Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b p

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
agarajz A fán rekedt macska 2014.04.03 19:24:35
Mivel egyetlen negatív tartalmú comment sem érkezett, ezért (több értelemben is) osztatlan sikerként könyvelem el az első bejegyzést, és ugyanezzel a témával folytatom. Az ezen a képen látható cica fenn ragadt egy fán. A gyerek, akihez tartozik, már iderángatta az apját, és most…..
b p 2014.04.11 20:03:48
Az úgy volt az alvásügyben, meg amúgy összességében, hogy egy ponton egyszer csak éreztem, hogy így nem mehet tovább.  Ez sajnos mindig így van. le-le-le, nem teszek semmit, még lejjebb, akkor elég. És onnan van a változtatás. Tudom, hogy így működik, eleddig legalábbis nem…..
Egy-két hete tervezem már ezt a bejegyzést, mely az eperrel, illetve a népszerű "szedd magad" -eperföldekkel foglalkozik, és melynek bevezetője egy leleplező bekezdés lett volna, miszerint az eper az nem szamóca, amit viszont oly lelkesen fogyasztunk és szedünk, az bizony a szamóca.…..
Mindenki tudja, mi a különbség a szépen rendbentartott, gondozott, zöldellő utcafrontok, és a kissé elhanyagolt, még fejlesztés előtt álló területek között. A differencia azonban sokkal szembetűnőbb, ha a két említett rész szorosan egymás mellett helyezkedik el. Ilyenkor…..
Cigányokról Szegregáció 2012.07.31 12:14:35
Azt hiszem, az elmúlt évek alatt a cigány társadalom struktúrájáról sikerült sokat feltárni ezen a blogon. Az eredményeket a Polgári Szemle legfrissebb számában igyekeztem összefoglalni – a lap online is olvasható. Most új témát nyitnék, az iskolai szegregációt. Az…..
Kiserdő - Sződ 16. Debegió-hegy 2012.07.14 01:55:00
A legtöbb ember, mikor arról van szó, hogy kiránduljunk egyet a zöldben, akkor valamilyen sűrű erdőre gondol valahol a hegyekben. Persze nagyon nincs mit csodálkozni ezen, hiszen Magyarország területének csupán 20%-át borítják erdők, ami nagyjából egybeesik hegyes vidékeink…..
Nem tudom, belegondolt-e már valaki önök közül abba, hogy mennyi egyetlen ember átlagos napi vízfogyasztása? Ha megvan a tipp, akkor mondom a helyes választ, körülbelül 150 liter. Első olvasatra ez túlzó adatnak tűnhet, de ebben természetesen nem csak az elfogyasztott víz szerepel,…..
Kipróbáltam. Nagyon hasznos volt ilyesmin gondolkodni, mondhatom, vállver, vállver. A valamelyik napi egész napos esőzésben kitettem a kütyüt a teraszkőre, hogy majd gyűjtse csak a csapadékot szépen és aggodalmaskodni kezdtem, hogy majd kifolyik felül, és miért is nem iszom több…..
Onlinemarketing blog Alkímia 2012.05.08 18:25:26
Itt ülök a Média Hungary-n, ahol a téma valahogy mindig a pénz: hogyan és hol van a pénz, miből fognak élni és megélni a médiacégek? Hiszen, ahogy az alcím is mondja, a pénz beszól, a pénz irányítja a médiát (is). Általános megoldást nem tudok mondani, de most a helyzet…..
b p 2012.05.09 19:57:43
@Konrad: nem értem félre és ezért nincs ktv előfizetésem, sőt tévém se. Nem fogok olyan szolgáltatásért fizetni, amit nem veszek igénybe, és vagyunk még így egy páran. Majd legfeljebb internetszolgáltatót váltunk. Ezzel a generációval ezt már nem lehet megcsinálni. Nem most csavaroztuk fel a parabolaantennát és kezdtünk el örülni a sat1-en németül sugárzott reklámoknak, a 6 napon sugárzott 1 adó helyett. Nem tudom mi okozza a meg nem értést. Az előbbit azért vetettem fel, mert talán generációs szakadék lehet. Az általad ajánlott megoldás nem illeszkedik az internet korszakába. Talán úgy 20 évvel ezelőtt...
b p 2012.05.09 20:13:09
@Konrad: az a baj, hogy én nem bánom, ha nem tartható fenn a jelenlegi, és azt se ha a 7-8-10 nagy kiadó úgy, ahogy van megszűnik az interneten létezni. Az online tartalomszolgáltatás valóban átalakulóban van. nem olyan újságok lesznek mint papíron és nem olyan tv-k, mint a tv-ben. És ez nem baj. Lesznek ügyek iránt elkötelezett magánszemélyek és civil szervezetek, akik online tartalomszolgáltatással is fognak foglalkozni más mellett. Én eddig is inkább őket olvastam. A javaslat nem arról szól, hogy "miből tudna megélni a tartalom", hanem arról szól, hogy miből tudnának megélni azok, akik kizárólag tartalomszolgáltatásból akarnak élni online. Lehet, hogy semmiből, és ez nem baj. Amiért nem hasonlíthatod a tartalmat a kenyérhez és a sörhöz, az rögtön kiderül, hogyha megvizsgálod, hogy mik a szűkös erőforrások. Nem a tartalom a szűkös erőforrás, hanem az emberek figyelme. Ezért versenyeznek a tartalomszolgáltatók a marketingesekkel karöltve. Nem véletlen, hogy ma a tartalomszolgáltatók fizetnek, hogy olvasóik legyenek. Ma még a marketingeseknek, nemsokára talán közvetlenül... en.wikipedia.org/wiki/Attention_economy
b p 2012.05.09 20:46:11
@Konrad: kérdés mit nevezünk rendes médiának, mit várunk el a rendes médiától. Átalányba fizetett médiából sem lesz rendes média: lásd közszolgálati tévé. átalányba fizetett semmiből se lesz rendes valami (lásd szocializmus/államkapitalizmus). Amiért nem aggódok különösebben, mert ha nem maguk az internetszolgáltatók torpedózzák meg az ötlet az ügyfeleik elvesztésétől félve, akkor majd létrejönnek az önszerveződés formái: pl. fogyasztói szövetkezetek internetszolgáltatásra, stb., ami csak jól jön a magyar társadalomnak.
Cigányokról Cigány út 2012.03.26 14:28:00
Súlyos támadás érte a közelmúltban a magyarországi sajtószabadságot. Közéleti személyiségek egy csoportja a politikai nyomásgyakorlás eszközével elérte, hogy a Magyar Televízió levegye a műsoráról a Fekete Doboz „Cigány úton” című filmjét.Meggyőződésünk, hogy a…..
b p 2012.04.10 09:00:06
@Bencsik Gábor: A Totem és tabu óta volt két világégés. A második után a rasszizmust az egész művelt világ (nem csak a liberális, hanem a jobboldali is) tabuként kezeli. Szerintem jó okkal. És azt is gondolom, hogy a véleményalkotás jog és kötelesség is. A nácik hatalomra jutását lehetővé tevő, még demokratikus Németországban talán nem voltak bíróságok? Ennek a blognak a korábbi lapjain, amikor Ön határozottan kiállt amellett, hogy a Jobbik kiírta magát a demokratikus pártok közül, talán megvárta a bíróságok ítéletét? Szomorúan látom, ahogy az ordas eszme lopakodva befúrja magát az emberek szemléletébe, még a művelt és tájékozott emberekébe is. Olvasson vissza a saját bejegyzései között, hogy egy-két éve milyen kérdésekben foglalt el ilyen harcos álláspontot és finoman, fokozatosan, de hogy változik a szemlélete. Nem a riport betiltása mellett kardoskodom, de a tiltakozás lehetőségéért, amikor egyértelműen sérült az újságírói etika, és az anyag függetlennek látszó potenciális rasszista propagandaanyag.
b p 2012.04.12 10:30:44
@Bencsik Gábor: Tényleg közeledünk. Nem az embereket akarom megvédeni attól, hogy megismerjék más véleményét, hanem magamat akarom megvédeni attól, hogy az emberek megismerjék más véleményét. Volt néhány szerencsés évtizedünk, de én még fiatal vagyok, nem akarok háborúban élni.
A Mein Kampf vagy a Sion bölcseinek jegyzőkönyve rasszista propagandaanyag vagy valakiknek a megalapozott véleménye egy csoportról? Ki dönti el? A bíróságok? Előbbi példák esetében eldöntötték? El. Miután tízmilliók odavesztek. A fentiekről ma már tudjuk, hogy hazugságok. A filmről is kiderült, hogy az interjúalanyok megtévesztésével, a tartalmak manipulatív szelektálásával készült. De végül is egyetértek Önnel, hogy a betiltás nem a jó módszer. Elsőnek a lelepleződés után Pestynek kellett volna letiltani a vetítést. Ha ez nem történik meg, akkor az MTV-nek. Nem a nyomás hatására, hanem a saját megfontolásából. Ha már kiderült, hogy a szerző, az adó, az MTVA, stb. nem képesek az önkontrollra és a kontrollra, akkor viszont szüksége van a társadalomnak egy önvédelmi reakcióra, ami felhívja a figyelmet a problémára. Az, hogy őket kinevezzük liberálisoknak, és ezzel célponttá állítunk egy számunkra nem rokonszenves eszmét, nem hiszem, hogy közelebb visz a megoldáshoz, illetve számomra hasonló módon a véleményszabadságot korlátozza. Nem tiltjuk be őket, csak diszkreditáljuk, még mielőtt megszólalnának. Másrészt kétlem, hogy a liberálisok ma Magyarországon képesek lennének akkora "politikai nyomást" gyakorolni, ami alapján egy műsort levesznek a programról. Sokkal valószínűbb verzióknak látom ezeket: átgondolatlan reakció, taktikai megfontolásból végrehajtott reakció, utasításra végrehajtott reakció (és az utasító részéről az első kettővel való kombináció).
Vegyünk egy pártot, ami aláírásgyűjtésben van. Nevezzük LMP-nek. Ez a párt folytatja a parlamenti munkáját és bead egy módosító csomagot a közösségi közlekedés átszervezéséről, amely átrendezné a felelősségvállalást, összességében több szociális kedvezményt adna,…..
Nívó Putyin csalt, de minek? 2012.03.05 23:08:00
A hangos belpolitika mellett viszonylag mérsékelten figyel oda manapság az ember a külpolitikai fejleményekre. Leginkább csak akkor, ha balhé van az Európa Parlamentben Magyarország körül, esetleg ha Szlovákiában eltörlik az egykulcsos adót, hogy aztán egy svédcsavarral gyorsan…..
b p 2012.03.06 15:06:36
@sherrie: 3 Mo-nyi ember az több mint 20% lenne Oroszországban. Valamiért mindenki óriásinak képzeli (én is), de csak 140 millióan vannak (nincs 2 Németország).
Subba Eközben Szegeden 2012.01.25 10:15:00
b p 2012.01.26 08:21:41
@digitime: csak a többieknek kell
Kigondoltam Államcsőd 2012.01.05 10:35:00
Szinte mindenhol hallunk, olvasunk az közelgő államcsőd lehetőségéről, tömören összefoglalva annak következményeit viszont alig találjuk. A Kigondoltam blog őszinte híve a nem-orthodox gazdaságpolitikának (vagy politikai gazdaságtannak?) és abból bőven profitál, de nem tudunk…..
b p 2012.01.08 09:07:16
@-=büdösmackó=-: Nem értek hozzá, úgyhogy a kérdésem nem költői, hanem valódi, de ha a CDS valóban kockázati felár, akkor be kell árazza azt is, hogy EUR vagy nem EUR, nem? Azaz ugyanúgy a görögökkel is versenyzünk összehasonlítható módon. Rosszul látom?
UPDATE! ÚJRA VAN DVD!(De a Blu-ray elfogyott...) A lemezek az alábbi valós és virtuális internetes helyszíneken vásárolhatóak meg, itthon és Szlovákiában: BOLTOK, MAGYARORSZÁG: Alapítvány a Budapesti Állatkertért boltja: Fővárosi Állat- és Növénykert bejárata…..
b p 2011.12.16 08:19:27
@tesz-vesz: ellentmondás, az igaz, de ha valamire, erre azt gondolom kifizetem a DVD árát (főleg, hogy feleannyi, mint a szokásos), és akkor hátha lesz még sok ilyen film...
DJTZs Résen lenni 2011.12.03 20:49:50
 amióta nem nagyon írok blogot, azóta még kevésbé tükrözi az életemben leglényegesebb dolgokat, az, ami mégis megjelenik. ugyanis naponta történnek dolgok, szépek, fontosak, jönnek érzések, jók és rosszak, aztán egyszer csak épp van időm és kedvem írni, és megragadok…..
b p 2011.12.08 12:47:35
Az EVA megszüntetésének politikai története önmagában is izgalmas volt az egymással vitatkozó kormánypárti szereplők nyilatkozataitól. Igazi nagy üggyé, már most számtalan publicisztikát és blogbejegyzést ihlető történetté azonban nem ettől vált. Egy olyan adózási mód…..
 Az eva értelme, hogy minden 25 millió forintos áfabevételt legalább 31 százalékos adóval sújt. És ez a legkomolyabban ellenőrzött, kontrollált adófajta. Ezért nem szabad megszüntetni.Gondoljuk végig, hogy nincs más olyan adófajta, amely ilyen erős ellenőrzés alatt áll -…..