Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BALATON | NÓRI

68 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamelyik nap a neten keresgéltem és örömmel olvastam, hogy a többek által ismert balatoni legendákon kívül még mennyi kedves történet fűzödik a Magyar tengerhez. Ezentúl hetente egyet közzéteszünk itt a blogon is. A hűvös, sötét estéken egy forró tea mellett reméljük…..
A cím nem véletlen, ugyanis egy rendhagyó kiállítással készül Balatonfüreden a Vaszary Galéria. A kiállítóhely, ami mindig is a nívós tárlatairól volt híres, most igazi szenzációval várja a tavasszal és nyáron a Balatonra látogatókat. Nem csak Picasso képeit ismerhetjük…..
Azt hiszem nem én vagyok az egyetlen, akinek az egyik kedvenc írója így felnőtt fejjel is Fekete István. Hogy egy somogy megyei kis faluban született kisfiú, aki igazából sosem élt a Balatonnál, hogy lesz a Balaton szerelmese? Nem tudom a kérdésre a választ, de az biztos, hogy a mai…..
Az utóbbi időben több nagyon jó videó és kép is kering a neten a Balatonról. Jöjjön egy kis balatoni kedvcsináló. A fenti képet Samantha Cristoforetti olasz űrhajósnő posztolta ki a Twitterre, ezúton is köszönjük Neki! :) Ahogy arról már tegnap írtam, mi már nagyon…..
Hetek óta szurkolunk, hogy végre befaggyon a Balaton, de azt hiszem - elnézve az időjárás-előrejelzést - a szurkolást még pár hétig folytathatjuk. De szerencsére, ahogy erről már egy korábbi bejegyzésünkben beszámoltunk, két jégpálya is működik a Balaton környékén,…..
Itthon a Balatonon Jégbe zárva 2015.01.05 17:11:57
Az elmúlt két hét hideg időjárásának köszönhetően igazán furcsa képződmények alakultak ki a Balatonon. Az idei év első bejegyzéseként a Tihanynál, illetve a Sajkodon készültek hétvégi képekből hoztam nektek egy kis ízelítőt. ..
A népi hiedelem szerint amilyen az év első napja, olyan lesz az egész esztendő. Emiatt például a szemetet tilos ilyenkor kivinni, egy jól sikerült buli után ez nem a legjobb hír :), azzal ugyanis a pénzt és a szerencsét is kiöntöd, de pénzt sem szabad kölcsönadni hasonló okok…..
Bármilyen hihetetlen tényleg eltelt egy újabb év. És ha ezen változtatni nem igen van módunk, akkor legalább búcsúztassuk el méltóképpen. A különböző szállodai bulik mellett több helyen közös szabadtéri partival is várják a Balatonhoz látogatókat és a helyieket…..
Végre itt a várva várt szünet! A család és a barátok meglátogatása mellett szerencsére még sok program belefér ebbe a két hétbe. Ha már meguntuk a gyerekekkel a kacsa-, hattyú és sirályetetést, akkor itt az ideje új program után nézni. Néhány tipp egy kellemes nap…..
Gondolom szinte nincs olyan ember, aki szilveszter éjszakáján ne tett volna már valamilyen fogadalmat. 20 év felett egyre gyakoribbak a többet törődöm a barátaimmal, több időt töltök a családommal és a többet fogok mozogni mondatok. Én az újévi fogadalmakban kevésbé hiszek,…..
A Magyar Turizmus Zrt. és a Balatoni Kör tagjai, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park december 14-én hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az első régiós karácsonyi vásárt, ahol a Balaton legjavát lehet megkóstolni és megvásárolni advent 3. vasárnapján. A Műjégpálya…..
Közeledik a Karácsony, egyre többször jut eszünkbe, hogy lassan el kellene kezdeni az ajándékok beszerzését is. Ajándékot természetesen nem csak vásárolni lehet, hiszen a kézzel készített meglepetéseknek mindig sokkal jobban örülnek a megajándékozottak. Ha nincs ötletünk,…..
A Mikulás természetesen a hétvégén a Balatonra is ellátogat. Hogy csokit vagy virgácsot hoz, az csak rajtatok múlik! Szerencsére nem nekünk kell megítélnünk senki magaviseletét, így a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és Badacsonytördemic község szuper programokkal készül mind a…..
A Balaton nem csak akkor nyújt felejthetetlen élményeket, amikor a tóban fürdeni lehet. A tó téli arca legalább olyan varázslatos, mint a többi évszakban. A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága Advent első hétvégéjén két helyszínen is egy kis téli…..
A szigetes fesztiválok szervezői már javában dolgoznak a következő évi rendezvényeken, s mint korábban már máskor is, most is szeretnék kikérni a látogatók véleményét, hogy kiket látnánk szívesen a fellépők között. “Legfontosabb támpontunk a programok…..
Szeretnéd megismerni a magyar borokat? Igazi ritkaságokat kóstolni? Erre a legjobb alkalom a 100 Hungarikum Bormustra Keszthelyen november 29-én. A bormustrán 100 pincészet, 72 őshonos magyar szőlőfajtából és magyar nemesítésű szőlőből készült borai közül válogathatunk.…..
November utolsó hétvégéjén elkezdődik az Advent, a várakozás időszaka. Itt az ideje, hogy elkészítsük az adventi koszorút és elkezdjünk gondolkodni azon is, hogy kinek milyen ajándékot készítsünk vagy vásároljunk. A Balaton környékén számos karácsonyi vásárt, adventi…..
Gondoltátok volna, hogy akár télen is lehet kenuzni vagy úszni a szabadban a Balatonnál? Szerintetek milyen egy láptúra? Ha ezekre a kérdésekre szeretnél választ kapni, akkor irány Hévíz! Kenuzzunk a Hévíz-patakon! Magyarország egyetlen evezésre alkalmas meleg vízű patakja a…..
  Az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán, amelyet november 8-án tartottak Liége-ben, 2 magyar díjazott is szerepelt és örömmel jelentjük, hogy mindkettő balatoni!     A nemzeti gasztronómia értékeit fenntartó és ápoló…..
A hétvégi túrák után biztosan jól fog esni némi fonomság. Választhatunk hagyományos disznóvágás és házi sütemények között. Vonyarcvashegyen ez a hétvége a kulináris élvezetekről fog szólni. Szombaton a régi falusi disznóvágások hagyományait elevenítik fel. A napot…..
Az egész napos rendezvényre ellátogatók különböző egészségmegőrző tanácsadásokkal, alternatív gyógyászati kellékek, homeopátiás, és bio készítmények kiállításával találkozhat a Balaton Színház aulájában. A szekciótermekben szakmai előadásokat hallgathatnak meg,…..
Ismerd meg a Balatonfüredet övező dombokat, csodáld meg a panorámát a környező kilátokból! Mindenkit várnak a Füredi Ősz teljesítménytúrák! Esetleg ezt a környéket már túl jól ismered? Akkor javasoljuk a Balatoni körtúrát Keszthely környékén!..
Hallottátok? A European Festival Awards-ra benevezett két balatoni fesztivál, a Sound és a B.my.Lake is bekerült kategóriájának legjobbjai közé. A European Festival Awards kategóriagyőzteseit január 14-én hirdetik ki. Harmincöt ország több száz fesztiválja nevezett –…..
Tudtátok, hogy a Balaton környékén legalábnb két sárkány élt réges-régen? Ha nem, akkor olvassátok el ezt a romantikus legendát is. A történet szerint valamikor réges-régen élt a Bakony erdejében egy huszonnégy fejű sárkány, aki rettegésben tartotta a környékbelieket,…..
Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült, így nem véletlen, hogy immár 13. alkalommal, november 15-16-án újból megrendezik Tihany legjelentősebb eseményét, a Tihanyi Garda Fesztivált. A garda a Balaton egyik legrégebbi halfaja,…..