Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balaton | dia

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyári nagy fürdőesemény után, most újabb vizes programot hoztam Nektek. Péntek este egy éjszakai medencés bulival várják a vendégeket a Zalakarosi Fürdőben, ahol a halloweeni hangulaton kívül Majka & Curtis gondoskodnak a szórakoztatásotokról. A halloween ősi kelta…..
      Sajnos az időjárás nem kedvez a hétvégi szabadtéri  programoknak, ezért olyan programajánlókat szedtem össze nektek, melyek esős időben is megállják a helyüket. Kálmán Imre Emléknap: A világhírű operettkomponista Siófokon született 1882. október 24-én. Az ő…..
  Ahogy már egy előző bejegyzésben beszámoltunk róla, a tavaszi akció után, október 22.  és november 2. között ismét megrendezésre kerül a Nyitott Balaton program sorozat, melynek célja, hogy a szolgáltatók megmutassák, hogy igenis nem csak nyáron lehet jól szórakozni a…..
Aki szereti a halból készült ételeket, ezen a hétvégén 2 gasztronómiai fesztiválra is lehetősége lesz ellátogatni. Az időjárás is jónak ígérkezik, így nem kell attól félnünk hogy az eső elmossa a programokat. A fonyódi harcsafesztivál péntektől vasárnapig várja a…..
A népszerű alpesi települések után Magyarországon elsőként Tihany nyerte el a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának szervezésében meghirdetett 2014. évi Európai Falumegújítási Díjat. Az elismerést két hét múlva adják át Svájcban. Mindenki számára…..
  Biztosan már találkoztatok, az internetet meghódító jeges vödör kihívással (Ice Bucket Challange). Hazánkban is egyre többe zúdítják magukra a jeges vizet, és emellett remélhetőleg adakoznak is valamelyik alapítványnak. A Balatoni Kör  a nyári „jó a víz”…..
A balatoni borvidékek igen gazdag múltra tekintenek vissza. Egyes kutatások szerint már a Krisztus előtti I. században a kelták műveltek itt szőlőt és készítettek bort belőle. Ennek legrégebbi emléke a Cserszegtomajhoz közeli Dobogó-hegyen található. A szőlő és bor szeretete…..
2013-ban a Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében sikerrel debütált Zamárdiban a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál. A rendezvény idén is szeretettel várják az érdeklődőket augusztus 20. és 23. között. Hazai- és világsztárok egész sorával bővült a fesztivál programja. A…..
Augusztus 9-én 11 órakor, immáron XIV. alkalommal kerül megrendezésre Alsóörs - Siófok és vissza útvonalon a népszerű Balaton-átevezés. 18,5 kilométeres távon kelhetnek vízre az evezni vágyók, és élvezhetik ki kedvenc hajójukon a mesés magyar tengert. Előbb a nagyobb…..
Itthon a Balatonon Úszd át 2x! 2014.08.08 11:51:30
Még csak egyszer úsztad át a Balatont? Úszd át 2x egy nap, oda-vissza! A júliusi Balaton átúszást követően most egy újabb lehetőség kínálkozik a sportolni vágyóknak. Az I love Balaton 2x rendezvényt most szombaton rendezik meg. Az I love Balaton 2x egy oda-vissza úszó verseny,…..
Balaton, bor, jazz, piknik. Kell ennél több? Nem. Ezeket pedig mind megtalálod egy helyen, Paloznakon augusztus 8.-án és 9.-én. A Homola Pincészet rendezvénye, idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre és várja a jazz és a jó borok szerelmeseit. Paloznak a Balaton északi…..
A Balaton legrégebbi és legnagyobb borfesztiválja, a Füredi Borhetek is része a Nagyon Balaton programsorozatnak. Idén egész augusztusban várja az érdeklődőket a Tagore sétányon. Ez a fesztivál több egy gasztronómiai eseménynél, a Balatonfüred-csopaki borvidék legjobb nedűi…..
Itthon a Balatonon Csopakabana 2014.08.01 11:54:07
A hétvégére visszatér a jó idő, elővehetjük megint a fürdőruhákat, plédeket, és elindulhatunk a vízpart felé. A strandok éjszakája után egy újabb vizes-bulis programot hoztam nektek. Aki szereti a latin ritmusokat és a pörgést, annak érdemes ellátogatni a csopaki strandra,…..
Most pénteken országszerte 49 fürdő várja a fürdőzni vágyó vendégeket a Strandok Éjszakáján. Az eseményt ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Fürdőszövetség, ahova 50000 embert várnak. Az eseményt azért ebben az időpontban szervezik meg, mert a virrasztani vágyó vendégek…..
 A blogon már több könyvajánlót is olvashattatok, most újabb 2 könyvet mutatunk be hogy ebben a borongós időben se unatkozzatok. Ha év közben nincs időnk az olvasásra, akkor a nyaralás alkalmából biztos tudunk időt szakítani rá, akár a hűvös hotel szobában a délutáni…..
Korábbi bejegyzésünkben már említettük, hogy egyre több akadálymentesített kiállítóhely kerül kialakításra a régióban, ezzel is lehetővé téve, hogy a mozgás-, hallás-, látássérült emberek épp úgy tudjanak szórakozni, kikapcsolódni, mint egészséges társaik. Most a…..
Ha a magyar tengernél járunk, természetes hogy magyaros ételeket szeretnénk enni. Abban szerintem sokan egyet értünk, hogy nincs is jobb egy finom halászlénél, gulyásnál desszertnek egy jó mákos gubánál, vagy dobostortánál mindezt leöblítve egy pohár borral vagy a kisebbnek egy…..
Ha épp nincs strandidő, és unatkozunk, érdemes ellátogatni a balatonszárszói Napfényudvar Mini-gazdaság és Állatsimogatóba, ahol egy olyan interaktív programra bukkanhatunk, mely egyaránt szórakoztat gyermekeket és felnőtteket. Nyár elején nyílt meg a létesítmény, ahol egy…..
A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül az Anna-bál. Immáron 189. alkalommal, július 26-án várja vendégeit a rendezvény, melynek idén számos kísérő programja is lesz. Az ország egyik legnagyobb múltú bálja, mind hangulatában, mind tradícióiban feleleveníti a…..
Itthon a Balatonon DumaFüred 2014.07.20 15:13:00
Az immáron 3. alkalommal megrendezésre kerülő Dumafüred, 2014. július 25. és augusztus 3. között új helyszínen, a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont szabadtéri színpadán várja látogatóit. A stand-up műfaj kedvelőit 10 napon át várja a fesztivál. Színpadra lép…..
Itthon a Balatonon RockPart'14 2014.07.18 18:00:00
A tavalyi sikeres indulás után az idei évtőll új néven, RockPart ‘14 fesztiválként fut tovább az ország legfiatalabb rock- és metal rendezvénye. Ami nem változik: kiváló külföldi zenekarok valamint a magyar élvonal jobbnál jobb koncertjei, nyári hangulat, balatoni fürdőzés a…..
Itthon a Balatonon Megúszod? 2014.07.17 11:51:11
Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a tó egyik legnagyobb sporteseménye a Balaton-átúszás. Most szombaton több ezer ember teszi meg a révfülöpi kikötő és balatonboglári Platán strand közé eső 5,2 km-es távot. A vízbe szállás előtt a nevezőknek át…..
A VOLT fesztivál után a Balaton Sound látogatói előtt mutatkozott be a Magyar Turizmus Zrt. idei újdonsága, a néptánc szimulátor, amelynek segítségével bárki kipróbálhatja a legjobb magyar néptáncokat különféle hátterek előtt, majd az elkészült videót saját ismerőseivel…..
20. alkalommal rendezik meg a Szemes Fesztivált Balatonszemesen, 2014. július 16. és 20. között. A déli part legkedveltebb, ingyenes családi rendezvénye idén ismét várja az érdeklődőket. Most is több izgalmas programmal kedveskednek a látogatóknak többek között koncertekkel…..
Az internet és mobilkommunikációs eszközök egyre nagyobb térhódításával a könyvek háttérbe szorulnak. Pedig az olvasás fontossága nem csökkent: ugyanúgy művel, nevel és kikapcsol mint korábban. Erre hívja fel a figyelmet az Echo Könyvfesztivál, melyet Tihanyban rendeznek meg…..