Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pippi Harisnyás

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók: éretlen, zöld paradicsom, tetszés szerinti mennyiségben, kilogrammonként 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dkg só, a lé minden literjéhez: 1 dl 10%-os ecethez 5 dl víz, mustármag, koriandermag, 5-10 dkg kristálycukor, 1 csokor friss kapor Elkészítése: A paradicsomot megmossuk, csumáját éles…..
Pippi Harisnyás 2017.10.06 13:13:22
Három évvel ezelőtt, 43 éves fejjel újra iskolapadba ültem. Mivel érdekelt a kenyérsütés, gondoltam, nem bénázok otthon, hanem elmegyek az iskolába, ott megtanítják hogy kell csinálni, én meg majd attól kezdve tudom. A következő párbeszéd ezen ominózus OKJ-s pékképzés egyik első óráján zajlott,…..
Variációk egy témára: Joghurtos csirkemell - I. Van egy nagyon kedves olvasó, aki a múltkor adott egy jó tippet - pácoljak húsokat joghurttal. Tényleg nagyon jó alapanyag a joghurt, régebben készítettünk is ilyen pácot, - így egy nagyobb mennyiségű csirkemellet…..
Szerelem volt ez első látásra, kérem. Ritkán sikerül leplezni a tészta iránti szeretetteljes rajongásomat, habár egy ideje korlátozni igyekszem étrendemben az efféle csókos csábítókat. Villámgyors, egyszerű, varázslatos, akár egy igazi latin szerető. Az olaszok lepénykenyere egyébként az északi…..
Pippi Harisnyás 2017.04.07 09:17:38
Nyakunkon a szilveszter, ilyenkor állítólag lencsét illik enni - úgyhogy jöjjön egy tartalmas és finom lencseétel. Szükséges hozzá némi előkészület - a lencse beáztatása - de egyébként nem egy nagy dolog elkészíteni. Holnap délelőtt még van idő, úgyhogy hajrá, irány a konyha. :-) Hozzávalók: 50…..
Áldott legyen a szíved, mely hordozott, És tested, mert élettel áldott meg engemet, És áldott legyen a kezed, mely felnevelt, S a szemed, mely oly sokszor könnyezett Értünk. Mely bölcsőtől sírodig vezetett, Ezerszer legyen áldott sorsod és utad! S mert nehéz, de áldott volt életed, Legyen…..
Márti Szegeden az unokabátyátok felsége, és igen ügyes a konyhában. Fasírtja nagyon finom, és más, mint Édesanyámé, más, mint Ibié, a sógornőmé. Rá is kérdeztem Mártira, ő hogyan csinálja. Erősen zsemlés, borsos fasírt prézliben sütve. Paprika nélküli, nincs…..
A falusi lány egyetemre került a nagyvárosba és mi sem volt természetesebb: főzött, sütött, úgy ahogyan otthon látta/tanulta, minden nap. Ezzel az anyukáját az őrületbe kergette, ellentétben az évfolyamtársakkal, akik állandóan nála dekkoltak, mondván: "kő még"…..
Blogkocsma Babette ecetes uborkája 2014.08.16 07:00:00
Uborkadömping van a veteményesben! Átlag kétnaponta kell szednem, akkor lejön 10-12 darab, amit megenni nem bírunk. Egy részét elajándékozzuk, de idén a nagyját elteszem mindenféle ecetes uborkának. Kifutottam a receptekbõl, de Babette segítségemre sietett. Most ezt a változatot mutatom meg...