Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marikablogja

61 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most pénteken különleges borvacsorával várjuk vendégeinket: a távoli Somló-hegy bora, zamata, különleges szőlőinek világa jön el hozzánk. Nagy örömünkre már sokan jelentkeztek péntek, 13-i borvacsoránkra, és remélem, még többen nem babonások, így ellátogatnak hozzánk.…..
marikablogja Pénteki roham 2015.11.01 10:51:45
Néhány kollégámmal az Ízlelő csapatában már „öreg rókáknak” számítunk, és a heti menüsort böngészve gondoltuk előre, hogy pénteken lesz az elmúlt héten a legerősebb napunk, de azért ahányan valójában eljöttek hozzánk – erre még mi sem számítottunk. Hiszen előre…..
A mögöttünk lévő hét, ez nem vitás, a folytonosan lezúduló égi áldásról szólt. Ha épp nem esett, akkor is folyton pocsolyákat kellett kerülni. Nekem ez az időszak különösen keserves, hiszen a járda szélén, sokszor az úttest legszélén közlekedek a kerekesszékkel, folyton…..
marikablogja I'll be back! 2015.10.09 13:33:24
 A terminátor, hol félig kiégett szemmel, hol félholtra verten, de elszántan belenéz a kamerába, és azt mondja Arnold Schwarzenegger hangján: „I’ll be back!”, vagyis „Visszajövök!” Mondhatnám most én is, hogy némi kényszerű kitérő után visszatérek szeretett…..
Azt gondoltuk, a hőség elveszi a kedvét az embereknek attól, hogy a legnagyobb forróság idején, délidőben kimozduljanak otthonukból, de szerencsére nem így történt. Hiszen azt észrevettük, hogy a környező irodákból, hivatalokból kevesebben érkeznek most hozzánk – nyilván…..
Az Ízlelőben minden napjaink sztárja most a hideg gyümölcsleves, amelyet igazán különlegesen, ízletesen és változatosan készítenek nálunk a konyhán. Mivel természetes keményítőt adnak hozzá a főzésekor, így a glutén- és mindenféle érzékenyek is fogyaszthatják.…..
marikablogja Forró napok 2015.07.05 22:27:14
Az elmúlt héten két gyerekcsapat is „lecsapott” ránk, vagyis – szerencsére – nálunk, az Ízlelőben költötték el minden nap az ebédjüket. A kedd volt különben a csapatunknak a leghúzósabb: akkor 208 ebédvendéget számoltunk! Ez már igazi csúcs! Aznap a gordon bleu-t és a…..
marikablogja Rendezvények hete 2015.06.27 15:07:57
Szombat van, épp most pakoljuk el az utolsó tányérokat, mossák el a konyhán a poharakat a vendégek után – nagy hajtás volt ez a hét, de persze egyáltalán nem panaszként mondom, csak beszámolok róla. Napi 150-160 menüt szolgáltunk fel ezen a héten az éttermünkben, közben a…..
Két hete középiskolás ballagók búcsúzkodtak nálunk, a múlt héten pedig már elkezdődtek a táboroztatások, amelyek e héten gőzerővel folynak. Kedden lesz nálunk igazi „nagyüzem”, akkor három táboros csoportot is fogadunk. Az Ízlelő csapatával azt találgatjuk, melyik…..
Csodálatos élményben volt részünk annak a meghívásnak köszönhetően, ami az Accent csoporttól érkezett, és amelynek keretén belül eltölthettünk két feledhetetlen napot Mezőkövesden, a négycsillagos Hotel Balneoban, ahol Magyarország vezető szállodai cége tartotta…..
 A születésnapunkat mi mással ünnepelhetnénk, minthogy megköszönjük vendégeinknek, hogy velünk tartanak – hiszen sokan már a kezdetektől, nyitás óta nálunk költik el az ebédjüket. Sokan szerencsére az évek folyamán csatlakoztak hozzánk, megszerettek minket, és mi is nagyon…..
marikablogja Hűha!!! 2015.05.22 08:02:58
Karácsony Tibor kollégámmal, az éttermünk vendégterének vezetőjével már nagyban készülünk arra a szakmai versenyre, amire az Accent cég hívott el minket Mezőkövesdre, június 1-én és 2-án. Nagyon izgulok, sok minden miatt: még soha nem jártam azon a vidéken. Ez a nevezetes…..
marikablogja Tibi limcsije 2015.05.15 07:10:43
  Itt a jó idő, és ha épp nem esik, akkor már pakolják is ki a székeket, asztalokat a kollégáim a teraszunkra, terítjük ott is az asztalokat az ebédhez. Nagy siker mostanában éttermi vezetőnk, Karácsony Tibi limonádéja, aminek készítésére mindnyájunkat megtanított, sőt,…..
A május elsejei hosszú hétvégét megelőző csütörtökön egyszerre volt három ballagásos rendezvényünk az Ízlelőben. Mivel nem tudtunk volna három különböző rendezvényt lebonyolítani egy helyszínen, ezért kettő bent az étteremben zajlott, egy pedig a Kék Madár Alapítvány…..
Valamelyik nap – csak úgy próbaképpen – kitettünk néhány asztalt, székekkel a teraszra a tavaszi napsütéses jó időben. Nagy siker volt vendégeink körében, ezért azóta is minden nap biztosítjuk ezt a szabadtéri lehetőséget (feltéve, ha az időjárás engedi), mert sokan…..
 Ez alkalommal kivételesen szeretném megosztani Veletek egy rövid beszélgetésemet Karácsony Tiborral, aki tulajdonképpen a főnököm az Ízlelőben, hiszen ő vezeti a vendégtérben a munkát, ő az éttermi irányítónk. Azért ültünk le beszélgetni, mert egyrészt volt végre egy…..
marikablogja Ridikül forgatás 2015.04.10 07:45:05
Annyira jól érezték magukat velünk (és mi is megszerettük a stábot), hogy a Ridikül tévéműsor stábja a budapesti Nobu-beli forgatás után úgy döntött: eljönnek hozzánk Szekszárdra is, mert kiváncsiak lettek, milyen hely valójában az Ízlelő, ahol mindannyian dolgozunk? Amikor…..
 Mozgalmas hetünk volt a múlt héten. Csak kapkodtuk a fejünket, annyi dolgunk volt a munkánk mellett. Mert persze a legfontosabb a vendégeink kiszolgálása ebédidőben az Ízlelőben. De emellett a következők történtek velünk. A csapatunk második fele – akik a múltkor nem…..
marikablogja Az Év Borásza és mi 2015.03.25 07:13:08
Különleges hangulatú, kellemes szombat esti programon vagyunk túl: március 21-én nálunk járt a tavalyi év végén az Év Borászának megválasztott Dúzsi Tamás és a bor estjein állandó társa, másik szereplője, a versműves Kis Pál István. Dúzsira azért is büszkék vagyunk, és…..
marikablogja Nobu-élmény 2. 2015.03.15 09:42:38
Amíg István beköltözött a látvány szusi pályára, Zoli és Zsolti meg a konyhán rákot pucolt és gombát díszített, addig mi ismerkedtünk a Japán kultúrával. A Nobu vendégterének vezetőjének felesége japán, ő is élt jóideig a szigetországban, csak ámultunk, mennyi mindent…..
marikablogja Nobu-élmény 2015.03.10 17:41:36
Volt minden az indulás előtt, csak énekes halott nem (ahogy mondani szokták): kísérőnket, Angyal Magdolnát a Kék Madár Alapítványtól például egyenesen otthon, Szekszárdon felejtettük (úgy kellett érte visszafordulnunk), páran közülünk a Nobu tréning előtti éjszakán alig…..
marikablogja Megyünk a Nobuba be! 2015.02.28 18:41:19
Március 6-án, pénteken az Ízlelő csapatának fele felkerekedik, hogy Pest felé vegye az irányt (a másik fele persze az étteremben marad, hogy kiszolgálja kedves vendégeinket), még az én kerekesszékemet is bepréseljük majd reggel a kisbuszba, és megyünk a pesti belváros közepére,…..
Lehet, hogy másutt a hétfőn a legnehezebb nap, mert a hét első munkanapja, mi viszont február 23-át nagy izgalommal vártuk. Mert tudtuk, hogy az M1 csatorna március 15-től induló hírcsatornájának egy népes stábja látogat el hozzánk. Ott kezdődött, hogy egy igazi drón szállt le…..
Kíváncsi voltam, kik járnak hozzánk borvacsorára, ezért most néhány vendégünket bemutatok, akik a legutóbbi, február 14-i eseményünkön jelen voltak. Persze nem én kérdezősködtem, hogy honnan jöttek, hiszen egyáltalán nem volt időm, hanem a körünkben volt két újságíró,…..