Regisztráció Blogot indítok
Adatok
defcon12

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Legalábbis egy újságíró szerint. Akit Szöllősi Györgynek hívnak és a FourFourTwo nevű méregdrága magazin főszerkesztője. Azt mondja: "1986-ban, amikor az idei Eb előtt legutóbb részt vettünk egy nagy futballtornán, az történt, hogy a vb-n úgy jutottunk a legjobb 14 európai csapat közé, hogy…..
defcon12 2016.07.04 07:53:34
@ebella: De igen, Izland.Pedig ők 43 perc alatt kaptak négy gombócot, mi pedig nem 20, hanem 78 percig voltunk meccsben.Azzal, hogy kvázi (hokis kifejezéssel) "lehoztuk a kapust" a meccs megnyerésére törekedtünk.Mi ezt ünnepeltük.Ha ez szánalmas...?
Az önkormányzat július 1-től tervezi módosítani a forgalmi rendet. Csak a gyalogosok és biciklisek közlekedhetnek a korzó középső szakaszán...
defcon12 2016.05.06 14:57:48
A Boeing 747, becenevén a Jumbo Jet, egyes vélemények szerint a legismertebb repülőgép a világon, az első szolgálatba állított szélestörzsű utasszállító repülőgéptípus. 1970-ben állt szolgálatba a PanAm és a TWA színeiben, 37 évig tartotta többek között az egy járaton ülő legnagyobb utaslétszám…..
Søren Aabye Kierkegaard (1813 - 1855) Az Egyenes beszédben Rónai Egon megkérdezte Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselőt, hogy kik ezek az ultrák? Válasz: "Tisztességes, tanult emberek." *** Összesen 51 egzisztencialista filozófust állított elő a rendőrség szombatra virradó…..
Élőben adta az M1 az osztrák rendőrség kismartoni sajtótájékoztatóját - PIP-en, hang nélkül!Ilyen még nem volt, és ha nem itt élnék, azt mondanám, nem is lesz! A KÖZSZOLGÁLATI magyar televízió (kis betűvel írom a nevet, mert az éppen aktuális elnevezést nem érdemes…..
defcon12 2015.08.30 17:54:11
@nyünyüge: És mit hallhattál volna belőle, hogy németül beszélnek? Lehet, hogy a CNN-ben mindig van orosz, német, olasz, spanyol stb. szinkrontolmács, de azt kétlem, hogy magyar televíziókban csak úgy lődörög egy-egy belőlük(hiszen minek, ha havonta egyszer, vagy ritkábban van dolga?).
defcon12 2015.08.30 21:27:11
@nyünyüge: Szándékosan írtam "hallás"-t, szinkrontolmács nélkül csak ez lett volna.Mivel a szinkrontolmács egy foglalkozás és az operatőr is más, így a szerkesztő is az.
Mondhatnám, hogy az asztalos sem bádogos.A tolmács is csak tolmács.Az más kérdés, hogy amíg neki nem kötelező szerkeszteni tudni, addig a másiknak kell a nyelvtudás.
Ha jól értelmezem a kis kockában (OTS és nem PIP) csak promózgatják a párhuzamosan történő legfontosabb témát/kat.Szerintem ez lehet a félreértés tárgya.
defcon12 2015.08.30 21:53:22
@nyünyüge: Mellesleg utoljára szerkesztőt élőben tolmácsolni (bár kopik a memory) a Bethlen Jancsi volt a tornyok dőlésénél, de csak addig, amíg nem szereztek egy hivatásost és ő átvette a melót.
A Nemzeti Hírtévé elindulásának egyik sarokköve az időjárás-jelentés, amiről olyan büszkén számoltak be az első másfél órában vagy hatszor, mintha az lenne a világ egyik legnagyobb truvája. Pedig nem az, úgy, ahogy a köztévé csinálja, meg pláne nem az, hiszen a…..
Reggel 5:50-kor kezdődött, és még mindig tart a Nemzeti Hírtévé első ingyencirkusza, a Nap, Amikor Mindent Sikerült Elbaszni, azaz mostantól NAMSE. Nem elég, hogy a műsorfolyamot néha ad hoc jelleggel megszakítja egy húszperces önfaszszopás, a Nemzeti Hírtévé születéséről…..
defcon12 2015.03.15 22:58:32
@Vizibolha: Igazából az idézett összeomlás egy hangproblémával kezdődött Pozsonyból. A "random módon" érkező képek a napi események kockái voltak, talán egy sajátpromo. A baj itt is a hanggal lehetett, mert a kisérőzene nem volt kiadva, vagy csak nem volt alámontírozva. A szervezés tényleg nem volt No.1 az időjárásjelentés volt az egyedüli menekülő.