Regisztráció Blogot indítok
Adatok
érzelmek

58 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú várakoztatás után megérkezett az elsőre elképesztően tömény anyag: hatalmas terek, 106 perc dupla album, kevés sláger. Egy ponton biztosan beérik. Sentimentale Jugend official / facebook..
Sallai Laci (The Somersault Boy, Zombie Girlfriend, Szabó Benedek és a Galaxisok, stb.) új projektje. Ezúttal is rendkívül szerethető a cucc, viszont most a sok szinti dominál a háttérben, mintsem a punkos gitárok. Én meg vagyok győzve, képtelenség ehhez nem viszonyulni…..
Álljon itt ez a lemez a derült égből. Nem sok előzményt tudok mondani a japán bandáról: 2013-ban alakultak, megjelentettek két kislemezt, idén októberben pedig jelen bemutatkozó albumukat. Sokrétű, tömény effektrengeteg, súlyos repetitív alapokra. Rendkívül egyben van az egész,…..
Szigorú sludge bemutatkozás Svédországból. Ráadásul jövő kedden élőben is tesztelhetőek a Showbarlangban (event). official / facebook ..
Egyenes, őszinte rock Budapestről. A From the Front a banda idén megjelenő második albumának első harmada, saját szavaikkal az új dalok közül azok, amik a leginkább utalnak eddigi munkásságukra. Eszerint a továbbiak, ha lehet, még több izgalmat és kiváló dalokat ígérnek,…..
Észtország emblematikus punkzenekarának debütalbuma 1989-ből. Agresszív, nyers, anarchista punk. Megrögzött punkrajongók gyűjteményébe. info ..
A Tallinn Daggers idei, harmadik albuma azt a fajta amerikai, pozitív energiákat mozgató indie rockot, powerpopot tartalmazza, amiről nekem az első hallgatástól fogva az Ashes Divide/A Perfect Circle hangulata ugrik be, mindenesetre hangzása a 90-es évek indie rockjában gyökerezik.…..
Folytatva észt sorozatom, ezúttal utat nyitok a Seksound underground kiadónak, akik egy rakás tallinni dreampop/shoegaze/ambient és rokon műfajok zenekarait támogatják. Érdemes ránézni a kiadó bandcampjére, szívesen jelentkezem magam is további kiadványokkal. Mind közül számomra a…..
Kelet európai retro, nyugati pszichedélia, északi folk és kortárs vintage indie kísérlet észt nyelven. Popzene, ahogy még sosem hallottad. info / facebook ..
A New Order büszkén ünnepli facebookján 30. évfordulóját a poptörténelem egyik legkiválóbb albumának. Tegyünk hát mi is így.  1/2 ..
A parádés nevű Electro Sensitive Behaviour Perry Blake szintipop projektje. Lassan aktuális már egy újabb szólóalbuma is, de addig is vígan lehet mulatni erre a slágercsomagra, hisz eddig minden, amit a figura csinált, kész csoda.  bandcamp / facebook <a…..
Hátha másnak is van effajta elhajlása: a magam részéről egyre kritikátlanabbul hódolok a szintetikus, mázas, leplezetlenül kommersz, szétproducelt, kortárs funky cuccoknak, így találtam Ole Børudre is rá (aki a progresszív death metal Extol gitáros-énekese is). Valami egészen…..
Ez meg egy kanadai pszichedelikus indie/retro rock zenekar sok szitárral. Kiváló dalok, szimpatikus hangzás.  facebook / official Ezt meg nem tudom nem iderakni: az album nyitó dala egy szál szitáron. 100% ..
Szeretetreméltó őszinte dreampop debüt Manchesterből. Napok óta ez megy, nagyon addiktív. facebook / bandcamp ..
Prémium észt popzene. Talán még ismerősek is lehetnek, bő két éve jártak is nálunk az előző albumukkal, ha pedig nem, északi túnusú finom zenék híveinek illik! Ja, és lemezről lemezre egyre jobbak. facebook / official ..
Egy újabb (ezúttal popérzékeny) garázsrock debüt Budapestről. Azt hiszem, minden rendben van mostanság úgy zeneileg itthon. facebook <a href="http://turnsignals.bandcamp.com/album/take-a-ride-ep">Take A Ride EP by Turn…..
Találtam egy kiváló élő anyagot a Hurulától, Svédország aktuális legjobb punkzenekarától (Masshysteri is van rajta természetesen). Örömteli. facebook..
Észt poszt-punk debütálás tavalyról. A post-punk itt a 80-as évek kelet-európai értelmében értendő, a táncos-diszkós ritmusok és basszus uralja a zenét, meg a hisztérikus női ének-szerű vokalizálás is stimmel (mondjuk a Siouxsie and the Banshees szellemében), pedig férfi…..
McCoy Tyner neves jazz zongorista iszonyú komoly életművel, az ilyen életutakat nem is lehet könnyen felgöngyölíteni, a magam részéről nem kimondottan merném megkockáztatni sem egyelőre. Ugyanakkor ezen albumán meghatározó kortárs gitárosokkal kollaborál (Marc Ribot, Bill…..
Ez pedig Dániából. Éles, monoton dobgépek, vastag goth szintik, robertsmithi ajvékolás. Az ilyenre folyamatos igény van.  facebook / bandcamp ..
Monoton, hideg, fakó goth-post-punk Portlandből. bandcamp / facebook ..
Nem is kellenek a szavak. Hibátlan. Menjetek rá. facebook  ..
Az elmúlt évek üdvözlendő pop trendjébe illeszkedő előadó a svájci Anna Aaron is: erőteljes hangú, experimentális felfogású és természetesen az extravagáns képi világot sem nélkülöző dalszerző. Hangzásában a zongorás, sokszólamú vokális megoldásokkal tarkított…..
Johannes Sigmond holland dalszerző projektje érzékeny, finom, észak-európai értelmiségi popzene, telis-tele férfibánattal.  official / facebook ..
"I wanna rock you, baby..." 2:54 2014.12.29 12:23:35
Pszichedelikus shoegaze kiválóság Londonból, a csajos shoegaze bandák jól ismert bájával. A Colette és Hannah Thurlow testvérpár által megálmodott banda nevét ráadásul a The Melvins ihlette. Próbára kell tenni. facebook / official 2:54 (2012) The Other I (2014)..