Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Offroad Béla

33 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy 360-as kamerával sétáltunk körbe Babodon a lenti dagonyánál és este a Kaltanban. A hangulat reméljük átjön, aki ismeri, annak biztosan hiányzik! :D A kameráért köszönet a MyActionCam-nek, egy Insta360 ONE RS 1-Inch 360 Edition-t kaptunk tőlük. 2024-ben újra Babod Offroad! Június 11-16. között…..
A Babod Offroad Fesztivál újabb fejlesztéseken, programokon dolgozik. Az idei Off Road Fitt futam során ötvöztük a terepjárózást, az ügyességi számokat és az állóképességedre is szükség lesz Olyan, mint az exatlon vagy egy ninja viadal, csak jobb, mert van benn AUTÓ! Videó a cikkben, lesd meg! Az…..
A somogybabodi offroad pálya környékén levő erdő kitakarítása és faültetés volt a fő program, de jutott idő egy finom pörköltre és autózásra is. Nézd meg fotógalériánkat! A programok március 12-én nagy vonalakban így néztek ki: faültetés terület örökbefogadás helyszíni…..
Több mint három évtizede Európa legnagyobb terepjárós eseménye a Babod Offroad Fesztivál, ahol évről évre csaknem 1200 autó és 10 ezernél több résztvevő fordul meg. Pár nap, amikor senki nem szól rád. A 2021-es évben a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesületének köszönhetően nem csak extrém…..
A terepjárósok hazai – és Európában legnagyobb – mekkája nem csak az embertelen gépszörnyekről, a benzingőzről és a sárról szól. Valódi, országos barátságok születnek itt.  Pár napja egy Babodos Facebook csoportba egy nagyon emberi sztorit írt be egy hölgy. Szinte mesébe illő, de igaz…..
Milyen az, amikor az egész napos lóerő-kavalkád után, már tele vagy élménnyel, és este nem az ágyba rogysz, hanem egy terepjáró tetején táncolsz a Halott Pénzre és a Soho Partyra?   A sajátos tudatállapot okozója teljesen legális, a terep arcok hazai mekkája, Babod. Somogybabod. Idén 34.…..
A terepjárós világ júniustól új találkozót kell, hogy felvéssen a naptárába. A Babod Offroad fesztivál helyszínén, – ahol idén harmincharmadik alkalommal a hobbisták és a profik is baráti versenyekre és élményautózásra gyűlnek össze – egy szakmai kiállítóteret is…..
Idén júniusban harminckettedik alkalommal nyitja meg kapuit, ezzel a hazai nagyfesztiválok között a legnagyobb múlttal rendelkezik. Saját kategóriájában Európa legnagyobb és legrégibb fesztiválja, több mint 1200 autós résztvevőjével egyedülálló esemény, 25 ezer fő feletti közönsége alapján pedig a…..
A fesztiválok nagyban befolyásolják a nyarat. Sok ember a naptára és egy toll segítségével rakja össze, hogy hogyan is tud ott lenni az összes nagyobb magyar fesztiválon.   Ezek között megtalálható a legnagyobb zenei, gasztronómiai és kultúrális fesztiválok. 1. Gyerek Sziget2018 júniusában is…..
Babod nem csupán egy földrajzi hely, egy off road pálya, egy több mint három évtizedes fesztivál, hanem azoknak az embereknek a közössége, akiknek nem számítanak az akadályok és szenvedélyesen szeretik a szabadságot.Ezt szeretnénk bemutatni 12 részes videós sorozatunkban! A Babod Nemzetközi Off…..
A Babod Nemzetközi Off Road Fesztivál több mint három évtizede Európa legnagyobb terepjárós eseménye, ahol évről évre csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő biztosítja a sehol másutt e világon meg nem tapasztalható „babodélményt”. 2018-ban június 7-10. között várunk mindenkit! Gyere el…..
A karakán, szókimondásáról híres amerikai elnök nem megy a szomszédba ahhoz, hogy nagy dolgokat mondjon és tegyen. Minden héten van valami megdöbbentő, amit tesz. Gesztusával az elnök végre méltó helyére emelte a hazai terepjárós kultúrát. Köszönjük! Az elnök saját maga kürtölte világgá, mikor lesz…..
Az ország legvadabb, nyárindító fesztiválja dübörög - szó szerint. 1985-től évről évre lehetőséget biztosítunk arra, hogy kitombolja magát a sok terepjárós, és ezt minden néző nagy élvezetére tegyék meg. Idén a por és a napsütés az úr, és ahogy mi mondjuk: hozzatok napolajat, hadd ragadjon az a por!…..
Fesztiválozni macera. El kell hagyni a jól belakott kérót, a hűtő megnyugtató közelségét és kimenni. Oda, ahol emberek vannak, utazni kell kilométereket és órákat és még ki tudja, mennyi megpróbáltatás éri az embert! De! Van megoldás, és ez a videóban látható. A végén pedig az van, hogy lenne még…..
Mi a közös a Jurassic Park, a Hold és a Mad Max filmben? Mindegyikben van Suzuki Vitara! :) A hősök köztünk járnak. A Transformersek (vagy a Kicsi kocsi?) óta pedig azon sem lepődünk meg, hogy nem feltétlen emberek. Eugene Romanowsky minden bizonnyal egy Vitara b**zi, mert kedvenc autójának olyan…..
Miért pont az oroszoknak van a világégést is túlélő terepjárója? Talán azért, mert - hisszük vagy sem - a magyar utaknál is durvább a közúthálózatuk, de az is lehet, hogy a történelmi múltjuk is arra vezeti őket, hogy bármikor túl tudjanak élni a semmi közepén. Az Avtoros cég Shaman névre…..
Calgaryban, Kanadában is vannak béna sofőrök. Tudod, azok az emberek, akik valaha ...TALÁN. Ma már biztosan NEM mennének át a rutinvizsgán. Ne ezek azok, akiken hangosan szeret nevetni az internet autós népe. A videón manőverező nő közel 5 percen át egy egyszerű kiállást próbált "nyélbe ütni", a…..
Eközben eldördült a startpisztoly, és elhangzott a harca hívó beszéd! 30 évesen már nincsenek illúziók. Nincs már az a kamaszos nagymellény, az a vakmerőség és naivitás, ami még 20 évesen sem ciki. Nem, 30 évesen tapasztalat van. Tudjuk, mire vagyunk képesek, bevertük már a fejünket elégszer a…..
Eredetileg a somogybabodi KISZ egyesület pályáján, a helyi TSZ tulajdonában levő motocross pályán, 1985 pünkösdjén volt az első Offroad Fesztivál. Egy német utazási iroda magyar utazási irodákat keresett, arra, hogy  hazai helyszínen terepjárós versenyt szeretnének szervezni. A Volán Tourist a…..
Ha akarod érteni, hogy gondolkodnak a folyton csak autójukat szerelő, lóerő-mániás, könyékig olajos terepmániásokat, ézd meg, mivel viccelődnek ők! Itt egy remek gyűjtemény, amiben sok-sok jó poén felfedezhető, de ne aggódj, ha nem érted mindegyiket!! :) Még több offroad poén erre » Amúgy meg…..
Újra itt van a magyar Burning Man, ami annyiban hasonlít Babodra hogy kimennek a prérire és otthon hagyják minden józan eszüket. Hát bizony, ez is hasonló, csak valahogy több benne az ERŐ. A lóerő. Mert ez a hely, ahol nincs határ, nincs olyan, amit nem tehetnél meg! Ahol nem gyorsak, hanem erősek…..
Megszületett a matchbox és a bengáli nagy terepjáró szerelemgyereke! Egy 29 éves ukrán férfi a barbibaba autóból olyan terepszörnyet fabrikált, hogy bárki megirigyelheti! Valahogy a volt Szovjetúnió lakosai mintha be lennének oltva arra, hogy mindent szétszedjenek és utána összerakják, és közben egy…..
Európai emberek számára a híd egy biztos dolog, amin közlekedünk ide-oda. Még akkor is, ha fahídról beszélünk. Na most Brazíliában ez már nem így néz ki, jó példa erre az a videó. Le a kalappal a sofőr bátorsága előtt, mert elég, hogy egy több tonnás terepjáróval átbaktat, de még egy csónakot is…..
A Mad Max Fury Road valószínűleg innen inspirálódott... Mert ugye az amerikai redneckek unalmukban mindent megcsinálnak, ami a sufni alkatrészeiből kihozható - éppen most egy láctalpas jeep! :D  ..
A világ egyik legkeskenyebb alagútja, amin még egy busz átfér...ha ügyes. Dél Dakotában van egy Needles Highway nevű alagút, ahol busszal csak a legelszántabbak mennek át. Dél Dakotában a Needles Highwayen kell a profizmus, főleg ha épp egy buszt vezetsz.. A Needles Highway…..