Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egoZoltan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Továbbra is az egyik legkedveltebb célpont a betörők számára a bejárati ajtó. Tegyük hozzá azonnal, a zsiványok az elhanyagolt és nem megerősített ajtókat kedvelik. Sajnálatos módon gyenge minőségű, alacsony ellenállást kifejtő ajtókból bőséges a választék. Ezeket a…..
egoZoltan 2014.07.11 00:14:05
@Pocakos focista: Nagyon jó kis találmány, de elsősorban annak, aki árulja! Röviden: Jobban is elkölthetted volna a pénzedet. Hosszan: Tudod hol van egy lánc leggyengébb pontja? Bizony, a leggyengébb láncszemnél. Itt a leggyengébb láncszem, az a két csap, ami egybefogja az ajtó belső oldalán levő ellendarabbal. Bár részletes rajzok vannak, ezeknek a csavaroknak mégsem tüntetik fel a méretét. Vajon miért? Mert gyengék. Higgyünk az arányoknak, ezek szerint max 6-os csavarok fogják össze, így nem kell nagy pajszer a lefeszítéséhez.

További hátránya ez a formátlan kulcs, ami gyakorlatilag mindenbe beleakad, klassz lehet zsebre vágni. De ami még rosszabb, hogy egy idő után nem fogod használni, mert bizony belekerül a por, és egyre macerásabb lesz mozgatni, no meg unod is. Viszont ha elutazol hosszabb időre, akkor csak felkínlódod, ha már ott van, ami már fontos információ lehet annak, aki esetleg kiszemelt téged.

Mindezek ellenére természetesen véd, lassítja a betörőt, és végülis ez a célja minden zárnak.

Az ára 20000 és 35560 forint között van. Ebből a pénzből és a szerelés árából már egészen jó zárbetéteket (cilindert) lehet kapni, amihez nyugodtan hozzáférhet az, aki nem tud ezzel a Gordiusszal megbirkózni. De akár egy egyszerű mozgásérzékelő egy SIM kártyával is többet ér, ha nem mesélgeted senkinek, hogy ilyesmi vigyáz a lakásodra, mert ha tud róla a zsivány, az is olyan, mintha nem is lenne.
egoZoltan 2014.07.12 19:44:24
@Pocakos focista: Ebben az esetben, annyit ér (durva hasonlattal), mintha a páncélszekrényre rázárnád a spejz ajtót :-)

Aki csendben megbirkózik a Mauerrel, az elfújja az útból a Gordiuszt.

Félre ne érts, mert mindig minden hasznos lehet, ha lassítja a betörőt. Természetesen nem tudhatom, hogy van-e gyenge pontja a lakásodnak, így inkább csak általánosságban beszélnék: nagyon gyakori, hogy azt a pontot védik az emberek, ami már amúgy is meg van védve, miközben más részein a házuknak, lakásuknak csak a kiakasztott meghívó hiányzik egy jól nevelt betörőnek.

Lehet, hogy a te lakásod már úgy be van védve (egy szemfüles szomszéd többet érhet a páncélajtónál), hogy ez a Gordiusz csak hab a tortán, és nem mondom, hogy haszontalan lenne, de nagy a valószínűsége, hogy jobban is felhasználhattad volna ezt az összeget a biztonságodra.
Nézd, ha valahol gagyi zár van, ott a Gordiusz árából inkább egy zárcsere. Ahol komoly a zár, ott nem ad a Gordiusz akkora védelmet, mint amennyibe kerül. Szerintem, az árából 30%-ot fizetsz a védelemért és 70%-ot a látványért. Mert szép, ez vitathatatlan.

De hogy a Gordiusz védelmében is mondjak valamit, a legnagyobb előnyét abban látom, hogy nem tudhatják, milyen zár van alatta, mire készüljenek. Már amennyiben mindig vissza van tolva a retesz. Mert ha csak távozáskor tolják rá, abban az esetben az „Éppen nem vagyok itthon” táblát helyettesíti.
Szerinted hányan tolják vissza azt a reteszt, ha otthon vannak? Nem találgatok, de az a gyanum, hogy nem sokan.
Amennyiben nyitott állapotban nem lehet kivenni a kulcsot a Gordiuszból, nagy piros pont a feltalálónak. Bár kétlem.