Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frakikaezer

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába mondják, akkor sem hisszük el, hogy jövőre nem lesz fizetős az iWiW, hogy nem jelennek meg a blogokon a hirdetések és a háttérzenék, hogy nem oszlik fel a Bitlisz. Még mindig félnünk kell attól, hogy a Wikipedia magyar kiadását elárasztják az aktuális és népszerű…..
Tudom, hogy Veres János lefejelte, és erre lehetne írni egy rutincikket, hogy nahátakkormost aztán, hiszen már régen ki kellett volna, főkolomposként, szimbolikusan is, rugdalni őtet kifelé, fejét venni, sós kútba tenni. Naná, kellett volna. De sajnos ez most nem nagyon érdekel, meg…..
w Cikkcakkban egyenesen 2006.12.18 16:43:00
Előkerült a kommentekben, de persze már jóval korábban is az a kérdés, hogy ha az ember újságot ír, és ezt úgy teszi, hogy nem kíméli semelyik oldal idiótáit, akkor az vajon nihilizmus-e. Először is elismerem, leszögezem, sőt le is csavarozom: nagyon is függ a habitustól,…..
frakikaezer 2006.12.20 00:39:36
Én sem olvastam a hozzászólásokat, mert nincs rá időm. De hogy a témánál maradjunk.

Azt hiszem, ezzel az egyenescikkcakkos játékkal visszatértünk oda, hogy elég szeleburdi az időjárás. Erre pedig csak ismételni tudom, hogy ez nekem bűzlik. Eléggé megnehezíti a vitát, hogy polarizáltan érvelünk.

Szerintem a nihilizmus - vagy inkább individualizmust mondanék - vádja akkor is áll, amikor az újságíró tolla leírta vonalban dominánsabb lesz a geometriai szimmetria, mint maga az ábra. (Bocs mindenkitől.) Még jó is a példa: nonfiguratív újságírás. Azokra a művészekre dobálnak ilyen szavakat, akiknek a munkáján - nem ide illő kacifánttal fogalmazva - a valóságtükröztetés és valóságalkotás mérlege átbillen az utóbbi felé.

Hiába mondja nekem a festő/újságíró, hogy ez bizony egy ökör, én abban nem látok mást, mint egy odahányt placsnit, vagy ha neki ökör, akkor nekem szupernóva. Igaz, mindenképpen figyelemfelkeltő, provokatív és fogyasztható szupernóva. Különösen az olyan érdeklődő-kutakodó kívülálló számára, aki épp az ilyen dolgokat vizsgálva élvezettel keresi a választ arra, hogy ténylegesen mi a különbség a placsni és az ökör között; és ezért még hajlamos szeretni is a művészt.

Vissza a polarizáltságra, ezzel nem azt mondom, hogy a jó publicista olyan, mint a kompaktgéppel szelektíven lövöldöző amatőrfotós. (Bár az ilyennek a sora mögé nézni még mindig könnyebb, mint a placsninak.) Itt jön be a képbe a habitus, a stílus meg az ingerküszöb. Meg a terjedelmi eloszlás. Meg még sokminden, csak a jó erkölcsöt hagyjuk békén, mert ilyenkor úgy omlik össze ez a papírvár, hogy csak na.
Nagyon nehéz és nagyon idegesítő. Aki csinál két percet, az mehet űrhajósnak meg minden...
Péntek van, mindenkinek javaslom a kocsmázást, de a tévéfüggőknek hiába beszél az ember. A Duna Tv 19.00 órától mutatja meg nekünk, hogy a magyar bajnok DVSC mire megy Csank mester Diósgyőre ellen, szerintünk nagy pénzzel ne fogadjon senki vendéggyőzelemre. A kertévék…..