Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orsi Fözte

20 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta az IR életmód lett az egyik legjobb barátom, azóta rájöttem, hogy számos olyan étel létezik a valóságban is, amiket eddig csak a különböző gasztromagazinokban láttam. El nem tudtam képzelni, hogy miért lenne jobb egy bulgur, kuszkusz, köles, basmati rizs, mint a sült…..
Szeretjük a rakott kelt, bár megvallva az igazat, én hosszú évekig nem készítettem és otthon anyuméknál sem volt nagy divat. Aztán hogy az én Bálintommal összekerültünk, helye lett a konyhában. Egészen eddig a hagyományos, sütőben, tepsiben rétegezve készült, azonban…..
A korábbi rendszerben külön menüpontban találtátok a fájlkezelőt, az új adminfelületen nem külön menüpontban találjátok, hanem ott, ahol a használatára szükség van: posztszerkesztés, HTML oldaldoboz szerkesztése és sablon szerkesztés. A fájlkezelő és a képkezelő működése teljesen azonos, csak…..
A csicsóka tipikusan olyan zöldség, ami mellett az ember elsőre simán elmegy a piacon, esetleg méregeti, hogy ez meg mi a kutyafüle lehet. Leginkább egy göcsörtös krumplira hasonlít, így a szabványméretű/formájú zöldségekhez szokott vásárlónak pláne gyanús. Pedig ha az ember rákap, rájön, hogy egy…..
Élet, erő, egészség, ez a trió abszolút igaz erre a receptre! Az már csak hab a tortán, hogy cukorbetegek/inzulinrezisztensek és laktózérzékenyek is ehetek, és még finom is! A kétévesem céklaszeretetéből kiindulva megkockáztatom, gyerekek is szívesen megeszik. :-)  A recept további részét IDE…..
Amikor úgy ébredek fel reggelente, hogy már minden felvágott fajta a könyököm végénél tart, és kívánok valamit, de nem is tudom mi lenne az, na ez egy kiborító állapot :) Ugye jött ez az inzulinrezisztencia, amikor is mindenről tudni kell hogy nekünk az jó e vagy sem? Nos,…..
Azt hiszem, kislányként az egyik első étel, amit önállóan megfőztem, egy gombapaprikás volt. A szósz isteni lett, de a tésztát botrányosan szétfőztem. :-) Nos, azóta megtanultam tésztát főzni, a gombaszósz viszont maradt a kedvencek között. A ma hozott receptet egy kis kápia paprikával és chilivel…..
Szóval, az a történet, hogy beütött az egészséges ételek aktualitása. Kiderült ugyanis, hogy szembe kell néznem ezzel a fránya inzulinrezisztenciával. Nem mondom, hogy boldogság töltött el, de abban biztos voltam és vagyok, hogy valamilyen formában betarthatóvá teszem az…..
Még pár hete ígértem, hogy hozok egy klassz levest a tökmagos sajtchips-hez, amihez szuper jól működik feltétként. Ez a paradicsomleves tényleg gyorsan készen van, a sajtchips-szel párhuzamosan elkészíthető, kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak vele. Gyerekeknek a klasszikus betűtésztával…..
Hozzávalók: 4-6 féle (hús, gomba, tejszín, fehérbor, hagyma) Várakozás a fogyasztásra: előkészületekkel együtt, kb. 45-60 perc. Nincs ennek az ételnek sztorija. Csak következménye :D  : az ember degeszre eszi magát vele. Bálintom valami husikát szeretett volna, 4 szelet…..
Várakozás a fogyasztásra: kb. 20 perc Hozzávalók: 3-5 féle ( spenót, tojás, tej, zsemle) A spenót az én életemben is általában gyermekkori élményként volt jelen. Ovi, iskola, menza..kell további magyarázat? Mígnem néhány évvel ezelőtt egy fotót látva komolyan mondom…..
Várakozás a fogyasztásra: kb. 45-50 perc Hozzávalók: 3-5 féle ( aszalt sárgabarack, csirkemell, lekvár) Nem rajongok az aszalt gyümölcsökért. Viszont a sárgabarack, mint gyümölcs a kedvenceim közé tartozik. És legnagyobb bánatomra szeretem a bundázott husikat is, bár…..
Várakozás a fogyasztásra: kb. 40-50 perc Hozzávalók: 3-5 féle (szalonna, gomba, krumpli, hagyma) Tagadhatatlanul gomba rajongó vagyok. Meg szalonna rajongó is. Meg hagyma is. Szóval ennek muszáj volt létrejönnie :) Íme: kell hozzá: 20 dkg húsos szalonna (baconnal is neki…..
Várakozás a fogyasztásig: kb. 25 perc Hozzávalók: 3-5 féle ( tojás, tortilla, gomba ) Ezelőtti serpenyős tojásos receptemhez érkezett néhány hozzászólás, közöttük olyan is hogy, miként egyen hasonló finomat az, akinek nincs olyan serpenyője amit nyugodtan betehet a forró…..
Várakozás a fogyasztásig: kb. fél óra Hozzávalók: 3-5 féle (tojás, burgonya, bacon, hagyma)  Én személy szerint hétvégére mindig megunom az átlagemberek életét jellemző hétköznapi reggeliket. Szendvicsek felvágottak, zöldségfélék, müzlik és egyéb pelyhek. Nem látok…..
Orsi Fözte 2014.10.10 12:33:15
@Fanyuvo: Jaj, a Rota nem éppen a barátunk :( Kívánom, hogy minél előbb túl legyél rajta!!
Persze nekem is az jutott eszembe, hogy becsavarni a serpenyő nyelét duplán alufóliával és máris használható. :)
Orsi Fözte 2014.10.10 12:34:09
@bukott madonna két nagy didivel: Köszi madonna :) jó ez a név :D
Azt hiszem 4 éve eszem meg a sütőtököt. Köszönet érte Marcsinak, egykori lakótársamnak és barátnőmnek, aki olyan gusztán és élvezettel ette egy leheletnyi sóval meghintve, hogy nem bírtam a kóstolásnak ellenállni. Azt nem tudom hogy előtte miért fordítottam hátat ennek a…..
Várakozás a fogyasztásig: kb. 3 óra (kelesztéssel, munkával együtt ) Hozzávalók: 4-6 féle (liszt, élesztő, vaj, tej ) Mint mindent, amit eddig a kenyér és péksütemények sütéséről tudok, ezt is Limarától tudom. Születésnapomra kaptam Bálintomtól Limara könyvét és…..
Várakozás a fogyasztásig: 12 óra ( ebből munka: 5 perc ) Hozzávalók: 3 féle (porélesztő, liszt ) Napok óta szemezgetek ezzel a recepttel Moha konyhájának oldalán. Odavagyok ezekért a csodás lukacsos kenyerekért, pláne ha észbontóan ropogós a héjuk :) Ma reggel ill. este nem…..
Várakozás a fogyasztásra: 50 perc + 20 perc a kihűlésig ( nem minden esetben megvárható :) ) Hozzávalók:  3-5 féle ( tojás, tej, liszt, gyümölcs, vaniliás és porcukor) Először magam sem hittem benne, de az első próbasütés lenyűgözött és meggyőzött. Azóta nálam benne…..
  a fini végeredmény Mivel nekem is még tapasztalatokat és trükköket kell mástól ellesnem ezért az eredeti mű elkészítését mutatom meg. Ezt a sütit Bettynél találtam. A formázást és a tésztát is nála néztem el. Annyi kiegészítést…..
Várakozás a fogyasztásig: 2.5-3 óra (sütő és tempó függő) Hozzávalók: 8-10 féle ( pulykahús, fűszerek, hagyma, burgonya, alma, cukkini, liba vagy kacsazsír)  Bálint nem olyan régen haza állított két gyönyörű pulyka dobverővel. Kicsit meg is ijedtem a méreteitől és…..
Várakozás a fogyasztásig: 2 - 2.5 óra  (sütő és kicsit rutin függő) Hozzávalók: 4-6 féle  ( tej, liszt, élesztő, szódabikarbóna) Annyira szeretem ezt a kiflit. Amikor a Spar boltok valamelyikében járok és éppen péksüti kéne, valahogy mindig erre visz az utam. Szeretem a…..
Idő a fogyasztásig: kb. 20 perc Hozzávalók: 4-6 féle (tojás, oliva, zöldségfélék ) Mit tudtam én, hogy ezt a reggeli csodás ételt fritattának hívják és ma is amikor készítem és eszembe jut a neve, komolyan nevetek, mert valami pösze konyhatündér ugrik be egyből :D De a…..
Ennyit kell várni a fogyasztásig: 20 perc           Ennyi hozzávaló kell a konyhából: 5-8 féle ( paradicsom, fokhagyma, parmezán, oliva, lilahagyma, bazsalikom) Ilyenkor paradicsomszezon kellős közepén nagy a boldogságom, hogy a kertünk alkalmas arra, hogy megteremjen benne…..