Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nancsibacsi

0 bejegyzést írt és 1886 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Tudom, hogy ez a bejegyzés nem témába vágó, de szót kell hogy ejtsek róla. A napokban nagyon sok olyan téma jött velem szembe ami fölött egyszerűen nem tudok elsiklani. Az egyik az amiről ma írni fogok. Ma (május 17.) van, a Nemzetközi homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap.…..
Nancsibacsi 2019.05.19 21:35:52
@Koczka Rebeka: "Nem ítélem el a férfi nemet azért mert a nőknek küzdeniük kell az egyenlőségért."
Köszi. De amúgy miért kellene küzdeni? Én mindig hallom ezt a sci-fi-t, hogy pl. a férfiaknak a munkahelyen könnyebb előre jutni, mint a nőknek. Miért lenne könnyebb? Az ami a lába között van, teljesen irreleváns a munkahelyen - nem azzal dolgozik. Ennyi erővel a Fradi szurkolókat, vagy a mély hangúakat is megkülönböztethetnék pozitívan, nem? Vajon mit szólna a tulajdonos egy ilyen vezetőhöz, aki nem a profitot helyezi fókuszba, hanem szimpátia alapján dönt HR kérdésekben? A vezetők ettől sokkal kisebb baklövést se kockáztatnak. Egy melóhelyen az nyer, aki több profitot termel - teljesen mindegy hogy kínai, meleg nő-e vagy magyar heteroszexuális férfi. Az hogy sörözni nem fogják elhívni az elsőt - az más kérdés. Ahogy az is teljesen más lapra tartozik, hogy a nők nem elég rámenősek, jobban félnek a változásoktól, a bizonytalanságtól mint a férfiak. De egy rámenős, bátor nő semmiben sem szenved hátrányt a férfiakkal szemben munkahelyen, illetve egy puhapöcs férfi ugyanúgy hátrányt szenved, mint egy tesze-tosza nő.
Házelnök Úr,   Én örülök, hogy nem vagyok meleg. Tudja, miért? Nem, nem azért, mert így verhetem a mellem, hogy nem vagyok egy kiirtandó, de minum üldözendő és kriminalizálandó libsi csökevény, hanem mert tartogat a mindennapi élet pont elég kihívást minden fronton - sokszor ez már igenis háború…..
Nancsibacsi 2019.05.16 21:46:54
Az utóbbi hónapokban több felmérés is készült, melyek mind egyértelműen a Fidesz győzelmét előlegezték meg. Nemzetközi szinten is nagy eredményt el, hiszen nehéz mondani még egy országot az EU-ban ahol ekkora támogatottságnak örvend egy párt. Akár kétharmados győzelmet is arathatnak a teljesen…..
Nancsibacsi 2019.05.16 12:46:55
@Etniez: Ilyen jól fizetik a mosogatókat, vagy ilyen rosszul fizettek itthon a mekiben? Hülye gyerek: reagáltam arra amit írtál. Észre vetted-e az idézőjelet?
Nancsibacsi 2019.05.16 12:53:29
@felucca02: Egyáltalán nem tartom magam pártatlannak, ahogy pl. az indexet sem. Mert arról pl. egy sort se írtak, hogy az MSZP-s vezetés alatt a Gyárfást és tettestársai mit műveltek a napkeltében (vörös nyakkendő, mszps képviselőkkel szemben csupa kellemes kérdés, hogy van a kislánya, tényleg önállóan eszi már a tejbepapit, a fideszesek meg kb le se ülhettek. A "közmédia" mindig is kormánymédia volt - tetszik vagy sem, ez így működik. Viszont amellett nem tudok elmenni,hogy magukat elvileg függetnnek hazudó felületek (index, facebook) most már nyíltan ellenzékiek lettek. Eddig is volt némi huncutság a hírek priorizálásban, de ez már tök nyílt - most már a látszatot se akarják fenntartani.
Nancsibacsi 2019.05.16 12:55:51
@felucca02: Jó, akkor mi se fizetjük be az EUnak az ÁFA-ból a befizetendő részt meg VÁMot vetünk ki az EU-s árukra, aztán meglátjuk hogy fognak-e ezért hisztizni, vagy simán lenyelik hogy "hát van nekünk elég pénzünk, Magyarországi bevételek úgyse fontosak".
JobAngel Szabadúszó leszek! 2019.05.14 06:00:00
Elegem van a munkahelyekből, főnökökből, álláskeresésekből, freelancer leszek. Jól hangzik? Jól bizony, aki megteheti, vágjon bele. De jól gondolja át az alábbiakat: 1. Nincs havi fix, kockázat van Nem jön a fizetés minden hónap elején automatikusan, a folyamatos ügyfélkapcsolat hozza a…..
Nancsibacsi 2019.05.15 13:16:28
@jobangel: Na várjunk egy picit: a 15% SZJA az igaz, de a számla befogadójának - vagy ha az magánszemély, akkor saját magadnak - még az EHO-t is meg kell fizetni. Szóval így a megrendelőnek összköltségben többe fog kerülni egy adószámmal rendelkező magánszemély, mint egy katás. Már kb 70eFt havi bevételnél jobb lesz a KATA - amit nyilván el kell érni, de ha ezt se tudja az ember elérni az elején, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy "nem jött be".
Nancsibacsi 2019.05.15 13:23:43
@Snedronningen: A magyar egészségbiztosítás számára simán tök mindegy, hogy mennyit fizetsz be - csak legyen jogviszonyod. A napi 250Ft-s biztosított is tök ugyanazt kapja, mint a teljesen bejelentett, jól kereső járulékfizető. A nyugdíj más téma, de az annyira távol van, hogy teljesen jogos hogy lesz.rja mindenki, mivel reálisan akkor lesz értelmezhető nyugdíjad, ha lesz saját tulajdonban lévő befektetésed mire befejezed a munkát. Szóval sokkal jobban megéri mondjuk havi 1 milliót keresni úgy hogy 50 ezer KATA-t fizetsz be, és minimálnyugdíjat fogsz kapni, mint 600ezer nettót keresni, úgy hogy adóznak utánad 400 ezret. Mivel az 1 millióból 400ezret befektetve nem pénzügyi, hanem valós, fizikai befektetésbe lesz nyugdíjad, a 400 ezer adó/járulék befizetése mellett meg simán éhenhalhatsz/megfagyhatsz majd 70 évesen.
Megjegyzem a mai huszasok alapvetően NEM AKARNAK dolgozni, de ha már muszáj, akkor is csak a szükséges minimumot, és a lehető legkényelmesebb körülmények között. Szóval ők biztos nem a havi 1 millióra hajtanak, hanem a szükséges minimumra. Szóval ilyen szempontból tök igazad van, de a freelancer lét az abszolúte nem kezdőknek való, hanem profiknak. Egyetem után senki se "specialista" - mindenki csak junior.
Egy viharos kapcsolatot követő szakítás után nehéz dönteni az újabb kapcsolat és a szünet között, de a legnagyobb baj, ha egy nő nem tudja, mit is akar. Ebben a felállásban még az is kínos, hogy a két szóban forgó férfi ismeri egymást.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok…..
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..
Nancsibacsi 2019.05.07 17:02:17
@Benbe: Szerintem túl sokat kötsz le - szerintem 1 milliót illik folyószámlán, 100 ezret meg KP-ban tartani.
Tizenöt évvel ezelőtt május 1-én tűzijátékkal és közös visszaszámlálással Magyarország a régió számos országával egyetemben tagjává vált az Európai Uniónak...
Nancsibacsi 2019.05.04 20:18:13
@kiskutyauto: Az EU szerinted jótékonysági szervezet, aki "adományoz"? Miből? Örökölt? Vagy honnan van pénze?

Gondolkodni kellene egy kicsit, mielőtt ökörségeket beszélsz.
Csányi egyre mélyebbre ássa a miniszterelnököt: nem személyesen neki, hanem valaki másnak számlázzák ki a repülőutakat. ..
Nancsibacsi 2019.05.02 16:01:38
@rallus: Legyél igazságos - az az 5 millió ma 20-at ér, mivel egy panellakás áráról beszélünk (GYF milliárdossá vállása ugyebár).
A populizmus kísértete járja be Európát és a világot – legalábbis ezt látjuk, ha a különböző nemzetközi vagy akár hazai híradásokra figyelünk, elég csak Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Jair Bolsonaro, vagy éppen Orbán Viktor sikereire gondolnunk...
Nancsibacsi 2019.04.30 20:59:42
@Dzendör Sztadiz: Ne lepődj meg rajta - van youtube videója, ahol "előadást" tart, hát izé... látszik rajta hogy sérült szegény. A ballerek már a rokkantakat is a harcmezőre küldik :-D
Nancsibacsi 2019.05.01 09:00:46
@Európai téridő: "Tudod egyáltalán, hogy miről besélsz?"
Lehet be van cuccolva. Vagy éppen elvonás alatt van, és azért. Ha a mindennapokban ilyen agresszív volna, nem élhetett volna ilyen sokáig :-)
2021. január 1. az a dátum, amely ma már egyre több építtetőt érdekel. Miért is? Mert akár érintettek is lehetnek, ha e nap után tervezik használatba venni lakóházukat. Mit várhatunk ettől az időponttól az új energetikai szabályok hatályba lépését követően? Erre a kérdésre próbálok meg válaszolni…..
Nancsibacsi 2019.05.01 08:36:00
@Nand: "Biztos te is tanultál a CO2 emberi szervezetre gyakorolt hatásáról..."
Igen tanultam - nincs ilyen. A CO2 nem mérgező gáz - nagyon stabil vegyület. Kb annyira mérgez, mint a levegő nitrogén tartalma.
Ha az oxigént alakítod CO2-vé, akkor se a CO2 magas szintjébe halsz bele, hanem az oxigén alacsony szintjébe. Mivel ez eléggé általános (kilégzés), ezért írják azt, hogy ha 50000 PPM fölött van a CO2 szint, akkor meghalsz. De ez csak akkor igaz, ha a nem kerül extra oxigén a rendszerbe, pl. kémiai úton előállítva (amit tengeralattjárókon vészhelyzetben alkalmaznak is: szuperoxid patronok). Ilyenkor jóval 50000 ppm fölötti CO2 koncentráció sem okoz semmiféle problémát. Éppen ezért hülye érv az, hogy 1000 ppm fölött AZONNAL levegőt kell cserélni. Persze aki ebbe ölt egy vagyont - azt nyilván nem fogom meggyőzni, de szerintem te se győzködj másokat, mert mindig jönni fog valaki, aki nem bukott meg általános iskolában kémiából.
Nancsibacsi 2019.05.01 08:44:31
@tjhooker: Jó, de ennyi erővel vehetsz víztisztítót is mondjuk 200 ezerért, aztán meg a NÉBIH vizsgálat majd kimutatja, hogy több baktérium van utána, mint előtte volt a csapvízben:-) Szóval ami plusz költség, abban csak a plusz költség a biztos - az hogy pozitív élettani hatása van, az abszolúte nem.

Én kíváncsi volnék arra a füstszűrőre is, ami egy forgalmas út mentén kiszűri a modern dieselek által kibocsátott PM10 koromrészecskéket is. Meg szerintem az autógyártók is, mert tuti azonnal megvennék, hiszen nekik nincs ilyen szűrőjük. Ez a füstszűrőn keresztül is be fog jutni, és a látszó, érezhető füst ehhez képest kb hegyilevegő veszélyességű.
Nancsibacsi 2019.05.01 22:26:44
@_B_: Hiába frissítem, mert amiről beszélsz az az oxigén hiányos állapot. A széndioxid atomstabil vegyület - ha nem tudsz fotoszintetizálni kell kb 2000 celsius ahhoz hogy felbontsd. A te szervezeted ha megfeszülsz se tud semmit se kezdeni a CO2-vel. Nem reaktív - nem tud mérgező lenni, ennyi. A dupla kovalens kötés nem viccel :-)
A pincékben azért halsz meg, mert a szén dioxid nehezebb a levegőnél a pince meg általában lejt, vagyis kiszorítja onnan az oxigént. Ezért van az, hogy ha a gyertyát derékmagasságban tartva mész lefelé, akkor a lángján időben láthatod, hogy már nincs elég oxigén tartalma. 400 helyett 1000PPM CO2 az kb 20,93 helyett 20,87% O2-t jelent - ez gyakorlatilag kisebb különbség, mintha felmennél a Kékesre, ahol ritkább a levegő. Ez tuti hogy nem fog semmiféle fejfájást, vagy akármit okozni, és a pincében tuti nem 0.06% a különbség, ha elalszik a gyertya.

A mustárgáz meg teljesen téves - abban van pl. kén meg klór is, és láss csodát: erősen reaktív vegyület: ezért tud mérgező lenni. Egy stabil vegyület sose lesz az. Belélegzed, a szervezeted nem tud vele mit kezdeni, kilélegzed.

Az oxigén elfogyasztására egy lakásban vajmi csekély az esély: egy 2 nm alapterületű, ajtóval rendelkező! főzőfülkékben pl. legfeljebb 2 gázégős tűzhelyet szabad telepíteni, és gázos sütőt nem. Érted: ez az engedélyezett, rengeteg olyan kis garzon van, amiben ilyen főzőfülke van, és túlélték az emberek.

Nyilván ha én ilyen gépeket szeretnék eladni, akkor én is kapnék a légből faszságokat, meg elcsúsznék 1-2-3-4 tizedesjeggyel megfelelő irányba, hogy "kijöjjön a matek" - de hát nem árulok, így én maradok a tényeknél.
"Alig Tisztelt HR Osztály! Az ithuspiac.hu állásportálon meghirdetett pozíciójuk, miszerint Feketöves Java Jedi Nindzsát keresnek, felkeltette az érdeklődésemet. A cégüket ugyan különösebben nem találom szimpatikusnak, de jelenlegi munkahelyemen, amit már évek óta ki nem állhatok, múlt pénteken…..
Nancsibacsi 2019.04.30 09:36:48
@igazi hős: 1. Felőlem ihatod citromlével is - szerintem nem attól leszel darabolós gyilkos. Az hogy belekötsz más kávézási szokásába nagyobb kockázati tényező ilyen téren.

2. Az "olyan" feladat, az új terület motiválna, de azt tanulni kell, kevésbé vagyok benne hatékony, így kevesebbet fizetne. 20 évesen nincs választás: semmit se tud az ember, keresnie se kell a kihívásokat, mert minden az. 40 évesen már inkább azt választom amit tudok, hatékonyabb vagyok benne, mert az többet fizet. Én egy jó zsoldos vagyok: hatékony, és csak a pénz érdekel. Ez a 8 óra így is úgy is el van b.szva az életemből - azzal kell foglalkozni, hogy a maradék jobb legyen, ahhoz meg a legjobb ha a 8 óra alatt minél többet keresek. A kihívásokat otthon élem meg, mivel ott lényegtelen a hatékonyság.
Nancsibacsi 2019.04.30 09:42:02
@Behajtó70: Hát téged meg ki bántott?
Pár hete kékre festettem a hajam. A dolog nem hirtelen történt, először fodrászhoz mentem, ő pedig szolid pasztellszín (kék-rózsaszín, szürke) csíkokat húzott a hajamba. Bejött ez az "unikornis-frizura", így felbátorodtam, és egyre több tincs lett színes. Végül az egész hajam. Élvezem, bár néha…..
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
Nancsibacsi 2019.04.29 15:45:24
@citrix: "A szovjetek aligha nevezhetőek irgalmas nővéreknek vagy szamaritánusnak."
Én ezt sehol se írtam, csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a nukleáris potenciál megőrzése Oroszország számára nem választás, hanem simán létkérdés. Innen kezdve az, hogy majd jól kiéheztetjük őket esélyes hogy bukik, mert ha lesz valamire pénzük, akkor az a nukleáris potenciál fenntartása lesz.
Nancsibacsi 2019.04.29 15:47:43
@Magyarulaszlo: "Az atomfegyver-versenyzés a legostobább módja a költekezésnek, az eddig a földön felrobbantott kb. 2100 atomtöltet kurvára nem tett jót senkinek és a bolygónak sem"
Ha megelőzte a 3. világháborút, már megérte a sok bébifóka meg kib.szott atoll.
Nancsibacsi 2019.04.29 15:50:14
@ételizésítő: ""Az atomfegyverek nélkül Oroszország már az USA tagállama lenne réges régen."
Hát nem biztos, hogy ezzel rosszabbul járnának."
Jövőbe senki se lát, szóval az se biztos hogy jobban. De akárhogy is legyen: keress csak egy országot, amely önként és dalolva feladná a szuverenitását. Nem fogsz találni.
Ma délután (04.26) a diákok tüntetést tartottak a Kossuth-téren, amelynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy a diákoknak milyen követelményekkel lesz lehetősége jövő évtől felsőoktatási tanulmányokat folytatni. A követelmények nem egy bonyolult rendszert rajzolnak…..
Egyre több építkezőnek van tele a hócipője az építési vállalkozókkal. A Házépítők csoport egyik tagjánál telt be a pohár. A szörnyű az, hogy miután kiírja magából az élményeit, nincs mit tennie, folytatnia kell, talán még rosszabb kivitelezőkkel. ..
Nancsibacsi 2019.04.26 13:11:58
@Hegge Balázs: Egyrészt a generálkivitelező nem 10-25 százalékot tesz rá, hanem inkább 100-at, a munka részére. Az anyagot meg ha nem ő intézheti akkor meg van sértődve, mert azon is meg szeretne lopni.
Másrészt a generálkivitelező se garancia semmire se, mert annyit nyersz vele, hogy van egy jó ügyvédje, aki mindent ki fog magyarázni a bíróságon. A független szakit meg legalább simán meg lehet veretni, ha nem végzi el rendesen a munkáját. Sokkal tisztább így.
Nancsibacsi 2019.04.26 21:14:40
@Dyra-Papa: Az apósomnak ez a szakmája, csak már nyugdíjas. Ő azt mondja - veled ellentétben - hogy ezt bárki meg tudja csinálni, ha sakkban tudja tartani a kivitelezőket. Ha nem - akkor meg se próbálja. Az mindegy hogy következő munkák ígéretével, pénz visszatartással, vagy verés kilátásba helyezésével - de sakkban kell őket tartani. Ezek primitív jószágok - csak ezen a nyelven értenek.
Egyre nagyobb a jövedelmi szakadék a társadalmi csoportok között, folytatódik a régiók közti különbségek növekedése, a politikai hovatartozás szempontjából pedig szinte háborús frontvonalak alakultak ki a magyar választók között. Mindez persze nem véletlen: A Fidesz tudatosan szaggatja szét a magyar…..
Nancsibacsi 2019.04.26 16:01:34
@Almandin: "Ez így van, Bp-n szorul kifelé a magyar középosztály a belső kerületekből."
Ezt rajzold már le nekem picit érthetőbben, hogy hogyan történik. Van Gipsz Jakab, egy belvárosi lakással. Egyszer csak megszűnik a tulajdonjoga, és hopp: a Hortobágyon találja magát. Kiszorult. Vagy mégis hogy?
Én azt látom, hogy a belvárosi lakások ára duplázódott, triplázódott az AirBnB miatt - amit nyilván a patás Orbán talált ki. Akinek ott volt lakása, két lehetősége van:
- Vesz máshol (is), ezt meg kiadja, és rohadtul örül, hogy munka nélkül van egy nem rossz fizetése.
- Eladja, és örül annak, hogy kap érte annyi pénzt, amiért kb bárhol az országban vehet 3 lakást.
Valamiért úgy érzem egyik "kiszorult" sem vág magán eret, csak te, aki messziről ugatod a Budapesti ingatlanárakat, kívülállóként.
- Marad a seggén, vagyis nem szorul ki sehová se, a örökösei meg vagy eladják a méregdrága lakását, vagy beleköltöznek.

"Vidékről emiatt is nehéz felköltözni Pestre, mert az átlagember nem tud annyi pénzt kifizetni egy lakásért."
Ja, meg Londonban, sőt Tokyoban, de Kijevben se - skandallum. Miért nem kerül mindenhol annyiba egy lakás, mint egy bivalybasznádi putri, ugye? Erről is Orbán tehet.
Egészen szokatlan ügyet dobott ki mára a Homár postaládája, aminek kapcsán megtudhatjuk, hogy tényleg létezik örökrózsa, nem csak a minden családban létező Karcsi bácsi viccel ezzel minden egyes alkalommal a mama nippes vitrinjében kiállított porcelánrózsa-gyűjteményre bökve.…..
Nancsibacsi 2019.04.25 22:13:18
@KaTe: "Ha az ajándékozó pontosan tudja, hogy nem azt rendelte amit kapott, ennek ellenére azt mégis elajándékozza, akkor rosszhiszeműen járt el."
Ja, nyilván. Mert tőle elvárható hogy meg tudjon különböztetni egy rózsát egy másik rózsától, amiről maximum képet látott előtte, de az eladótól, aki ezt árulja ugyanez nem várható el. Az küldhet mindenkinek valami random cuccot (ROSSZHISZEMŰEN), ami hasonlít a megrendelt termékre, aztán ha olcsóbbat küldd és nem veszi észre akkor profit, ha meg drágábbat, akkor majd a vevő visszaviszi az üzletbe (gondolom Békéscsabára), mert hát nyilván azért rendelt neten, mert időt akar szánni arra, hogy virágboltba járkáljon. Ha a másik fél - aki drága helyett olcsót kapott - is visszahozza 2-3 nap múlva a rövid gariidős rózsát, akkor azt felár nélkül megkaphatja - pedig az már világot látott (és úgy is néz ki). Nyilván - ez így rohadtul életszerű :-D

Az alap, hogy vissza nem vinném. Ide se én hoztam. De ha ide én hoztam volna, akkor se vinném vissza, mert én nem akartam emiatt 2x elmenni az üzletbe. Ki fizeti azt ki nekem? Hol van olyan a szerződésben, hogy hibás teljesítés esetén nekem kell gondoskodni a visszaszállításról? Ilyet ha beleír, az se jogszerű, mert a hibás teljesítésért kizárólag az eladó felel.
A másik dolog, hogy mivel az átvétel másnapján esett le nekik a tantusz, így 99 százalék hogy a termék már nincs is meg. Vagy tegyük fel megvan, de 1 óra múlva jön az az esemény, ahol oda szeretném adni az ajándékozottnak. Vigyem vissza? Majd az ő hülyeségük miatt nem adok neki semmit? Reális. Meg fizessek több pénzt? Mire fel? Hol szerepel a másik termék ára a szerződésben? Mire alapozzák azt, hogy én a drágább rózsát megvettem volna, mikor az lehet hogy simán túlárazott, meg se éri - meg alapvetően: nem kértem azt?

Ha rendelek egy pizzát, kihozzák, elkúrják, mert mondjuk dupla adag sajtot tesznek rá, vagy tudomisén szarvasgomával megszórják, én meg simán megeszem - észre se veszem a változást, esetleg észreveszem, de már beleharaptam -, akkor utána jönnek, hogy bocsi, add má vissza a pizzát, mert az másé (és kivinném neki másfél órával a sütés után), vagy legalább fizessél +5000-et a szarvasgombáért? Ne nevettessük már ki magunkat - ilyen nincs. Nem arról van szó, hogy egy aranyórát küldtek egy kínai gagyi helyett, hanem rövid szavatosságú, gyors felhasználású terméket rontottak el. Hiába a törvény betűje, ez a konkrét eset még bíróság előtt se állna meg.

Komolyan, én nem értem hogy egy kereskedő hogy nem érzi azt, hogy ez az egész sztori simán KÍNOS, mármint hogy nem engedte el simán a dolgot, és nem nyelte be a buktát.
Nancsibacsi 2019.04.25 22:24:26
@a fekete krindusz: Azért egy pillanatra álljunk meg. Itt nem arról van szó, hogy rendeltem 5 kiló lisztet, mert majd 3 hét múlva sütni akarok sokat, de sajnos 5 aranyrudat hoztak helyette véletlenül. Annak a rózsának valószínűleg megvolt a helye. Az ilyen virágküldő cégek maximum 1 napos szállítással dolgoznak - ha ilyen helyről rendelsz vágott virágot, akkor azt MAXIMUM 1 nappal a felhasználás előtt rendeled meg. De lehet hogy még később, mert pár órás (méregdrága) szállítást vállalnak. Nyilván ha megrendeled, akkor azért teszed, mert nincs időd, lehetőséged arra, hogy elmenj és megvedd. Vagyis a vevő eleve kényszerhelyzetben van, mert:
- Lehet hogy a virág már meg sincs, hiszen elajándékozta.
- Lehet hogy még megvan, de pillanatokon belül fel KELL használnia - AKKOR IS HA JOBB mint az eredeti.
Arra hogy visszaküldje, újat kapjon helyette már akkor sincs idő, ha ő ezt észreveszi a csomag átvételekor (amúgy mitől venné észre?).

Vegyük észre azt, hogy az eladó nem a megoldásra törekedett, mert akkor azt mondta volna, hogy: "Megvan még?" És igen válasz esetén felajánlotta volna hogy gyorsan küld egy másikat, ezt meg adja oda a futárnak, és az visszaviszi. De nem - vigye vissza a vevő, vagy fizessen. Szóval ez így simán lehet egy rosszhiszemű kereskedői magatartás is, mert van 1500 db dupla árú tartós rózsája, amit a kutya se vesz (mert sajnos elmúlt nőnap, valentin nap, anyák napjára meg a gyerekek nem költenek ennyit), és minden normál rózsa megrendelés helyett ilyet küld - így próbál meg túladni a beragadt készletén.
Nancsibacsi 2019.04.26 08:01:06
@Eugene Horse: 27000-ről, pl itt:
themillionroses.hu/collections/retarget-minden/products/vorosrozsa
themillionroses.hu/collections/retarget-minden/products/voros-orok-rozsa-fekete-henger-box
Nade tessék 3 pixel különbséget keresni a két kép között, ami alapján a vevő felismerhette volna, hogy nem azt kapott, amit rendelt :-)
Amúgy az ár még jobban megerősíti a gyanúmat, hogy lehet itt szándékosság a cég részéről, mert egy rózsahengerért 50ezer, hát na... És hát minek az örök? Aki ilyet kap, azt 2 órán belül vagy megdugod, vagy ablakon kidbott pénz volt a virág - semmi értelme a tartósnak.
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..
Nancsibacsi 2019.04.25 13:56:00
@opati666: "MINDIG a szél iránya indokolja le- és felszállási irányt."
Vannak olyan extrém repülőterek, ahol kötött a fel és leszállás iránya - tök mindegy hogy milyen szél fúj. Ezért írtam azt, hogy legrosszabb esetben felvesznek a légitársaságok képzett pilótákat, akik le tudnak szállni hátszélben is.
Nancsibacsi 2019.04.25 14:03:58
@VT Man: "Mukodo vasuti sin melle se koltozok ugy, hogy arra szamitok, hogy nem baj, ugyse lesz rajta forgalom. "
Na igen, de itt kb fél Pestről van szó, amelyik kvázi élhetetlen a repülőtér miatt. Nem 1-2 ház, ahol olcsó volt a telek, hanem 3-4 kerület. Egyszerűen irreális, értelmetlen, vállalhatatlan hogy Ferihegy itt és így tovább működjön.
Nancsibacsi 2019.04.25 14:05:47
@heidt: "A320neo, 85 decibeles maximális felszálláskori zajkibocsátás"
Milyen távolságból? Több kmről?
A világ legnagyobb aquaparkja a Balatonon Bár teljes bizonyossággal nem állítható, hogy soha nem valósul meg tény, hogy a több mint egy évtizedes tervezés és többszöri nagy bejelentések dacára, máig nem kezdődött meg egyik tervezett helyszínen sem, a világ legnagyobbjának beharangozott aquapark…..
Az április már a tavasz dereka, ilyenkor már az időjárás is általában kedvező, még ha a hűvösebb napok jönnek, akkor is nyílik alkalom egy kis mozgolódásra a kertben. A tavasznak ebben a szakában rengeteg feladat akad, így mindenki talál magának elfoglaltságot, függetlenül attól, hogy veteményese,…..
Nancsibacsi 2019.04.14 21:23:39
@enrikokaruszo: 1-2 éves tőkéket pont most kell, az öregeket lehet korábban - van aki már februárban nyírja. De a korai metszésnél szoktak hagyni tartalêkot. Ha kifakadt, könnyebben le lehet verni a szemet (pl. karok lekötésénél), viszont ha korán metszed és jön egy hideg akkor meg visszafagy a friss vágástól.
A fél ország megsemmisülten és döbbenten állt, miután április 8-án ismét kétharmadot szerzett a Fidesz-KDNP – sokan a kormánypártok parlamenti többségének elvesztését várták, és ehhez képest valóban sokkoló eredmény született. A napokban ennek egyéves évfordulója kapcsán számos visszaemlékezés…..
Huszonhat éves vagyok. Hat éve mentem férjhez. Van egy szép, kétemeletes házunk, amely mellett és mögött egy egybefüggő, hatalmas kert húzódik. A közepén az a menyasszonytáncból lett, használt, de jó állapotban lévő kiskocsi parkol, amely esténként büszkén gurulhat be a faoszlopokból összetákolt…..
Nancsibacsi 2019.04.09 13:32:42
@Anita Nagys: "en is csak egy megoldast latok - elhajtani ezt a szemet ocska fideszbandat a pi... ba..."
Mert ők a felelősek azért hogy te rosszul élsz, nem te, ugye? Figy, ha elhajtod őket, és mondjuk én odakerülök - tuti éhen halsz :-)
Nancsibacsi 2019.04.09 13:43:12
@AdamTheTux: "10 éve, amikor Budapestre költöztünk, egy 40 négyzetméteres lakást 8-9 millióért lehetett adni-venni. Ma ugyanez inkább 30-40 millió"
Egyrészt 10 éve volt a mélypont, amitől 15 éve DRÁGÁBBAK voltak a lakások, vagyis semmi más nem történt, csak a 13 évnyi lemaradást 2 év alatt behozták a lakásárak. A valóság nem a amit te írsz, hanem a 15 év alatt 2.5x áremelkedés, ami 15 évre szétosztva nem sok. Amúgy nézz szét a régió fővárosaiban: máshol se olcsóbb.

Másrészről kollégám pár hónapja vett 18MFt-ért 1.5 szobást, ami elég 3 főnek (tudom, mert nekünk is annyi volt az első gyerekkel) - 30-40 millióért a legjobb helyen lévő kívül-belül felújított 65 nm-es lakásokat lehet kapni, ahol 8-9-ért 2 szobást sose tudtál venni.

Szóval egyrészről nagyokat mondasz, másrészről torzítasz, harmadrészről az igényeid magasabbak mint amire az anyagi helyzeted predesztinál. Ha van 4 szám, és mindegyiknél csak egy kicsit csalsz (x évvel ezelőtt, y Ft, z szobás, w Ft most) - akkor igen gyorsan félre lehet vinni az információt.
Nancsibacsi 2019.04.09 13:53:53
@Visceroid: "Csak emlékeztetnék mindenkit, hogy amíg nem Orbán diktált, addig a legkisebb kis piszlicsáré baromságért is az MSZP kormány volt a felelős"
Nézd meg Medgyessy választási vitáját Viktorral - az volt az egyikt téma, hogy Viktor szerint 2 év múlva tudunk belépni az eurozónába, erre rálicitált a dadogós, hogy ők 1 év alatt. A többi Fideszes megalapozott ígéretre is ugyanígy rálicitált. Igen, megalapozott, mert a 2 év akkor tök reális volt, hiszen pörgött a gazdaság, csökkent az államadósság, egy szép növekedési pályán álltunk. Na ezt a dadogóst megválasztottok, 2 év múlva megpuccsolta a nevelt fia (Gyurcsány), aki még annyira elfedte az általuk összehozott sz.rt - egy pörgő világgazdaság mellett - hogy csak a következő választások után kellett megszorítania (mondom: pörgő világgazdaság mellett).
Nyilván ők nem tehettek arról, hogy akkor konkrétan lehetetlen volt adócsalás nélkül vállalkozni, és még a nagy multik is a fele pénzt külföldi számláról utalták a munkavállalóiknak, mert ők se bírták kigazdálkodni azt az adószintet, ugye? Kellene nekik adni még egy esélyt ugye?