma, a csajok pedig idén már kora tavasszal garantáltan megtöltik napsütéssel a Barba Negra Blue Stage-ét, és minden eddiginél forróbb hangulatot varázsolnak a színpadra...
Előfordult már veled olyan, hogy egy buliban akkor is magányosnak érezted magad, ha a legközelebbi barátaid vettek körül? Érezted már magad mentálisan teljesen elszigeteltnek annak ellenére, hogy nem voltál egyedül és a környezeted mindenben próbált támogatni? A ‘Suffer Together’ a Nest of Plagues…..
Március 22-én pontos képet alkothatunk arról, hogy mit válaszol az észak-amerikai death metal szcéna az emberiség egyre apokaliptikusabb jövőképére: a kaliforniai Cattle Decapitation zászlaja alatt Pittsburgh-ből a Signs Of The Swarm, Clevelandből a 200 Stab Wounds, Connecticutból pedig a Vomit…..
2021-ben a KREATOR, az ELUVEITIE és a JINJER főszereplésével indult el a SUMMER HELL, amely idén augusztusban újra visszatér a BARBA NEGRÁBA, ráadásul a korábbi esemény örökségét viszi tovább, brutális felhozatallal. Az idei kör nagyágyúi az EXODUS, az ABBATH DOOM OCCULTA és a DEICIDE, de jön a…..
Először lép fel Magyarországon a kiváló rock énekes, Dino Jelusick zenekara! Bemutatkozó albumuk tavaly szeptemberben jelent meg 'Follow The Blind Man' címmel. Dino (többek között) a Trans-Siberian Orchestra, Whitesnake és a The Dead Daisies zenekarokban is szerepelt az utóbbi években, beugrós…..
Március 22-én lép fel Budapesten a kiváló blues rock énekesnő, Sari Schorr és megújult zenekara. Következő lemezének munkálatai közben, a tavaszi turné keretében hozza el nekünk legjobb szerzeményeit és a korábbi közönségkedvenc dalokat...
Vannak azok a pillanatok, amikor az ember belegondol, hogy vagy az élet furcsa fintora már-már hihetetlenül elcsépelt, véletlenszerű történéseit éljük meg, vagy egy általunk nem ismert forgatókönyv előre megírt menete szerint haladunk. Na de ha ez előre meg van írva, ki és miért így komponálta meg?…..
Egy nemzetközi és egy nagy kosárra jutó magyar névvel tette keményebbé az idei névsorát a FEZEN. A július 31 - augusztus 3 közé eső fehérvári fesztiválon tuti ott lesz a Combichrist, a Tankcsapda, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Fish!, a Lord és a Lazarvs is. Ott leszünk?..
Végre teljes a legmenőbb fuzz-stoner-psyh fesztivál linupja! A Bear Stone Fesztivál csapata elmondja, kik is járnak náluk idén...
A német progresszív metál bandát legutóbb a Tesseract vendégeként láthattuk, most pedig eljött az idő az Unprocessed számára, hogy önálló headlinerként hódítsa meg a Dürer Kertet október 15-én...
A klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers srácai új klippel rázzák fel február utolsó hetét...
A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az,…..
A világ peremén címmel március 29-én jelenik meg a püspökladányi székhelyű Dying Wish új nagylemeze. A közel három évtizedes múlttal rendelkező - a heavy metalt és a melodikus death metalt ötvöző - csapat 10 új szerzeményt, valamint egy Kalapács feldolgozást rögzített az albumra, aminek a címadó…..