Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alexi Borzovan

0 bejegyzést írt és 1233 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Új videóval jelentkezett a svéd pop-metalos Dead By April. A riffelős-hörgős elemeket mézes-mázos dallamokkal vegyítő északiak új lemeze, a Worlds Collide most szombaton látott napvilágot, erről kapott dalszöveges kisfilmet az egyik tétel, a Crying Over You, mely nevezetesen nyitja…..
A pénztárcánk kiürítésére pályázó FPS-ek háborúja tavaly a szokottnál is sűrűbb lett. Az Overwatch valósággal kivégezte a Battlebornt, ám 2016 még tartogatott egy nagy összecsapást a műfaj két legismertebb képviselője között...
Én, mint a Glorious PC Master Race oszlopos tagja meglehetősen elégedett vagyok a PC-s felhozatallal, mert évről évre születik egy cím, amit képtelenség kontrollerrel irányítani, és magabiztosan dőlhetek hátra, hogy jó befektetést csináltam, amikor anno még valamikor az őskorban…..
A Folyóvidéken Valaki nagyon kovácsol valamit, mások meg építenek egy magas izét, magtárat vagy templomot, ki tudja, a szerkezet jelen állapotában legfeljebb bábszínháznak jó, se fala, se mennyezete csak szerkezete, az is fából. Mindenesetre akik melóznak, nem panaszkodnak, nincs az a károgás, ami…..
Alexi Borzovan 2016.06.11 23:52:32
@Szuszics:
"Ha jól emlékszem volt Jaime-nek egy ígérete/fogadalma Cat felé, miszerint nem fog fegyvert Tully-k ellen.Talán ezért is igyekszik békésen rendezni a konfliktust."

Ok, ez érthető, de elsőre baromira nem esett le nekem, hogy miért kell elfoglalnia Jaimie-nek "adduramdeazonnal" Zúgót?!? Csak néztem ki a fejemből. Pont Zúgót? Mikor a Boltonok, meg a Freyek is szépen beleszartak a Lannisterek által őrölt nulláslisztbe? Inkább szövetségest kéne keresniül Királyvártól északra, mert oké, hogy ott vannak (biztos?) a Tyrellek Dél-Westerost őrizni, de sem a Folyóvidék, sem Észak nem biztonságos terep. Arról már nem is beszélve, hogy a Folyóvidék legnagyobb vára nem Zúgó, hanem Harrenhal, ami kinek a kezén van? Kisujjén. Petyr + Arryn-ház + Harrenhal = bevehetetlen erőd!!! Lehet, hogy Jaimie nem tud róla, hogy Kisujj mire készül (Lord Paramount Of The North - by Cersei!), azért keménykedik a Tullykkal. Teljesen feleslegesen, szerintem. Kisujj az igazi fenyegetés a Lannister-házra.
Alexi Borzovan 2016.06.12 00:00:03
@Selkath - Nightwish rulez!:
Bájdövéj, mi van, ha az az idegbeteg Ellaria, meg a fogyatékos kígyói a dorni sereg élén elkezdenek Királyvár felé masírozni? Akkor asszem, a Tyrelleknek is más gondjuk lesz, mint szápprotálni Tomment és vadiúj "hétpróbás" (HAHAHA!!!) haverjait...
Bár, amekkora gecinagy vára van Randyl Tarlynak (basszus, mikor megláttam először, azt hittem Égikert mellett mennek el!), még talán lehet gondjuk a Sznékeknek. Remélem, lesz is, kurva ellenszenves az a vonal!
Sziasztok! Martin most 2 NC videó feliratát ossza meg veletek. Hálás köszönet és jó szórakozást! ..
- Örülünk Vincent? - Kurvára nem örülünk Jules!!!!! Aki nem látta az évadot, - létezik még ilyen? - csak saját felelősségére kattintson a „tovább” gombra! Köszönöm. Első évad              Második évad                 Harmadik évad                Negyedik évad..
Alexi Borzovan 2016.01.16 22:06:07
Az írás nagyon jó! Az évad már nem annyira... Tényleg rohadt unalmas volt a Hardhome-ig, na az viszont majdnem mindent vitt!
Viszont ezek a halálok... Jonéra számítottam, Shireen is eléggé fel lett vezetve sajnos (angolul néztem, ott vágatlanul adták, ahogy sikítva agonizált a tűzben - borzasztó jelenet volt...). Na de Myrcella?!? MIAFASZ!?! Lehet, hogy nagyon mellékkarakter volt, de mindenáron ki kellett nyírni? Nem hiszem el! A könyvekben ráadásul mindkét lány él...
Egyébként a készítők kicsit elbacták: Dorne a tartomány neve, a várost Sunspear-nek hívják (hadd ne fordítsam le... :DD ). A Homokkígyók meg... szerintem nagyon gázak voltak a jeleneteik, úgy néztek ki, mint három román pultoslány.
Arya szála pedig a legsemmitmondóbb, hihetetlen gáznak éreztem azokat a részeket! Egyedül a Meryn "Fuckin'" Trant-et kicsináló jelenetsor volt király (de az nagyon). Ja, meg Királyvárban, mikor Quyburn összerakta a Hegyet, a bevonulója is fasza volt! :DDD
Mereen: Érdektelenség, töketlenkedés és egy nagyon jó Tyrion-Daenerys párbeszéd. De amúgy leszarom az essosi szálat, az lett volna a legjobb, ha a Maszkosok mindenkit legyaknak és csak Daario, meg Ser Barristan maradnak életben - hát nem így lett, de legalább Daario él. Apropó. Jorah és Daario édes kettesben elindulnak királynőt menteni, szerintem előbb utóbb egymás agyára mennek (a szerelmes és az ágyas - ez lehetne egy epizód címe is :DDD ) és kinyírják egymást. Danybe meg belefut (nem úgy...) Khal Joqo khalasarja, kíváncsi vagyok, mit csinálnak vele...

1 szó, mint 100: nem sok minden említésre méltó (főleg pozitív) történt az évadban, én is nagyon vártam, de aztán jól ráuntam. A legjobb helyszínektől a legrosszabbakig: Dorne, Fal, Mereen, Királyvár, Volantis, Deres... ...Braavos.
Alexi Borzovan 2016.01.18 12:02:50
@Magyarok Nyulai: Ha már helyesírás, Harrenhal-t egy l-lel írják, te hoki.

@scal: Tyrion azért él még, mert Martin őbele írta bele saját magát. Szerintem.

@cs¤cs€ssz: Remélem, a meztelen férfitestek egymáshoz simulása minél előbb abbamarad, a hideg kiráz tőle!

Amúgy meg R+L=J. Én ebben hiszek. Nagyon. :)
Alexi Borzovan 2016.01.19 13:29:03
@scal: De, én kiszúrtam, csak elfelejtettem lekommentelni. Hosszú másodpercekig csak néztem, hogy miafasz?!? :DDDDD

@cs¤cs€ssz: Nekem meg nem tetszene. Ezt tartom a sorozat (és könyvek) legnagyobb hibájának, hogy kiszámíthatatlan a cselekmény. Eleinte még csak fura volt és azért PICIT tetszett is az efféle történetvezetés, de manapság már egyre keserűbb szájízzel nézem a sorozat újabb és újabb évadait. Pedig fanatikus GoT-osnak tartom magam, éppúgy, mint a Star Warsnál.
Tök érdekes, hogy mindkét univerzumot imádom (Got és SW), de mindkettő kreátorát alaposan elverném, mint szódás a lovát (Martin és Lucas)! :)))
Annak idején ezt is német nyelven láttam először, valamelyik kereskedelmi adón, reklámokkal jócskán megszakítva. Akkor még nem nyűgözött le annyira, mint amikor magyarul néztem videokazettán. Aztán kiderült, hogy létezik egy folytatása, amiben kiderül, hogy Darth Vader Luke…..
Ritka, hogy ennyi ember kíváncsi egy olyan filmre, aminek már mindenki tudja a végét. A harmadik rész idején már 16 éves voltam, és baráti társasággal mentünk el megnézni. Nagyon jól szórakoztunk a film alatt, előtt és után, voltak köztünk olyan poénok, amikre még a mai napig…..
A Baljós árnyak okozta csalódottság következtében már jóval kisebb volt a hype A klónok támadása körül, én mégis nagyon vártam. Nagy szerencsémre a Baljós árnyak is az én akkori korosztályomat szólította meg, és három év múlva, 13 évesen A klónok támadása is a legjobb…..
Alexi Borzovan 2015.12.22 12:35:48
Na, én anno megőrültem ezért a filmért. Háromszor is láttam moziban, pedig utálom a mozit, ráadásul 40 kilométerre van a porfészkemtől, ahol élek.
Igazi elfogult fan vagyok, már 13 éves korom óta (köszi, Birodalom Visszavág!), és menthetetlen. DE:
Szerintem is élvezhetőbb ez a rész az Árnyaknál és még TiniAni sem tudja annyira lerántani. Yoda pattogása elsőre nagyon tetszett, de később már elgondolkodtatott, hogy ez mi a szar is?
Mondom, nagyon tetszik a film a mai napig (az a Geonosis-i csata, ahhhh... :) ), csak a szerelmi jelenetek unalmasak - de azok nagyon.
Naboo: inkább az első részhez illene ez a komment, de mindegy, mert káprázatosan csodálatosak azok az épületek! Ha valami új várost építhetnék fel, csakis ilyen stílusú házakkal pakolnám tele, nem ám acél/üveg szarokkal, mint manapság (persze, az az olcsóbb, lásd: Ferenciek tere).
Klónok: elámultam szinte minden klónos jeleneten, ezek nagyszerűen sikerültek, a klón csapatszállító gép a kedvenc SW járművem (még a TIE Defendert is lenyomta).
Zene: no igen, számomra az ultimáte Star Wars tétel ezen a soundtracken található, a Love Pledge/Arena. Érthetetlen, hogy a filmben nem hangzik el - a Sithek Bosszújában viszont igen...
Viszont van egy jelenet, amit elhanyagoltak, az Anakin bosszúja a buckabaszókon: a mészárlást kihagyták. Szerintem meg belefért volna jellemfejlődés szempontjából, erre mit látunk? TiniAni gonosz nézés közben suhint egyet a fénykardjával... Egyébkét is a sand people a SW leghitványabb söpredéke, én kellemesen irtottam őket a Jedi Academyben, meg a KotOR 1-be is - még jó jediként is. :DD
IDDQD Checkpoint Mini #06: Blood 2015.10.30 13:52:59
Podcastünk vendég nélküli miniverziójában újra olyan játékot filézünk ki, amit ti javasoltatok, ráadásul többen is: a Blood. Ami ugyebár a Duke Nukem 3D motorjával készült, sőt a Duke Nukem 3D fejlesztőinek segítségével, és enne köszönhetően a horror alapokra egy réteg…..
…olvastuk ezt megannyi elvtelen idegenrajongótól itt a Gyűlölt Ellenségeinken, amikor már esélyük sem volt megcáfolni az adott kedvenckéiket kínos helyzetben leleplező állításokat. A népek megváltozásának okait és körülményeit persze rendre elmulasztották közölni velünk,…..
Alexi Borzovan 2015.10.01 21:45:29
Már megváltoztak... A FASZOMAT!!! És nem kérek elnézést a kurva igénytelen hangnemért - mert egész egyszerűen elegem van már ebből a cirkuszból. Hogy lehet az, hogy ezek a szírek, meg mittoménmilyen arab söpredék úgy jött át a Balkánon, mint mutatóujj a friss szaron!?! (még jó is a hasonlat...)
Persze, a határőrséget szét kellett verni, mert mi annyira européer-uniófasszpokodó, bájvigyoros csürhe (mert az eu-nak csak az vagyunk) kellet legyünk, hogy mindenben az utolsó csepp geciig kiszopjuk a mocskos, aljas, liberálbolsevik unió faszát! Egyáltalán, minek kellett nekünk ez a kurva nagy unió??? Euró nincs (és nem is lesz), de písziskedés, meg magyarázkodás, az mindig lesz!
Az, meg, hogy a gizdáskodó szír (?) faszkalap kövekkel dobálja a rendőreinket, a határon, az milyen már!?! Otthon baszik fegyvert fogni, mert fosik megvédeni a hazáját, de itt meg dobálózik?!?!?!?! Hát a jó kurva anyját az ilyennek! Menjen vissza, ha ekkora arc és dobálja az ISIS-t! :((((
Egyébként pletykaszinten az terjed, hogy ez a menekültáradat Izrael bosszúja a holokausztért. Azért Németország a célpont, mert majd ott lehet jó pár év múlva iszlámozni, meg bomlasztani.
Viszont ami a lényeg, hogy az iszlámot kurvára meg kell állítani. Ez nem Európába való dolog. Ez egy más kultúra - ha valóban az. Ennek itt nincs helye - ahogy a migránsoknak sem.
Mi, magyarok, egyszer már megállítottuk az iszlám katasztrófát Európának, és bár rettenetesen nagy árat fizettünk érte, én mégis azt mondom, meg kell állítani megint, mert az iszlámnál nincs borzasztóbb világnézet - egyenlő a nácizmussal és a bolsevizmussal - de legfőképpen a neoliberalizmussal (ami maga a SÁTÁN teljes valójában).
IDDQD Heti retro: The 7th Guest 2015.08.01 18:03:13
Ezen a héten sajnos technikai okok miatt elmarad a Checkpoint Mini, de cserébe felélesztem hosszú Csipkerózsika-álmából a Heti retrót. Tudom, hogy a Half-Life-cikkel régóta lógok, de most időszűke miatt nem az jön, hanem egy olyan játék, amit nemrég toltam végig újra, így egész…..
Filmbook Mission: Impossible 2015.08.03 06:00:00
„- Szerinted ezt meg lehet csinálni? - Nem, de mi megcsináljuk!” Egy olyan mozi, amit már kiskoromban is nagyon szerettem, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy értettem. Ezer éve nem láttam, és nem kicsit féltem, hogy milyen lesz újra nézni Brian De Palma filmjét. Valahogy úgy…..
Deres alatt I. Melisandre, a vörös rébék, aki Stannis lányának elemésztésében játszott kulcsszerepe miatt remélhetőleg előbb, mint utóbb lesz kesztyűbáb Ser Davos ujjatlan kezein, arra ébred a jól végzett munka (értsd: ELEVENEN ELÉGETETT EGY KISLÁNYT VALAMI HOMÁLYOS LÁTOMÁS…..
"Mr. Rowland? It's been such a long time!" Milyen kis stílusos vagyok. Meg vicces. De való igaz, annyira szeretem ezt a játékot, hogy mindenképp meg akartam emlékezni a sorozatomban róla, és akkor már miért ne a tizenharmadik helyen? Ez azonban több problémát is okozott, lényegében…..
Alexi Borzovan 2015.05.03 18:06:44
@scal: Az egyik gépet (P4) ingyen kaptam unokatesómtól. :) A másik egy lapgép, amin most kezd el meghalni a Win 7 (szomorú, bánatos arc), A harmadik egy erősebb AMD procis asztali gép, de ott meg a vírusvédelmem szarakodik állandóan, szóval három gép - de háromszoros gond. :DDD Nem baj, a Bioshock Infinite fut rendesen, meg a Half-Life 2 is, ez a lényeg! De tervben van emulátorok kipróbálása, főleg egy Windows Millenniumé. nálam meg pl. az vált nagyon be anno.
"They were all dead. The final gunshot was an exclamation mark on everything that had led to this point. I released my finger from the trigger, and it was over."..
Alexi Borzovan 2015.05.03 17:57:29
@scal:
TPS: hát nem tudom, nem csak a Max Payne-eknél, de a Vice Citynél, Splinter Cellnél is eléggé oda kellett figyelnem a célzásra, nem az egér érzékenységgel volt baj. Egyszerűen annyira szokatlan a mai napig számomra a játékmód. Ez az én bajom. Tomb Raidereket sosem próbáltam.

Hoppá, és a film! Gondolom, láttátok - szerintem hatalmas csalódás volt. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy ürülék, nem értem, hogy MIÉRT olyan rosszak a játékokból készült filmek, pl. a Doom is borzasztó volt, Super Mario-s köpedelemről már ne is beszéljünk. A Silent Hill-t nem láttam, de állítólag jól sikerült.
Aki esetleg a kecskeszimulátor vagy a kavicsszimulátor után feltette a kérdést, hogy "Mi lehet a következő, teadélután-szimulátor???", most megkapta a választ. Igen, az. Tea Party Simulator 2015, a Steamen meg lehet venni potom tíz euróért. Van trailere is, mutatom. Igen, ez is egy…..
Alexi Borzovan 2015.04.24 20:56:33
@dobisan: Nabazmeg... :D Már tényleg mindent szimulálnak. Szarszimulátor 2.0: lesz benne pisztoly, amivel szét lehet lőni a feléd repülő kullantokat. Az ember beteg. De van humora. :)