Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koma_sz (törölt)

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A NASA új, akkumulátorral működő 10 motoros repülőgépe felszáll, lebeg, mint egy helikopter és olyan hatékonyan repül, mint egy repülőgép. A motorok, légcsavarok helyzete függőleges és vízszintes irányban egyaránt változtatható a szárny forgatásával. A Greased…..
koma_sz (törölt) 2015.05.14 19:09:35
...  a víznél súlyosabbak pedig elmerülnek – ezek a megfigyelések egészen sokáig tartották magukat, és bár a hajózást már sok ezer éve megoldottuk, és az ún. statikus repülést is kipipálhattuk 1783-ban, a Montgolfier-testvérek hőlégballonjának levegőbe emelkedésével,…..
koma_sz (törölt) 2014.07.17 14:38:23
@molnibalage: be kell vallanom, nem neztem meg a link alatti videot es nem vonom ketsegbe hogy tisztaban vagy az allaszog fogalmasval sem:)
visszaterve azonban az atesesre es az allaszogre ill a konkret peldara a kobra manover kozben 90 fokos allasszognel a szarny sztem akkor is atesett, csak a repulogep - ennek ellenere - tovabbra is iranyithato marad. hozzateszem ez az eredeti temaban irrelevans, mivel a blogkeszito egy "dron"-t szeretne epiteni es azzal nem fog pughachev cobra-kat csinalni ha jol gondolom. lehetne errol a temarol nagyon sokat beszelni engem erdekel is, csak nem ez volt ennek a blognak a celja. ezert is irta hogy 3 perc aero :) de javitsatok ki ha nem igy van. en inkabb mar a tervezesrol es epitesrol szeretnek olvasni!
koma_sz (törölt) 2014.07.17 15:37:18
@molnibalage: ahogy kivettem itt relative kicsiben kell gondolkodni... pl: kivalaszt egy szarnyat egy torzshoz amik mar meg vannak tervezve...o csak osszerakja a darabokat meglevokbol vagy mar megtervezettekbol es leteszteltekbol...aztan megtervezi az iranyitasat stb. azt irja, hogy egy vitorlazo dront szeretne epiteni azok alapjan amit a neten olvasott. de mivel en is csak annyit tudtam elovasni a tervrol, mint Te vagy a tobbiek ezert en sem tudok tobbet, ezert vagyok kivancsi:) nehany modellezo forumra betevedtem ahol csupaszarny gepekrol kerdezgettek a kezdo modellezok es senkinek nem volt otthon szelcsatornaja, sem repgeptervezo mernoki diplomaja, de ugy tunt elboldogultak a tapasztalatok alapjan. remelem a szerzo hamarosan update-el es mi is okosabbak leszunk!
koma_sz (törölt) 2014.07.17 13:16:51
@Lecsó75: koszi :)