Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zámolyi roma

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TINTA blog Oké szavunk eredete 2022.08.19 10:00:00
Az alábbi írás eredeti megjelenési helye: Magyar Nyelvőr 98. évf. 1974., 103–105. oldal. Az utóbbi évtizedben a bizalmasabb légkörű társalgásban, a fiatalabb nemzedék élőbeszédében nálunk is terjedni kezd az amerikai angolság e szava, helyesebben: mondatpótló betűrövidítése. Néha már nyomtatásban…..
Zámolyi roma 2022.08.20 17:12:32
@gigabursch: De az mit jelent, hogy "a nulla halott" ?!? Mi az etimológiai eredete, magyarázata? (Mert annak, hogy az óll korrekt az all correct fonetikus változata, az egy teljesen valid levezetés.) Ennek a halott nullás verziónak a története nem hangzott el? Nem emlekszél tôbb részletre?
Amerika legdrágább otthonát licitre bocsátják! A "The One" egy hatalmas, több mint 9.500 m2-es luxusbirtok Bel Air-ben, és a maga 295 millió dolláros kikiáltási árával Amerika egyik legdrágább ingatlanának számít. Állítások szerint ez a világ legnagyobb magánlakása, és most először kerül…..
1896. Az első újkori olimpia Athénben. A 100 méteres síkfutás döntőjének rajtja: balról a negyedik a magyar Szokolyi Alajos, akinek bronzérme minden idők első megszerzett magyar olimpiai érme..
Zámolyi roma 2021.01.18 10:09:48
@David Bowman: Tényleg? Tényleg csak jó 30 évvel később találták fel az atombombát?

Nem mondod!

Nem ment át, hogy ez csak tréfa?

Szerintem ez volt a világ legfeleslegesebb hozzászólása.
1973 augusztusában egy furcsa eset történik Svédországban. Egy bankrablás során a túszok később arról számolnak be, hogy őket a rendőri akció - ami teljesen szabályosan, hiba nélkül zajlott - rémítette meg, nem a bankrabló túszejtő, akivel rokonszenveztek. Gondolom, már…..
Zámolyi roma 2018.05.11 10:12:29
Az orosz fórumon néhány napja felfedezett, úgynevezett kombó lista feldolgozása és vizsgálata még mindig folyamatban van, de annyi már biztosan állítható, a (csaknem) teljes lista 404 millió felhasználói rekordot, és ebben legkevesebb másfélmillió magyar (.hu domain végződésű) felhasználói rekordot…..
A kriptovaluta indulása óta a világ már sok drámát látott. Égbeszökő és mélybe hulló árfolyamokat. Az azonban tagadhatatlan, hogy többen megtalálták a szerencséjüket és milliomosok, sőt milliárdosok lettek. Daniel Colosi (Fotó: instagram.com/daniel_colosi)..
Zámolyi roma 2018.03.21 14:42:47
Zámolyi roma 2018.03.21 15:17:17
@BéLóg: Nem igazán hiszem, hogy a nagy, magyar átlag tudná, hogy mi jelent, ezért tán nem lett volna hülyeség kifejteni, vagy lefordítani. Vagy a faszom. Vagy akármi. Érted, azért guglizzon az olvasó, hogy megértse a külföldi nyelven íródott szakkifejezéseket? Az az egy kattintás az pont eggyel több, mint amire szükség lenne a cikk elolvasásához.

Mindegy, ez offtopic, csak mint olvasószerkesztő háborgok ezen.
Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat…..
Zámolyi roma 2017.08.02 11:21:42
@kettős mérce: Na jól van, de ha a borsódi zsákfalu egyetlen boltjában csak és kizárólag kártyás fizetés lesz majd egyszer a távoli jövőben, akkor mit csináljanak az adóalanyok? Sétáljanak át üdén, a jó levegőn a szomszéd, 23 km-re lévő faluba?
Tékozló Homár Te rohadt csomag! 2017.05.03 16:26:26
A Webox ahelyett, hogy kivitte volna a rábízott csomagot, rohadt növényt  kiáltva kukázta az egészet. Olvasónk esküszik rá, hogy nem növényt küldött, de vajon mi történhetett? Elvesztették az egészet? Vagy csak lusták voltak kivinni? Nagy kár, mert maga a Webox egyébként szuperkényelmes és…..
Zámolyi roma 2017.05.03 17:05:30
Na, vettem a fáradtságot és elolvastam végig az általános szerződési feltételeket:

Visszakézbesíthetetlen postai küldeményt a Szolgáltató őrizni köteles. Az őrzésre a Polgári Törvénykönyv megbízás nélküli ügyvitelre vonatkozó szabályait a következő eltéréssel kell alkalmazni. A Szolgáltató
a) a b) pontban foglaltak kivételével a könyvelt küldeményt a feladástól számított három hónap elteltéig őrzi, ezt követően a küldeményt megsemmisíti;
b) a könyvelt küldeményt azonnal felbontja, amennyiben a küldemény tartalmának valószínűsíthető veszélyes vagy romlandó természete miatt annak a) pontban meghatározott időtartamú őrzése nem várható el.
A felbontást követően a Szolgáltató, amennyiben kereskedelmi értékkel rendelkező árut tartalmaz a küldemény, azt értékesíti, egyéb esetekben a küldemény tartalmát megsemmisíti. A küldemény felbontása, értékesítése és megsemmisítése kétfős bizottság jelenlétében és jegyzőkönyv felvétele mellett történik, amely bizottság tagjai a Szolgáltató alkalmazottjai, tagjai, megbízottai vagy közreműködői lehetnek. A jegyzőkönyvet a Szolgáltató a küldemény feladását követő egy évig megőrzi. A Szolgáltató az értékesítésből befolyt összeget a visszakézbesíthetetlen küldemények őrzése következtében felmerült költségek csökkentésére fordítja vagy e célra rendelkezésre tartja. E rendelkezéstől az egyedi szerződés eltérhet.

1. Nem volt visszakézbesíthetetlen

2. Nem telt el három hónap

Más esetet a saját általános szerződési feltételeik sem említenek, tehát véleményem szerint nem volt joguk egy állítólag megrohadt, állítólag növényt megsemmisíteni, amit a saját leírásuk alapján felvenni sem lett volna joguk.

Más probléma nincs, simán perelném őket kártérítésre. Mivel állítólag kellett felvenniük jegyzőkönyvet, gondolom ki lehet kérni.
Használhatatlan, rozsdás fényképezőgépet vettem egy sráctól félmillióért. Én szinte az összes fotós felszerelésemet használtan vásároltam, soha nem volt ebből baj, egészen eddig. Helyszínen megnéztem, kopásmentes volt, lőttem is vele néhány fotót, hibátlannak tűnt. Ezeknek a tükörreflexes…..
Zámolyi roma 2017.03.12 23:22:16
@Balint133: Hááát, mert ha mondjuk ebből él fotósként, akkor beáldozhatna annyival többet, hogy boltból veszi a garantáltan null kilométeres fényképezőgépet, ami garantáltan jó és működik. Van egy-két olyan szakma, ahol ha adok magamra, jól jön a null kilométeres cucc. Mondjuk használt kotont nem vennék. Használt injekciós tűt se. (Illetve hát van egy határ, ameddig fenntartom az igényességet, de én nem kívánok olyan szintre lesüllyedni.) Olybá tűnik, hogy a poszt toló fotósként aláment ennek a vonalnak, amikor használt gépet vett.

Viszont miközben védeni próbálod a poszt tolót, nagyvonalúan elmentél amellett a tény mellett, hogy a cikk címében még azt írja, hogy átbaszták, aztán a videóban kiderül, hogy csak MAJDNEM, mert visszakapta a zsét.
A módszer teljes homály, valahogy mégiscsak sikerült a T-nek ezt a biztosítást rossz készülékre és szerződésre könyvelni, ami persze előfordul, de utána miért nem jut az ügyfél tovább a vállvonogatásnál? Tisztelt Tékozló Homár! Pár hónapja édesanyám telefonja leesett és eltörött. Felhívtuk a…..
Szinte minden felületen azt sulykolják, hogy minél kerekebb egy nő feneke, annál vonzóbb egy férfi számára. Annyira, hogy a fenékkerekítés köré komoly ipar is épült. De vajon miért fontos ez a férfiak számára? Vajon csak egy időszakosan felkapott hóbortról van szó? ..
Zámolyi roma 2016.12.06 19:00:34
Mindig örömmel követjük egy-egy ügy alakulását, főleg, ha valamiről kiderül, hogy hepiend felé araszolt vagy nyargalt (nagy ritkán), így külön örültünk Imre levelének, aki lelkesen számolt be a fejleményekről. Arról, hogy a levele mégse boldog ügyfél taget kapjon, a Telenor…..
Zámolyi roma 2016.11.11 13:05:41
@További magyar hang: Hét darab Nissan Note-ra!
Oké, a horgászok türelmes emberek, de azért azzal vigasztalni egy panaszára hónapok óta megoldást váró vásárlót, hogy "3,5 hónap még nem is olyan rossz, másnak 6-9 hónap is kijutott már", azért elég kemény. Kedves Tékozló Homár blog! Az én történetem nem igazán bővelkedik fordulatokban,…..
Zámolyi roma 2016.10.27 16:10:09
@Terézágyú: Lehet, hogy kariajcsiba kapta a pecabotot, aztán mivel nem lékhorgász, ezért csak tavasszal vette használatba.
Világhódító missziónk során, miközben megpróbáljuk a jónépet felvilágosítani a homoszexualitásról, sokaknál már a meleg szónál elakadunk. “Nem melegek, hanem BUZIIIIIIIIIIIIIIK!” Hogy számukra is biztosan átmenjen a tartalom, a továbbiakban én is a buzi szót fogom használni. A nembuzik általában…..
via GIPHY Klasszik szégyenletes apróbetűs megoldást alkalmaz a Protect. A szép színes, figyelemfelkeltő előoldalon fűt-fát ígér, a hátoldalon aztán kicsit pontosítja a dolgokat. Sok egyezés nincs köztük. Nem baj, ha sokan tudnak róla. Kedves Homár! Kellemetlen meglepetés…..
Zámolyi roma 2016.07.25 14:44:02
@Manyecs: Én is éjjel-nappal mindig kotont hordok a farkamon. Csak akkor veszem le, amikor dugok, vagy pisilek.
Hát sok nóvum nicsn ebben a biztosítós esetben sem: az ügyfél csalódottan áll, mert a társaságnak nem akaródzik kifizetnie, amire számítottak tőlük, amikor beütött a baj. Biztosítós és úgy általában pénzügyi panaszokkla a Pénzügyi Fogyasztóvéldemi Központhoz lehet fordulni.  Szemétláda…..
Zámolyi roma 2016.04.29 15:38:31
@Joecy: Bakker! Lehet, hogy azért rúgták ki, mert nem tud helyesen írni? Who knows?
Zámolyi roma 2016.04.29 15:54:07
@atpijkamo102: Képzeld el, jelentkezne mondjuk egy ex-apekos, akinek az volt a dolga, hogy próbavásárlás keretein belül olcsó tengeri halakat egyen osztályon felüli éttermekben és vizsgálja, hogy eleget tesznek-é számlaadási kötelezettségüknek.

Na és egyszer kísértésbe esett, vérszemet kapott és pangasiusfilé (afrikai cápaharcsa) helyett HOMÁRT rendelt! Viszont az drába, így ezzel túllépte a próbavásárlásra kiutalt keretet és fegyelmivel kirúgták - mert homározott.
Úgy néz ki, idén már nem születik meg a termékbemutatók szabályozását szigorító törvény, pedig elképzelhető, hogy az alábbi sztoriban szereplő tevékenység már fennakadna rajta, leginkább a delikvenst az ingyenes orvosi vizsgálat ígéretével berángatás miatt. De…..
Zámolyi roma 2015.11.24 13:44:40
@Black Hole: Mifelénk Borsodban sok tezsvírnek van ilyen csoda-ojrója.
Az elmúlt 2 hétben ez a harmadik kéményseprős levél, szóval láthatóan továbbra is többeknek probléma az éves kéményellenőrzés megoldása. A Violetta által felvetett kérdések nagy részére a FŐKÉSZTÜSZ honlapján megtalálható a válasz, szórakoztatóbb formában pedig…..
Zámolyi roma 2015.11.24 13:35:30
@Sandor Akarki: Nem, nem! Te egy kurva nagy tévedésben vagy! Ha a feketébe öltözött kéményseprő sötétben dolgozik, akkor ÉN nem látom, hogy mit tevékenykedik a kéményseprőjárdán! (Esetleg a kivilágítatlan kéményseprőt elgázolja egy alacsonyanan szálló repülőgép.)

A kéménybe nézéshez meg használjon zseblámpát, illetve láncon leengedhető eksön kamerát!

:-D
Valamit nagyon elnéztek az urak ezzel a déli határkerítéssel! "A legrövidebb határidőn belül kell felállítani a 175 km-es kerítés a szerb-magyar határon - mondta Lázár János a kormányülés szünetében tartott rendkívüli Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter…..
Zámolyi roma 2015.07.22 13:25:56
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az a baj veled, hogy már csak ragokba tudsz belekötni, de ezzel sajnos nem lesz igazad az egész vitában. Nem létezik megélhetési bűnözés, viszont én nem is mondtam ilyet.
Zámolyi roma 2015.07.22 13:47:25
@monddazigazatmar: Vannak ilyen érdekes rendszerek egy működő államban, hogy rendőrség, közterület-felügyelet, mentők. Ha te leülsz (vagy szomjúságtól összeesel) a nagykörúton, akkor garantáltan nem fogsz éhen (szomjan) dögleni, mert előbb-utóbb valaki csak felfigyel rád és értesíti valamelyiket a fenti szervek közül. A kórházban sem a kapuban várnak szurkolva, hogy vonszold már be magad, mert csak a kapun belül tudnak ellátni - hanem bevisz a mentő! Ha nem tudod elvonszolni a valagad a segélyhelyre, akkor bevisz. Jé, van ilyen!
Subba Merő izgalom 2015.01.31 11:44:00
Zámolyi roma 2015.01.31 12:43:07
@Az állam rossz. Majd az Illuminati vigyáz rád.: Fogsz te még izgulni a lakásod ára miatt, amikor a szomszédod majd így köszön rád: Há' jáú reggelt, drááága szomszíd úr!
Subba Szép estét mindenkinek! 2015.01.20 21:37:26
Máriával és az ő pofók szeméremdombjával kívánok nektek rém álmookat B)   Ne gyeronk, fekvés!..
Zámolyi roma 2015.01.20 21:40:20
Subba Doge mindent elad 2015.01.13 10:12:00
Még a legszarabb szóviccet is, há! B)..
Subba Jó ebédhez szól: YAAAAAS! 2015.01.01 11:45:12
Ez a borzasztó kis nyunyó sajnos megadta 2015-re az alaphangot, YAAAAAAAAAAAAAAAS GAGA OMG! Ütném, imi :D..
Zámolyi roma 2015.01.01 20:10:17
@ergerberger: Vélelmezem annak a csokorba szedett gyűjteménye, hogy van egy rajongói köre Lédi Gyagyának, aki mindig ugyanúgy bődül el, amikor meglátja a kedvencét. Valami gettónigger akcentussal YEEES akarna lenni, csak YAAAAAS lesz belőle.